De oude meester aan het woord

greenspanOnlangs las ik een verhaal over Alan Greenspan op de site van Koos Jansen geschreven door Rein de Vries. Op zich best een goed verhaal dat Greenspan zo ongeveer neerzet zoals iedereen hem graag ziet, als de grote destroyer. Maar er is nog een duistere kant aan Alan Greenspan. Een kant die ik ooit eens prachtig beschreven zag door Bix Weir – volgens mij al weer een paar jaar terug – en die mij altijd bijgebleven is. Het is geschreven in de vorm van een getuigenis die Greenspan moest afleggen voor de Angelides commissie, waarbij hij ondervraagd werd door commissioner Roota (niet zomaar de eerste de beste) over zijn rol in de zich nu ontvouwende financiële crisis.

Het vreemde aan dit verhaal is dat het nooit de conspiracy scene bereikt heeft. Hoewel dit toch echt wel één van de mooiste verhalen is op dat gebied. En dan nu de maestro aan het woord in deze getuigenis. (CR=Commissioner Roota)

CR: Ik kom maar gelijk tot de kern van de zaak in dit onderzoek als u mij toestaat. Het eerste deel van uw leven was u de grootste gold bug op deze aarde, maar in het begin van de 70’er jaren verkocht u uzelf aan de bankierskliek en werd daarmee de grootste vijand van goud. Waarom deed u dat?

Greenspan: Dat is helemaal niet zo. Ik was altijd al een fervent aanhanger van goud als geld en dan ben ik ook vandaag de dag nog.

CR: Maar u werkte voor de snode Federal Reserve Bank. U werd de koning van het fiatgeld en dat is het tegenovergestelde van goud… het enige echte geld.

Greenspan: Ja, dat klopt, ik werkte voor de Federal Reserve Bank, maar alleen omdat mijn land mij daarvoor opriep. Weet u, in de 60’er en 70’er jaren zag het er naar uit dat het land in het geheim overgenomen zou worden door snode plannen van bankiers’ en industriële belangen .. en het zag er ook naar uit dat ze aan de winnende hand waren. Ik kreeg de opdracht het monetaire systeem weer terug te brengen naar waar het hoort te zijn, nl. bij het volk (natie) zelf.

CR: Dit is wel het meest belachelijke dat ik ooit gehoord heb.

Greenspan: Zo, denkt u dat werkelijk? Stel u eens de volgende vraag: Wie in persoon is de meest verantwoordelijke voor de crisis waarin we nu zitten? Nu denkt u waarschijnlijk dat ik dat ben…. EN U HEEFT GELIJK. En wat denkt u dat het eindresultaat zal zijn van deze monetaire crisis? Ik zal u vertellen wat dit resultaat zal zijn.. de totale ondergang van alle elektronische en op fiatgeld gebaseerde activa. Iedereen zal alles in een fractie van een seconde verliezen en we zullen terugkeren naar onze Constitutionele Goud Standaard. Hoe kom ik nu over als gold bug!!

CR: Wat?! Ongelooflijk, niet te vatten!! En u denkt dat dit een goede oplossing is?

Greenspan: U moet niet vergeten, vanuit welke situatie wij gestart zijn. Het land stond op het randje van de afgrond door alles te verliezen aan de slechteriken. Zij hadden zojuist Kennedy uitgeschakeld, hadden de controle over de media, het militaire complex, de inlichtingendiensten en ook nog eens de controle over het goud en zilver. Iedereen was doodsbang voor die slechteriken, totdat ik met een plan kwam om de wereld te verbeteren en in datzelfde proces ook nog eens de slechteriken uit te schakelen.

CR: En wat was dat plan wel niet?

Greenspan: Dat plan was gebaseerd op twee theorieën die de Nobelprijs hadden gewonnen en ontwikkeld waren in de 60’er jaren genaamd ‘The Golden Rule’ theorie en ‘On the Road to the Golden Age’ theorie. Deze theorieën zeggen in principe dat de beste manier om naar de goud standaard terug keren was, een uitknijpen van alle voordelen van dat fiatgeld systeem, zolang de mensen dit nog accepteerden. Golden Rule savings rate – Springerlink.com

Hoe ik daarin betrokken raakte was omdat ik een manier ontworpen had om de prijzen van grondstoffen door middel van computer trading programma’s van bovenaf te beheersen. Programma’s die ik in de 60’er jaren al geschreven had. Jawel, ik was al de grootste computerfan ter wereld, nog voordat dit algemeen werd. Dat was mijn plan. Mijn computerprogramma’s te gebruiken om de markten te sturen en dat deed ik al veel langer dat men algemeen mogelijk achtte. Het sturen van de prijzen van zowat alles om maar het feit te verdoezelen dat we in werkelijkheid de drukpersen al die tijd op volle snelheid hebben laten draaien.

Mijn jeugdvriend John Kemeny, de uitvinder van de BASIC computertaal, hielp mij bij het schrijven van mijn eerste programma’s. Mijn mentor en vriend, de ex Fed voorzitter Arthur Burns zag de potentie van mijn plan en steunde me om aangesteld te worden als hoofd van de Council of Economic Advisers van president Ford.

CR: Ho, ho, niet zo snel. Zijn we vandaag de dag dan niet slechter af dan ooit tevoren? Kijk eens om u heen… alles stort in!!

Greenspan: Wel, ja, dat is waar, maar zo zou het eindspel er ook uit moeten zien. We moesten daarvoor de valuta misbruiken, een enorme schuld creëren, de hele wereld zover zien te krijgen dat het concept van ‘free money’ in praktijk zouden brengen en dan zullen we de stekker eruit trekken en alle mensen de harde waarheid doen inzien dat er niet zoiets bestaat als een ‘free lunch’. Een goud standaard is het ENIGE monetaire systeem dat zal overleven in een open en vrije markt. Zijn we dan al zo snel de beroemde uitspraak vergeten van de hoofdslechterik die onze natie aanviel:

“Let me issue and control a nation’s money and I care not who writes its laws.” – Mayer Amschel Rothschild

CR: Dus, zijn we nu aangeland op het punt waarop de stekker uit het fiatgeld systeem getrokken gaat worden? En is dit wat u voor ogen stond?

Greenspan: Nou, niet alles ging precies zoals we gepland hadden. De zaken werden erg moeilijk toen president Reagan vervangen werd. De slechteriken, aangevoerd door Bush Sr. kregen de overhand en controle over mijn stuurprogramma’s en we moesten ondergronds gaan. Clinton, Bush Jr. en Obama werden ook allemaal aangestuurd door deze zelfde machtige demonen. Maar inmiddels had ik een manier uitgedacht om de macht weer in handen te krijgen en hen uit te schakelen. Ik moest ze gewoon net genoeg touw geven om zichzelf op te hangen door hun eigen hebzucht… daarom dus ook de deregulering van de derivaten en het verwijderen van zowat alle toezichthouders.

CR: Dus u heeft alles met opzet gedaan, in de wetenschap dat de slechteriken het plan zouden brengen naar het punt waarop alles ineen zal storten.

Greenspan: Dat klopt en bijna had ik ze te pakken in 2008, maar zij bleken toch in staat om het tijdstip van de finale afrekening uit te stellen. Maar nu zijn we op het punt aangeland dat er geen ontkomen meer aan is. En dit zal dan deze 100 jarige veldslag beëindigen.

CR: Ik zie niet in waarom uw slechteriken ook maar iets zouden verliezen. Verliezen staat niet in hun woordenboek.

Greenspan: MAAR ZE HEBBEN AL VERLOREN!! Ziet u dat dan niet? De derivatenbubbel is al gebarsten en die verliezen gaan nu rond in de achterkamertjes die verborgen blijven door boekhoudtrucs. Wat er zal gaan gebeuren is hetzelfde dat al gebeurd is met de meer dan 2000 fiat valuta’s uit het verleden… zij zullen ineenstorten. Dit houdt niet alleen papiergeld in maar alles waarvan we denken dat het waarde heeft, maar in werkelijkheid niet echt is. En dat alles betekent bankrekeningen, spaarrekeningen, 401k’s, IRA’s, staatsobligaties, geldmarktfondsen, aandelen, obligaties, pensioenen… ALLES WAT MAAR UIT PAPIEREN OF ELECTRONISCHE BITS BESTAAT!!!!

CR: En u denkt dat dit een goede ontwikkeling is?

Greenspan: Trek uw eigen conclusies en zegt u het me maar. Kijk eens om u heen en zie wat onze landen, onze burgers, onze bedrijven om zeep helpt…SCHULD. Fiatgeld schuld gecreëerd uit het niets door de banken. En dat gebeurt al zolang dat we ons niet eens meer kunnen herinneren wat het is om geld te hebben met een intrinsieke waarde EN DAT NIET IEMANDS SCHULD IS MAAR JOUW BEZIT.

De komende crash zal niet alleen alle papieren en elektronische rijkdom vernietigen maar ook de schulden. En zie…. Geen problemen meer.

CR: Maar wat is daarvan het gevolg… niemand zal nog iets hebben.

Greenspan: Oh, dat bedoelt u? Dat is nu precies waar u zich naar jarenlang misbruik door het fiat monetaire systeem door hebt laten verblinden. Rijkdom is overal om ons heen. In de vruchtbare gronden van onze landen, de werk ethiek van onze bevolking, in de wetenschappen en in de geest van de menselijke ziel. Wij zijn een rijke natie waarvan de rijkdom gestolen is door een handjevol mensen ten koste van de velen. Eens de fiat rijkdom verdwenen is, zal het grote onrecht van de disproportionele rijkdom verdeling ook verdwenen zijn.

CR: Maar dan nog steeds zitten we zonder geld. Of stelt u voor het geld te herverdelen over iedereen in het land. En hoe zou dat dan moeten gebeuren?

Greenspan: Ook hier heb ik natuurlijk al over nagedacht. We zullen opnieuw moeten beginnen met nieuw geld. We zullen het nieuwe geld moeten verdelen naar gelang iedereen al in het oude systeem tot nu toe heeft ingebracht. Uw werk is al jaren gevolgd door middel van uw sociale premies in de vorm van belastingen, dus is makkelijk te achterhalen. En u maar denken dat die sociale premies er niet toe deden. Het was altijd al het plan om tot een herverdeling te komen op basis van wat u tot nu toe heeft ingebracht.

CR: Is dat dan waarom de sociale premies voor de rijken altijd al zo laag waren? Opdat er geen ultra rijken meer zijn na de reset?

Greenspan: Ja, zo is het. Het wordt hoog tijd overnieuw te beginnen. We beginnen dan met een natie voorzien van veel rijke mensen, want niemand zal teveel hebben en ook niemand te weinig…. tenminste bij de start. De vrije markten zullen na verloop van tijd weer hun intrede doen en zij die slimmer, sneller of beter zijn dan anderen zullen zeker weer beginnen met meer rijkdom te vergaren. Dat is nu eenmaal de aard van vrijheid.

CR: Ik sta werkelijk perplex en ik krijg het gevoel dat er misschien toch nog een weg is om uit de misère te geraken. Hoe kan ik er zeker van zijn dat dit de WAARHEID is zoals u beweert.

Greenspan: Dat zult u mettertijd wel inzien. Maar als u een paar goede suggesties daarover wilt horen, lees dan eens wat GATA hierover te vertellen heeft. Zij staan al jaren in het front van de goud oorlog en werken met ons samen.

CR: Ik ben een fan van GATA. Maar waarom zou ik moeten geloven dat U al die tijd al aan onze kant stond?

Greenspan: Nou laat me dan een tipje van de sluier oplichten. Kijk maar eens op deze link en lees wat er tot nu toe zo al ontdekt is:

http://www.roadtoroota.com/public/101.cfm

Het is uiteindelijk uw verhaal commissioner Roota. Ik hoop dat u trots op me zult zijn en ook dat u me straks zult vergeven dat ik al die jaren tegen u en de commissie heb moeten liegen omwille van het hogere belang.

Tot zover deze getuigenis.

Naar aanleiding hiervan wil ik de lezers toch echt wijzen op het vele onderzoek dat door GATA verricht is en goed gedocumenteerd in haar archieven opgeslagen ligt. De meeste van u zullen de GATA website wel kennen, maar vaak niet verder komen dan het dagelijkse nieuws.

36 reacties

   1. De Euro kan heel gemakkelijk vallen, ook al is er maar 2,3 miljard Euro aan risicoleningen van banken in de opkomende markten. Het gaat erom dat banken elkaar zullen gaan wantrouwen en dat bedrijven en consumenten ook hun vertrouwen in de banken opzeggen en massabankruns gaan plegen.

 1. Kijk, de pressiemiddelen zijn ingezet: Ewald Engelen is gestopt met het EU-burgerforum omdat dat van zn werkgever, de UvA, moest.
  Rene Cuperus is ermee gestopt omdat eoa bankier dreigde financiele steun aan een stichting stop te zetten: https://twitter.com/brouwer_co/status/430656540455235584
  Jelle Brandt Corstius is gestopt omdat die anders zn baan bij de omroep zou kwijtraken.

  Kritiek op de EU kost je je baan. En de genoemde mensen zijn onder druk afgehaakt. Zo werken de dingen mensen!

  1. Het is een onzin verhaal. Greenspan heeft dit nooit verklaard, lees het officiele rapport maar. Niet zo goedgelovig mensen!!!!

 2. Haha, dit kan natuurlijk nooit echt zijn. Greenspan heeft laatst nog geroepen dat de oorzaak van de Crisis licht bij het vallen van de Berlijnse Muur, wat natuurlijk complete onzin is.

  Een systeem op fiat-geld werkt inderdaad niet. Goud of een andere vorm van geld door de vrije markt bepaald is de enige manier.

 3. Sorry dat ik nu even banaal word en ik van mijn rol val van de uitgebreide onderbouwde verhalen….

  Oude zak en paperbug moet zijn geweten voor de dood nog even schoonpraten.

  Of het is idd fake, zoals velen boven ook suggereren.

   1. Wel erg veel goud gepraat voor een van de meest hardleerse paperbugs. Dit zal op zijn minst vragen oproepen. En fake was een mogelijke suggestie en geen feit.

    Persoonlijk denk ik echt dat iemand op het einde van zijn leven zijn geweten schoon wilt hebben, dus hetgeen wat ik eerst heb geschreven en ik geef toe dat ik niet erg diplomatiek was in mijn taal gebruik jegens Greenspan.

 4. het zou mooi zijn, alles dat onrechtmatig is verdiend in die jaren naar onder terug verdelen.ik raad aan eens naar Karen Hudes te luisteren.we zullen het van onder naar boven moeten duidelijk maken dat dit zo niet verder kan.YOU TUPE:KAREN HUDES ,WAKKER WORDEN

 5. Of het waar is of niet waar, instorting is het eindresultaat, en als je de berichten deze dagen zo volgt is die niet ver meer weg.
  Of beter gezegd , ZEER dichtbij.

   1. http://www.beurs.com/2014/02/04/enkel-yellen-kan-een-crash-vermijden/39456

    Al die onheilsberichten zijn er alleen om te bedelen voor meer QE’s. – Yellen zet gvd de geldpers weer aan, want we (financiële markten) willen een nieuwe shot dope. – De crash komt er wel binnen denk ik binnen 5 a 10 jaar aan, maar ik denk dat er weer heel snel nieuwe QE’s zullen plaatsvinden om een crash te voorkomen. De trein rijdt zo weer een stukje richting Weimar. Persoonlijk denk ik dat hyperinflatie de meest realistische scenario is.

   1. Wel eens een geheugen test gedaan?
    Zou ik maar doen!
    Die reliegek genaamd Xander doet wel eens vaker voorspellingen.
    Afijn, ik leef nog steeds…

  1. Dat denk ik ook steeds. De centrale banken balanceren op een koordje om markten het vertrouwen in deze “lenders of last resort” niet te laten verliezen. Dus een beetje taper, een beetje untaper, via allerlei schaduwkanalen schuiven met miljarden. Italie heeft imho met haar recente stunt om 2 banken uit te kopen de ECB uit de wind gehouden. Zodra een centrale bank haar gezicht verliest is het over en sluiten, kijk naar Argentinie, vooral Turkije. Dus als de FED 1 klein foutje maakt in haar politiek is het over en sluiten. Daarom taperen ze ook, beter de hele markt naar de kloten dan een systeemcrash. Deze shit kan nog tien jaar doorgaan, maar er is wel een punt bereikt dat markten een stampede kunnen veroorzaken.

   Als Azie klapt komt de dreun bij de al reeds failliete piigs hard aan. Een bank als Deutsche met $52 biljoen aan uitstaand risico kan dan de helft afschrijven.

   En daarmee komen we op het fenomeen ‘counterparty risk’; alles is aan elkaar geknoopt, miljarden gaan met enkele muisklikken de wereld over. Zodra enkele partijen worden getriggerd krijgen we Lehman x100. En dat houdt geen centrale bank overeind.

   Dr. Bibber krijgt overigens aardig de zenuwen de laatste weken.

   1. Deze shit kan nog tien jaar doorgaan, maar er is wel een punt bereikt dat markten een stampede kunnen veroorzaken…..

    en mijn idee is dat dit aan het gebeuren is….

    de hoogmoedige zelfzuchtigheid zal zichzelf ten val brengen.
    natuurwet. gelukkig.

   2. ‘k Heb ooit eens dit citaat gelezen op FOFOA’s blog:

    “My friend, debt is the very essence of fiat. As debt defaults, fiat is destroyed. This is where all these deflationists get their direction. Not seeing that hyperinflation is the process of saving debt at all costs, even buying it outright for cash. Deflation is impossible in today’s dollar terms because policy will allow the printing of cash, if necessary, to cover every last bit of debt and dumping it on your front lawn! (smile) Worthless dollars, of course, but no deflation in dollar terms! (bigger smile)”

    http://fofoa.blogspot.nl/2010/09/just-another-hyperinflation-post.html

    ‘The famous front lawn dump’. ‘k Kan het tien of honderd keer lezen en dan nog steeds dezelfde bewondering voelen voor de manier waarop in heen paar regels het verband tussen schulden en geldontwaarding onder woorden wordt gebracht.

    Als dit inderdaad de situatie is waarin we wereldwijd zijn terecht gekomen dan zijn we toeschouwer van het het grootste spelletje blufpoker dat de wereld ooit heeft gezien.

    1. Fofoa heeft vele goede artikelen gepubliceerd of toegankelijk gemaakt. Vooral de oudere artikelen hebben op mij altijd veel indruk gemaakt. Periode 1999-2004. Zeker vanuit het gezichtspunt: hoe is men tot al die conclusies gekomen. Rond Fooa zijn er inmiddels enorme archieven opgebouwd.
     En dan hier gewoon een willekeurig voorbeeld:
     http://matrixsentry.files.wordpress.com/2012/01/aristotles-hof-commentary-gold-money-more-than-meets-the-eye.pdf

 6. Het beste wat we kunnen doen is zorgen dat we allemaal veel schulden hebben(woonkrediet)zouden ze ons dan allemaal op straat zetten????
  neen dat is een oplossing.terwijl ze ons uit ons huis zetten gaan wij in de banken zitten die zijn groot genoeg om ons allen op te vangen,ze zijn toch betaald door ons hoor.we moeten juist een bekertje meenemen de koffie staat al klaar.

 7. Haaaha! Een goeie Dick, bedankt. Die ouwe vos wist dit precies, met een waarheidsserum ingespoten had ‘ie het inderdaad ook zo gezegd!

 8. De media en de banken worden beheerd door de zelfde elieten.Dus laat KAREN HUDES maar is komen naar de pers,je zal zien hoe gastvrij je zal ontvangen worden.allee genoeg voor vandaag(de gaskamer staat klaar voor mij) Groeten iemand die het nog goed voor heeft met de bevolking.

 9. Wat slecht geschreven…
  Gaarne voortaan afleveringen van soap series naar mij sturen.
  Dan krik ik het waarheidsgevoel wat op.
  Als het een film zou zijn dan zou het uit Hollywood komen.
  Wat grootspraak en drama en vooral veel effecten…
  Afijn, acteren is niet weggelegd aan die culturenbarbaren in de u-naait-ons-steeds… Dus wat dat betreft is dit artikel dezelfde smaakloze pulp…

 10. Jongens ( Who is John Galt .. ? )

  Jullie hebben het boek van Ayn Rand niet gelezen (Atlas in Staking), na de bijbel het meest invloedrijke boek in Amerika. Voor Greenspan was dit boek een heilig boek.

  Het boek beschrijft een ineenstortende Amerikaanse samenleving ten gevolge van een totaal verziekte samenleving door een steeds groter leger aan profiteurs.
  Diegenen die echt wat kunnen, de ondernemers cq de ondernemende lieden voeren een onmogelijke strijd omdat alles wat ze maken en bedenken om de samenleving te verbeteren toch van ze afgepakt wordt met allerlei regeltjes en maatregelen. Gedesillusioneerd verdwijnen de ondernemers een voor een van het toneel. Later blijkt dat zij in Colorado bezig zijn met het voorbereiden en opbouwen van een geheel nieuwe samenleving onder leiding van John Galt.

  Alan Greenspan en Ayn Rand trokken samen op. Greenspan had bij zijn inauguratie bij de FED Ayn Rand mee in plaats van zijn eigen vrouw.

  Het eind van het boek beschrijft de ineenstorting van de samenleving.
  Het lijkt wel op wat er nu aan de hand is. Tijdens de ineenstorting verschijnt John Galt ten tonele en spreekt het volk toe in een gigantische monoloog voor de radio. Over hoe het zover heeft kunnen komen en hoe naïef iedereen is geweest.
  Dan de terugkeer van de echte ondernemers en overname door hen van de samenleving om op de puinhopen opnieuw te beginnen en de boel eindelijk op een eerlijke manier te kunnen opbouwen.

  Ik heb dit boek gelezen. Ik vond dat Greenspan de grote vriend was van de bankierskliek, maar als hij zegt dit gedaan te hebben om de boel juist te laten instorten, conform John Galt, dan is dit waanzinnig!
  Als hij zegt dat zijn inspiratie John Galt uit het boek van Ayn Rand is, dan is dat vervolgens iets om rillingen van te krijgen, want dan staat bovenstaand verhaal in een geheel ander perspectief. Als Greenspan zegt dat ie John Galt is en bewerkstelligt daarmee de ineenstorting van het systeem dan is ie geniaal.

  De tijd zal het leren. ” Who is John Galt ”

  advies: ga het boek maar eens lezen

  1. Ik kan je zo wel zeggen dat vrijwel niemand van de Biflaten dit boek gelezen heeft. Greenspan heeft bij mijn weten nooit gezegd dat hij John Galt is. Bix Weir doet dit op zijn site en van hem is ook het bovenstaande stuk. Roadtoroota.
   Uit de reacties blijkt dat er ook hier weer vrijwel niemand van Bix Weir gehoord heeft of de moeite heeft genomen de link uit het artikel te volgen. Hindert niet hoor, het feit alleen al dat er mensen zijn, die veronderstelden dat dit een echt interview met Greenspan was, zegt al genoeg. Commisioner Roota van de Angelides Commissie, hoe verzint ie het. De mensen met een echt goed inzicht, al dan niet terecht, komen nou eenmaal niet zo vaak in het dagelijkse nieuws, dus zijn ze oninteressant.
   En als je een interview met Ayn Rand wilt zien volg dan de link uit een eerder artikeltje van mij:
   http://goudportal.nl/?itemstr=ron-paul-of-toch-ayn-rand

   1. @Madman

    Nee Madman… je snapt ’t nie.
    Het is geen ‘lid of nie’ maar: ‘de Ridder van Nie’.

    ‘The knights who say Nie !’

    @artikel
    Heh heh, is dat ook weer duidelijk… We staan weer met beide benen op de grond.
    We weten nu weer het verschil tussen:

    1. Realisme (biflatie.nl)
    2. Bedenksels (artikel)
    3. Conspiracy scenes (*)

    (*) conspiracy scenes
    Daar waar Google zijn duizenden Terrabyte harddisken oa. voor beschikbaar stelt.

    Wist u dat er wel eens een berekening is losgelaten over het energieverbruik van Google ? Als u 1 Google opdracht voert aan Google dan staat dat ongeveer gelijk aan het zetten van 1 pot koffie aan energie gebruikt door Google. Of zat ik -toen ik deze bewering las- ook in de directory ‘conspiracy scenes’ ? Tja, je weet ’t op een gegeven moment niet meer heh ?

    Enfin, ik als ICT-er DUS een autist voel me thuis bij zekerheden. 1 ding is in elk geval zeker: telefoonnummers. Ik ga nu dus weer eventjes verder met het -uit mijn hoofd leren van alle telefoonnummers in Nederland-. Waar was ik ook alweer gebleven ? Oh ja, bij de letter D van Dijsselbloem. Ja, sorry… ik ben ‘pas’ bij de letter D, ik besteed ook nog weleens tijd op biflatie.nl, weet je…

    D van Dijsselbloem ?

    Goh toevallig…

    prrr prrr, prrr prrr

    Hey Jeroen ! Wist je dat biflatie.nl een artikel heeft geplaatst over Greenspan ? Goh ! Nee joh ?

    Zeg even over Duitsland…
    Ze hebben wat te kampen met wachttijden over het terughalen van goud bij de Fed… Eventjes over Nederland en zijn goud… Heb je even ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: