De oude meester aan het woord

36

greenspanOnlangs las ik een verhaal over Alan Greenspan op de site van Koos Jansen geschreven door Rein de Vries. Op zich best een goed verhaal dat Greenspan zo ongeveer neerzet zoals iedereen hem graag ziet, als de grote destroyer. Maar er is nog een duistere kant aan Alan Greenspan. Een kant die ik ooit eens prachtig beschreven zag door Bix Weir – volgens mij al weer een paar jaar terug – en die mij altijd bijgebleven is. Het is geschreven in de vorm van een getuigenis die Greenspan moest afleggen voor de Angelides commissie, waarbij hij ondervraagd werd door commissioner Roota (niet zomaar de eerste de beste) over zijn rol in de zich nu ontvouwende financiële crisis.

Het vreemde aan dit verhaal is dat het nooit de conspiracy scene bereikt heeft. Hoewel dit toch echt wel één van de mooiste verhalen is op dat gebied. En dan nu de maestro aan het woord in deze getuigenis. (CR=Commissioner Roota)

CR: Ik kom maar gelijk tot de kern van de zaak in dit onderzoek als u mij toestaat. Het eerste deel van uw leven was u de grootste gold bug op deze aarde, maar in het begin van de 70’er jaren verkocht u uzelf aan de bankierskliek en werd daarmee de grootste vijand van goud. Waarom deed u dat?

Greenspan: Dat is helemaal niet zo. Ik was altijd al een fervent aanhanger van goud als geld en dan ben ik ook vandaag de dag nog.

CR: Maar u werkte voor de snode Federal Reserve Bank. U werd de koning van het fiatgeld en dat is het tegenovergestelde van goud… het enige echte geld.

Greenspan: Ja, dat klopt, ik werkte voor de Federal Reserve Bank, maar alleen omdat mijn land mij daarvoor opriep. Weet u, in de 60’er en 70’er jaren zag het er naar uit dat het land in het geheim overgenomen zou worden door snode plannen van bankiers’ en industriële belangen .. en het zag er ook naar uit dat ze aan de winnende hand waren. Ik kreeg de opdracht het monetaire systeem weer terug te brengen naar waar het hoort te zijn, nl. bij het volk (natie) zelf.

CR: Dit is wel het meest belachelijke dat ik ooit gehoord heb.

Greenspan: Zo, denkt u dat werkelijk? Stel u eens de volgende vraag: Wie in persoon is de meest verantwoordelijke voor de crisis waarin we nu zitten? Nu denkt u waarschijnlijk dat ik dat ben…. EN U HEEFT GELIJK. En wat denkt u dat het eindresultaat zal zijn van deze monetaire crisis? Ik zal u vertellen wat dit resultaat zal zijn.. de totale ondergang van alle elektronische en op fiatgeld gebaseerde activa. Iedereen zal alles in een fractie van een seconde verliezen en we zullen terugkeren naar onze Constitutionele Goud Standaard. Hoe kom ik nu over als gold bug!!

CR: Wat?! Ongelooflijk, niet te vatten!! En u denkt dat dit een goede oplossing is?

Greenspan: U moet niet vergeten, vanuit welke situatie wij gestart zijn. Het land stond op het randje van de afgrond door alles te verliezen aan de slechteriken. Zij hadden zojuist Kennedy uitgeschakeld, hadden de controle over de media, het militaire complex, de inlichtingendiensten en ook nog eens de controle over het goud en zilver. Iedereen was doodsbang voor die slechteriken, totdat ik met een plan kwam om de wereld te verbeteren en in datzelfde proces ook nog eens de slechteriken uit te schakelen.

CR: En wat was dat plan wel niet?

Greenspan: Dat plan was gebaseerd op twee theorieën die de Nobelprijs hadden gewonnen en ontwikkeld waren in de 60’er jaren genaamd ‘The Golden Rule’ theorie en ‘On the Road to the Golden Age’ theorie. Deze theorieën zeggen in principe dat de beste manier om naar de goud standaard terug keren was, een uitknijpen van alle voordelen van dat fiatgeld systeem, zolang de mensen dit nog accepteerden. Golden Rule savings rate – Springerlink.com

Hoe ik daarin betrokken raakte was omdat ik een manier ontworpen had om de prijzen van grondstoffen door middel van computer trading programma’s van bovenaf te beheersen. Programma’s die ik in de 60’er jaren al geschreven had. Jawel, ik was al de grootste computerfan ter wereld, nog voordat dit algemeen werd. Dat was mijn plan. Mijn computerprogramma’s te gebruiken om de markten te sturen en dat deed ik al veel langer dat men algemeen mogelijk achtte. Het sturen van de prijzen van zowat alles om maar het feit te verdoezelen dat we in werkelijkheid de drukpersen al die tijd op volle snelheid hebben laten draaien.

Mijn jeugdvriend John Kemeny, de uitvinder van de BASIC computertaal, hielp mij bij het schrijven van mijn eerste programma’s. Mijn mentor en vriend, de ex Fed voorzitter Arthur Burns zag de potentie van mijn plan en steunde me om aangesteld te worden als hoofd van de Council of Economic Advisers van president Ford.

CR: Ho, ho, niet zo snel. Zijn we vandaag de dag dan niet slechter af dan ooit tevoren? Kijk eens om u heen… alles stort in!!

Greenspan: Wel, ja, dat is waar, maar zo zou het eindspel er ook uit moeten zien. We moesten daarvoor de valuta misbruiken, een enorme schuld creëren, de hele wereld zover zien te krijgen dat het concept van ‘free money’ in praktijk zouden brengen en dan zullen we de stekker eruit trekken en alle mensen de harde waarheid doen inzien dat er niet zoiets bestaat als een ‘free lunch’. Een goud standaard is het ENIGE monetaire systeem dat zal overleven in een open en vrije markt. Zijn we dan al zo snel de beroemde uitspraak vergeten van de hoofdslechterik die onze natie aanviel:

“Let me issue and control a nation’s money and I care not who writes its laws.” – Mayer Amschel Rothschild

CR: Dus, zijn we nu aangeland op het punt waarop de stekker uit het fiatgeld systeem getrokken gaat worden? En is dit wat u voor ogen stond?

Greenspan: Nou, niet alles ging precies zoals we gepland hadden. De zaken werden erg moeilijk toen president Reagan vervangen werd. De slechteriken, aangevoerd door Bush Sr. kregen de overhand en controle over mijn stuurprogramma’s en we moesten ondergronds gaan. Clinton, Bush Jr. en Obama werden ook allemaal aangestuurd door deze zelfde machtige demonen. Maar inmiddels had ik een manier uitgedacht om de macht weer in handen te krijgen en hen uit te schakelen. Ik moest ze gewoon net genoeg touw geven om zichzelf op te hangen door hun eigen hebzucht… daarom dus ook de deregulering van de derivaten en het verwijderen van zowat alle toezichthouders.

CR: Dus u heeft alles met opzet gedaan, in de wetenschap dat de slechteriken het plan zouden brengen naar het punt waarop alles ineen zal storten.

Greenspan: Dat klopt en bijna had ik ze te pakken in 2008, maar zij bleken toch in staat om het tijdstip van de finale afrekening uit te stellen. Maar nu zijn we op het punt aangeland dat er geen ontkomen meer aan is. En dit zal dan deze 100 jarige veldslag beëindigen.

CR: Ik zie niet in waarom uw slechteriken ook maar iets zouden verliezen. Verliezen staat niet in hun woordenboek.

Greenspan: MAAR ZE HEBBEN AL VERLOREN!! Ziet u dat dan niet? De derivatenbubbel is al gebarsten en die verliezen gaan nu rond in de achterkamertjes die verborgen blijven door boekhoudtrucs. Wat er zal gaan gebeuren is hetzelfde dat al gebeurd is met de meer dan 2000 fiat valuta’s uit het verleden… zij zullen ineenstorten. Dit houdt niet alleen papiergeld in maar alles waarvan we denken dat het waarde heeft, maar in werkelijkheid niet echt is. En dat alles betekent bankrekeningen, spaarrekeningen, 401k’s, IRA’s, staatsobligaties, geldmarktfondsen, aandelen, obligaties, pensioenen… ALLES WAT MAAR UIT PAPIEREN OF ELECTRONISCHE BITS BESTAAT!!!!

CR: En u denkt dat dit een goede ontwikkeling is?

Greenspan: Trek uw eigen conclusies en zegt u het me maar. Kijk eens om u heen en zie wat onze landen, onze burgers, onze bedrijven om zeep helpt…SCHULD. Fiatgeld schuld gecreëerd uit het niets door de banken. En dat gebeurt al zolang dat we ons niet eens meer kunnen herinneren wat het is om geld te hebben met een intrinsieke waarde EN DAT NIET IEMANDS SCHULD IS MAAR JOUW BEZIT.

De komende crash zal niet alleen alle papieren en elektronische rijkdom vernietigen maar ook de schulden. En zie…. Geen problemen meer.

CR: Maar wat is daarvan het gevolg… niemand zal nog iets hebben.

Greenspan: Oh, dat bedoelt u? Dat is nu precies waar u zich naar jarenlang misbruik door het fiat monetaire systeem door hebt laten verblinden. Rijkdom is overal om ons heen. In de vruchtbare gronden van onze landen, de werk ethiek van onze bevolking, in de wetenschappen en in de geest van de menselijke ziel. Wij zijn een rijke natie waarvan de rijkdom gestolen is door een handjevol mensen ten koste van de velen. Eens de fiat rijkdom verdwenen is, zal het grote onrecht van de disproportionele rijkdom verdeling ook verdwenen zijn.

CR: Maar dan nog steeds zitten we zonder geld. Of stelt u voor het geld te herverdelen over iedereen in het land. En hoe zou dat dan moeten gebeuren?

Greenspan: Ook hier heb ik natuurlijk al over nagedacht. We zullen opnieuw moeten beginnen met nieuw geld. We zullen het nieuwe geld moeten verdelen naar gelang iedereen al in het oude systeem tot nu toe heeft ingebracht. Uw werk is al jaren gevolgd door middel van uw sociale premies in de vorm van belastingen, dus is makkelijk te achterhalen. En u maar denken dat die sociale premies er niet toe deden. Het was altijd al het plan om tot een herverdeling te komen op basis van wat u tot nu toe heeft ingebracht.

CR: Is dat dan waarom de sociale premies voor de rijken altijd al zo laag waren? Opdat er geen ultra rijken meer zijn na de reset?

Greenspan: Ja, zo is het. Het wordt hoog tijd overnieuw te beginnen. We beginnen dan met een natie voorzien van veel rijke mensen, want niemand zal teveel hebben en ook niemand te weinig…. tenminste bij de start. De vrije markten zullen na verloop van tijd weer hun intrede doen en zij die slimmer, sneller of beter zijn dan anderen zullen zeker weer beginnen met meer rijkdom te vergaren. Dat is nu eenmaal de aard van vrijheid.

CR: Ik sta werkelijk perplex en ik krijg het gevoel dat er misschien toch nog een weg is om uit de misère te geraken. Hoe kan ik er zeker van zijn dat dit de WAARHEID is zoals u beweert.

Greenspan: Dat zult u mettertijd wel inzien. Maar als u een paar goede suggesties daarover wilt horen, lees dan eens wat GATA hierover te vertellen heeft. Zij staan al jaren in het front van de goud oorlog en werken met ons samen.

CR: Ik ben een fan van GATA. Maar waarom zou ik moeten geloven dat U al die tijd al aan onze kant stond?

Greenspan: Nou laat me dan een tipje van de sluier oplichten. Kijk maar eens op deze link en lees wat er tot nu toe zo al ontdekt is:

http://www.roadtoroota.com/public/101.cfm

Het is uiteindelijk uw verhaal commissioner Roota. Ik hoop dat u trots op me zult zijn en ook dat u me straks zult vergeven dat ik al die jaren tegen u en de commissie heb moeten liegen omwille van het hogere belang.

Tot zover deze getuigenis.

Naar aanleiding hiervan wil ik de lezers toch echt wijzen op het vele onderzoek dat door GATA verricht is en goed gedocumenteerd in haar archieven opgeslagen ligt. De meeste van u zullen de GATA website wel kennen, maar vaak niet verder komen dan het dagelijkse nieuws.