Steeds meer burgers lijken af te haken als het gaat om de berichtgeving over onze overheid en hun wilde capriolen. Het is te veel geworden. De stortvloed van negatief nieuws over al die poppetjes in Den Haag maakt dat de gemiddelde man of vrouw achteloos zijn schouders ophaalt. Er wordt niet meer opgekeken van een fraude zaakje hier of een grove dwaling daar. Leugens en bedrog lijken de standaard te zijn geworden voor de Tweede Kamerleden. Het gaat om de geloofwaardigheid en het imago, het voortbestaan van de macht van de partij en niet om verstandige beslissingen en het beste voor ons land. De burger is een verdienmodel en speelbal geworden en dienen enkel de belangen van de vriendjes van Den Haag.

den haag biflatie

Groningers zijn aan het lot overgelaten

De veiligheid van inwoners van de provincie Groningen speelde geen rol bij de besluitvorming over de winning van aardgas in hun provincie.

Dat blijkt uit het gepubliceerde rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid. Onze Overheid heeft al die jaren een dikke middelvinger opgestoken naar de mensen die door deze boringen met enorm veel schade te maken hebben gehad. Terwijl hun vriendjes van de olie- en gasbedrijven dikke winsten opstreken. Zo doen ze dat in Den Haag. En maar dwarsliggen voor onderzoeken, en maar tijd rekken middels procedures, protocollen en andere zelfverzonnen wetjes en regeltjes. En de mensen in Groningen? Zoek het maar uit.

Teeven – Opstelten

De bonnetjes-affaire, het o zo plotseling onverklaarbaar verdwenen telefoongesprek inzake de van corruptie verdachte Jos van Rey, de lijst met van misbruik verdachte mannen binnen de top van justitie, inclusief Joris Demmink, de “vergeten” bijbaantjes van Opstelten, de terecht verkregen ‘Big Brother Award’ voor de grove privacy schendingen van dit duo en ga zo maar door. Voordat we het vergeten, dit (voor de normale burger) gevaarlijke duo leidde met harde hand het Ministerie van Justitie en Veiligheid van een land! En wat doen de vriendjes in Den Haag? Na het gedwongen opstappen van Teeven omdat hij LOOG tegen het kabinet, benoemen ze hem een paar weken later gewoon weer als Tweede Kamerlid van een of ander departement…  En de burger? “Het gaat u geen donder aan op dit moment”

Griekenland

Het is ook gewoon te makkelijk om te liegen, zeker als het gaat om de economie. Een minister van Financiën kan zich namelijk enorm makkelijk verschuilen achter rekenkundige modellen en verwachtingen van de mondiale grote financiële instellingen. Niemand kan in de toekomst kijken, echter de economen in Den Haag schijnen met positieve verwachtingen toch altijd een zonnige toekomst te voorspellen. Wanneer na een tijdje  blijkt dat de voorspellingen niet kloppen, dan kun je dat zo heerlijk wegwuiven met het feit dat je inderdaad niet in de toekomst kan kijken. Of zoiets als:

dat zijn de woorden geweest van mijn voorganger, daar kan ik natuurlijk geen verantwoording voor nemen…

Mooi voorbeeld daarvan is het financiële debacle Griekenland. Minder mooi is dat niemand meer gelooft in het terugkrijgen van al die miljarden euro`s, met winst! Aldus Dijsselbloems voorganger Jan Kees de Jager (ook een dubieuze man overigens). Op naar een Grexit, daar schrijven we hier op Biflatie al jaren over.

ABN Amro

Als we dit soort salarissen niet betalen verdwijnt al het talent naar het buitenland”, is een veelgehoord excuus voor de tonnen of soms miljoenen aan vergoedingen en bonussen bij de banken. Is dat zo? Bij mijn weten wordt het echte talent bij de diploma uitreikingen al weggekaapt door de grote namen en de rest blijft achter in de hoop op een baan bij een leuke bank of consultancy kantoor. Het ergste is nog wel de totale ontkoppeling met de realiteit met betrekking op dit soort salarissen en het toe-eigenen van deze gelden in totale arrogantie. Wederom, Dijsselbloem LOOG met die hele verontwaardigings-act van hem toen dit uitkwam.

De zorg

Totaal geruïneerd. Binnenkort waag ik er een artikel aan met leuke inside information, maar je hoeft niet diep te graven in het aanwezige nieuws om te beseffen dat de zorg is veranderd in Big Business voor de vriendjes van Den Haag. In deze huidige context is het dan ook niet raar dat ineens complete ziekenhuizen verdwijnen omdat ze failliet gaan. Sterker nog, volgens het BDO branchegroep Zorg, verkeert 20% van alle ziekenhuizen in zwaar weer. Uit het rapport blijkt verder dat vele bestuurders “niet zo goed op de hoogte zijn” van de eigen situatie en het funest blijkt te zijn als de Tweede Kamer besluit het gevreesde Macro BeheersingsInstrument (MBI) in te zetten.

Het MBI, waarmee overschrijdingen van het budgettair kader zorg (BKZ) kunnen worden teruggevorderd van de sector. Dit kan ervoor zorgen dat veel ziekenhuizen op korte termijn te maken krijgen met verliessituaties.

Het gaat allemaal geweldig in de Zorg, de vriendjes van Den Haag verdienen als de welbekende “bestuurder” tonnen de man, en Jan Modaal maar hogere premies betalen voor steeds minder dekking van de zorgpolis. Eigen risico is in de afgelopen jaren met honderden euro’s gestegen. Dat was 15 jaar geleden wel anders nietwaar? Toen er geen verzekeringsmaatschappijen waren die de dienst uitmaakten en flink verdienen aan zoiets als “zorg”..

Het aanstellen van ministers

Is er een minister opgestapt (omdat ie ergens anders meer kon verdienen, of vanwege een paar leugentjes teveel), geen probleem. The show must go on, dus wordt er uit de eigen gelederen het meest geschikte poppetje uit de kast getrokken en klaargestoomd voor zijn of haar nieuwe functie. Geen kritische denker of een door de bevolking gedragen nieuwe held, nee, het politieke circus moet doordenderen dus een kink in de kabel in de vorm van een “andersdenkende” is natuurlijk niet welkom. Dus wij moeten het doen met een Bert Koenders die ineens de Minister werd van Binnenlandse Zaken (direct na zijn studie werkzaam bij de PvdA, nog nooit langer dan een half uur een echt bedrijf van binnen gezien). Of met een Ard van der Steur, Minerva vriendje van Demmink en Opstelten. In Nederland is dat allemaal geen probleem meer. Zoals de Nederlandse burger totaal geen binding meer heeft met Den Haag, is het andersom nóg duidelijker zichtbaar.

Corruptie VVD

De VVD, de partij die samen met de PvdA ons land moet leiden, 17 miljoen mensen zo goed mogelijk laten samenleven, is corrupt tot op het bot. Identiteit (binnen) is gelijk aan imago (buiten), althans, zo zie ik het. Nou, dan kunnen we wel stellen dat de regeringspartij corrupt is en er alles aan doet om deze imagoschade zoveel mogelijk te beperken en de fraude gevalletjes onder het tapijt te houden. Het is geen geval op zich, van Mark Verheijen tot Jos van Reij, graaien, belangenverstrengelingen en gewoon keihard liegen, draaien en bedriegen, het is allemaal voorbij gekomen de afgelopen tijd en geen hond die er iets echt aan doet. Geen politicus in de Tweede Kamer die keihard stelt dat dit onacceptabel is en aangepakt moet worden. Nogmaals, deze partij moet een compleet land leiden, de leugen regeert. Ook binnen de PvdA gebeuren strafbare zaken. Op fraude en corruptie staan volgens het Wetboek van Strafrecht flinke straffen, maar die gelden alleen nog voor de burger tegenwoordig.

Privacy & boekhoudfraude

Moeten we het verder nog hebben over de zogenaamde “onderste steen” van Rutte, de inkrimping van onze privacy, over dat er tegenwoordig op elke hoek van de straat of snelweg een camera hangt, of die naheffing van Wiebes van vorig jaar toen een `foutje` ons  flink wat geld kostte, over de Staatsomroep en al dat journalistengespuis en hun belachelijke invulling aan de “Code voor de journalistiek”, over het totaal respectloos uitbuiten van illegalen ten faveure van de zeteltjes van de Partij. Nog zoiets, de zorgwekkende financiële situatie bij de Nederlandse gemeenten? Lees ook: Grootschalige boekhoudfraude bij gemeenten. De eindeloze enzovoorts zult u vast in de comments lezen hieronder. Ze lijken alles te verprutsen, wat doen ze goed?

Controlled opposition

En dan Wilders, neergezet als alternatief voor de zittende orde. Ook wel controlled opposition genoemd. Als hij het kabinet wil laten vallen zoals hij wel eens laat weten, dan hoeft hij de zaak Demmink maar een keer te noemen en kan hij de dag erna aan de slag. Maar dat doet hij niet. In deze Overheid zit geen oplossing. Daar zijn geen mensen te vinden die vanuit hun hart spreken, uit mededogen en uit passie. Geen wetenschappers of filosofen. Vrijwel geen mensen die belangeloos daar zitten met een open en oprechte houding. Als een politicus praat, hoor ik hem voorlezen wat er in is gestampt. Door een goedbetaalde mediacoach. Troosteloos, inhoudsloos en tactvol. Denkend aan de belangen van zijn vriendjes.

44 reacties

  1. ook mee eens..Ze reageren niet eens als ze naar de donder worden geholpen..vinden ze hun zaak niet.. moet een ander maar uit zoeken..
   “ZE” moeten het gewoon beter gaan doen…
   Externe orientatie in problem solving..zij kunnen er niets aan doen, het overkomt hen gewoon..

 1. volkomen mee eens..het middel is erger dan de kwaal..neoliberalen zijn een ramp voor NL
  Ze keen 12 liedjes maar ze gaan allemaal over macht, geld en imago waarbij de doelen alle middelen heiligen..ook ten koste van andere mensen.

 2. “Als we dit soort salarissen niet betalen verdwijnt al het talent naar het buitenland”, dit argument wordt veel gebruikt, maar klopt niet, de top functies worden onderling verdeeld tussen ‘het netwerk’, dat wil zeggen familie, buurtgenoten, jaarclubgenoten, mensen die je uit je jeugd kent. Buitenstaanders, dat wil zeggen Nederlanders, komen daar in het buitenland niet tussen, ze missen de juiste connecties, zeker in het VK is de juiste familie en universiteit en vereiste, de enige die een hoge baan krijgen in het buitenland zijn leden van de koninklijke familie en kinderen uit het Shell concern met de juiste familie & Shell-band, Alle overige worden in het buitenland uitgelachen, in Duitsland worden ze uitgelachen omdat een goede opleiding ontbreekt, in de romaanse / katholieke landen omdat Nederlanders geen manieren hebben, Het salaris argument is totale onzin

 3. De meesten geloven dat als ze maar op de goede partij stemmen, dat alles weer goed komt.
  Zelfbeschikkingsrecht en dergelijke moeten ze niks van hebben.

 4. Als je één op één met mensen praat, hoor ik vaak hetzelfde. Zij klagen over de toekomst, over hun baan, over banen voor hun kinderen, over sociale rechten, en dat de overheid haar zaakjes beter moeten regelen. Via minder ambtenaren, minder regels, minder wetten en betere bestuurders.
  Ik denk dat u en ik, het allemaal wel gehoord hebben.
  Het meeste interessante is, wat je mensen niet hoort zeggen of denken namelijk:
  – de vrijheid om het zelf te regelen, en niet via de overheid
  – afhankelijk willen zijn
  – dat zij bepaalde rechten afschaffen, liever zelf willen regelen en vooral zelf willen betalen
  – zelf de mogelijkheid aangrijpen om zichzelf te ontwikkelen en veel minder taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden bij de overheid neerleggen.
  Het bovenstaande is niet limitatief, maar dit is iets wat je vaak helemaal niet hoort. Mensen worden niet dom of slim geboren, maar dom of slim gemaakt.
  Het staatsonderwijs maar ook de opvoeding van huis uit, stompt mensen af. Het begint al bij de kinderen, van zelfstandige en zelfs kritische kleine mensen, worden zij veranderd in volgzame, gehoorzame, trouwe, loyale, dienstige, zelfopofferende mensen.
  In een sociaal democratie zijn de kernwaarden en normen vooral gehoorzaamheid, deugzaamheid, opoffering en loyaliteit heel belangrijk. Vooral om de solidariteit hoog te houden. De kernwaarden van een individu zijn feitelijk, zelfstandigheid, zelfredzaamheid, zelfzuchtig, ontwikkelen van je eigen kennis en kunde. Zoals je misschien bemerkt, precies het tegenovergestelde wat het systeem (sociaal democratie) wilt.

  1. Afhankelijk willen zijn = onafhankelijk willen zijn.
   Burgers willen van alles, maar op eigen benen staan en je eigen rotzooi opruimen, dit komt nooit in het rijtje van eisen naar voren.

   1. Simpel geld,

    Vanuit welke onderbouwde redenatie,positie en opvoeding praat u?
    Voor mijn gevoel verdient u geld met geld.
    Sommigen gaan met u mee,enkel op uw blote uitspraak.
    Er zijn zeker mensen die nooit verder dachten dan de dag van vandaag,maar ook veel mensen die hun halve leven hard gewerkt hebben voor een matig loon.
    Kortzichtigheid,egoïsme,vooroordelen en haatdragende overtuigingen naar de minder presterende medemens zijn standaard voor diegenen die de wind mee hebben gehad.
    Dergelijke instelling en redenatie is negatief geventileerde energie die ook versterkt naar u terug zal komen.
    Laat u het ook weten als u de wind flink tegen krijgt?
    Die tijd gaat ook voor u komen.

 5. ik kwam deze opmerking teven op de website van de euro enquete https://www.peuro.nl/geef-een-reactie/ , ik weet niet of deze cijfers kloppen maar het is wel een hele interessante vergelijking, hoe hoog zijn de bonussen van bankiers van de afgelopen jaren ten opzichte van de griekse staatsschuld.
  dit was de opemerking:
  “Staatsschuld Griekenland 300mrd
  Uitgekeerde bonussen bankiers Londen 2014 100mrd ?????????
  Misschien tijd voor een discussie”

 6. ik ben weer afgekeurd voor publicatie, ik reageerde op dit artikel: http://www.telegraaf.nl/dft/goeroes/alexandersassenvanelsloo/23911159/__Schizofrene_markt__.html
  ik gaf in mijn reactie aan dat de enige sukkels die nog staatsobligaties kopen zijn het ECB en banken, particulieren zijn beter af met landbouwgrond, vastgoed op de juiste locaties en edelmetaal. Dit blijkt niet te voldoen aan de huisregels van de telegraaf ???? kunnen jullie het nog voorstellen?

  1. Dan moet je het anders verwoorden. Soms, moet je gebruik maken verdekte technieken. Omschrijf je mening slim en verstandig.

   1. Je moet meer poppenkast spelen bedoel je.
    “Je mening slim en verstandig omschrijven”.
    Je bent een simpele figuur,die net zo doorzichtig is als een opgeblazen plastic zakje.
    Wat heb je te verbergen centen teller?
    Je leeft in een klein verstikkend wereldje.

  2. Ja, ik word elke dag meermaals weggecensureerd en zeker als ik met cijfers kom van de nationale rekeningen of andere verifieerbare feiten. De waarheid is hallucinant en mag dus niet verkondigd worden.

 7. ‘Mooie’ klaagzang, meneer Teun, al is die natuurlijk nog lang niet volledig. Zeker als gekeken wordt naar de economie. Hier gaat het vooral over de mentaliteit. En die is belabberd. Niet alleen van de graaiers, de politiek en de MSM, maar ook en vooral van de gewone burger. Het sleutelwoord is verantwoordelijkheid. De gemeenschap is verantwoordelijk, NIEMaND voelt zich verantwoordelijk. Ook niet voor desastreuze verkiezingsuitslagen en daaruit voortvloeiend rampzalig beleid. Erger nog, het gebeurt zó weer. Na de bewezen ellende sinds 2010 volgt (zie de peilingen) tien tegen één Rutte-3 met nog méér neoliberale armslag en nog veel meer salami-bezuinigingen om de ‘Zuidas’ en EU/IMF te bevredigen.

  “Zij zijn (democratisch!) gekozen, zij worden er voor betaald, zij zijn verantwoordelijk”.
  En ‘wij’? “Bah! Doe niet zo moeilijk, we hebben net het kampioensfeest van PSV achter de rug!” (Terwijl internationaal fanatiek werd gedemonstreerd tegen het vrijhandelsverdrag TTIP).
  De NL-massa is dom, arrogant en lui. Laat zich graag in slaap wiegen door jokkende (of zwijgende) ‘staatslieden’ en massamedia. En – niet te vergeten – een bon-vivant als veilige ORANJE legitimatie.

  De aanstaande wake-up call zal verpletterend zijn.

 8. Slordig geschreven stuk. Bijna overal waar het woord , ‘overheid’ staat moeten de woorden ‘politiek’ en ‘politici’ staan.

 9. het is niet alleen hier dat de overheid rampzalig beleid heeft gevoerd, het is overal, door financiele regelgeving voor bedrijven los te laten en keer op keer borg te staan voor banken en bedrijven hebben overheden ons voor een catastrofe geplaatst, ik kom hier op omdat ik op beurs.com een artikel tegenkwam over de bedrijfsobligatiebubbel in china, http://beurs.com/2015/04/22/chinese-zeepbel-aan-schulden-staat-op-springen-slechts-18-000-miljard-usd-aan-verlies-mogelijk/60974 het ziet er naar uit dat het overal dezelfde ellende is, de enige landen die er wat schuldpositie beter voor staan zijn de landen die in de recente geschiedenis een goede crisis achter de rug hebben zoals Rusland, ijsland en Turkije, die al jaren geleden een grote financiele instorting hebben meegemaakt, die obligatie / aandelen / renteswaps en overige financiele constructies klappen op termijn allemaal, hoe langer ze worden opgeblazen hoe groter de klap.

  1. De financiële regelgeving en verantwoording van de financiële sector is de afgelopen 40 jaar alleen maar gegroeid. Ik heb net gelezen op nu.nl dat de kleine verzekeringskantoren ermee stoppen omdat zij niet meer kunnen voldoen aan de regel- en controle voorschriften die de overheid opstelt. Zij hebben niet meer de tijd noch het geld om aan de regelgeving te voldoen.
   De afgelopen jaren zijn er ook controle instanties erbij gekomen of sterk uitgebreid. Denk maar aan de AFM.
   Ieder land heeft zijn financiële positie ondergraven, dit geldt ook voor China maar ook Turkije. Bijna overal zijn de financiële sectoren veel en veel te groot.
   Nederland lijdt aan dezelfde ziekte als veel landen. Bijna alles is gereguleerd, voorzien van voorschriften en een opbouw van een verantwoordings- en controle systeem. Het is nu zelfs zover gevorderd dat juist de gewone burgers steeds het slachtoffer zijn, in plaats van de echte criminelen. De Nederlander en dus ook de overheid is trots op hun marktmeester systeem. ‘Wij’ vertrouwen de markt niet, de ondernemers niet, de banken niet, feitelijk alles wat ruikt naar iets particuliers is slecht, behalve de overheid. Het meest incompetente, wanpresterende, slecht functionerende, aan overgewicht leidend systeem, hebben de burgers wel vertrouwen in. Terwijl diezelfde burgers IEDERE dag op internet zien, wat voor een zooitje wat zij er nu weer van maken. Het is nu zelfs zo erg, dat gewoon gelogen wordt of ontslagen ministers komen al direct terug in de Kamer, zonder dat er ook maar enig weerwoord klinkt.

   1. de regelgeving valt uiteen in twee delen, aan de ene kant is de regelgeving enorm toegenomen die kleine bedrijven de nek omdraait en aan de andere kant zijn controle en regelmechanismen tav een te groot marktaandeel, bescherming werknemers, het aanhouden van een bepaald percentage van eigen vermogen voor banken, regels tav financiele producten verdwenen, per saldo kan je zeggen dat de regeldruk voor de kleintjes te groot is en voor de grote spelers te klein. zeker tav het toestaan van financiele producten/constructies is het helemaal misgelopen

 10. ik plak hem maar onder deze, ik las op internet dat de 3 maandelijkse euribor rente inmiddels negatief is, ja je krijgt geld toe met de Euribor! doe mij maar 3 maandjes een paar miljoen met geld toe, nu vraag ik mij af, welke functie hebben banken nog als ze gratis kunnen lenen van de ecb en gewone spaarders ze enkel tot last zijn, welke functies vervullen banken nog in het systeem tav burgers? wat is hun publieke bestaansrecht nog? het zou logischer zijn als de overheid (net zoals de ouderwetse postbank) een bank opzet voor betaalrekeningen die geen winstoogmerk meer heeft, dit is veel functioneler en scheelt de burger en overheid enorm in de kosten. ik begrijp niet meer waarom banken door de overheid worden gesteund omdat ze de burger niet meer ten goede komen.ze komen enkel aandelen/ obligaties / renteswaps / derivaten ten goede die de overheid en burgers enkel schade berokkenen.

  1. Groei ontstond uit goedkope olie. Toen dat de noodzakelijke exponentiele schuldaccumulatie niet meer kon dragen werd overgeschakeld op ‘financial engineering’; een enorme financiele sector die parasiteert op de echte economie, maar WEL bijdraagt aan het bbp om diezelfde schuldopbouw te kunnen ‘rechtvaardigen’; in die zin dat de schuld/bbp verhouding op orde blijft, althans naar de maatstaf van diegenen die investeren.

   Financial engineering loopt nu ook op haar tandvlees, vandaar de onmogelijke cijfers in staatspapier, rentes en ander ‘papier’.

   Op naar de volgende fase. Heheh….

   1. Om on topic te blijven, overheden faciliteren dit proces en zijn dus mede-parasiet, inclusief de daarbij behorende onderhuidse activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: