´De rijken´ beginnen bitcoin te overwegen/ Bitcoin is ´de bubbel voorbij´

Het nieuws komt tot ons vanwege those in the know – zij die het kunnen weten. In dit geval is dat respectievelijk Bloomberg, een van de grootste nieuwsagentschappen ter wereld (dagelijks 5000 artikels uit 145 plaatsen en met 200 vestigingen over heel de wereld). En Brian Books, plaatsvervangend hoofd van het OCC, Office of the Comptroller of the Currency. Die alle Amerikaanse banken overziet en er regels voor opstelt. Bijna helemaal zelfstandig en wars van het Congress en de SEC, Amerikaanse beurswaakhond zeg maar. Ondertussen staat het zoekgedrag op Google naar de term´bitcoin´ volgens deze gigant op een 34-maands hoogtepunt. Het zijn allemaal omina voor de verwachting van hogere koersen.

Koning keizer admiraal – bitcoin willen ze allemaal

Bloomberg: ´Billionaires, funds, and celebrities are starting to buy Bitcoin as the dominant cryptocurrency becomes more appealing as a portfolio asset. Speaking to Bloomberg, financial advisors and billionaire investors said Bitcoin is becoming a part of a “larger conversation.”´ Bitcoin et al. zijn hot in de winter van 2020, er is blijkbaar (veel) geld aan en mee te verdienen. En wie veel geld verdienen zegt, zegt ook ´the wealthy´, de rijken op aarde. Want blijkbaar wil wie reeds geld heeft daar nog meer van bezitten. Miljardairs hebben reeds bitcoin gekocht, zoals de oprichter van Twitter en stichter van Square, een betaalapp die ook crypto aanvaardt, Jack Dorsey. Bedrijven in goede doen zoals het Amerikaanse beursgenoteerde MicroStrategy Inc., dat net nog voor $50 miljoen bijkocht. MicroStrategy bezit op moment van schrijven, maandag 7 december 2020, (slik) 40.824 BTC. Cryptobeleggingsfondsen zoals Grayscale idem dito maar dan in het kwadraat met een half miljoén bitcoins! 

Bitcoin is het bubbel-stadium reeds voorbij 

Over Brian Brooks van het OCC: ´Earlier this evening Brian Brooks currently appointed as acting comptroller at OCC said in an interview that Bitcoin is beyond its so called bubble phase and institutional adoption has already started.´ Brooks zegt ook dat tegen het einde van Trumps regeringstermijn (20 januari 2021) de cryptowereld goed nieuws te wachten staat (!)

Volksvertegenwoordiging is not amused!

Toch is het niet allemaal goed nieuws dat de spreekwoordelijke klok slaat. Vanuit het Amerikaanse Congress is namelijk een wet ingediend die de cryptowereld helemaal niet graag ziet komen. Net het genoemde OCC krijgt hiermee tegenwind, vast omdat de wetgever zich ongaarne gepasseerd ziet in deze. Het kan eigenlijk niet dat dit ´Office´ op zijn eentje zomaar over digitale munten en de acceptatie door alle Amerikaanse banken beslist, aldus drie Volksvertegenwoordigers. Het is om de consument te beschermen hoor, zeggen zij. Alvast alle stablecoins zouden hiermee illegaal, onwettelijk verklaard worden! Dat zijn digitale munten waarvan de waarde aan een fiatmunt gelinkt is, zoals de US dollar. En al onze banken die zomaar in crypto mogen handelen, het vasthouden voor klanten en het mogen verkopen? Dat moet helemaal teruggedraaid worden, aldus alvast deze drie malcontenten. Gaat de crypto/blockchain wereld te snel of hinkt de wetgever achteraan? (Weer een retorische vraag hoor…) 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.