De staat van Bitcoin

0

Met bitcoin gaat het prima, dank u. BTC heeft midden augustus 2020 wat moeite om de horde van $12.000 te nemen, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd. De data bewijzen ook de sterkte van de opwaartse beweging en de onderliggende kracht. Zo wordt bitcoin meer en meer gehodld (slang voor kopen-en-houden). Dus minder en minder bezitters handelen met de digitale munt, staan ze af bij een volatiele koers. Dit slaat op vaste handen van eigenaars die naar de langere termijn kijken. Plus het gegeven dat een aantal specifieke bitcoin bezitters op een all time high staat. Zoals iedereen met 0,01 BTC en meer dan 1 BTC in portefeuille. Wat wil je ook met institutionelen wereldwijd die zich meer en meer op deze en andere digitale munten richten. Zoals het grootste digitale beleggingsfonds Grayscale, bedoeld voor net die grote partijen als banken, verzekeringsmaatschappijen, trusts en beleggingsfondsen. Met in de VS alleen al 50 miljoen bezitters van bitcoin et al. ziet de toekomst er gebeiteld uit. Wel moet je als belegger psychologisch en financieel tegen forse koersbewegingen kunnen. Omhoog (niet erg) maar ook omlaag (oei!) Crypto beleggen is duidelijk niet voor watjes en de zwakkeren-van-hart!

Bitcoinmagazine.com Glassnode.com
Bitcoinmagazine.com Glassnode.com

Altijd een plan B achter de hand houden

Er komen dus minder bitcoins op de markt te koop, én er wordt meer gekocht-om-vast-te-houden. Mijn liefje mijn liefje wat wil je nog meer? Toch maar even checken bij PlanB. De Nederlandse econometrist werkzaam voor een institutioneel die prefereert anoniem te blijven. Ondertussen enthousiasmeert hij collega´s en werkgever, naar eigen zeggen. Om ook hen te proberen warm te maken voor een bitcoin belegging. De man heeft een uiterst geloofwaardige reputatie opgebouwd sinds hij zijn Bitcoin Model publiek maakte. Dit in het begin van 2019. Met sindsdien nog niemand die zijn Bitcoin S2F Model heeft kunnen weerleggen. Zijn wiskundige voorspelling/berekening van bitcoin aan $100.000 tegen einde 2021. Moeilijk voor te stellen zegt u? Met bijna 700 procent nog te gaan vanaf het niveau d.d. 20 augustus 2020? Ach, wanneer we weten dat bitcoin met 305 miljoén procent reeds steeg sinds 2009. Wat is dan nog een schamele 700 procent? En kijk, aldus PlanB zit de bitcoin koers perfect op schema aan de huidige $11.700. Got bitcoin? Got crypto?

(Geen financieel advies uiteraard, u bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsdaden. Niemand van de redactie noch Biflatie zelf kan verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele verliezen die u lijdt. Met beleggen in cryptomunten kun je veel winnen maar ook veel tot wel alles verliezen. Dit zijn we wettelijk verplicht erbij te vermelden hoor, dit maar pro forma.)