De toekomst van ons financiële systeem…in gevaar?

De Nieuwe Wereld ´is een platform dat mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengt om na te denken over grote veranderingen die op komst zijn door een combinatie van snelle technologische ontwikkelingen en globalisering.´ We laten wel af en toe gesprekken uit DNW toe op Biflatie, de interessantste dan, die voor iedereen wel wat bieden. De lucide, betrokken, zeker ook de voor-zichzelf-denkende-burger (u, ons publiek hier, quoi). Is ons ´financiële, monetaire systeem´ inderdaad in gevaar? Dat zouden we denken! Wie goed doordenkt begrijpt dat er meer aan de hand is dan ´een digitale munt´, bitcoin genoemd door een onbekende (Satoshi Nakamoto), anonieme entiteit, man, vrouw of groep, in 2009. Die noteert op cryptobeurzen (ongehoord, vijftien, twintig jaar geleden). En waar vandaag wel jan-en-alleman achter jaagt.

Koning, keizer, admiraal: bitcoin willen ze allemaal

Nieuwkomers die er vaag van gehoord of over gelezen hebben, en gaan voor het snelle geld. (Maar vluchten zogauw BTC ocharme met 8 of 10 procent daalt). Serieuze beleggers en traders die de achtergrond kennen en weten waarmee ze bezig zijn. Meest hodlers, zij die kopen-en-bijhouden. Grote, beursgenoteerde bedrijven die hun dollars ervoor inruilen met miljarden tegelijk (MicroStrategy, Tesla,…) Pensioenfondsen (in de VS en in Nieuw-Zeeland), private stichtingen, universiteiten (in de VS), staatsfondsen (Singapore)…tot en met de allergrootste institutionelen, financiële movers-and-shakers als George Soros, de Rothschilds,…meest achter de schermen dan. Deze laatsten beseffen vast het allerbest waarmee ze bezig zijn. Wat het echte belang is van deze digitale tsunami die nu wel over de (financiële) wereld heen komt. Die niet te stoppen is ook?

Het Systeem: wankelend maar nog niet verslagen

Hmm, laat ons toch vooral de enorme macht van overheden in het algemeen niet onderschatten. Die van centrale banken, en zeker die van de BIS, Bank for International Settlements, de centrale-bank-der-centrale-banken. Wat de cryptowereld au fond doet is bewust/onbewust, de Monetaire Constellatie uitdagen! De Powers-that-be! Het hele systeem wankelt, doordat het de ene puch na de andere te verduren krijgt. Uppercut na uppercut, een boks van links en een boks van rechts. Right up in the face! We overdrijven echt niet. Die powers zijn nog aan het proberen begrijpen wat hen precies overkomt. Helemaal verdwaasd, van die ene klap na de andere. Want 70, 80 jaar hebben ze precies kunnen doen wat ze wilden, goed of fout. Meestal fout maar wat kon het schelen? Wie zou hen ooit ter verantwoording roepen. Nou, net dat precies is vandaag aan de gang: de verantwoordelijken voor het geld = ONS GELD! – worden ter verantwoording geroepen!

Beginstadium

Want dan is het, wat onder meer op die centrale banken, powers that be, afkomt. DeFi, gedecentraliseerde financiën, die de banken aanvallen en hoe. NFT´s, non-fungible tokens, unieke items, kunst, tweets,… – is het allemaal wettelijk? En kijk, daat worden al fractions, stukjes van NFT´s verkocht. Moeten ze het toelaten, opvolgen, verbieden…maar ze zitten nog in het stadium van te proberen begrijpen?! Persoonlijk denk ik, beste lezer, dat die centraal bankiers en ´gewone´ bankiers, nog aan het proberen te vatten wat een blockchain is…. Schreven we het niet onlangs, dat heel wat professionele beleggers nog in het ´leer-stadium´ zitten? Niet onze woorden, want we citeerden slechts, maar het klopt wel helemaal.

De macht over het geld. Al het geld

Maar één ding staat vast als de spreekwoordelijke paal boven het woelige water: zij die nu nog grotendeels de macht over het geld bezitten,  zullen zich met alle macht ook verweren om die te kunnen behouden. Dát is de essentie, en dat is wat op het spel staat. Een spel (nou ja…) dat tot op het allerhoogste niveau gespeeld wordt…  Uitkomst: onzeker. 

 

2 reacties

 1. dit is een schaamteloze RABO (robbers) bank infomercial
  We gaan toch niet criminele (want veroordeelde) banken vertrouwen met onze data….
  ik in iedergeval niet

 2. Crypto is geen aanval op het huidige financieel systeem. Als je crypto koopt gaat je van fiatgeld naar crypto en andersom.
  Alle producten en diensten worden nog steeds gekocht met fiatgeld. Het financieel systeem wat wij nu kennen is nog steeds heel belangrijk. Het systeem is zeer omvangrijk, goed georganiseerd, is liquide, efficiënt en effectief. Transacties worden in seconden afgewerkt, en banken zijn voorzien van geld.
  Het crypto systeem is nog niet efficiënt, niet voldoende liquide, nog te onzeker en onveilig, en er zijn geen garanties ingebouwd zoals bij het huidige systeem.
  Bitcoin is een asset aan het worden, en daarmee komt de BTC in het bereik van de grote jongens. De meeste cryptomunten zijn nu al voor 25 tot 50 procent in handen van miljonairs en biljonairs. Ook banken zullen vroeg of laat meedoen. En vergeet niet dat zij de geldpers van de ECB en FED achter zich hebben staan. Zij kunnen bitcoin gewoon opkopen, met digitaal geprint geld.
  In tegenstelling tot het huidige systeem is crypto een decentraal, gedigitaliseerd financieel netwerk zonder een centrale autoriteit. Maar, voor hoelang nog??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: