De winnaars van alle grote en kleine oorlogen

Neem het ´conflict´ (eufemisme zo groot als een huis) of de oorlog zeg maar tussen Israël en de Palestijnse Staat. Doden, gewonden; levens, generaties zelfs ontwricht en getraumatiseerd. (Dit is hoe terroristen ook gekweekt worden…) Een never-ending-war om deels religieuze redenen maar vooral omwille van land. (Israël palmt almaar meer land in van de Palestijnse bevolking, die zich meer en meer in de verdrukking weet…) Oorlogen die nooit meer lijken te stoppen met alleen maar verliezers… Of toch: een enkele mensensoort, wel van een zéér laag allooi, wint. Wint altijd. En wás het maar een soort laaggevallen lieden. Want de grootste winnaars vind je niet alleen in veel landen. Het zijn landen. Specifieker: de wapenproducenten nationaal en internationaal. Producenten, en handelaars.

Altijd prijs

Israël versus de Palestijnen is de brandhaard die anno mei 2021 de mediafocus krijgt. Tot het geweld afneemt en weer tijdelijk stopt. Om dan binnen x-aantal maanden of jaren weer op te laaien. Dit duurt al 60 jaar en langer, tot groot profijt van zij die wapens produceren en erin handelen. Ze leveren soms (liefst!) nog aan beide kanten van zo´n grote of kleinere oorlog. Kassa kassa en altijd prijs!

  Major wars, 10,000+ deaths in current or past calendar year
  Wars, 1,000–9,999 deaths in current or past calendar year
  Minor conflicts, 100–999 deaths in current or past calendar year
  Skirmishes and clashes, 10–99 deaths in current or past calendar year

De vergeten oorlog

Dan zijn er ook nog heel wat zogenaamde ´vergeten oorlogen´. Het oog van de wereld is al langer afgedwaald naar hoger genoemde soort bloedvergieten. Kijkt u hier zo u wilt naar een interactieve kaart met dit soort oorlogen. Want niet in de belangstelling van de media, van kijkers en luisteraars, wil niet zeggen dat het aantal slachtoffers er minder op wordt. 

De grootste wapenproducenten

´‘It is too early to say whether the period of rapid growth in arms transfers of the past two decades is over,’ said Pieter D. Wezeman, Senior Researcher with the SIPRI Arms and Military Expenditure Programme. ‘For example, the economic impact of the Covid-19 pandemic could see some countries reassessing their arms imports in the coming years. However, at the same time, even at the height of the pandemic in 2020, several countries signed large contracts for major arms.’´ Vast staat in ieder geval dat de VS de grootste producent van wapentuig zijn met 37 procent. Het land leverde (cijfers tot 2020) zo aan 96 andere landen. 47 Procent van wat de VS aan wapens uitvoeren gaat naar…het Midden-Oosten (!) Reliefweb.int: ´Substantial increases in transfers by three of the top five arms exporters—the USA, France and Germany—were largely offset by declining Russian and Chinese arms exports.´ 

De big spenders aan wapens dan, welke zijn de landen die het meest uitgeven aan wapentuig. BTW: dit is uw en mijn belastinggeld… ´According to SIPRI, global military spend reached almost $2 trillion in 2020. The top 10 countries represent roughly 75% of this figure, and have increased their spending by $51 billion since the year prior.´

Rank Country Military Spend 2020 ($B) % Change Military Spend 2019 ($B)
#1 🇺🇸 United States $778.0 +6.2% $732.0
#2 🇨🇳 China $252.0 -3.4% $261.0
#3 🇮🇳 India $72.9 +2.5% $71.1
#4 🇷🇺 Russia $61.7 -5.2% $65.1
#5 🇬🇧 United Kingdom $59.2 +21.5% $48.7
#6 🇸🇦 Saudi Arabia $57.5 -7.1% $61.9
#7 🇩🇪 Germany $52.8 +7.1% $61.9
#8 🇫🇷 France $52.7 +5.1% $50.1
#9 🇯🇵 Japan $49.1 +3.1% $47.6
#10 🇰🇷 South Korea $45.7 +4.1% $43.9
  Total $1,481.6 +3.5% $1,430.7

 

Visualcapitalist.com 

3 reacties

 1. Beste Joost,

  Met alle beste wil van de wereld kan je het conflict tussen Israel en de palestijnen geen oorlog noemen. Het is gewoon een ordinaire bezetting die al meer dan 70 jaar duurt.
  Als de VS Israel niet het hand boven het hoofd hield en niet volgepompt had met wapens was er al lang vrede geweest. De immense olie voorraden in het midden oosten hebben er veel mee te maken.

 2. “De Derde Wereldoorlog zal tot stand komen door gebruik te maken van de verschillen tussen de politieke Zionisten en de leiders van de Islamitische wereld. De oorlog zal plaatsvinden, zodanig dat de Islam (De Arabische Staten) en het politieke Zionisme (Israel) elkaar over en weer zullen vernietigen. De andere landen zullen ondertussen hopeloos verdeeld zijn en zich in de strijd mengen totdat ze fysiek, moreel, spiritueel en economisch volledig uitgeput zullen zijn. We zullen de Nihilisten en de Atheïsten in de strijd gooien en we zullen geweldige sociale rampen veroorzaken, wat al aan die landen duidelijk zal maken dat dit wordt veroorzaakt door het absolute atheïsme. Wat op haar beurt weer de oorzaak is van al dat wrede en bloedige geweld.

  Dan zullen de burgers overal ter wereld gedwongen worden zichzelf te verdedigen tegen de revolutionairen. Tallozen zullen zich afkeren van het Christendom en wanhopig op zoek gaan naar nieuw spiritueel houvast. Zij zullen het ware licht ontvangen door de zuivere doctrine van Lucifer, die eindelijk in de openheid zal worden gebracht. Dit zal zowel het einde betekenen van het Christendom als het Atheïsme, beiden zijn overwonnen en tegelijkertijd vernietigd”. – Albert Pike 33e graad vrijmetselaar

  WO III: geheime agenten van de Illuminatie (CIA enz.) stoken de Islamitische volkeren op tegen de eeuwige vijand: Israël. Dit zou leiden tot grootste internationale spanningen en een wederzijdse vernietiging. Met name de Arabische landen moesten op den duur gedwongen worden met elkaar te strijden, maar er zullen door spionnen ook volksopstanden worden gecreëerd. Dit alles leidt uiteindelijk tot een totale uitputting op fysiek, mentaal, spiritueel en economisch gebied. In de ogen van Albert Pike het ideale decor voor het uitroepen van een wereldregering.

 3. Check out; Population Control, Marauder Style – NYTimes.com.pdf

  Het lot van de mensheid; altijd maar weer elkaar de hersens inslaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: