Het lijkt wel alsof vandaag pas alle alarmbellen zijn afgegaan. Bij onze overheden. Eindelijk. Afgelopen zondagnacht viel de afsplitsing van Al Qaida genaamd ISIS, de Iraakse stad Mosul binnen. Twee dagen later is ook de desbetreffende provincie in handen van deze terreurgroep gevallen. En woensdag hebben de rebellen de stad Tikrit, 160 km ten noorden van Bagdad, veroverd. Ze lijken goed georganiseerd op gang te komen om een flink deel van het Midden Oosten in handen te krijgen. Een groot potentieel gevaarlijk detail huist hem in het feit dat de kinderen van de Turkse consul onder de 48 gevangen genomen gijzelaars van de Turkse consul zitten. Niet voor niets natuurlijk dat Turkije een spoedzitting van de NAVO eist.

De EU laat zich van zijn beste kant zien

Ook de plucheklevers van de EU komen zo langzamerhand met veel gepuf en gesteun eens uit hun luie stoel gekropen. Terwijl ISIS inmiddels bijna de hoofdstad van een land probeert te veroveren gaan de bobo`s van de EU met z`n allen eens fijntjes overleggen, samen met de Arabische Liga. En na een lange dag daadkrachtig vergaderen weten ze er nog net de volgende zijn uit te persen: “We hopen dat de Iraakse autoriteiten er in slagen de opmars van ISIS in het land te stoppen.” Ze zijn gelukkig wel eensgezind “diep bezorgd.”

Serieuze dreiging

Mooi om te zien ook dat ze samen optrekken tegen Syriëgangers. Na de Brusselse aanslag toch eens tijd geworden. Inmiddels lopen er 2000 van die gasten, met een toch ietwat anders wereldbeeld, rond in Europa. Timmermans sprak weer eens befaamde woorden over dat wij Europeanen hier wel eens last van zouden kunnen krijgen… Terwijl de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Peynders angstvallig spreekt over “een groot gevaar voor onze samenlevingen en riskeren we een terroristische aanslag”. Blijkbaar zijn ze het hier niet helemaal over eens…

Een groot probleem

Ondertussen schieten de rebellen van ISIS wel vrolijk door. Later op dezelfde dag is ook in Syrie een stad gevallen voor deze club. En oh ja, ze zijn, naast de dagelijkse 8 miljoen dollar aan inkomsten, ook nog eens 300 miljoen dollar rijker. Had de centrale bank van Mosul nog in de kluis liggen. Succesvol met een geschikte voedingsbodem na de verwoestende Westerse “interventie” en nu ook nog eens schathemeltjerijk. Hoe groot moet een probleem zijn wil men eindelijk eens in gaan grijpen?

Maar ach…

Hoe het ook zij, ik ben benieuwd wat er volgende maand op de hoofdpagina`s van onze kranten staat… Het paard van Troje lijkt wat mij betreft binnengehaald en nog dagelijks druppelen de Syriëgangers ook ons land binnen en krijgen ze aardig wat voet aan de grond in het Midden Oosten met hun fundamentalistische gedachtegoed. Maar ach, wat kan het schelen, vanavond lekker voetbal!

31 reacties

 1. We hebben even niet opgelet, maar het Midden-Oosten was eigenlijk altijd al een kruitvat. Nu des te meer door het destabiliseren van de hele regio Libanon, Jordanië, Syrië en Irak. Het grote gevaar schuilt er in dat bij een eventueel ingrijpen vanuit het Westen een tegenreactie volgt van landen als Rusland en Iran. Bij voorbaat zijn de olieprijzen al flink opgelopen. De beurzen zijn ook even geschrokken maar zullen na een paar dagen correctie wel weer herstellen, zoals gebruikelijk. Het vreemde van de laatste tijd met onze reacties op spannende gebeurtenissen is dat we weer snel overgaan tot de waan van de dag. Dat komt door het inmiddels lange tijdperk van vrede na de 2e wereldoorlog. We schrikken nergens meer van, het is toch de ver-van-onze-bed-show. Anders gezegd, de verwaande westerse wereld is in slaap gesust. De Europese ministerraad lost de boel wel op toch? Even wat stevige uitspraken van onze beste Frans Timmermans en zijn zeer gewaardeerde collega’s en vanzelf gaan de olieprijzen wel weer omlaag. Waarschijnlijk vergeten veel voetbalsupporters dat bij een lang sudderende spanning in het MO een kleine foute beslissing van één van de arbiters een heuse wereldbrand tot gevolg kan hebben. De afhankelijkheid van het MO is in de westerse economieën in 2014 groter dan ooit. Dat wordt maar nauwelijks beseft.

  1. Dat MO is zeker een kruitvat. Hoe is het toch mogelijk. Want wij als vrije en rijke westen hebben die mensen daar toch de afgelopen honderden jaren flink geholpen. Vanaf de kruistochten in de 12e eeuw zijn we voortdurend lief tegen ze geweest. Nooit hebben we ze gebombardeerd, hun landen binnengevallen of onderdrukkende regimes daar aan de macht geholpen.

   Neem nou die sjah van Perzie. Daar hadden wij toch niks mee te maken? En die Saddam, die was toch verkozen door het Irakese volk zelf? Daar hebben wij toch nooit iets mee te maken gehad? En die Osama, dat was toch een volslagen vreemde voor de familie Bush?

   Nee, heel vreemd dat ze daar zijn geradicaliseerd. Misschien moeten we een keertje oorlog gaan voeren daar.

   Voor de GODVERDOMMESE VERANDERING

   1. Als ik maar lekker kan barbeknoeien in mn achtertuin aan de Herengracht. Mooi man die grachten. Hebben we eerlijk verdiend, met heel veel slaven en afgemaakte indo’s. Die rijsteters en zwarten kunnen hard werken man, als je ze slaat. Kijk maar naar onze grachten.

    Hoeveel indianen hebben de spanjolen vermoord daar in Zuid-Amerika? En hoeveel hebben de amerikanen er vermoord in Noord-Amerika?

    Terecht dat Bush jr. ooit een commissie heeft opgericht die tot doel had te onderzoeken waarom ‘ze’ zo kwaad op ons zijn.

    We zijn toch altijd lief voor iedereen geweest?

     1. Mooie alinea in dat artikel:

      “De eerste 25 drones worden binnenkort uitgeleverd aan de Zuid-Afrikaanse mijnindustrie. Gezien de jarenlang doorlopende stakingen van mijnarbeiders vinden mijnbedrijven de inzet van dergelijke drones blijkbaar hoognodig.”

      En deze ontroerend mooie toepassing (zie vanaf 2:45ste minuut):

      https://www.youtube.com/watch?v=SNPJMk2fgJU

      Dat zal al die lui met een eigenzinnige mening leren! Beetje staken op kosten van het grootbedrijf!

      Een prettige pikzwarte nacht!

 2. Grote kans dat de olieprijs zodanig oploopt dat de wereldeconomie en het financiële systeem acuut in gevaar komt! Zeker nu de Oekraïne-crisis ook nog meespeelt. Ook de val Van Lehman Brothers in september 2008 werd voorafgegaan door een torenhoge olieprijs. Verder kan deze crisis in Irak samen met de crisis in de Oekraïne gemakkelijk ontaarden tot de Derde Wereldoorlog waarbij vooral Europa zwaar getroffen wordt.

 3. Zolang ISIS de Bosporus niet oversteekt zou ik me niet al te druk maken. Wel opvallend dat dit soort acties altijd samenvallen met grote evenementen: OS had de Oekraïne, Songfestival en Waylon was zoek en tijdens de WK wordt het MO overgenomen…ik bedoel maar!

 4. Huh? Ja, destabilisatie van Syrie via de ‘Irak route’, alsnog… Die vervloekte Russische marine ook voor de kust van Syrie enkele maanden terug…. Olie, en het militair industrieel complex, met een untaper sausje om eea te financieren.

 5. Eh, wat is je nu punt Teun? Het MO en de moslimwereld lijken niet meer te zijn dan een instrument in handen van de poppenspelers. Al Quaida is een uitvinding van de Amerikaanse inlichtingendiensten. Weet je nog? Hele gevaarlijke terroristische organisatie natuurlijk. Zo gevaarlijk dat de VS ze van wapens voorzien om in Syrie Assad te bestrijden.

 6. Ik zou zeggen heel Brussel in het legergroen , geef ze een wapen en GAAN. Voor verdere ondersteuning lokale overheden aangevuld met een gigantisch leger aan ambtenaren en ik zeg ” alleen maar winst “. Een win win situatie.

 7. Eigenlijk maar een oplossing, helaas.
  Grenzen dicht en laat ze het zelf maar uitvechten.
  De meerderheid zal waarschijnlijk zegevieren en rest zal zich moeten schikken.
  Wij noemen het democratie.

  1. Pleur dan gelijk ook al die types er uit die in Nederland de Sharia willen invoeren….98% dus en dan een hek om dit land.
   Niks schadelijk voor de export, het buitenland wil al eeuwen onze meuk hebben en dat zal nu niet minder worden en de buitenlanden blijven o zo graag hun plastic aan ons verkopen.

 8. Dit gaat eigenlijk maar om een punt;

  DE WESTERSE WERELD IS OVER EN UIT.

  Het wordt tijd dat iedereen de waarheid accepteerd. Amerika is failliet……en Europa heeft GEEN LEGER meer. Een oorlog aangaan is not done, gewoon niet reeel. Obama krijgt hiervoor geen toestemming meer, nu duidelijk is dat alle oorlogen tot niets hebben geleid!

  Wat hebben beide (Amerika en Europa) wel gemeen…….miljoenen gelukzoekers en uitkeringsgerechtigden , fabriekssluitingen, vergrijzing, corruptie (banken, woningbouw etc.), een politieke elite die leugens (en sprookjes) verkondigd en een totaal verrot monetair systeem.

  De druppel zal zich spreiden en ik hoop dat ik deze aarde al verlaten heb voor de fundamentalisten de dam ontruimen en de laatste kerkgebouwen in de as leggen.

  1. Je ziet het idd goed….men is hier ziende blind….we’re sitting ducks…..wanneer de vonk in het kruitvat schiet begint het misschien te dagen…veel en veel te laat…..

 9. Mag ik even herinneren dat Saddam zo nodig weg moest en dat -like it or not- die man toch voor een zekere stabiliteit zorgde. Heb toen ook voorspelt en velen met mij dat als je Saddam weghaalt de pleuris uitbreekt in het midden oosten en dat omliggende landen ook slaags raken. Het heeft langer geduurd dan ik dacht, maar nu nadat dhr. Bush jr. zoveel Irakezen de dood heeft ingejaagd dat Saddam maar een niets betekenende amateur blijkt te zijn op dat gebied, lijkt alsof die volgende fase nu aanbreekt.
  1 scenario is dat de koerden steeds macht krijgen in de Irakeze olie steden en bouwen met oliegeld een steeds sterker leger op. Dus een scenario is een aanval op Oost Turkije om de Koerdische gebieden daar te ontzetten. Zo ook liggen er Koerdische claims in Syrie. Turkije is NAVO lid en dus een link met NL is er. Even los van of de Koerden een rechtmatige claim hebben, gezeur komt er, dan heb je nog soennieten en sjiieten. Met iran waar 90 % sjiiet is, die mengt zich nu ook al in de strijd. Meng dat met een tijdsgeest anno 2014 waarbij oorlog altijd ver weg lijkt en een goede film op CNN is en dat leiders oorlog steeds minder erg lijken te vinden. Wellicht denken we nog eens terug aan de goede tijden met Saddam.

 10. Is dit niet allemaal een beetje ver gezocht. ISIS is een beweging die hoofdzakelijk uit inhoudsloze fanatiekelingen bestaat die zich nauwelijks kunnen organiseren. En gevaarlijk? Dat werd ook beweerd van de speciale Garde van Saddam Hoessein die na 12 uur van bittere strijd met witte doekjes naar buiten kwamen. Net zoals de garde van Saddam zijn de jongens van ISIS ook prutsers waar jen geen seconde van hoeft wakker te liggen.
  Als het te gek wordt pak je die gasten aan en zijn ze weer een tijdje rustig.
  Het volk aldaar wil dit overigens zelf, komt niet in opstand en stapt niet van het fanatieke geloof af. Dan moet je ook niet zeuren wanneer je het zure fruit plukt.

  1. De commandanten van de Revolutionaire Garde werden domweg door de Amerikanen omgekocht om de wapens neer te leggen.

 11. het is niet alleen ISIS (Daesh) maar een mengsel van oude garde van sadaam en naqshabandi sofistische beweging en sunnitsche sympathisanten zijn in opstand gekomen door wreedheden van prem Maliki en Iran soort irakkase lente .
  ik vermoed dat zelfs America en Gulf staten er achter zit om IRAN af te remmen op iraq en enige evenwicht te creëren,en de russen en haar bondgenoten (Iran) te laten zien dat er genoeg fronten zijn

 12. De vraag die je je moet stellen is; waarom komt dit zo uitgebreid in het nieuws.

  in het hele midden oosten zijn fundamentalisten bezig om de macht te grijpen, waarom krijgt de ISIS groep nu opeens zoveel aandacht?

  waarschijnlijk is deze mediacampagne weer een opwarmertje voor het publiek om grote aantallen troepen naar het midden oosten te sturen.

  De politiek en de media, het is net als de serie “the game of thrones”, je weet nooit welke strategie er nu werkelijk achter zit.

  uitgangspunten zijn in ieder geval: de olie / olieprijs / dollar als wereldmunt.

 13. Op http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/06/EU-Commissaris-Andor-Eurozone-integreert-of-stort-in lees ik het volgende:

  EU-Commissaris Andor: Eurozone integreert of stort in
  Xander 16-06-2014 03:59- in Economie, EU, Maatschappij

  Commissaris Sociale Zaken: ‘EU in huidige vorm niet levensvatbaar – De euro is een val geworden – Statistieken bewijzen dat het niet beter, maar steeds slechter gaat’

  Voor het eerst sinds het uitbreken van de crisis in 2008 heeft een lid van de Europese Commissie openlijk gesuggereerd dat de eurozone zou kunnen instorten. Volgens Commissaris Lásló Andor van Sociale Zaken rest de EU nog maar twee opties: of de lidstaten gaan over tot verregaande integratie, of de toenemende sociale spanningen veroorzaken uiteindelijk de crash.

  Ik denk dat de Eurozone in zal storten wanneer Rusland het gastoevoer naar Europa stopzet en de olieprijs torenhoog wordt door de onrust in Irak.

  1. “twee opties: of de lidstaten gaan over tot verregaande integratie, of de toenemende sociale spanningen veroorzaken uiteindelijk de crash.”

   Er zijn geen twee opties, er is er maar 1 optie in de ogen van de elite (dezelfde elite die achter het derde rijk zat), een vergaande integratie en het opheffen van de soevereiniteit van lidstaten.

   Waarom geloof je nog in sprookjes dr M?

   Europa wordt een verenigde staten van Europa, ook al verarmd de ganse bevolking en gaan we naar een Mexicaans welvaartsmodel

 14. Toen in 1922 het Ottomaanse rijk definitief instortte, trokken vooral Frankrijk en GB de moderne en huidige grenzen in het M.O.. Zo werd o.a. een land als Libië gecreëerd, dat daarvoor uit drie verschillende Ottomaanse provincies bestond, die door verschillende- en elkaar rivaliserende stammen bewoond werden en nu ineens gedwongen werden om broederlijk samen te leven, iets dat slechts door dictatoriale leiders kon worden afgedwongen en wat nu weer aan alle kanten fout gaat.

  Belangrijke bij het herindelen van het M.O. was het creëren van een Joodse staat . De Rothschilds wilden (nadat ze aanleg van het Suez kanaal betaald hadden), de garantie voor een politieke stabiele macht in de regio, omdat volgens hen de Arabieren toch nooit te vertrouwen waren en anders om de haverklap het kanaal zouden kunnen afsluiten. Beroemd is het kattebelletje van Lord Balfour aan Rothschild waarin hij vraagt of hij tevreden is met de overeengekomen Balfour declaration.

  We moeten niet de illusie hebben dat er binnen de internationale politiek ook maar iets toevallig gebeurt.
  Vrijmetselaars ‘paus’ Albert Pike schreef op 15 augustua 1871 een brief aan zijn satanische geestverwant Giuseppe Mazzini. Hierin beschreef hij de drie wereldoorlogen die noodzakelijk zouden zijn om de Werelddictatuur van de Vrijmetselaars te vestigen.
  De partijen van de eerste twee wereldoorlogen beschreef hij trefzeker. De derde Wereldoorlog zou gaan tussen Islam en Zionisten. De mensheid die gek van angst zou worden door het ontketende geweld zou smeken om een wereldwijde dictatuur.

  De opmaat voor de komende oorlog lijkt duidelijk te zijn ingezet.

 15. WELKOM BIJ DE GROTE ILLUMINATI CULT

  Bent u een zakenman of een kunstenaar, Politici en u wilt

  worden groot, krachtig en beroemd in de wereld, samen met ons naar een van te worden

  onze officiële lid vandaag. gij zult een ideale kans om een ​​bezoek te krijgen

  de Illuminati en zijn vertegenwoordiger na registratie is voltooid

  door u, geen offer, of het menselijk leven nodig, Illuminati cult brengt

  langs rijkdom en beroemd in het leven, heb je een volledige toegang tot de uitroeiing

  armoede weg van je leven nu. Het enige lid dat is geweest

  ingewijd in de kerk van Illuminati hebben de bevoegdheid om te brengen

  een lid van de kerk, dus voordat je contact met wie je moet zijn

  koppeling van die al lid, Join ons vandaag en het realiseren van uw

  dromen. We helpen ook onze leden in de bescherming van de drugs te duwen,

  als je eenmaal lid te worden zul je rijk en beroemd voor de rest van zijn

  je leven, Illuminati hun lid gelukkig, na de start krijgt u het bedrag van 2 miljoen dollar en een huis in een deel van de wereld …

  .als U geïnteresseerd bent kunt u ons schrijven via deze e-mail:

  [email protected]

  Team Regards ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: