Dead Cross in de maak voor Goud?

14

De goudprijs is dinsdag 13 maart tot onder de $1.700,- per troy ounce gedaald. Als we technisch naar de grafiek van de goudprijs kijken is er mogelijk een ‘dead cross’ in de maak. De dead cross is de tegenhanger van de golden cross. Deze technische indicatoren hebben te maken met de voortschrijdende gemiddelden, ofwel ‘moving averages’. Klik op de afbeelding om verder te lezen.

14 REACTIES

 1. Nu de rust voorlopig is weergekeerd op de markten, kunnen goud en zilver flink gaan dalen. Op King World News onderschat men het belang van psychologie. Geld printen alleen stuwt geen edelmetalen; het gaat om het vertrouwen in geld. Ondanks dat de geldpersen volop draaien (of juist doordat), is er geen paniek meer. In de jaren ’80 en ’90 groeide de geldhoeveelheid ook, toch waren het magere jaren voor goud en zilver, omdat mensen het liever spendeerden en overigens wel zeepbellen veroorzaakten.

 2. @VanZaken: Ik heb vanavond nog een leuk plaatje over schulden in de jaren ’80 en ’90.

  Terwijl de schijnbare rust op de markten door QE en LTRO is wedergekeerd (de AEX steeg dinsdag met 1,6%) en de kredietbeoordelaar Fitch Griekenland, ja GRIEKENLAND, een beter outlook heeft gegeven (de lange termijn rating werd gewijzigd van een selective default naar B-) is het natuurlijk wachten op het volgende probleempje waar niemand vooraf rekening mee had gehouden. Zo is het enkele keren hiervoor ook geschied. De bond swap geeft lucht voor de korte termijn, maar op de langere termijn heeft Griekenland gewoon weer een nieuwe bailout nodig.

 3. Fijn! ik hoop dat het op een dieptepunt staat als ik me belastingcenten terugkrijg! beste investering ooit!

  toch ben ik benieuwd wanneer de echte loskoppeling van fysiek en papier goud er komt….

 4. Correctie van goud biedt ook uitstekende kans voor goudmijnaandelen in te slaan. Wat we vandaag te zien krijgen in de goudmijnsector, tart de verbeeldingen: resultaten vermenigvuldigen, dividenden gaan parabolisch en worden daarenboven gekoppeld aan de prijs van goud. Door het achterblijven van de koersen bij de goudmijnaandelen, zakken de waardering momenteel als een pudding in elkaar. Koers/winstverhoudingen van minder dan 10x, boekwaarde die nog amper behaald worden en koers/cashflow waarderingen die we in de afgelopen 10 jaar niet meer hebben gezien!

  http://fininfoblog.wordpress.com/2012/03/13/waarom-goudmijnen-kopen/

 5. Niet verkeerd gezien. Goud net even in een duikvlucht naar beneden. 1665, daar zullen de Amerikaanse banken blij mee zijn.

 6. @ Simon

  Er komt ook geen QE3 voorlopig. De US economie gaat beter dan verwacht. Mensen investeren dus weer liever in andere zaken dan goud. De paniek is uit de lucht en de geldpers wordt niet meer openlijk aangezet.

 7. Listen ratha to Da Silva Docta ,you gullible bearish goy-toys :

  http://silverdoctors.blogspot.com/2012/03/132-million-ounces-of-paper-silver.html

  Dus weer ‘gewoon’ een ordinaire drive by shooting (dbs) by The Manipulators, en anders niks.

  Moet u nagaan, in 10 dagen tijd : 105 million Oz, vervolgens 250+million Oz en vandaag weer zo’n 130millionOz-bombshell, en de prijs is ‘slechts’ 10% er (tijdelijk) onderuit tov 2 weken geleden. Gezien het gedropte volume, en dat N°47 elke keer relatief gezien snel weer terug wil komen, is dus op zich een hoopvol teken. Niet ?

  Is het u niet inmiddels ook opgevallen dat er [u]steeds MEER van die dbs-en zijn[/u] en dat er met [u]steeds ZWAARDERE wapens[/u] (meer pampieren Ozkes) wordt ‘geschoten’ en dat dit [u]steeds MINDER effect [/u] heeft op de (zwaar gemanipuleerde) (en daarom bespottelijke) spot price ?

  Achterhoede-gevechten, ik zeg ’t u !
  Het Grote Werk gaat binnenkort beginnen, zowieso voor zilver !
  The Hell met al die nudistische … ehh… naked short-manipulaties WOEHHAAAAHHH !!!

  We zullen zien …

 8. @VanZaken : naast ‘vertrouwen in geld’ dat er (voorlopig) nog is, gaan fysieke tekorten, eenmaal algemeen bekend, ook een vètte rol spelen binnenkort.

  Voor de fysieke levering van 1,5miljoen Oz (=2% wereldwijde jaarwinning) aan Eric S. hebben ‘ze’ ook 2 maanden nodig gehad … het is wachten op enkele miljardairs die ‘einsteigen’ heh-heh …

  En dan heb je ook nog die akelige Game Changer, called war …

  We’ll see …

  O ja, hebben jullie deze al gelezen ?
  ‘Best’ interessant.
  Het gaat voor de ‘verandering’ over manipulatie, op een ander vlak dan.
  Maar met dezelfde daders als die van de PM’s.
  Natuurlijk.
  ‘Natuurlijk’ ja, want beide maken deel uit van een groter Plan.
  Afijn … ik schijn aan tunnelvisie te lijden, dus trekt u zich vooral niet teveel van mijn woorden aan 😉

  http://www.financialsense.com/contributors/daniel-amerman/making-9-million-jobless-vanish-how-the-government-manipulates-unemployment-statistics

 9. @ Van Zaken

  Rente kan helemaal niet omhoog, vorige week hebben ze zich nog eens gecommitteerd aan het laag houden van de rente tot 2014. Daarnaast is de economie echt nog niet zo sterk als wordt beweerd. Natuurlijk gaat het daar beter als hier in Europa, maar Amerikanen zijn door de jaren wel degelijk creatiever met cijfers omgesprongen dan ons.

 10. @ ruben

  Geloof jij echt dat het daar beter gaat?
  Een tekort van 40%+ is veel meer dan het gemiddelde in europa. Voor nu ok hun economie loopt ff wat beter, is ook niet zo gek als je ziet dat de domestic olie productie naar recordhoogte is gestegen, dat land heeft veel meer interne grondstoffen… maar een tekort van 40% is ongelovelijk dat betekend dat elke twee jaar er een BNP equivalent bij komt aan schuld……. dat is niet duurzaam verre van zelfs…. ik vrees dat als er een olie oorlog komt in iran de sluizen worden opgezet en de tekorten helemaal open worden gezet, onder het mom van een nieuwe FED emergency lending als na de 11 september….

  Nee amerika is all in gegaan in dit spelletje en weten dondersgoed dat als de rest van de wereld nog iets terug wil zien van zijn goud, dat door die ratten daar in manhatten allemaal is geconfisceerd, men het spelletje mee moet spelen… Wij kunnen echter niet winnen….

  scenario 1 We kappen met accepteren van de dollar, dan valt de euro ook en zijn we aangewezen op goud…. dat ligt in de US dus geen optie.

  Scenario 2 We halen ons goud terug, lukt niet want dat zullen ze met alles gaan verdedigen, en aangezien ze nog steeds het sterkste land zijn…. geen optie

  scenario 3 we doen niks en laten de dollar wereldmunt, dan worden we langzaam leeggemolken doordat als zij bijdrukken het voor hun goedkoper is als voor ons…

  scenario 4 we zorgen dat de grondstofmarkten en in euros of yuans worden gehouden… in dat geval heb je een wereldmacht voor je kust liggen… zie saddam ghaddafi en ahmedinijad…. (chavez heeft geluk dat zijn olie zo stroperig is dat hij niet echt interessant is)

  kortom, were fucked…

 11. @Van Zaken

  Die rente gaat tot 2015 niet meer omhoog, zie eerder gebeuren dat Draghi de rente richting de VS duwt..

  @2012
  Het gaat beter, maar dat komt natuurlijk ook vanwege dat tekort.
  Dat ze 40%, of 60% ligt beetje aan meer uitgeven dat binnenkomt is natuurlijk absurd. Dit is echter niet ten opzichte van BBP, maar gewoon een inkomsten uitgaven match. Bij ons is dat getal ook niet 3% maar meer. Begrotingstekort is alleen een mooie vergelijking voor politci zodat het tekort kleiner lijkt maar in werkelijkheid is het bij ons ook veel meer.

  En als het op spelletjes aankomt is de VS denk ik ook gewoon beter/slimmer/handiger. Verwacht van al je scenario’s niet dat er een echt uitkomt. Ik denk eerder dat die beweging vanuit China en Rusland komt die nu hun grondstoffen anders afrekenen waardoor de rest wellicht vanzelf komt. Doen ze dat niet, dan zijn ze idd fucked.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.