Tijd om een boekje onder de aandacht te brengen. Erik Mecking en Elmer Hoogervorst schrevenDeflatie in aantocht’. Het boek is al een tijdje geleden geschreven, maar anno 2015 zeer actueel, want deflatie in de eurozone. Ze waren vorige week te gast bij BNR en spraken daar over deflatie, de huidige economische ontwikkelingen en natuurlijk de huizenprijzen. Volgens Erik en Elmer kunnen de Nederlandse huizenprijzen vanaf de top van 2008 halveren en staat er een economische winter voor de deur.

[youtube id=”1OUvR8fx8gw” align=”center”]

Video via Huizenmarkt-zeepbel.

4 reacties

 1. vandaag in de krant, door de lage olieprijs komt er deflatie, wat vreselijk zou zijn, ook de lage waarde van de euro zou ons geen goed doen,

  dit verhaal dus deugt niet.

  dezelfde kranten jammerden eerst over de hoge olieprijs en de hoge eurokoers, het is volgens de kranten dus altijd rampspoed,
  wat ze even niet noemen is dat door de lage eurokoers de grondstoffen voor ons duurder zijn om te kopen; dus met die deflatie valt het wel mee, de lage eurokoers maakt ons goedkoper ten opzicht van het buitenland zodat wij meer gaan verkopen, ook weer positief, tenminste als ik de denkwijze van ons bestuur handhaaf van enige tijd terug.
  Verder als consument merk ik niets van deflatie, want mijn energieprijs gaat omlaag en de milieubelasting gaat omhoog, dit volgens een brief van mijn energieleverancier. kortom de prijzen gaan voor mij helemaal niet omlaag.

  1. Kortom,het wordt hoog tijd voor invoering van een nieuwe goud standaard en een basisinkomen.
   Zijn we ook af van deze onzin en al dat angstige gedoe in het leven van de mens.
   Maar de elite en bankenstelsel ( is 1 kliek ) zullen met alle mogelijke middelen proberen deze verkregen macht in handen te houden.
   De false-flag’s zullen zich steeds meer en in sneller tempo gaan aandienen.
   Heb de doorsnee burger toch geen erg in,die geloven bijna alles wat ze zien/horen op het journaal of praat programma.
   Ook dit is Deflatie,we krijgen veel meer leugens,bedrog,vervuiling,ellende,angst,onrust en dom politiek gelul voor maar een kleine prijsverhoging.

 2. Deflatie is een goede zaak als attractor, misschien mogen bij verruiming stellen dat biflatie in aantocht is? Het vergt nog wat denkwerk om een dergelijke transformatie in goede banen te leiden, zeker gezien de mentaliteitswijziging die hier inherent bij komt kijken.

 3. Dus over niet al te lange tijd een nieuw boerderijtje voor de helft of nog minder.
  Welke gek gaat dat voor me neerzetten voor die prijs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: