Politieke aardverschuiving

We zien momenteel wereldwijd bij verkiezingen en referenda in de westerse landen een grote opkomst van populistische partijen. We lijken af te stevenen op een ware politieke aardverschuiving. Daarbij verscherpen de tegenstellingen in het politieke debat. Kijken we naar ons eigen polderlandschap, dan zien we met de komst van nieuwe partijen een behoorlijke versplintering ontstaan in het politieke landschap. De nieuwste partij aan het firmament is “Geen Peil” waarmee het aantal partijen die straks meedoen aan de Kamerverkiezingen op 20 stuks uitkomt. Waar moeten we in vredesnaam op kiezen vragen de stemgerechtigden zich af. De gevestigde partijen kunnen het wel schudden, althans zo blijkt uit peilingen van Maurice de Hond. Partijen als VVD, CDA, SP, D66, GroenLinks en PvdA zouden samen nu nog maar 87 zetels scoren. De PVV met 34 zetels zou veruit de grootste zijn. Het is wel duidelijk hoe groot het wantrouwen onder ons burgers is ten opzichte van het establishment in Den Haag. Zoals de laatste tijd in zoveel landen wordt de Tweede Kamerverkiezing bij ons op 15 maart een spannende aangelegenheid.

Democratie

EU raakt uit de gratie

Ook in de landen om ons heen zien we dat de politiek afgerekend gaat worden op het jarenlang gevoerde beleid van bezuinigingen en het vasthouden aan een status quo. Mede veroorzaakt door de feitelijk onhoudbare eenheidsmunt de euro. Een gezamenlijke munt van landen die niet een echte eenheid vormen kan niet lang standhouden, vooral als de verschillen in de financiële huishouding zo enorm groot zijn dat daardoor een constante stroom van goed geld naar kwaad geld op gang wordt gehouden. Het geduld bij burgers van eurolanden raakt op nu men eindelijk lijkt in te zien dat het beleid van pappen en nathouden geen verbetering van de leefomstandigheden met zich mee heeft gebracht. In de eigen natie waar de gekozen regering meer met de EU bezig lijkt te zijn dan met het eigen binnenlandse beleid is men het zat om te zien hoeveel contributie er moet worden afgedragen aan die bodemloze put in Brussel. Een groot deel van dat geld blijft hangen in de enorm verkwistende Europese Commissie en maar een klein deel van het geld vloeit in de vorm van subsidies terug naar het eigen land waar de ambtenaren over elkaar heen rollen om dat geld op een ambtelijke, maar ook verkwistende wijze te verdelen.

Veel ambtenaren, geen vooruitgang

Via die ambtelijke aanvraagprocedures krijgt MKB’er Pietje Puk zijn EU-bijdrage van 10.000 euro voor zijn nieuw ontwikkelde robot die de schappen van de supermarkt vult wanneer het op vier na laatste pak suiker is weggenomen door de klant. Scheelt weer een paar studenten die graag wat eurootjes hadden willen bijverdienen om de dalende studiebeurzen aan te vullen. Een hele carrousel om het geld van de belastingbetaler te laten ronddraaien met het uiteindelijke resultaat om vooral ambtenaren aan het werk te houden met aan het einde van de keten weer een klein stukje minder werkgelegenheid. Zo ongeveer werkt die mallemolen van de EU. Belastinggeld wordt rondgeslingerd zonder dat er zichtbare verbeteringen opdoemen voor het maatschappelijk welzijn en het op peil houden van de sociale verzorgingsstaat. Een status quo zonder vooruitgang, maar met een sluipende bijna onopgemerkte achteruitgang.

Vastgelopen democratie – Het grootkapitaal regeert

Toch komen in deze tijd van de alternatieve internetmedia steeds meer wakkere lieden tot de ontdekking dat we met ons allen in het ootje worden genomen. De zogenaamde democratische regeringen in onze westerse economieën zijn geleidelijk aan omgevormd tot een technocratische proletenclub die ons burgers niet meer in de rekening hebben. Het is min of meer een automatisch proces die vanzelf is ontstaan vanuit een vastgelopen democratie waarin iedereen denkt wat in de melk te moeten brokkelen. Een ‘democratie’ waarin sluwe lobbyisten de politiek proberen te paaien voor hun ideeën waarbij de macht van het kapitaal een grote rol speelt. In een nieuwe democratie is het een kwestie van tijd vooraleer de kapitaalkrachtigen het uiteindelijk, na vele jaren druk uitoefenen, de macht overnemen. Het is een langzaam en bijna onopgemerkt proces. We kunnen onze democratieën met nog zoveel medezeggenschap inrichten maar na tientallen jaren lopen we vast in de brij van door onszelf ingestelde wet- en regelgeving. De lobby van het grootkapitaal is altijd de winnaar in een tijd dat de meningen steeds meer verdeeld raken tussen links en rechts. “Als twee honden vechten om een been, loopt de derde er mee heen.” Het grootkapitaal speelt daar slim op in.

Van instabiliteit naar erger

Wat er momenteel mondiaal speelt is in feite de grote politieke instabiliteit. Onvoorspelbare verkiezingsuitslagen en grote desinteresse bij het grote publiek. Veel kiezers laten het afweten en hebben geen vertrouwen meer in de gevestigde politieke orde. Populisten spelen er handig op in en grijpen de grote heersende onvrede over o.a. het immigrantenbeleid, de verarming van de middenklasse, en de afbraak van de verzorgingsstaat etc., aan om de kiezers naar de stembus te krijgen. Of we voor een totale omwenteling staan is natuurlijk de grote vraag. Ook de beloftes van de populisten zullen m.i. verzanden in het wespennest van een verstrengelde mondiale politiek. Eenmaal in het pluche wordt duidelijk dat mooie beloftes niet realiseerbaar zijn. De machtige lobby van het grootkapitaal zal sterker zijn dan de stampvoetende populist die al snel de knuppel in het hoenderhok gooit of gewoon als marionet gaat meedraaien in de grote poppenkast. De aanstaande aardverschuiving op het politieke toneel zal wel eens snel kunnen uitlopen op grote instabiliteit vanwege onberekenbare beslissingen van toekomstige onervaren politici. De financiële markten zijn bijvoorbeeld, na eerst negatieve verwachtingen, een slag in de rondte omgedraaid bij de verkiezing van Trump als president van de VS. Als straks mocht blijken dat hij zijn verwachtingen niet kan waar maken zullen de markten met in hun gevolg de grootste slachtoffers, de belastingbetalende burgers, heel snel het vertrouwen opzeggen, en is de schade niet te overzien. Vergeet niet dat de helft van de Amerikanen afkerig is van de persoon Trump.

Schuldenberg is de winnaar

En zeg nou zelf, hoe kun je nu in deze met schulden beladen wereld een land regeren als je mooie verkiezingsbeloftes in de kast moet zetten doordat de stijgende rente- en aflossingsverplichtingen op die enorme schuldenberg bijna alle belastinginkomsten opslokken. Er is simpelweg geen ruimte op de begroting om nog geld te reserveren voor het in stand houden van de sociale verzorgingsstaat zoals deze nu eenmaal in veel westerse democratieën en vooral in West Europa is opgezet. Het tanende vertrouwen zal omslaan naar wantrouwen en daarna nog erger, in chaos. De instabiliteit van onze westerse economieën lijkt de enige zekerheid die wij kunnen verwachten. Oorzaak? Heel simpel, het gedeukte blikje bol van de schuldbekentenissen die we jarenlang voor ons hebben uitgeschopt. Wanneer niemand het fatsoen heeft de rommel op te ruimen dan zullen we er uiteindelijk één keer over moeten struikelen.

Piet Pineut

170 reacties

  1. We hebben onze verantwoordelijk afgegeven onder valse voorwendselen en valse beloften…

   Lets get it back. Its all in the mind.
   Lastig, want we werden t geleerd vanaf schools af aan, Denk daarover na.

     1. Zoals het eerder was, zal het nooit meer worden, maar wel beter.

      Mensen blijven altijd in het verleden hangen.

   1. Dit klinkt als een laatste roep van iemand, die het einde ziet naderen en voelt, dat hij op aarde niets meer kan betekenen en een wezenlijke bijdrage kan leveren in het nieuwe tijdperk.

    Je bent gewoon ongeloofwaardig en dat blijf je, zolang als je geen inhoudelijke en geloofwaardige reactie post.

 1. De bron van het kwaad ligt feitelijk veel verder terug als menigeen denkt.
  Na wo 2 was Europa bevrijd van de Nazi maar er kwam een nieuwe bezetter voor terug Amerika.
  1949 kanzelier nota Adenauwer waarmee verklaard werd dat Duitsland voor 150 bezet zal blijven door VS (2099).
  Er ontstond een westblok en Oostblok tot 1991 ging het ons redelijk voor de wind ondanks dat Amerika ons vele zaken liet betalen ten voordelen van het Amerikaanse volk maar het westblok later EEG vrat het Oostblok leeg.
  Nadat de Sovjet Unie gevallen was en het Oostblok zich aansloot bij het westen lees VS wij waren immers al bezet begon de zgn. globalisering.
  Het doel van VS inmiddels de almacht van de Wereld om niet alleen west en midden Europa onder zijn bevel te brengen maar ook Rusland en had daarvoor China nodig.
  Na 8 jaar Jeltsin Rusland werd er door Putin en consorten ingegrepen maar China lag op koers om samen met VS een finale aanval op Rusland te maken maar er kwam een kink in de kabel.
  China was inmiddels zo ontwikkeld dat luisteren naar VS er al niet meer bij was en begon langzaam dus behoedzaam zijn eigen koers te varen en inmiddels kreeg Putin en co Rusland weer onder controle wat resulteerde in een grote economische boots.
  Daarnaast werd er door EEG en VS lustig erop los gestolen in Rusland en ook dat stopte Putin met rasse schreden.
  Alleen de VS ging door met geld smijten alsof het water was met als resultaat de nog steeds voortwoekerende financiële crisis.
  Dit soort crisis is zoals de geschiedenis ons leert met alleen een grote oorlog te bezweren omdat er dan de mogelijkheid is dat het teveel aan kapitaal op vernietigde landen weg te schrijven.
  Helaas is het beoogde doel Rusland veel te sterk om er de finale oorlog mee te voeren.
  Dat Rusland in Syrie ging bemoeien ios er alleen voor om de westerse opponenten te laten zien dat zij even wat meer zijn als 25 jaar terug.
  Daarbij komt nog dat de Neocons in VS China begonnen te bedreigen met oorlog met als resultaat dat mede door de sancties naar Rusland een strategisch bondgenootschap zijn geworden waarbij een aanval op China of Rusland automatische een Nucleaire ontketend met beide.
  En nu verliest Amerika steeds meer terrein waar zijn macht nog geld met als resultaat dat de EU het doel geworden is waar oorlog gevoerd gaat worden.
  En dat zien we nu langzaam zich voltrekken door eerst de EU economisch uit te kleden en vele miljoen vluchtelingen toe te laten om later een oorlog te ontketenen waarbij het teveel aan kapitaal vernietigd word.

   1. Moet dat niet het Vierde Rijk zijn? En aan de auteur: hoe definiëren we eigenlijk populisme? Staat het voor een gekleurde en ongewenste mening van een zekere groep, welke in voldoende aantal en in democratische voor het zeggen zou hebben?

    1. Fortuyn werd ook populist genoemd.. mijn ervaring is dat als iemand kritisch het huidige wanbeleid aan de kaak stelt al snel de stempel populist op zijn voorhoofd krijgt.
     Zonder een grote groep ontevreden mensen heeft een populist geen schijn van kans. Geen wanbeleid , geen populisme..

 2. Ik ben tegen democratie.
  Waarom moeten we beslissen over andermans leven, terwijl de meeste stemmen daarbij gelden?
  Als je veel uitkeringstrekkers hebt in het land, dan stemmen die voor hogere uitkeringen enz.
  Maar eigenlijk bepalen we allemaal samen hoe anderen moeten leven.
  Larken Rose hieronder legt het goed uit.

  1. Democratie, Socialisme, communisme sociaal kapitalisme en kapitalisme zijn bestuursvormen en niets meer dan dat.
   Heden is er een extreem rechts kapitalisme gaande met de resultaten zoals heden te zien is.
   Heden is in feite een dictatuur van het kapitaal gaande wat zoals de geschiedenis ons leert altijd uitmond in opstand en oorlog.
   Lees maar eens op Wikipedia de tijd voor de Franse revolutie die komt griezelig overeen wat heden in wereld aan toegaat.

   1. Nou nee hoor, heden is duidelijk een vorm van communisme. Regulering is 1 van de kenmerken van communisme en alles wordt door de roverheid gereguleerd, ook het kapitaal, en dat maakt het geen kapitalisme…

  2. Echte democratie is pas zinvol en mogelijk als elk mens zich ongedwongen en bewust is.

   Tegen de tijd, dat het laatste realiteit is, dan is het eerte overbodig geworden.

  1. Van geen wonder dat artiesten, de creators, gevoelige mensen, niet meer in deze wereld willen leven. Ik noem de klub van 27. Kurt Cobain,Jim Morrison, Amy Winehouse enz enz..

   Deze wereld is niet echt.Zoals we t nu hebben is triest en zielig. Gebaseerd op concurrentie, wat betekent :elkaar bestrijden en be-concurreren….

   Is dat nou echt waarvoor we geboren zijn in onze vrijheid die we behoren te hebben??
   Oftewel: GAAN WE NOU NOG EENS ZELF NADENKEN?

   Het is triest dat we dit allemaal toelaten.
   Ik heb me verstopt in een blokhut in zweden om dit te ontvluchten.
   Simpelweg omdat ik besef dat t algemeen bewustzijn en het eigenbelang blijkbaar groter blijkt te zijn dan t algemeen belang.
   maar ik zeg dit:

   https://www.youtube.com/watch?v=BiI0nHVO2QE

   meer kan ik er ook nie aan doen, ik kan n ander nie veranderen,
   T is al moeilijk genoeg om mezelf te veranderen.

 3. Het is opvallend hoe vaak er op Facebook verzoeken voorbij komen om een petitie te ondertekenen. Heb al eens een paar keer een handtekening geplaatst. Nu komt “Zwarte Piet” weer voorbij. Het houdt niet op. Een teken aan de wand dat er grote ontevredenheid heerst onder de mensen. Wanneer zo meteen blijkt dat Rutte onder druk van Brussel het Oekraïne-referendum naast zich neerlegt zal ook het nut van referenda niet meer worden ingezien. Dus nog meer wantrouwen en ruim meer stemmen voor Wilders. Hoewel Forum voor Democratie ermee kwam zal Wilders straks met de stemmen gaan strijken. De ontevredenheid onder een schijnbaar welvarende natie neemt hand over hand toe. We weten inmiddels waartoe vergelijkbare ontwikkelingen in het verleden hebben geleid.

  1. Ja, de geschiedenis herhaald zich weer denk en kijk maar eens hoe Hitler zijn volk van alles beloofde het uiteindelijke resultaat is overigs bij alle populisten altijd hetzelfde.

     1. het feit van denken in termen maakt je gevangen

      vandaar dat bruce lee ook zei dat zijn jeet kune do geen vorm had en dat ie er bang van was zijn technieken een naam te geven omdat t voor iedereens capaciteiten anders was…

      die man snapte t

     2. Er is zo ontzettend veel anders dan een finalist, dus wat is een populist, wie durft?

     3. Elk mens in voor hem moeilijke tijden hoort graag dat er iemand is die zijn problemen oplost of hem voorspoed geeft.
      Resumé, Hitler begreep dit geweldig en de man was een zeer begaafd prater voor grote groepen mensen.
      Kijk op YouTube maar eens naar toespraken die zijn bevlogen tot het einde.
      Het was crisis in Duitsland het zuchtte onder onmogelijke herstel betalingen aan Engeland en Amerika die notabene WO 1 gefinancierd hadden en er schatrijk van geworden waren (banken).
      En Hitler begreep dat daar zijn kans lag om de macht te grijpen, ook een gave,en beloofde het het volk dat zwaar leed onder armoede werk ja zelf een auto autobanen betere bewoning sociale verzekeringen.
      Elk volk grijpt dit soort kansen en de eerste jaren was het ook stukken beter door werkgelegenheid plentie goede lonen en inderdaad er kwamen auto`s en sociale verzekeringen waaronder kinderbijslag.
      Het resultaat was na 4 jaar het machtigste leger ter wereld maar er brak weer werkloosheid uit en niet te vergeten Engelse bank en de fam rockenfeller ruikt geld met als resultaat OORLOG.
      oorlog zullen de huidige NL populisten zoals Wilders zelf niet voor elkaar krijgen en niet alleen dat want ook Wilders is een VAZAL der VS en is het nog veel erger omdat dan Nederland helemaal naar het rioolputje gaat.
      IK HOOP VURIG DAT WILDERS DE GROOTSTE MACHT VAN NEDERLAND WORD WAAROM?
      Dat kan een hele goede uitstraling hebben op het electoraat dat populisme niets oplost waar ook ter wereld.

     4. Een democratie is letterlijk de betekenis van populisme. Dat terzijde. Let op :De msm en de elite heeft het begrip democratie gebruikt, misbruikt, uitgehold,dat is wel duidelijk. De politieke elite en de msm gebruiken bij opkomst van mensen die hun stem en mening als volk zien verdwijnen, als middel het woord populisme om het een definitie te geven met een negatieve lading. De bedoeling van de oligarche elite en de elitaire msm is om deze definitie te verspreiden,nergens omschrijft de elite wie de populisten zijn en wat ze zeggen, dat is ook niet de bedoeling. En jij tuint er ook in.De elite is blij met jou.

     5. Populisme is het volk voor te houden met cul argumenten het beter te doen voorkomen dan het huidige regime en daarvan te profiteren

     6. & bartje heb jezelf weleens verdiept hoe de communisten in Rusland aan de macht zijn gekomen? Duitsland was vernederd en verarmd na WO I en Adolf heeft op grondige wijze Duitsland op orde gebracht. De bankiers werd hun macht ontnomen net als de zio pers/vakbonden. Geertje is een onzichtbare zionist maar daar zal Nl nog wel achterkomen. O ja de oorlog in Syrie is zowat voorbij de deal is gemaakt. Energie/Geld is waar het allemaal om draait kost een paar miljoen doden maar daar liggen de banksters echt niet wakker van.
      http://www.voltairenet.org/article194448.html

     7. Adolf is door de Duitse en Internationale kapitalisten/elite gesteund en in het zadel geholpen, om hun uiteindelijke doelen te bereiken.

      Het uitwerken van Adolfs doelstellingen voor 1 Europa.

      Heeft 50 miljoen mensen levens geëist, maar dit is voor hen een druppel op hun gloeiende plaat.

      Elke bewuste mens nu, maakt een verschil van 1:100 op korte termijn.

      En dit zal een factor 20 worden.

     8. Laat Wilders met zijn PVV het maar proberen om te gaan regeren. Wilders met zijn grote mond over alles wat al volgens hem niet deugt en hoe hij meent dat op te lossen, laat hij maar eens waar maken met wat hij allemaal zegt! Dan valt hij mooi door de mand.

      Als een leerling op school bij zijn meester of juf zit op te scheppen over wat hij allemaal wel kan, zal de leerkracht dat ook bewezen willen zien door de leerling vervolgens bepaalde oefeningen te laten maken.

     9. Laat Wilders met zijn grootspraak maar eens proberen waar te maken wat hij predikt.

      Wil hij een meerderheid verkrijgen in de 2e kamer, zal hij al 76 zetels moeten vergaren.
      Dat is nog geen enkele partij in de 2e kamer gelukt, zolang als

      bestaat.
      De status qua in de maatschappij en parlement weten dat dit praktisch onmogelijk is, met de manipulerende instrumenten die hen ten dienste staan, media, domheid, angst, achterlijkheid, onwetendheid, apps, facabook, enz kunnen ze het volk blijven misleiden.

     10. “En Hitler begreep dat daar zijn kans lag om de macht te grijpen, ook een
      gave,en beloofde het het volk dat zwaar leed onder armoede werk ja zelf
      een auto autobanen betere bewoning sociale verzekeringen.”.

      Hitler heeft zelf niet de macht kunnen grijpen, maar is hem gegeven door de Amerikaanse en Duitse elite en magnaten.

      Hitler,moest de weg vrij maken voor de naoorlogse dictatuur en diefstal door de Europese Unie.

      Bijna iedereen wordt wel gebruikt/misbruikt door een soortgenoot, zonder het te weten, of te willen weten.

     11. U heeft dit nog niet kunnen ontrafelen?

      Waarschijnlijk niet, omdat u er te lui en onwetend voor bent.
      Excuus voor mijn confronterende bewoordingen.

     12. Ik zal het wat makkelijker maken voor je. Welke kwalificatie geef je aan een populist?

     13. Leugenaar? Erg kort door de bocht zo’n samenvattende kwalificatie . Gevaarlijk kort zelfs op de hoge bergen van de leugenpers.

     14. Een populist is iemand die in een leegte stapt die een ander heeft achtergelaten en het gepeupel nieuwe ( valse) hoop geeft.
      Een populist is vaak geen realist maar een egoïst.
      Populisten krijgen pas een podium als leiders falen.
      enz enz

     15. Een populist is niet per se een politicus. Het begrip “vaak” en “”valse” zijn je eigen aannames.

     16. Ofschoon wel alle,ik citeer alle, politici populisten zijn, zij richten zich nml tot “het populus” om zoveel mogelijk medestanders te verkrijgen voor hun bestuurlijke opvattingen.De founders van de democratie, de grieken, vonden daar al niets verkeerds aan.En het is in het westen ook “populair” geworden.

     17. & carthago in ons zgn democratische systeem zijn alle politici pshycopaten van het ergste soort die niets anders verkopen dan onzin en de meeste domkoppen geloven al dez bs ook nog!

     18. Je weet zelf niet eens wat de definitie betekent , bluffer, domoor.

      Post eens eerlijk naar anderen en naar u zelf toe.

     19. Deze was aan Bartje gericht.

      Je weet zelf niet eens wat de definitie betekent , bluffer, domoor.

      Post eens eerlijk naar anderen en naar u zelf toe.

  2. Als het stemvee in maart weer massaal ruttel en Ascher stemt is er blijkbaar geen enkele ontevredenheid, ook niet geweest.,niks aan het handje piet. Die paar procent die niet op ze stemmen kunnen beter maar emigreren,de beste oplossing om niet mee te doen aan de verloedering.

 4. De EU uit de gratie, dat is een eufemisme. De diktators en zuiplappen in Brussel brengen ons continent naar de ondergang.
  Opheffen die club arrogante bedriegers.
  Laten we onze landen weer souverein maken en waar mogelijk goed samenwerken zoals in de E.E.G. van destijds

 5. “Een status quo zonder vooruitgang “?

  Per gezin zijn twee werkenden nodig met een verhoogde productiviteit om tegen het eind van de maand te realiseren dat er nog een paar dagen gegeten moet worden voordat het geld weer binnen komt.

  Er bestond eens een tijd waarin er in een gezin besloten werd om wat meer te gaan werken om zodoende wat extra koopkracht in huis te halen. Dat was de tijd dat men verwachtte dat de kinderen het nog wat beter zouden krijgen dan de ouders, lang vervlogen tijden.

  Nu is het voor de middeninkomens meer en efficiënter werken voor minder koopkracht , het neo-liberale kapitalistische systeem is stuk.

  1. Precies, voor pakweg 25 jaar geleden functioneerde het nog vrij goed, maar vanaf die tijd is het bewust kapot gemaakt.

   Er is geen lijm genoeg om het weer te repareren, hoeft ook niet meer, want het zit al tijden in een verrottingsfase en heeft in de cyclus zijn tijd gehad.

   De regisseurs van het huidige verrotte systeem proberen ons zo lang mogelijk in die carrousel te houden.
   Tot we beseffen, dat de machinist van de carrousel al lang de benen heeft genomen.

 6. Mooi artikel weer van Piet en waar je veel van kunt vinden.

  Ik denk dat het grote probleem van onze of elke democratie is dat er na verloop van tijd lieden aan het roer komen te staan die niet weten wat een economie is en hoe die werkt en ook nooit op de stoel hebben gezeten van de club die door de eeuwen heen de kar hebben moeten trekken en hebben gezorgd voor groei en welvaart .
  Als de kapiteins die aan het roer staan het niet snappen en gaan denken dat de bevolking er is om hun te dienen ipv van andersom en als dan ook nog die kapiteins zichzelf mogen en gaan verrijken met zuur verdiend andermans geld en hun vriendjes in het kwaad mee laten parasiteren dan zal er na verloop van tijd overal een situatie ontstaan als waar we nu in zitten.

  De laatste maanden proberen onze politici hun kiezers ervan te overtuigen dat het vanaf nu allemaal beter zal gaan en na het zuur het zoet komt terwijl ze echt wel weten dat de op de pof gekochte gecreëerde welvaart onhoudbaar is geworden.
  Elke idioot kan snappen dat je zo niet door kunt gaan met wat de Pvda graag wil , , iedereen rijk en geen gezeik en armoede voor niet werkende mag in onze maatschappij gewoon een goed leven hebben maar wie die rekeningen hiervan moeten betalen willen ze zich niet in verdiepen. Het is zo makkelijk roepen voor die linkse kliek dat iedereen gelijk is en dat de maatschappij voor iedereen moet zorgen maar als je ze vertelt dat op dit moment slechts 20-25 % van de werkende echt iets produceren en de rest parasiteert staan ze je raar aan te kijken van man wat lul jij nou.

  Het wordt hoog tijd dat de politieke figuren die zich nu nieuw melden eerst een bewijs van vermogen kunnen laten zien voordat ze op een verkiezingslijst mogen geplaatst en een bewijs van vermogen is voor niet dat je als referentie hebt , ex personeelschef , ex greenpeace activist , ex wethoudertje in een flutgemeente , ex-diplomaat, ex ambtenaar , ex kontekruiper of ex lobbyist enz .enz . maar met referenties aankomen die laten zien dat ze snappen dat er eerst verdiend moet worden voordat je het uitgeeft.

  Niet een van de huidige kliek politici heeft behoort bij de groep die de kar heeft getrokken en al die gasten denken dat je met schuld op schuld stapelen , links en rechts wat met subsidie’s smijten, de armoede van de hele wereld probeert op te lossen en dan denken dat je zo een economie wel draaiende kunt houden.

  Maar wat ik vaker zeg en voorspel , de gifbeker moet eerst leeg en dit gaat uitmonden in een lange tijd van grote armoe en anarchie en dit met dank aan de politieke elite die de afgelopen 20- 25 jaar die de wereld hebben geregeerd. Maar om nu Rutte overal de schuld van te geven klopt natuurlijk ook niet en ook Geert Wilders zal het niet op de rails krijgen.

  Trump is gekozen in de VS en nu maar hopen dat zijn ondernemersgeest het zal winnen van gevestigde elite die hem proberen te stoppen .

  Daarom mensen is mijn advies voor diegene die het willen zien,
  fasten your seat bells en ga verder onder het motto , ieder voor zich en god voor ons allen.
  Haal uw geld weg bij banken , steek het in eerste levensbehoefte , koop grond of stenen , koop goud of zilver die hun waarde blijven behouden en stop met de barmhartige uit te hangen want dat kan niemand zich meer veroorloven straks.

 7. Wie nu naar WNL kijkt en Edith Schippers hoort raaskallen hoe het allemaal moet en dat het volk nu ook eens wat vruchten mogen gaan plukken van hun zg. goede beleid in zg. moeilijke tijden die we achter ons hebben moet gewoon eens haar CV langs lopen.

  https://www.rijksoverheid.nl/regering/inhoud/bewindspersonen/edith-schippers/cv

  Mogen wij van deze dame verwachten dat dit soort politici met een dubbele agenda het zorgstelsel weer op de rails krijgen terwijl elke mongool ziet dat het probleem de overheid zelf is om door hun zelf aangestelde ex-politici en ex vriendjes op leidinggevende posities te plaatsen in de zorg.
  Flikker de top eruit en het middenkader met hun absurde salarissen en zo kunnen er weer handjes aan bed komen.

  Als je iemand op een leidinggevende plaats neerzet om de piketten uit zetten dan neem je iemand die weet hoe de hazen lopen en niet iemand die gekozen is om zijn tegoed bonnetjes omdat hij een ex politicus is .

  Een kapitein op een schip wordt aangesteld omdat hij de capaciteiten heeft en niet wie zijn vriendjes zijn en zolang ons politieke stelsel zo in elkaar zit vechten we tegen windmolens.

 8. Haha de PVV weer twee zetels erbij en de VVD er weer eentje af .

  Maar gewoon dom doorgaan hoor Mark op je ingeslagen weg want jij weet hoe het allemaal moet.

   1. Generaliseren van Wilders tot Hitler is zeker een hobby van u .
    Flauw en kortzichtig is een betere benaming voor deze opvatting van de Hitler verwijzing over Geert Wilders .

     1. Wie zijn zij dan wel , en wat is dan in uw ogen opgebouwd om te verliezen.
      Democratie valt te betwijfelen als men kijkt naar de recente beelden van volksverlakkerij bij de rechtspraak tijdens proces Wilders , dat vind ik , en is met zovelen ook de mening die er in zijn algemeenheid heerst .
      Democratie zeg ik nogmaals voor u , heeft zo geen enkele betekenis en heeft in dit context niets te maken met de behoefte uwerzijds om de vergelijking te maken met Hitler t.a.v. de heer Geert Wilders .

     2. Wacht ook u maar af tot over enige tijd na verkiezingen wat de populist Wilders WAAR maakt van het GEBRUL van hem.
      wat is eigelijk u probleem?

     3. Ik heb geen problemen , wel met uw opmerking over Wilders zijn vergelijking met Hitler.
      En natuurlijk steek ik mijn kop niet onder het zand wat betreft de problematiek in de politiek welke aan te pakken is door Wilders .
      Wij kunnen beter niet op de zaken vooruit lopen , eerst kijken hoe de verkiezingen uit gaan pakken , peilingen en polls zeggen mij niets .
      Dan pas de piketpalen slaan en de weg vrij maken wanneer deze mogelijkheid er is om grote politieke dwalingen aan te pakken volgens het PVV spoorboekje en met wie hij een coalitie vorming aangaat.
      Ik noem dat geen populistisch gebrul maar gezond redenatie teweeg brengen .
      In een ding kan men stellig zijn , als en stel hij wordt de grootste met overmacht wordt het zo wie zo voor hem lastig om een goede regering te vormen daar de partij nu niet groot genoeg is met politiek gedreven mensen die ervaren zijn om aan de slag te gaan .
      Plus een sterk gepolariseerd landschap met verkettering en demonisering op de flanken door de linkse kliek waar geen goed garen mee valt te spinnen in aanloop van het grote democratische proces dat heet landsbelang .
      Dit is in mijn ogen wel gebrul en populistisch gebral van en door de linkse kliek .
      Als u dit bedoeld , kan het een ongewild probleem worden .
      Mocht hij de verkiezing verliezen , wat ook tot de mogelijkheid behoort dan is het de wil van de kiezer in de democratie , welke ook een keuze is die gerespecteerd dient te worden .

      M.v.g. Rinus 57

     4. Precies, er zijn weer 2 nieuwe partijen toegetreden, ‘Nieuwe wegen’ van de zogenaamde afvallige PvdA, Monarch en Jan Roos, met zijn partij Geen pijl.

      Jan Roos, die het Oekraïne referendum heeft bewerkstelligd wens ik veel succes, maar die zogenaamde afvallige Monarch lijkt me een vooruitgeschoven zetelwinner en sympathisant van de PvdA, om het gigantisch verlies in maart 2017 enigszins te beperken en met de behaalde zetels weer samen met de Pvd Armoede een nieuw verbond te sluiten.

      Dit dogmatische, achterlijke zooitje, probeert steeds nieuwe wegen te vinden, om hun destructieve hersens en partij/regering politieke onvermogen nog zo lang mogelijk overeind te houden.

      Samson, is een paar jaar geleden ook als genodigde uitgenodigd en gegaan naar de Bilderberg conferentie, je zal hem daar nooit een woord over horen zeggen.

      Waarom niet?, omdat je er daar niet in komt zonder eed van geheimhouding en als hij er wel iets over naar buiten zou brengen, zijn gezin een nabestaande pensioen zou gaan genieten.

      Wat heeft laatstgenoemde betekend voor de behoeftige Nederlandse samenleving?, niks.

      Alleen zich nu zelf, met persoonlijke belangen terug trekken, pensioenpremie wordt gewoon voor hem doorbetaald, commissariaten in het bedrijfsleven lagen al lang op zijn deurmat, omdat hij al lang zag aankomen dat het kwart over twaalf was voor de partij, maar gewoon dom standhouden en blijven lachen.
      Minstens 50% van de mensen trappen hier in.

      Dan volgt, hoe kunnen we deze leugenachtige en persoonlijk inhalige personen afrekenen op hun leugen en bedrog?
      Niet alleen in de Pvd Afgang, maar ook in andere leugenachtige partijen of handlangers in negatieve parlementaire maatschappelijke besluitvorming.

      Biflatie wordt gespot door de overheid, maar ik heb er schijt aan.

     5. U begrijpt iets niet waarschijnlijk, namelijk dat sinds het verdrag van Lissabon in werking is getreden dat ALLE verantwoording in Brussel ligt.
      M.a.W. de politici zitten er feitelijk voor spek en bonen en dat houd in dat velen een gokje wagen om een nietszeggende kamerzetel te bemachtigen a reason 85000 euro per jaar belastingvrij plus riante ontkostenvergoeding

     6. Waar ziet u mij voor aan Bartje?

      Kijk mijn reacties van de afgelopen 4 jaar er op na en ik wacht op uw bewuste reactie.

      Geen reactie, ook goed, weet ik waar ik aan toe ben.

     7. Sorry bartje, maar ik kan geen chocolade maken van deze reactie.
      Graag een duidelijker vraag.

     8. Je was te lui om eerdere berichten op te zoeken en te lezen, had ik al verwacht.

      Als je de inhoud van eerdere berichten niet kent, waarom zou je dan zo’n grote waffel opzetten?

      Wees je wel goed bewust waar je mee bezig bent en daar ook de volle verantwoording voor neemt.

     9. Chapeau , hier kan ik een waardering over uit brengen van het antwoord wat u geeft over een Monasch als de afvallige PVDA coryfee .
      Zo sta ik hier ook in dat hij zich weer samen voegt als de storm die verkiezing heet geluwd is .
      Als Biflatie wordt gespot door de overheid mag dat geen punt zijn voor de reageerders om gebruik te maken van hun vrije meningsuiting .
      Als zij het doen feliciteer ik ze de overheid dat zij zinnige schrift kunnen lezen waar zij van kunnen leren hoe een democratie behoort te werken .
      Zijn de reactie’s zeer leerzaam kunnen ze het ook toepassen , anders maken zij zich schuldig aan schending van de privacy en heeft het vrije woord en schrift ( zie mijn vergelijking t.a.v. Cartoonist Charly Hebdo ) geen betekenis meer .
      Vreselijk belastende dingen zal je hier niet vinden , maak daar maar geen punt van .
      Dat Mark Rutte geen gehoor geeft aan de Oekraïne Nee stemmers is vele malen erger en vergrijpt zich aan volksverlakkerij met minachting van het electoraat .

     10. http://historiek.net/joop-den-Uyl-1919-1987/1889/

      Sinds 1973 is deze achterlijke incompetente bende aan het bewind geweest en nog lange tijd daarna in coalitie met CDA,D66 en groen links.

      Toen werden de Nederlandse poorten al wijd open gezet voor immigranten.
      En dat zal zeker tot 2020 nog zo blijven, onder ongecontroleerde brusselse wetgeving, met al de gevolgen van dien voor de afzonderlijke lidstaten.

      Dat zooitje van de EC houdt zich opvallend stil, ze willen momenteel zo min mogelijk opvallen en in het nieuws verschijnen.
      Dat is altijd de pest met besmette ratten, dan trekken ze zich tijdelijk terug in hun smerige hol, om weer tevoorschijn te komen als de kust veilig lijkt.

      Of de kust voor ze veilig is, dat gaat u als bewust geworden kiezer bepalen in 2017.

      Ze zullen voortijds nog de nodige leugens en misleidingen in de ether gaan brengen.

      den Uyl, heeft toen uit persoonlijke en denktank domheid, ons waardevolle gas met een 30 jaars contract verkocht aan Italië, voor Gld 0,05 cent per kubieke meter.

      Die Italianen hebben zich een bult gelachen om de domheid en kortzichtigheid van de Hollanders.

      Terwijl de Nederlanders er 35-40 cent voor moesten betalen.

      Het was vanaf toen 20 jaar een dolgedraaide, domme, drieste periode, niet wetend wat ze met die gigantische ontdekte gasbel moesten doen.

      Het volk om raad vragen was er in die tijd niet bij, daar waren ze ook veel te arrogant, driest, onwetend en te egocentrisch voor.

      Die smerige,arrogante kliek van toen tot heden heeft een vloek over zich zelf uitgesproken.

      Sinds 70 jaar, heeft heeft die kliek al weer de touwtje in handen.

     11. Des te beter is het aan de kiezer om daar nu juist verandering aan te brengen , zodat die oude kliek een keer op zijn neus gedrukt gaat worden op de jarenlange foute handelswijze waarbij de kiezer met leugens en bedrog het bos in gestuurd werd .
      Deze wake up call kan gewoon doorgespeeld worden , en ga stemmen.

      Nog fijne dagen toegewenst .

     12. jazeker, ga stemmen met je hart, hoewel we dagelijks nog steeds gebombardeerd gaan worden met leugens en bedrog door de media en politiek tot na de verkiezingen in maart 2017.

      Dan zal blijken, of u standvastig geweest bent en de stem van uw eigen hart heeft gevolgd.

      Het komende half jaar, kunnen zich nog best verscheidene ‘aanslagen’ en rampspoed zich voordoen, om u van uw eigen bewust gevoel en beslissingen vandaan te rukken.

      Laat u niet door externe zaken beïnvloeden het komende half jaar en het zal goed gaan komen.

      Dan hoeft u zichzelf na de verkiezingen ook geen verwijten te maken.

     13. Lekker kortzichtig… net of de politiek in Nederland nog iets kan veranderen.. Dream on…
      Ben jij naar Argentinië verhuist om je druk te gaan maken over Nederland ? Volgens mij woon je gewoon in een tokkie buurt ergens in de stad..

     14. Je zal je ook voorlopig niet kunnen voorstellen en begrijpen, wat mijn beweegredenen zijn in mijn leven.

      Tijd, ruimte en afstand bestaan namelijk niet en ook weer wel.

     15. De regerende politiek is toch een afgeleide van de verkiezing uitslag?

      Als je stemgerechtigd bent, wat zou JIJ dan willen veranderen.
      Mensen kijken te weinig naar wat ze zelf en met elkaar kunnen verwezenlijken in hun eigen land.

      Collectief veranderingen realiseren in onze maatschappij heeft natuurlijk altijd de grootste impact, zoals in Engeland en Amerika is begonnen, maar die kliek zit er direct boven op om dit met alle beschikbare middelen te dwarsbomen en te elimineren, om hun status qua te herstellen.

     16. Vraag mij al vele jaren iets af?,
      Er is in de EU reeds 25 jaar de neo liberalen die de Septer zwaaien en de socialisten voor zover die nog bestaan zijn de meelopers.
      En u schrijft zoals velen over dat het juist de linkse kliek is die alles veroorzaakt hebben.
      Na mijn mening begrijpen u en vele andere niet wat de waarheid is van wie en wat heeft veroorzaakt.

     17. Even voor het geheugen , PVDA en het CDA met D66 en VVD heeft vele regeringsdeelname’s meegemaakt a, 12 maal Ruud Lubbers plus de paarse kabinetten met PVDA Wim Kok en zij hebben ook zitting genomen in Balkenende 1 t/m 4 plus Rutte 1 waar CDA ook weer deel van uitmaakte en Rutte 2 nu weer de PVDA , dus is het niet zo gek dat mijn schriftelijke reactie spreekt van de linkse kliek .
      Onder neo liberalen valt een VVD en een D66 onder de linkse vertrutting daar zij keer op keer de kiezer schoffeert puur voor eigen en partij belang.
      Een PVDA heeft zeker in Rutte 2 zijn kont steeds dieper in het pluche geduwd en het volk misleid , Rutte als een leugenachtige Pinokkio MP het electoraat en zelfs de kamer belazerde met zitten blijvende partij politiekers ( Fred Teven en consorten ) en schoffeert de kiezer met hun Nee over het Oekraïne akkoord dat een Ja werd met aanvullingen .
      Als dat geen waarheid is dan weet ik het niet meer .
      Mij maakt het niet boos hoor , ook u mag voor uw mening opkomen maar houdt het vizier wel open .

      M.v.g. Rinus57

     18. Onderschat een ander niet in zijn of haar bewustzijn.
      We kunnen nog altijd veel leren van elkaar.

     19. Kan je deze regels niet met een post it op je schermpje plakken ? Misschien is handig om te lezen voordat je totaal inhoud loos je frustraties het internet op gooit..

     20. Hier reageer je geërgerd en kom je niet tot een behoorlijke dialoog met Rinus57.

      Probeer hier lessen uit te leren.

     21. Rinus heeft je netjes gevraagd om een behoorlijke inhoudelijke onderbouwing te geven op je voorgaande reactie.

      Waarom maak je hier geen gebruik van, als het in je vermogen ligt?

   2. Vraag mij af Bartje, bent u wel helemaal historisch en actueel goed geïnformeerd?

    U lijkt zich behoorlijk in de war te laten maken door mede posters.

    U heeft innerlijke wijsheden, maak daar gebruik van.

 9. Ik merk dat in de discussie vaak de ontwikkelingen uit het verleden er bij worden gehaald. Ik denk niet dat het goed is om de huidige leefsituatie te toetsen met de economische situatie uit het verleden. Tijden veranderen snel, vooral in het huidige digitale tijdperk. Ik denk dat het heel moeilijk is om nu verwachtingen uit te spreken. Stemmingen kunnen snel omslaan door de invloed van o.a. sociale media. We zien ook dat de invloed van bijvoorbeeld de MSM sterk afneemt. Je kunt de TV inschakelen en we zien het poppetje Chantal Jansen of Geer en Goor voorbij komen. En de nieuwslezers lezen keurig voor wat hen voorgekauwd wordt.

  Via het internet zoeken we tegenwoordig het nieuws op wat ons meer welgevallig is. Daarbij wordt niet altijd de bron nagetrokken en wil men maar al te graag geloven wat men leest. Op de sociale media wordt veel nepnieuws gepubliceerd en wordt ook stemming gekweekt. Het wordt ons in feite verrekte moeilijk gemaakt om de echte waarheid te achterhalen. Het risico van dwaling is dus groot. En dat is gevaarlijk. Een ideale kans voor populisten om in het gat van de onzekerheid te springen. En dat is wat we nu zien gebeuren.

  De gevestigde politieke orde is te ver van hun kiezers afgedwaald, mede onder invloed van de globalisering. Door in het groot te gaan denken vergeet je de kleintjes, de stemgerechtigden dus. Hoe je het ook wendt of keert, er wordt een sfeer gecreëerd van polarisatie. We zien de tegenstellingen toenemen tot extremen. Heel gevaarlijk. We staan erbij en kijken er naar. We hebben er geen invloed op. De nuchtere waarnemer staat in feite machteloos. Wie is er nu in staat om een voorspelling te doen van toekomstige ontwikkelingen.

  Van nature ben ik een optimist. Ik denk altijd na regen komt zonneschijn. Daarom denk ik ook dat het na de naderende orkaan weer opklaart. Alleen jammer dat er dan zoveel vernietigd is. Maar zoals altijd na grote rampen zorgt de wederopbouw voor een grote opleving in de economie. De enige voorspelling die ik durf te doen is die van een enorme lawine. Wanneer straks die overhellende schulden van de berg gaan glijden. Dan kunnen we ons welbergen…

  1. Hallo Piet,

   Ik dacht, dat je in een diepe coma verzeild was geraakt.
   Het tegendeel blijkt waar te zijn.

   Je wilde gewoon een poosje uit de wind blijven, om dan weer tevoorschijn te komen en anderen weer allerlei vragende zinnen voor te leggen, waar je zelf geen antwoord op kan of wilt geven.

   Wat voor voor een niets betekend mens ben je dan in feite.
   Dan ben je eigenlijk een rat.

 10. Dit land is nooit een democratie geweest…de belangrijkste beslissingen komen niet democratisch tot stand. In een echte democratie zou de burger inspraak mogen hebben over de wetten die er in een land gelden en ook over de bestemming vh belastinggeld. Ook de slarissen van de politici en de vergoeding vd monarchie moet door de burger worden bepaalt. Zwitserland is in mijn ogen nog een democratie omdat de burger veel inspraak heeft. Er worden ook meer referendums gehouden. De politiek is een corrupt spel vd elite..er zal nooit iets veranderen, behalve als de burgers in opstand komen. Stemmen is een schijnvertoning in Nederland. De rijken worden alsmaar rijker..dit wordt ook zo in stand gehouden door de politiek…want er is genoeg voor iedereen..alleen het is oneerlijk verdeeld. En dat zal zo blijven ook…

  1. Helemaal juist. Alles hangt nu wel van de actie van de burger af. Wij moeten in opstand komen anders heb je helemaal gelijk en veranderd er niets.
   Geboorte akte ontbinden , andere naam aannemen en met een kleine gemeenschap ergens geheel zelfvoorzienend gewoon je ding gaan doen.. Ik weet het , het is nogal wat maar ik voel het water langzaamaan heter worden in de pan en dat heeft zeker wel invloed op mijn beslissing om op tijd uit die pan te springen !
   Opgegroeid met een soort van plan A met mn leven.. sinds 2008/2009 aan het bijstellen naar plan B..
   Ik keer deze wereld de rug toe en zonder me af als een kluizenaartje ergens in de bossen. Ik red me wel en zoniet dan niet. Wel leef ik dan in een bepaalde rust en harmonie wat volgens mij heel belangrij is in het leven.
   Het scenario van een Nederlandse lente met pleinen en straten vol met mensen die het zat zijn en in opstand komen zou echt het mooiste zijn maar als ik om me heen kijkt hebben mensen het nog te druk met andere dingen en elk individu ontwaakt op zijn of haar eigen moment. Daar kan je niets op afdwingen..

   1. Je probeert anderen in misleiding aan te zetten tot acties waar je zelf geen ballen voor hebt.

    Je bent veel te bang, om je opgebouwde pensioengeld mis te lopen.
    Sluwe rat, praat anderen geen gedachten aan, waar je zelf totaal geen persoonlijk belang bij hebt of in gelooft.

    Je hebt je ook plots terug getrokken in de bossen, net als je vriend madman.
    Maar als je hedendaags om je heen kijkt, zie je,

    ” Het scenario van een Nederlandse lente met pleinen en straten vol met
    mensen die het zat zijn en in opstand komen zou echt het mooiste zijn
    maar als ik om me heen kijkt hebben mensen het nog te druk met andere
    dingen en elk individu ontwaakt op zijn of haar eigen moment. Daar kan
    je niets op afdwingen”.

    Je geeft aan duidelijke keuzes gemaakt te hebben en tegelijkertijd wil je zielig en behoeftig overkomen.

    Hoe vaak wil je nog leugens en misleidingen verspreiden bij nog niet zo bewuste mensen?

    Als je vragen hebt, ben je welkom.

    1. De enige die bang is ben jezelf Bertus.. Lees je laatste reacties is na….,
     dat is een opsomming van angst en onwetendheid…
     Waar ben je toch zo bang voor….misschien moet je is met een dokter gaan praten of gewoon je medicijnen innemen..

     1. Dit is blufferige, domme praat zonder enige inhoud.
      Dit is voor iedereen direct herkenbaar.
      Kun je nagaan, waar je zelf staat.

     2. Voor mijn gevoel ben je sociaal en maatschappelijk totaal de weg kwijt.
      En er zit nog meer stank en smerigheid onder de oppervlakte.

  2. “En dat zal zo blijven ook..”.
   Het zal niet zo blijven en waarom niet?, omdat steeds meer mensen zich er bewust van worden zoals u.

   Zodoende zal er een nieuwe energie op gang komen.
   Van onderuit, uit de duisternis verheven en hij zal niet te stoppen zijn.
   Alleen, we moeten er wel voor 100% in blijven geloven en nooit opgeven, ook al zal het onze dood tot gevolg hebben.

   Als de eerlijke, oprechte mens niet meer ontvankelijk is voor angst en de dood, dan is hij klaar voor de strijd en de volgende fase in zijn eigen vrijheid en voorbereiding van anderen.

  3. De burger wil ook helemaal geen democratie, de burger wil gewoon zijn zin hebben (net als het grootkapitaal)..Als mooi voorbeeld zie je de verkiezingen in de US, waar Trump volgens het daar geldend democratisch systeem werd gekozen. Vervolgens ontstaan er een partij rellen waarbij de “democratische burger” het duidelijk niet kan verkroppen dat hij/zij zijn/haar zin niet heeft gekregen.
   En zo kunnen wij ook Rutte misschien wel verguizen maar hij is daar ook “democratisch” neer gezet. Wij zijn er niet blij mee, maar ja, dat is democratie, toch…?!

 11. Dit hele spel van politiek. Ze zitten als ratten in de val, want het niet meer werkende economische systeem gaat er een keer aan. Kan je op wachten. Er komt een grote correctie. En dan krijgen de politici pas echte problemen. Moeten ze weer banken gaan opkopen enzo. Niet te verkroppen voor het volk, dat steeds meer belasting moet betalen.

 12. En de vraag van wat waar is, wordt steeds groter. Ook de politiek krijgt hier mee van doen.

  https://www.peakprosperity.com/blog/104310/breaking-free-captured-media
  In its panicky rush to demonize the independent media via baseless
  accusations of “fake news,” the mainstream press has sunk to spewing
  “fake news” of its own.

  Here’s The Washington Post’s criminally false “fake news” article in case you missed it: Russian propaganda effort helped spread ‘fake news’ during election, experts say.

  So-called “fake news” was perfectly acceptable to the mainstream
  media when it was the exclusive purview of the central state. The
  infamous Gulf of Tonkin Incident in
  August 1964 that was used to justify a massive escalation of the
  heretofore limited war in Vietnam was heavily promoted by the mainstream
  media of the day.

 13. Het begrip Democratie, is uitgevonden door een groep misleiders, die het tegengestelde tot doel hadden.

  Democratie,gelijkheid en balans is iets natuurlijks en hoeft niet uitgevonden en gepredikt te worden door onwezenlijke mensen.

  De natuur is zelfregulerend.

 14. Vandaag op BNR .
  Onze bijdrage aan de oorlog in Afganistan heeft de belastingbetalers 2,5 miljard gekost en 24 dode Hollandse soldaten en is volkomen zinloos geweest is vastgesteld.
  Maar de indirecte kosten worden geschat op 7 a 8 miljard omdat er 1200 soldaten een PTSS syndroom en vele soldaten hier heel lang veel last van hebben maar ook dat er vele Afgaanse vluchtelingen door onze aanwezigheid daar naar Nederland zijn gekomen.

  WTF hebben wij te zoeken in zandbakken als Afghanistan en Mali en waar echt geen eer aan te behalen valt en we dat volk toch niet kunnen helpen.
  Kijk nu eens naar alle rotzooi in de wereld , allemaal is dat in landen waar het westen weleens orde op zaken zou gaan stellen en overal is het uitgelopen op een fiasco waar nu armoe oorlogen chaos en anarchie is .

  Dit is weer een brevet van onvermogen van onze hedendaagse incapable politici die niet alleen vele miljarden door de verschillende putjes spoelen maar ook nog een eigen soldaten eraan opoffert met alle gevolgen van dien.
  Ik zou zeggen , per direct alle soldaten terug en laat die de AZC’s maar gaan bewaken en op foute zg, vluchtelingen zich op botvieren en heropvoeden want de Taliban of ISIS mafkezen kun je heropvoeden dus alle energie die je daaraan besteed is zonde.
  Hoe komt het toch dat eigenlijk alle politici zulke leeghoofden kunnen zijn of is dat inherent aan politici omdat er geen mensen met een beetje nuchter verstand niet in de 2e kamer zitten.

  Vandaag in het nieuws , Nederlandse behoort tot de 4 van grootste belasting paradijzen van de wereld , multinationals van over hele wereld komen hier belasting ontduiken en eigen volk wordt uitgekleed . Wij zijn echt knettergek aan het worden hier en laten we op 15 maart nu eens onze ballen laten zien door op de PVV te stemmen voordat er een revolte gaat uitbreken.
  Nee natuurlijk lost Geert Wilders onze problemen niet op maar dat hoeft ook niet , Door op hem te stemmen sturen we die idioten weg die er nu echt helemaal niets van bakken.

  1. Helemaal mee eens. Wilders is de ultieme klokkenluider, de rest van de politici struisvogels. Als premier niet geschikt, maar als wegbereider onmisbaar.

 15. Wie kan mij vertellen waar Draghi die 80 miljard bites en bytes per maand naar overmaakt.
  Waarom hoor ik de politiek hier geen vragen over stellen.
  Kan dan wel gecreëerd geld zijn wat ze bijdrukken maar die bites en bytes moeten toch met echt belastinggeld van de EU burgers worden terugbetaald.
  En 90% van de 80 miljard euro, die maandelijks door de ECB wordt gecreëerd verdwijnt in de financiële markten maar naar welke banken welke financiele instellingen ?
  80 miljard per maand is 100 euro per persoon per maand van de gehele EU bevolking !!
  Wie controleert er waar en van wie de ECB de foute porto’s opkoopt van de bankinstellingen?
  We praten hier toch over serieus geld en het is ons eigen geld wat ze uitdelen want de ECB dat zijn wij .

  1. Die 80 miljardjes per maand gaan naar de obligatie uitgevers , Staten dus, maar ook bedrijven als benz, Siemens, Philips, Akzo enz. Maar ook de banksters, want die bezitten de meeste staatsobligaties. De draakhi veronderstelt dat zo geld vrij komt bij die bedrijven en Staten om te investeren, maar dat gebeurt helemaal niet, ze kopen liever hun eigen aandelen terug.Het is een crimescene. Zo kochten in Spanje de failliete banken bij het begin van “de crisis” in 2008 met hun honderden miljarden ondersteuning door de ecb (ems) er voor tientallen miljarden aan shortposities op de euro mee, speculeren op de ondergang van de euro met ecb geld. De devils in disguise. De staatsschuld in nederigland is sinds 2008 verdrievoudigt, het meeste naar de knoflookperiferie gegaan,dat verdienen we nooit meer terug, en bij 1procent renteverhoging giert het begrotingstekort alweer omhoog met 5 miljard. Best slaves in the world, the dutchies.

   1. Het wordt uitgelegd als het kopen van staatsobligaties maar niet van welke banken ze deze rotzooi overnemen en gekocht worden tegen 100% van de waarde en ook niet de staatsobligaties van welke landen. Eigenlijk wordt er helemaal niets uitgelegd .

    1. Moet je hem misschien nog eens kijken , er word duidelijk verteld hoe je het ook zelf uit kan pluizen.. ong vanaf de 22e minuut , met als voorbeeld dat er een donutshop overname uit voort is gekomen. ECB koopt een donut-winkeltje…? is geen staatsobligatie volgens mij…

     1. Als ik je goed begrijp, dan ben ik het met je eens.

      Draghi, is bevoegd verklaard door de Europese landen, onschendbaar en maakt ongelimiteerde bedragen van Europese belastingbetalers over op zijn eigen account als President van de Europese bank.

      Hiermee zouden de ontstane zinkgaten gedicht moeten worden en het voortbestaan van de EU gegarandeerd.

      Maar tegen de natuur vechten heeft doorgaans weinig zin, vooral als die het op z’n heupen krijgt.

    2. Wat interesseert u die rotzooi nou?
     Wanneer gaat u zich nu eens interesseren en bewust bezig houden met de verdrukten in onze samenleving?

     Je bent van nature gewoon behoorlijk egoïstisch ingesteld.

 16. Democratie houdt niet op bij onze landgrenzen, zag vanavond nog een uitzending bij Pauw over ‘verplichte’ Nederlandse hulp in Afghanistan sinds 2005.

  100 miljoen aan hulp door Nederland voor onderwijs, wegenaanleg en scholing voor Afghaanse meisjes.
  En waarschijnlijk zal het achteraf een veelvoud hiervan zijn.

  Zittende Yankee poppenkast president Hamid Karzai, heeft het leeuwendeel doorgevlogen naar Dubai voor zijn daar zittende familie en hem zelf.
  Lokale overheden en krijgsheren hebben ook nog een flink graantje meegepikt van die grote berg belastinggeld uit Europa en de US.

  Per saldo veranderd er niet zo veel in dat land voor de arme burgers.
  Zoals gezegd, het westen heeft het horloge. maar wij hebben de tijd, volgens de Taliban.

  Toenmalig oud defensie minister Eimert van Middelkoop met oud-commandant Peter van Uhm wanen zich nog grootdeels in hun gelijk destijds en profiteren heden ten dagen nog van hun AOW en riante pensioen, ook van belastinggeld.

  Kortom, het zijn ook nog 2 profiterende krijgsheren, over de rug van de Nederlandse belastingbetalers.
  Bijna iedereen kijkt ze met wantrouwige blik aan.

  Het verhaal is nog niet uit.

  1. Het ultime doel der Neocons is geld verdienen heel veel geld.
   Hoe verdien je nu het meeste geld over de rug van het geminacht volk?
   OORLOG zie het resultaat heden

   1. We zitten in de overgangsfase/veranderingsfase,tijdperk van onthulling, dit duurt in een mensenleven misschien nog lang, maar universeel komen we in een versnellingsfase.

 17. vandaag in de krant, werkloosheid daalt, volledige werkgelegenheid ligt in het verschiet. ???????, waarom vraagtekens? als ik kijk naar de actuele cijfers van het cbs dan zie ik: meer personen in de bijstand: https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2016/48/meer-personen-in-de-bijstand en als ik naar de verdere cijfers kijk van 16 maart 2016 ww 440.820. en bijstand 458.490(samen bijna een miljoen zonder werk) goed, 2016 is bijna voorbij maar ik geloof echt niet dat als bijna een miljoen mensen aan de kant staan, hoe binnen een aantal jaar dit opgelost gaat worden. Hoe kunnen kranten zeggen dat er binnenkort volledige werkgelegenheid is, ik kan het niet geloven, jullie wel

   1. Dit klinkt als een laatste roep van iemand, die het einde ziet naderen en voelt, dat hij op aarde niets meer kan betekenen en een wezenlijke bijdrage kan leveren in het nieuwe tijdperk.

    Je bent gewoon ongeloofwaardig en dat blijf je, zolang als je geen inhoudelijke en geloofwaardige reactie post.

    1. In je eerste allinia ben je nog steeds vragende en zoekende en dat laat ik eerst zo.

     In je tweede blijf ik dat ook, omdat je niet meer kennis waardig bent voor de korte termijn.

 18. In een reactie hiervoor wordt verondersteld dat Biflatie gespot zou worden door de overheid. Dat lijkt mij gebaseerd op gevoelens van onbehagen. In deze tijd wordt zo ongeveer alles gade geslagen. Camera’s op alle hoeken van de straat. Facebook en eigenlijk het hele internet worden door geheime diensten onderzocht. Als alle filmpjes en geschriften vervolgens geanalyseerd moeten worden dan zou de overheid flink wat ambtenaren tekort komen. Is simpelweg niet te doen. Een website zoals Biflatie waarop lezers hun commentaren kwijt kunnen, daar zijn er heel wat van. In deze moderne tijd van vrije meningsuiting zal onze overheid het nooit voor elkaar krijgen om critici de mond te snoeren. Ik werk zelf ook voor de overheid en kan via een interne beeldkrant, net zoals andere collega’s, best wel felle kritiek uiten op ons management en op beleidsmaatregelen waar we als dienaren van de wet het niet mee eens zijn. Het duurt vaak een tijdje maar meestal merken we een paar jaartjes later wel dat er door deze kritiek in de uitvoering van de wetstoepassing wel verbeteringen worden doorgevoerd. Wij burgers in NL moeten absoluut niet bang zijn om kritisch te zijn. Ik ken mensen in mijn omgeving die op Facebook afhaken omdat ze bang zijn “gevolgd” te worden en teveel “openbaar” zijn. Mensen die elkaar dit soort angsten aanpraten zullen zich in dit tijdperk van digitale spionage behoorlijk onbehaaglijk voelen. Men durft z’n eigen mening niet te geven en sluit zich zelf onbewust af van de buitenwereld. Om onszelf niet te vernederen moeten we echt kritisch blijven. Ik probeer dat zelf op een nette manier te doen door op deze site af en toe mee te doen en te wijzen op gevaarlijke ontwikkelingen. Nogmaals mijn ervaring als kritisch meedenkende ‘overheidsdienaar’ heeft ooit wel eens vruchten af geworpen. Als we allemaal in onze schulp zouden kruipen dan zou de wereld er snel heel anders uitzien. De slaaf van het digitale tijdperk is dan snel geboren.

  1. “Als alle filmpjes en geschriften vervolgens geanalyseerd moeten worden dan zou de overheid flink wat ambtenaren tekort komen. Is simpelweg niet te doen. ”
   Is dat niet een beetje ouderwets gedacht ? Dat gebeurt gewoon digitaal , met big data opslag en bepaalde filter programma’s ertussen. Door te filteren op trefwoorden en je algehele internet gedrag is het heel makkelijk om een profiel van iemand te maken.
   Als iemand al zijn gegevens wilt ruilen voor een gratis Facebook en whats app profiel vind ik niet bijster slim , en dat alleen om je mening te kunnen geven ?
   Dus zonder facebook sluit men zich af van de buitenwereld ? volgens mij is dat echt de omgekeerde wereld..
   Er zijn nog maar weinig echte gesprekken gaande in pauzes op de werkvloer omdat iedereen met een scherm voor zijn neus zit..
   Facebook , Whats app , candy crush , Pokeymon of boerderijtje spelen , kortom heel de dag met dat scherm voor je neus en lekker egocentrisch bezig zijn te midden van je medemens. Ik bedoel die schermfreaks zien je niet eens meer staan op straat , bij de bus of in de kantine..
   De slaaf van het digitale tijdperk is allang geboren..

   1. In feite dacht ik al een stapje verder. Wat er volgt op het analyseren van alle berichten over het internet zou kunnen zijn het controleren van de personen met allerlei ‘verdachte uitspraken’. Een soort van ‘Sicherheitspolizei’ met tienduizenden ambtenaren. Mogelijk zitten we daar niet ver vanaf, nu in een aantal landen de veiligheidsdiensten op scherp staan en bijvoorbeeld in Frankrijk telkens weer de noodtoestand wordt verlengd. De terreurdreiging is een goed excuus om een politiestaat in gang te zetten. Voor burgers geeft dat misschien een veilig gevoel maar uiteindelijk groeien we toe naar een totale controle van een EU-superstaat, waarover politici vaak dromen. Ongeveer vergelijkbaar met de DDR. We zitten in een tijd van mondige burgers wat eurofiele politici niet prettig vinden.

    Al onze uitlatingen op het internet kunnen worden achterhaald en gefilterd en kan uiteindelijk tegen ons worden gebruikt. Dat voelt niet lekker bij de internetters onder ons. Wanneer we ons nu de angst aanpraten om vooral voorzichtig te zijn met kritische uitlatingen op het internet, dan leggen we ons zelf al een stukje censuur op. De angstcultuur. Uiteraard zijn er extremen, zoals bedreigingen van idioten. Prima dat deze eenvoudig zijn op te sporen. Overal zit natuurlijk kaf tussen het koren. Toch wens ik het internet met de sociale media te kunnen gebruiken in volle vrijheid met een ongeremde meningsuiting. Ik hoop dat velen dat met mij doen om een fatsoenlijke discussie op gang te houden. Puur om de mensheid scherp te houden en te waken voor onderwerping van bovenaf.

    Facebook wordt al behoorlijk gecensureerd waardoor de neutraliteit twijfelachtig is. Toch kunnen we onderling in vrijheid sociaal communiceren en haalt dat sommigen uit een isolement. Wel moeten we ervoor waken om niet geïsoleerd te worden van het echte nieuws. Net zoals de MSM kan ook het internet vrij snel onder controle komen van de machtshebbers onder druk van het grootkapitaal.

    1. Duidelijk verhaal , ben het grotendeels met je eens dat er zeker positieve kanten zitten aan social media.. Het lijntje vind ik echter superdun omdat mijn ervaring is dat de meeste mensen zich vooralsnog niet socialer in de maatschappij bewegen door middel van social media. Ook het delen van je relaties en meningen met alles en iedereen is ook niet altijd positief te noemen. Het is een bekend fenomeen dat mensen helemaal in de ban van social media zich juist a-socialer gaan gedragen.
     Ik hecht meer waarde aan echt contact en het gesproken woord tussen mijn kennissen en geliefden.
     Het zal te mooi om waar te zijn om via social media ons te verenigen en iedereen te informeren tot kritische gebruikers/burgers. De valkuil is wel dat dat kritische geluid de straat op moet en het te makkelijk op het internet blijft door blijft smeulen… dat komt volgens mij door het geschreven woord..
     Samengevat , goed dat we kritisch zijn op internet maar het gesprek bij de bushalte , in de kantine enz. moet ook terug.

     1. Ook wel mee eens. Het gesprek in de kantine, bij de bushaltes etc., etc., is tegenwoordig erg oppervlakkig of nog vaker zonder enig woord te wisselen. Heeft m.i. ook te maken met de individualisering van onze maatschappij waarbij iedereen het eigenbelang voorop stelt. Niemand kijkt ’s avonds naar hetzelfde TV-programma door de enorme versnippering van velerlei vermaak op de vrije avond. Vroegen keken we allemaal naar hetzelfde TV-uurtje op de woensdagmiddag, zoals Swiebertje of Pipo de Clown. Of voor de ouderen van toen, naar Toon Hermans of Wim Sonneveld. De volgende dag op school of op het werk praatten we allemaal over hetzelfde programma.

      Door individualisering en versnippering in onze maatschappij wordt het steeds moeilijker het consumentengedrag te voorspellen en markten in te delen in voldoende grote segmenten, zo luidt de definitie in de Nederlandse encyclopedie. Iedereen doet z’n eigen ding en soms in groepsverband, maar binnen het grote geheel doen we alles in kleine groepjes. Solidariteit en verbondenheid kennen we niet meer.

      Door de 24-uurs-economie zien we ook dat het verenigingsleven last krijgt om te overleven vanwege dalende ledentallen. Kerken raken leeg, vakbonden met dalend ledenaantal en noem maar op. Helaas zal het juist door deze individualisering niet werken om ons via sociale media te verenigen. Pas op het moment dat de echte crisis uitbreekt zal men noodzakelijkerwijs gezamenlijk moeten gaan optrekken.

      Alleen de kracht van de grote kudde stelt ons in staat om te overleven in barre tijden. Maar krijg alle eigenwijze schapen van deze moderne tijd maar eens bijeen in dezelfde kudde. De goede herder die dat voor elkaar krijgt moet minimaal beschikken over een toverstaf. Maar goed, we gaan de kerstdagen tegemoet, een moment van bezinning en daarna weer in de maalstroom van alledag.

     2. U heeft waarschijnlijk maar 14 dagen per jaar schijnbare fijne en gelukkige dagen.

      Velen zijn net zo dom en theatraal, als dat ze door de paplepel is ingegeven.

     3. Mr zuurpruim laat weer van zich horen !! De Bertus cyclus op Biflatie , de zelfingenomen belachelijke reacties worden afgewisseld met zielige slijm praat.
      Inhoudelijk heb je weinig tot niets te melden , met een borrel vanachter je scherm iedereen bekritiseren en aanvallen is echter een hobby van je aan het worden.
      Dat je daarmee de discussie verpest zal Mr Bertus een worst zijn.
      Met zo’n grote bek zo kortzichtig zijn is bijna een talent , zulke mensen kom je gelukkig niet vaak tegen.
      Zelfs discussie van weken terug worden nog is doorgelicht om iemand weer is af te kunnen branden.. wat een held… pffffff

     4. Laten we hopen, dat je woorden niet te ver in het Universum doorklinken.

      Dank je, voor je waardering aan het eind van je reactie.

     5. “Met zo’n grote bek zo kortzichtig zijn is bijna een talent , zulke mensen kom je gelukkig niet vaak tegen”.

      Zou je ze maar vaker tegen komen, dan zou je er wat mee kunnen opschieten, verwende aap.

     6. Precies, u bent geboren in de jaren ’50.

      De digitale “social media”, is niet uitgevonden en mogelijk gemaakt door de burgers, maar door de gezamenlijke inspanningen van technologie bedrijven en de politieke status qua.

      ” Pas op het moment dat de echte crisis uitbreekt zal men noodzakelijkerwijs gezamenlijk moeten gaan optrekken.
      Alleen de kracht van de grote kudde stelt ons in staat om te overleven in barre tijden”.

      Dan heb je als bewust persoon een probleem.

     7. Hee, nepjomanda, denk je dat wat je zegt okk dan maar iets gaat helpen?
      Neen. Maar wat ik zeg helpt ook niks, dus zijn we toch een soort brothers in arms, uiteindelijk.

     8. “Hee, nepjomanda, denk je dat wat je zegt okk dan maar iets gaat helpen?”

      Inderdaad beste, iedereen loopt achter zijn eigen verstand en bewustzijn aan.

      Inderdaad, wat jij verkondigd zal naar mijn idee ook weinig bijdragen.

      Om “brothers in arms” te zijn met mij, zal je toch meer tijd nodig gaan hebben.

     9. Je meent ook weer, net als die ander, voor een ander antwoord te moeten gaan geven, totaal nutteloos.

      Blijf op je eigen pad!!!

     10. Waar is Piet Pineut nou in 1 keer gebleven?
      Opgelost, angstig, of hij heeft geen goede remedie op mijn reactie.
      Biflatie moet toch eens naar meer capabele mensen gaan zoeken.

  1. Hoeveel klapjes denkt u zelf nog te gaan krijgen en verdienen dit jaar?
   Het is maar een vraag aan een egoïstische mens, die enkel maar geld voor zichzelf najaagt.

 19. http://www.ad.nl/buitenland/meisje-9-pleegt-zelfmoordaanslag-in-politiebureau-damascus~aaccb3fd/

  Tegen een ziek geloof als de Islam die de wereld wil veroveren en dit met de praktijken gaat doen als in bovenstaande link kun je er geen westerse moraliteit meer op na houden.
  Een geloof dat op deze wijze kinderen inzet moet je niet met pamperen proberen op andere gedachte te brengen want dat dna kun je niet veranderen dus probeer het dan ook niet want we gaan eraan ten onder . Groot hek om het midden oosten zetten en over een jaar of 10-20 eens kijken of er weer wat dictators zijn opgestaan die de zaak weer onder controle hebben.
  Het zg. vrije westen wat eerder de oliebelangen moest verdedigen moet zich daarmee niet meer bemoeien en zeker nu niet meer nu we hun olie niet meer zo nodig hebben

  1. Is het echt waar of is het joodse propaganda tegen die levensgevaarlijke moslims… Tegenwoordig alles drie keer checken , ook het AD schrijft dat Rusland achter de overwinning van Trump zit…..

   1. U zit nog volledig in onzekerheid en de waarheid, komt, omdat u zich nog niet volledig op uzelf afstemt, maar op waarheden van uw geprogrammeerde waarheden en heden tot goden verheven.

    Afstemmen op parasieten heeft geen zin.

    1. Waarschijnlijk heb je dagelijks je niets-kunnende lul in je handen en denk je, ik ben zelf ook niets meer dan dat.

     Denk niet, dat jij alleen dergelijke beledigende/confronterende taal/praat klakkeloos kan spuien.

     Je voelt je onterecht verheven, maar zal eerst nog diep door het stof gaan om met jezelf in het reine te komen.

  1. Grappig hoe alcoholisten altijd een reden zoeken voor een feestje…
   Ja hoor Bertus , echt een mijlpaal… trek maar open die fles..

    1. Proost bewatcher, op het nieuwe jaar.
     Een nieuw jaar met betekenis.
     Voor een jaar van gezondheid en kracht.
     En laten we de minder bedeelden niet vergeten.

   1. Waarom praat u wederom in het meervoud?
    Mensen met gezond verstand en gevoel proosten gewoon op een goed nieuwjaar.
    Is toch niets mis mee?

 20. Nee, de democratie gaat nog niet ten onder.
  Rutte wil 2 miljard extra uit gaan trekken voor de zorg in de volgende kabinetsperiode.
  Hij wil het goed voor gaan hebben in een volgende kabinetsperiode, met de zorg behoeftigen in onze samenleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: