Duitsers staan erom bekend dat ze nogal vol van zichzelf zijn. Ook deze week werd weer bewezen dat dit vooroordeel nog steeds van toepassing is. De FSB (Financial Stability Board) plaatste de Deutsche Bank op een rode lijst, omdat de bank een hoog risico zou lopen om failliet te gaan. De hoogste bestuurder van de bank, Jürgen Fitschen, vindt dit totale onzin: “Deutsche Bank zal nooit staatssteun nodig hebben“, aldus de bankier.

Ook andere banken in gevaar

Toch moet het bericht van de FSB wel serieus genomen worden. Niet alleen Deutsche Bank maar ook andere grote systeembanken als HSBC, Citigroup en JPMorgan Chase zijn door de instantie, die het mondiale financiële systeem in de gaten houdt, op de risico lijst geplaatst. Lees verder op Goudvergelijken.nl

20 reacties

 1. @1
  Europa is insolvabel. Zodra men ‘marked to market’ toepast zijn alle Europese banken, en landen, failliet. Dat zijn ze al, maar meneer Ponzi geeft ze de ruimte om zelf de woz waarde van hun woning te bepalen.

  Men past gewoon de eisen voor het onderpand aan, je mag nu ook een junk subprime hypotheekpakketje aan de ecb geven om een nieuwe lening los te peuteren.

  Maar gelukkig staan wij samen garant voor de ECB. En daarmee is het probleem voorlopig opgelost. PonziPlanet.

 2. Dames en Heren.
  Gelukkig schijnt achter de wolken de zon. al moeten we hier nog zeker 10 tot 15 jaar op wachten, maar het is toch iets positiefs waar we naar uit kunnen kijken.

 3. Als er maar 1 bank in evident zwaar weer komt kan het zomaar betekenen dat Target2 niet meer werkt en dat het bankenkaarthuis in elkaar dondert. Inmiddels stapelen de problemen zich op internationale schaal op en staan we aan de vooravond van een wereldwijde escalatie van de systeemcrisis. Deze crisis is zo complex geworden dat er geen duidelijke oplossingen meer mogelijk zijn, behalve het afschrijven en kwijtschelden van schulden. Het nieuwe Kabinet ramde de nieuwe zorgpremies er maar doorheen in de hoop dat de bevolking het wel zou pikken maar deze keer werd er niet ingetrapt. De elite is slechts uit op nog veel meer macht en geld en laat de gewone burgers in ontreddering achter en zal nergens voor terugdeinzen, ook niet voor het ontketenen van een grote oorlog. Ze zullen de K-klap zo lang mogelijk proberen te voorkomen omdat anders de belangen van de elite ook in gevaar komen. Lees ook even de nieuwe collumn van Rene Tissen op RTL-Z.

 4. De Derde Wereldoorlog is wel de nieuwe motor om de economie weer op gang te brengen. De wapenindustrie zal dan gigantisch bloeien en er zal dan ook volledige werkgelegenheid voor iedereen zijn.

 5. Wat ook wel grappig is: echt geld (goudstandaard) is vervangen door fiat geld. Vervolgens zijn de briefjes en munten vervangen door digitaal fiat geld. En hier komt ‘ie: digitaal fiat geld is vervangen door iou’s. Hahaha, we staan garant hoor! Echt, beloofd! Alsof de staatsschulden ooit worden terugbetaald. Alsof de 800 miljard target-2 onbalans wordt terugbetaald/hersteld.

  Maar inderdaad Nostradames, laat dit gekkenhuis maar snel afbranden.

  Je noeste arbeid wordt betaald met snel ontwaardend papier. Zet dit voor een aanzienlijk deel om in goud en zilver.

 6. @3 Moin,
  Het schijnt dat ik de grootste zwartkijker ben op dit forum dus wil je mij niet overschreeuwen ajb? Dank je hehehe
  :-p

  PS
  :-p is een uitgestoken tong oftewel het is een grapje, niet minnen aub, daar kan ik niet tegen hehehe

 7. Aan alle reaguurders hierboven…
  Ligt het nou aan mij of hebben we een collectief buitje?
  Ik dacht dat alleen ik en KTM zo mochten stampen in de porseleinkast…

  Okay, voor de nieuwelingen die hier lezen en om de rest weer even met de neus in de boter te drukken;
  1. Vorm een team en koop wapens (long range en short range) en vooral veel munitie. Ga ook op zelfverdediging, bij voorkeur Krav Maga.
  Je kan lullen wat je wil over Joden maar wat ze doen, doen ze goed, dus ook meppen. ;-p hehehe
  2. Keramisch waterfilter
  3. Droog en blikvoer
  4. Zilver
  5. Survivalboek en alles wat ze aanbevelen. Ik zou vooral gaan voor zaden, vitamines, messen, bijlen en ander gereedschap, slijpsteen en een niet vochtgevoelig setje om vuur te maken, vet en lonten en potjes… Verzin er zelf maar wat bij… bijv. antibiotica… wat dacht je van colloïdale zilveroplossing?

  Sleutelwoord = Teamwerk
  Team + Wapens = Winnen
  Niet luisteren naar passivisten, die hebben altijd het loodje gelegd hoe nobel ook hun streven.
  Better safe then sorry…

  Ik ga deze tekst maar eens opslaan, scheelt elke keer typen.
  En kan ik het tevens laten evolueren.

  PS
  Koen, ik kan blijvend genieten van jouw rooie schone als ik op Escape toets druk. Veel rustiger ook! Heeft ze geen zusje? hehehe

 8. @moin: de intrinsieke dekking het in omloop zijnde chartaal en giraal geld is maar een paar procent en de rest is gebaseerd op vertrouwen en een flinterdun laagje beschaving dus er hoeft maar even wat te gebeuren waardoor dat vertrouwen wegvalt en de dominosteentjes vallen om. Alleen Domino Day komt wel maar er staat geen datum en aanvangstijd bij. Ook Moerstaal kan ik de komende tijd dolle pret toezeggen.

 9. Hopelijk kunnen we elkaar wel blijven steunen als alles omvalt.
  Het zal druk worden hier op het forum.
  En we zullen zeggen, we hebben iedereen gewaarschuwd.
  Maar ze wilden niet luisteren.
  Nu is het dan zover (nog net niet).

  Nogmaals Toiletpapier is zachter dan Papierengeld. absorbeert beter.

  Verder blijf ik dit forum met volle aandacht volgen. Er zijn toch mensen hier die meer toekomstvisie hebben dan menige andere. Banken winnen uiteindelijk toch. zij zullen alles er aan doen om fiat geld om te zetten in echt bezit.

 10. Inderdaad. Dat zal het eindspel zijn. Net als met monopoly. Op het einde van het spel bezit de bank alles.
  Of zullen dit straks de overheden zijn nadat ze alle banken hebben overgenomen?
  ABN, Fortis, DNB, Friesland Bank allemaal failliet.
  SNS komt er aan.
  Ik denk dat ING ook nog wel gaat omvallen al heb ik nu geen flauw idee hoe hoog hun balanskapitaal is. Het was ooit 1700 miljard euro maar ze hebben al het een en ander verkocht.
  Heeft iemand enig idee wat de balanswaarde van de nog niet failliete nederlandse banken is?
  Rabobank, ING en SNS ? Wellicht vergeet ik er een.

 11. Banken en politiek (regeringen) zijn dezelfde mensen. Politici zijn zetbazen van de grote bedrijven/banken. Daarom worden deze ook dmv een bailout geholpen onder het motto “help je vrienden en laat de rest van de mensen (de 99%) maar in problemen komen”. Resultaat: een volledige verschuiving van welvaart naar een heel klein percentage van de bevolking (1%).

  Gr. Bennos

 12. Apart, ik vind de reactie van Moerstaal (9) op Moin (3) juist erg grappig. Snap niet dat er zoveel minnen worden gegeven. Misschien moet dit maar door de beheerders uitgezet worden.

  Moin…je houdt op hè? 😉 Anarchie in de straten. Moet er niet aan denken!

  Ik heb wel een aardige messenset bij elkaar gespaard met de BP aktie van Joop Braakhekke. Maar waar kan ik een AK-47 met 2000 rounds halen? Aldi?

  Ik denk dat het voor de mensen in het centrum van een stad (ik woon er net buiten, dus veilig zal het voor ons dan ook niet zijn) één grote ramp zal zijn. Maar om nou te denken dat je veilig zit op het platteland…met een fiets haal je gauw 20 kilometer bereik. Kortom…we zijn met teveel op een te kleine ruimte.
  Ik hoop, maar ga er zeker niet vanuit, dat mocht de pleuris echt uitbreken dat de export van groenten en fruit stilgelegd gaat worden en alleen voor binnenlands gebruik gaat worden. Alleen op die manier zal anarchie enigszins in te perken zijn.
  Zal de binnenlandse veiligheidsdienst hier draaiboeken voor hebben? Heren, dames van deze dienst(en)…hoop dat jullie hier mee lezen en hier enige aktie op kunnen/willen ondernemen…voor het te laat is!

  Ah er is weer een ibood-hunt. Misschien kan ik daar wel een leuke Glock op de kop tikken, of een Winchester 😉

 13. @Moerstaal:

  Keramisch waterfilter? Ik zag ook dat er led-lampen zijn die water kunnen zuiveren. Is dat iets?

  Was van plan in januari zaden in te gaan slaan, maar de kans is aanwezig dat ik die aankoop een maandje naar voren schuif.
  Zaden kunnen maximaal 2 jaar bewaard blijven. Deze info is voor diegene die nu toch misschien wat meer willen gaan preppen 😉

 14. @19 Gangpaadje,

  Geen idee, ledlampen gebruiken stroom.
  De grap van keramische waterfilters is juist dat je ze altijd kan gebruiken. Je hebt ze met pompje of gewoon op zwaartekracht.
  Ze kunnen als het goed is je wel een jaartje in leven houden zo richting de 10K liter.
  In de tropen is de zon sterk genoeg om water drinkbaar te maken door het in een transparant omhulsel een dag in de zon te leggen.
  UV doodt alle beestjes!
  Trouwens koken kan ook altijd nog en er zijn tegenwoordig ook andere soorten filters. In noodgevallen heb je nog zuiveringstabletten maar dat lijkt me niet gezond.
  Ook kan je jezelf wennen aan onzuiver water.
  Vroeger als mensen naar de tropen gingen (Indonesië) was het advies om de eerste dag na aankomst te beginnen met een theelepeltje water uit de kraan. Elke twee dagen schroef je dat ietsje op, twee keer de hoeveelheid. Met een aantal weken ben je als het goed is resistent geworden. Hoe denk je anders dat onze voorouders en de andere dieren het overleven? Een wormpje in je darmen overleef je wel. Sterker nog, het schijnt er nou eenmaal bij te horen en immuunziektes te voorkomen!

  Zaden… als het goed is kan je de meeste zaden wel langer bewaren maar wellicht vereist koeling en lage luchtvochtigheid. Zaak dus om maar snel met je groentetuintje te beginnen en daar weer zaad uit te halen.
  Aardappelen, pompoenen, appels en zo kunnen je prima in leven houden, moesten onze voorouders het ook de hele winter mee doen…
  Denk ook aan conserveren:
  – drogen
  – steriliseren (verhitten) en inblikken of in weckflessen
  – als je in de winter al het ijs in een kuil doet kan je daar ook in conserveren.
  – zout of suiker toevoegen en eventueel combineren met verhitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: