Oké, deze titel nuanceren we gelijk weer in dit artikel. Zeg nou zelf: wat is nu een echte zakenman? En wat is het verschil met een auto waarin een zakenvrouw rijdt? Hoe dan ook, voor iedereen die zakelijk rijdt en op zoek is naar iets anders bieden we in dit artikel inspiratie.

Onverwachte Zakenauto van het Jaar

Je hebt ongetwijfeld allerlei autotypes in je hoofd die je typische zakenauto’s vindt. Toch heeft de jury van de verkiezing Zakenauto van het Jaar 2020 de Volkswagen Polo gekozen. En dat terwijl zijn grote broer, de Golf, een jaar eerder al aan de beurt was. Dat is toch heel wat anders dan de grote, luxe auto’s die je associeert met zakenmensen.

De reden daarvoor is dat de jury de laatste jaren ook kijkt naar de manier waarop de auto’s passen bij de thema’s die spelen in de samenleving. Denk daarbij aan duurzaamheid, zuinig rijden en de kilometerkostprijs. Ook de hoge restwaarde speelt een rol, want daardoor gaat de auto extra lang mee en belandt hij niet zomaar op de sloop. Een echte zakenauto voor de zakenman/vrouw van nu dus!

Tesla, Mercedes, Volvo en BMW

Overigens sleepte Tesla met de Model 3 de prijs voor beste nieuwkomer in de wacht. Dat is niet heel verrassend, want Tesla is natuurlijk wel een zakenauto bij uitstek. Dat geldt ook voor de autotypen die in voorgaande jaren verkozen werden door de jury.

Zo is een Mercedes Benz C-klasse een klassieke directeursauto zoals je je die voorstelt in gedachten. En de Volvo V60, daar zie je de accountmanager wel in rijden die elke week honderden kilometers maakt om op bezoek te gaan bij klanten en potentiële klanten. De BMW 3- en 5 serie en Audi A6 komen samen met de Ford Focus ook regelmatig terug in dit soort lijstjes.

En hoe gaat de zakenman dat betalen?

Aspireer jij het te maken in het zakenleven en wil je vast een mooie voorsprong voordat je een eigen bedrijf begint? In dat geval kan je er wellicht voor kiezen om je auto te financieren. Bekijk op je gemak de mogelijkheden en laat je goed adviseren voor jouw situatie.

O ja, welke auto je ook kiest: zorg dat er sowieso een goede handsfree carkit in zit én dat je je telefoon ergens kunt opbergen. Zelfs als je telefoon valt en je pakt hem op, kun je namelijk een boete krijgen voor het in je hand hebben tijdens het rijden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: