Uit een onderzoek van de Belgische Universiteit Leuven blijkt dat er naar schatting ruim 73.000 banen verloren zullen gaan in Nederland door de harde Brexit die op 31 oktober 2019 zal plaatsvinden.

1,2 miljoen banen verloren in Europa door Brexit

Hieronder via Statista een overzicht van aantal banen dat in de Europese Unie naar alle waarschijnlijkheid verloren zal gaan. Naar verwachting zullen 1,2 miljoen Europeanen hun baan verliezen.

Half miljoen minder banen in VK

In het Verenigd Kononkrijk zullen meer dan een half miljoen mensen te maken krijgen met ontslag. Na het VK worden Duitsland en Frankrijk het hardst getroffen, met respectievelijk 219.000 en 141.000 extra werklozen, door de Brexit.

9 reacties

 1. Natuurlijk zal ook Engeland even een knauw krijgen. Maar daar is het leed snel geleden.
  Ze hebben zich vrijgekocht van Brusselse overheersing, en hebben dientengevolge de mogelijkheid om met iedereen zaken te doen met iedereen te onderhandelen.
  Ze hebben straks niks meer te maken met een kostenverslindende en bureaucratische Bende Van Brussel.
  Eigen portemonnee en eigen sleutel van het huis waarin je woont. Daar is nog nooit iemand slechter van geworden. We kunnen alleen maar jaloers op Engeland zijn. Reken er alleen niet op dat de mainstream media dat ooit zullen toegeven. Want stel je voor dat er ook steeds meer Nederlanders wakker worden en zich van het juk van Brussel willen ontdoen.
  Trouwens ..(ik durf mijn handen er niet voor in het vuur te steken, dat deze info op waarheid berust) Maar het lijkt zo te zijn dat bij een onderzoekje hoe Nederlanders denken over de EU van tevoren al wordt vastgesteld dat de uitkomst ruim boven de 70% moeten liggen. Vervolgens wordt het onderzoek zo gemanipuleerd dat het percentage geenqueteerden dat positief is ook altijd boven die 70 uitkomt.

 2. Dat de Brexit banen gaat kosten en zeker voor de NL-exporteurs, dat lijkt wel duidelijk. Maar behalve banenverlies door de Brexit zullen er zeker meer banen verdwijnen door verslechterende economische omstandigheden. Mede door handelsoorlogen, valutaoorlogen en verdere protectie van eigen maakindustrie zal de export terugvallen. En wat zal de impact zijn van de nieuwe schermutselingen rondom Italiaanse verkiezingen? En wat als de onrust in Duitsland toeneemt door snelle krimp van economie en angst onder de bevolking voor nog verder dalende rentetarieven. Veel Duitsers keuren het beleid af van de ECB en de populistische AfD stijgt snel in de peilingen. De anti-EU stemming in Dld neemt fors toe. Allemaal signalen voor onzekere tijden aangaande de eenheid binnen de EU. De Brexit lijkt nog maar het begin.

  1. Dit allemaal kan gemakkelijk er toe leiden dat veel regeringen in de EU zullen omvallen en rechts-populisten aan de macht komen. Bij ons dan dat de PVV en de FvD samen met de VVD gaan regeren.

   1. Aangezien de links-populisten ons land laten volstromen met gelukszoekers, idiote klimaatregels opleggen aan de burgers, de belastingdruk blijven verhogen, het braafste jongetje in Brussel willen zijn, Macron accepteren als de nieuwe Europese Napoleon en als klap op de vuurpijl jou en mij het referendum hebben afgepikt… is er één ding zeker: rechts-populisch kan het nooit slechter doen dan de huidige boeven in den Haag

 3. ALS die ‘harde Brexit’al gaat plaatsvinden…
  Lijkt voorlopig in niemands voordeel, áls er in het VK al een parlementaire meerderheid voor te vinden zou zijn.
  Nieuwe verkiezingen zijn voor de Tories én de EU geen optie. Dus gaan ze hoe dan ook een cosmetisch opgelapte nieuwe deal tegemoet, om nog meer gezichtsverlies (en erger) te voorkomen.
  Tenzij… Boris Johnson het toch nog écht op zijn heupen krijgt en van ‘Brexit’ de beruchte ‘Zwarte Zwaan’ maakt die de Europese economie over de rand duwt.

 4. Ja hoor, bij een Brexit gaan de Britten minder importeren en minder exporteren en vise versa voor de leden van Brusselse Kermis welke ze de rug toe keren en dat allemaal doordat handelsovereenkomsten ontbreken.

  In het begin werd er rondgebazuind dat een vertrek uit de tombola uitsluitend voor de Britten een totaal financieel drama zou worden.
  Maar hoe dichter het bij komt doet die ongekozen geldverslindende zogenaamde deskundige, welke zich op kosten van de belastingbetaler kunnen vol vreten en zuipen het voorkomen dat het nu ook voor de achterblijvers niets goeds zal brengen.

  Ik zie het als de overgang van 1999 naar 2000 wat op automatiserings gebied een drama zou kunnen worden.
  Niemand zou het weten wat er ging gebeuren, maar ze hebben wel allemaal hun zakken gevuld en er gebeurende HELEMAAL NIETS!

  Dus misschien is eerst zien en dan geloven het beste en laten we over 3 jaar nog eens bekijken wie er het beste uit de op ons aanstormende crises is gekomen, de Britten of de Brusselse Kermis waar de burger verplicht in moet verblijven!

 5. Kent u de Millennium-bug nog? Nu hebben we ook een Brexit-bug. Alleen maar bangmakerij, want de “officiele” informatie is uitsluitend negatief, en dat kan dus natuurlijk helemaal niet dat er ook helemaal niets positiefs zou zijn. Dus blijkt maar weer dat de Brexit een bijzonder goed besluit is. Alleen zal Brussel er alles aan doen om dit nooit te laten gebeuren. Het slangen-gif zal nog welig tieren. De ondemocratische wissel van May naar Johnson was natuurlijk een schitterend konijn uit eigen hoed. Verkiezingen onder Johnson of referendum lijken uitgesloten. Ongelukjes wordt ook wel lastig te verkopen. Beurs-crash, zou natuurlijk wel weer een mooi argument kunnen zijn om tijd te rekken. Drie maanden nationale rouw omdat de Queen overlijdt? Of toch iets anders???

 6. Niet zo somber! Wel eens gedacht aan de voordeelkant? Dit zijn absoluut gouden tijden voor gokkers, speculanten, bookmakers, traders en investeerders met lef. Ook de handel leeft op doordat Britse burgers alvast voor miljarden hamsteren. Mag voor menigeen nog wel even doorgaan zo, met die ‘onzekere’ tijden.

  Laat de kamerfilosofen vooral bedenken dat de Britse (én Europese) politiek wordt gemaakt in de financiële hoofdstad van Europa: Londen (lees: Joris Luyendijk). Vluchten de bolhoedjes voor Boris-met-de-bijl in paniek van de City naar het vasteland? Geen sprake van.

 7. Nederland zou 73.500 banen verliezen. Duitsland 292.000. Duitsland is ongeveer 6 maal zo groot als Nederland en in die verhoudingen zou het banen verlies voor Nederland twee keer zo groot zijn als Duitsland. Met grafiekjes kun je van alles, zelfs het goede

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: