DNB-logoDe Nederlandse Bank (DNB) waarschuwt in een nieuwsbericht dat 5 juni gepubliceerd zal worden – maar dat toch eigenlijk ook al gepubliceerd is (wij snappen het ook niet) – voor integriteitsrisico’s bij cryptografische valuta’s zoals bitcoin. Vooral het anonieme karakter van de internetmunt zou een probleem zijn, omdat banken en betaalinstellingen de identiteit van de partijen die cryptografische valuta’s kopen en verkopen onvoldoende kennen.

Hoewel DNB aangeeft dat de openbare blockchain in eerste instantie de indruk wekt dat Bitcoin en andere cryptografische valuta’s erg transparant zijn, is dit volgens het instituut misleidend, en daarmee gevaarlijk. DNB: “De transacties zijn [namelijk] niet of nauwelijks herleidbaar tot fysieke personen. Omdat virtuele valuta’s bovendien als betaalmiddel kunnen worden gebruikt, zijn ze aantrekkelijk als schakel in een witwasproces.”

Om deze reden waarschuwt DNB ondernemers, maar ook banken en betaalinstellingen, die zich met cryptografische valuta’s bezighouden of gaan bezighouden. “Wanneer een bank of betaalinstelling in altcoins handelende ondernemers als relatie heeft, zijn de (ver)kopers van virtuele valuta’s via die ondernemers indirecte relaties van die bank of instelling,” aldus DNB. “Aangezien ook indirecte relaties de reputatie van de bank of instelling kunnen beïnvloeden, is er sprake van een afgeleid integriteitsrisico. Omdat altcoins bovendien kunnen worden gebruikt als betaalmiddel, zouden financiële instellingen door (indirecte) betrokkenheid bij virtuele valuta-handel onbedoeld witwassen kunnen faciliteren. DNB betwijfelt of banken en betaalinstellingen in staat zijn om voor transacties of cliënten gerelateerd aan virtuele valuta’s gepaste maatregelen te treffen in het kader van beheerste en integere bedrijfsvoering.”

Het instituut zal daarom streng toezien op banken en betaalinstellingen: “DNB kwalificeert de huidige virtuele valuta’s (bitcoin en overige altcoins) als producten met een zeer hoog risicoprofiel. DNB zal banken en betaalinstellingen die toch besluiten op enigerlei wijze betrokken te raken bij virtuele valuta-ondernemingen of zelf in virtuele valuta’s te investeren, daarom streng toetsen op de naleving van hiervoor geldende regelgeving (o.a. Wwft en Wft). In 2014 zal DNB inventariseren of banken en betaalinstellingen actief zijn met nieuwe betaalmethoden zoals virtuele valuta’s en beoordelen in hoeverre deze instellingen de integriteitsrisico’s beheersen. De beheersing moet effectieve maatregelen bevatten ten aanzien van cliëntacceptatie en de monitoring van nieuwe innovatieve aanbieders.”

Bron: Coincourant.nl

46 reacties

 1. Als mede-oprichter van BTCDirect kan ik wel stellen dat dit je reinste onzin is. Al onze transacties zijn herleidbaar naar een fysiek persoon. Zeg dan gewoon dat je het vervelend vindt dat je door de pseudo-anonimiteit binnen het Bitcoin-netwerk niet precies kan zien waar iedereen zijn geld aan uitgeeft.

  En ja, bitcoins worden ook gebruikt om criminele transacties mee te verrichten, als dat niet zo zou zijn dan zou het immers geen goed betaalmiddel zijn! Echter valt dit volledig in het niet bij het aantal criminele transacties dat wordt verricht met good ol’ fiat curreny. En tegenover die minderheid staan inmiddels miljoenen mensen die bitcoin gebruiken op een positieve manier, omdat ze baas willen zijn over hun eigen geld en beseffen dat ze niet meer afhankelijk hoeven te zijn van banken om handel met elkaar te kunnen drijven.

  Inmiddels hebben wij gesprekken gehad met alle grote banken hier in Nederland en ik heb het idee dat zij er steeds meer van begrijpen en ook beseffen dat cryptocurrencies niet meer zullen verdwijnen.
  http://www.bloomberg.com/news/2014-05-29/bitcoin-grabs-dutch-fancy-as-bankers-mull-new-technolgy.html

  1. Gij verzwijgt het bestaan van de altkonts ‘Dark’ (DRK) en de X-coin (XC) welke hetbetalingsverkeer ‘ècht’ anoniem maken.

   Laat ik u allen maar meteen deelgenoot van mijn immense lijden maken, onlangs ‘opgelopen’ :

   Begin april kocht ik voor 45€ 100 van die Darks.
   Begon ie te stijgen. Faktor 3 in een maand.
   ‘Leuk’, dacht ik ; ik verkoop ze en zet ze om in een andere altcoin om te wachten totdat ie weer zakt en dan koop ik die 100 DRK voor half geld weer terug.
   NIET dus ; het KRENG spoot zonder mijn toestemming door naar de 11€ !!!
   Samengevat : die 100 DRK waren van 45€ naar 1100€ geklapt !

   Faktor 25 in twee maanden, maar waarvan ik maar voor éénzevende heb geprofiteerd ..!

   DIE VUILE GORE GEBITSMUNTJES OOK ! ! !

   ( O ja, tip : EFL )

   1. “”inflating the debt is the only way out for the status quo.””

    Yes yes, en een substantieel gedeelte zal ongetwijfeld haar weg zoeken naar crypto’s. Maar pas op, hebzucht is de beste vriend van het casino…

    http://www.zerohedge.com/news/2014-06-05/nirp-has-arrived-europe-officially-enters-monetary-twilight-zone

    Yawn ktm, als men de huidige overmaat aan schuld weg wil inflatteren, dan mogen we een aardige shitshow verwachten. Waaronder voedselrellen en ‘lentes’ in de herfst.

 2. “beseffen dat cryptocurrencies niet meer zullen verdwijnen.”

  Zoistmaarnet! Ach, je weet hoe dat gaat met mammoettankers zoals gevestigde belangen en vastgeroeste ideeen en gewoonten. Die keren nogal langzaam. Gevolg is dat ze de boot zullen missen. Dat heb je als je van het ene paradigma op het andere overstapt: De bekende gezichten uit het oude zie je nooit terug in het nieuwe. Dat komt doordat mensen die een nieuwe opstarten een andere – creatieve en open-minded – mentaliteit hebben dan degenen die zich zetelen in een gevestigde. Die laatsten hebben vastgeroeste geesten en hebben alleen maar ‘uitvoerhersencellen’. Die praten de gevestigde theorietjes na. Oftewel de economen van de huidige tijd waarvan is gebleken dat ze voortdurend, maar dan ook voortdurend de plank misslaan (Eijffingertjes).

  Gewoon negeren die stofjassen…

  1. Oke dan…

   http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3667441/2014/06/05/Waarom-de-ECB-de-rente-historisch-verlaagt-0-15.dhtml

   Hoeveel tredes nog te gaan totdat we aan negatieve rente zitten?

   Uit verschillende hoeken komen waarschuwingen dat men ‘overnight’ zal besluiten om negatieve rente te hanteren. De rente wordt automatisch afgeschreven, diezelfde nacht nog.

   Dat gaat ook gebeuren met belastingen. Kortom, het lijkt in financieel opzicht niet zeer verstandig om al te veel geld ‘virtueel’ op bepaalde plaatsen te houden.

   Dit zal overigens te laatste kans zijn om geld cash aan te houden. Veel mensen zullen de negatieve rente en belastingen voor zijn, zodat maatregelen te weinig effect hebben. Dat zal reden zijn om cash te verbieden.

   1. De gigantische impact van 9/11:

    http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3667997/2014/06/06/Renteverlaging-van-de-Europese-Centrale-Bank-is-een-te-riskant-besluit.dhtml

    9/11 leidde tot de crisis in 2001, die weer leidde tot die van 2008. De aanslagen op de twee kapitalistische zuilen in NYC heeft geleid tot de – de facto – ondergang van het vrije westen.

    – de EU kapot
    – de economie kapot,

    en last maar not least:

    – de vrijheid kapot

    Sinds 9/11 is iedereen verdacht tot het tegendeel is bewezen. En dat tegendeel bewijs je niet zomaar:

    https://www.youtube.com/watch?v=uw6X8Y320eA&feature=youtu.be&hd=1

    We kunnen gerust stellen dat de orthodoxe en anti-westerse Islam-variant heeft gewonnen. We hebben dat nog niet door, maar ze hebben ons zover gekregen dat we hier in het westen vrijwillig en uit angst de Sharia 2.0 (de westerse variant) hebben ingevoerd.

    U wordt allen slaven!

 3. Ik ben blij met stevige reacties van mensen die er wel echt over mee kunnen praten. Ik heb recentelijk een voormalig senior binnen NL bankwezen mee laten lezen, inmiddels (multi)miljonair project ontwikkelaar in Brazilië; iemand die snapt hoe zaken werken dus. Hij vond de kwaliteit van de stukjes en reacties alsmede zelfs simpele zaken als spelling beneden alle peil. Biflatie moet meer aan ‘peer review’ gaan doen (door professionals dus) al vorens maar wat te roeptoeteren.
  Ik ben geen professional en moet allerlei dingen maar aannemen.
  Als iedereen elkaar maar na huilt wordt het moeilijk om een kritisch oordeel te vormen. Waar blijven goed onderbouwde tegengeluiden zoals van de heer Stevens?
  Ik krijg steeds meer het idee dat het hier vooral om reklame inkomsten te doen is. Spreek de onderbuik aan… Dan kan men zich gaan scharen in het rijtje Xandernieuws en Niburu…

  Jongeluy

  1. Je bedoelt, het moet meer maistream worden. Meer aangepast aan wat seniortjes in het bankwezen gewend zijn te lezen. Minder vrijheid van gedachtenwisseling en meer eenheidsworst en volgzame typjes die ´ja en amen´ zeggen tegen de heilige opperhoofdige bankiersmaffia.

   Ik heb overigens een boodschap voor je± Deze site is deaud. Geen inbreng meer van bloggers, gekopieerde stukjes, geen moderatie meer en niks functioneert meer.

   Mijn Disconnect geeft bovendien telkens aan dat meer dan 100 volgrequests worden gedaan als je deze site bezoekt en mn verbinding blijft raar doen. Dus instabiel.

   Dus± dit is the lowest of the lowest. Lager dan deze site kun je niet zinken. De humuslaag van het internet, nog onder de onderbuik van GeenStijl.

   Daarom kom ik er graag…. +/’ )die laatste tekens zijn een smiley, maar die doet het ook al niet meer’

   1. Heb je die senior uit het bankwezen trouwens al een spreekwoordelijke trap in zn spreekwoordelijke ballen gegeven? Gewoon als bedankje voor het afknijpen van de zg. ´gewone mensen? Voor het oplichten van zn klanten enzo?

    Effe zn stropdas gebruiken waarvoor die aanvankelijk was bedoeld, zeg maar spreekwoordelijk.

    1. hehehe, dat wordt makkelijk opknopen, hun kop zit al in de strop.
     Als je iedereen met stropdas op een dag ophangt heb je in ieder geval bankwezen, advocatuur en praatjesmakers in de bomen.
     Dat ruimt weer op…

  2. de klacht over spelling hoor ik vaker en is helaas deels terecht, ik maak mij er zelf ook van tijd tot tijd schuldig aan, wat ik hier tegen in breng is dat het gaat om de boodschap / concept, de spellingsverpakking mag niet leidend zijn voor het inschatten van de waarde van de reactie.

   Ik ben in mijn leven vaak mensen tegengekomen die er genoegen aan beleven om anderen op taalfouten te betrappen, dit doen zij met het oogmerk om anderen te degraderen zodat ze er zelf als superieur persoon naast kunnen staan, met echte inhoudelijke kennis heeft dit niets van doen,

   conclusie: taalfouten is jammer, maar de boodschap die men brengt blijft wat mij betreft van kracht.

   1. De kern van mijn betoog gaat over toegevoegde waarde van kritische en onderbouwde meningen van professionals zoals de heer Stevens. Het is hier namelijk vaak huilen met de wolven wat dat betreft. Iets wat je ook waarneemt bij KLOL, Xander en Niburu. Fijn huilen bij elkaar dat het allemaal zo slecht gaat levert weinig op. Men roeptoeetert een hoop zonder degelijke feitenkennis. Overigens heb ik die kennis ook niet en zou graag verschillende geluiden horen van mensen die zaken bewezen snappen en dan bedoel ik niet de moetjes van zo’n Tissen…

    1. Ik denk dat biflatie.nl dit artikel heeft geplaatst juist zodat de lezer dit artikel ook kritisch kan bekijken en dat dit niet is geplaatst met de bedoeling: ‘Wat hier staat is per definitie waar.’ Je mag er zelf wat van vinden is denk ik de bedoeling. Bovendien is het denk ik geplaatst met de bedoeling om reacties zoals (de heer D ?????? / Denise ? / Dolores ? / Doortje ? etc. ) Stevens uit te lokken.

     Voor wat betreft ‘de heer’: Een niet onderbouwde aanname is een doodzonde, in elk geval in de ICT.

     Ik start deze reactie met ‘Ik denk’ want weten doe ik het ook niet maar ik denk het wel.

     1. Nou ja, uitlokken is misschien wat ongelukkig gekozen. Maar ‘Blij kan zijn met een reactie zoals die door D Stevens wordt gesteld’ is misschien iets beter.’

      Bovendien ben ik het volledig eens met jaren tachtig elders in deze geneste reactie. Inhoud is belangrijker. Maar het is waar dat sommige mensen schijnbaar sneller tikken dan hun schaduw en daar mag dan inderdaad weleens aandacht aan besteed worden maar dat is dan ook alles wat ik er nog even over kwijt wilde.

    2. Eens moerstaal. Besef wel dat iedereen zo is begonnen; van begeerte tot besef; penetratie tot indaling. Ook ik maak mijzelf, tot op de dag van vandaag, schuldig aan de verkondiging van ‘waarheden’; het internet biedt ruimte voor discussie met ongelijk gestemden en verder.

     Laten we genieten van de ruimte die ons wordt geboden om verbetering aan te brengen waar mogelijk.

     En af te zeiken waar het kan. 😉

 4. So let me take you in the world of Bitcoin …

  http://www.coindesk.com/

  But please don’t get addicted like I am …

  Heb zojuist 2000 NXT (die bijna verdubbeld is afgelopen week) omgezet in 2000 MAX en 500 FTC, die beide zo’n 30% zijn gezakt in de genoemde periode.
  Binnen een paar weken koop ik voor de helft die NXT terug en hou ik een zwik MAX en FTC over hihi

  1. @ktm

   Jij waait ook met alle winden mee.

   Een paar jaar geleden was het nog whiskas en zilver. Nu is het nulletjes en eendjes…

 5. Ik bedoel, er zjn momenteel 50 keer méér NXT dan MAX, bovendien heeft laatstgenoemd gebitsmuntje permanente mediatieke ondersteuning van Max Keiser op RT News, en TOCH zou die NXT 20% duurder moeten zijn dan een MAXje ?

  Dàcht ’t niet …!

  1. Begin je eigen Koin!
   KTM + coin = Koin.
   Dan koop ik er gelijk een paar van je… èh, waarmee kan ik betalen?
   Fiat geld………..???

 6. Lieve R, ik ben onverminderd een PM-aanbidder, maar vrees alleen dat de prijsonderdrukking ervan nog wel even (1 jaar) zal voortduren.

  En DUS heb ik 6 lullige kilootjes zilver (tijdelijk) verpand, waarvoor ik 600€ kreeg en er 700€ voor moet terugbetalen 1 november as, in de wetensch… ehh … hoop dat die digtale muntjes tegen die tijd zijn verdubbeld of nog beter, zoad ik de helft van wat ik nu bezit aan gebitsmuntjes netto overhoud na aflossing.

  Ik heb dus geen zilver ècht/definitief verkocht.

  Ik kijk wel uit !

  ps : houtskool, het gaat dus om ‘iets’ méér geld dan die ‘slof shag’ waar je het laatst over had hihi …

  1. K’oen…. Als ik op een link naar een andere website klik dan verlaat ik Biflatie. Als ik die andere website sluit ben ik Biflatie ook kwijt. Beter links naar derden in een nieuw venster laten openen. Heb ik een dood simpel script voor… Hoef je alleen weer een JS bestand toe te voegen bij de 17 ! die je al hebt en klaar is K’oen…

 7. Hé, D. Stevens, vraagje : staan m’n geBITsmuntjes eigenlijk wel veilig op de chinese beurs http://www.bter.com in de komende tijden van economische-cq handelsconflicten tussen China en Europa ?

  Of bestaat de kans dat China die tegoeden simpelweg ‘bevriest’ omdat ik een Geuropeaan ben ?

  Mr Dirk Stevens ? ? ?

  Your professional opinion please ?

  1. Ben niet goed genoeg bekend met deze exchange om daar een oordeel over te geven. Echter zijn het allemaal derde partijen die je de volledige beschikking over jouw bitcoins toevertrouwt, en dat gaat rechtstreeks tegen één van belangrijkste fundamenten van Bitcoin in. Met Bitcoin is het mogelijk om je eigen bank te zijn, je hoeft niemand (behalve jezelf) te vertrouwen om je geld te beheren.

   Omdat we nog ons in het begin stadium van Bitcoin bevinden moeten er nog ongelooflijk veel stappen worden gezet op het gebied van met name gebruikersgemak en veiligheid. Momenteel is het namelijk nog niet doodeenvoudig om je bitcoins volledig zelf te beheren, alhoewel een paper wallet via http://www.bitaddress.org zo is aangemaakt. Kijk ook: https://www.youtube.com/watch?v=I1uefzJJ6nM

   Wij raden altijd de wallet van blockchain.info aan, https://btcdirect.eu/nl-nl/get-started, deze wallet is erg eenvoudig in het gebruik en minder afhankelijk van vertrouwen. Als je een wallet aanmaakt dan encrypt je deze automatisch met je gekozen wachtwoord, de wallet (private keys) bereiken de server van blockchain.info dus als een random reeks cijfer en getallen. Hierdoor kunnen zij niet zien hoeveel er op je balans en kunnen ze je bitcoins niet versturen.

   Om terug te komen op je vraag; ze kunnen in ieder geval een stuk veiliger staan. Je bent nu volledig afhankelijk van een derde partij en in theorie kan er dus een hoop misgaan. Ik raad je in ieder geval aan om geen significant deel van je holdings daar te laten staan. Daarnaast altijd two-factor-authentication aanzetten.

   Succes!

   D(avy) Stevens 😉

   1. Bedankt voor ’t antwoord, Dirk !

    Kijk, ik heb zo’n 15 type altcointjes waarvan ik van slechts 2 types de ‘wallet’ NIET kon downloaden ; de Max en de Next.
    Je moet weten dat ik een afgrijselijke digibeet ben. Een ongesgoolde zeg maar.

    En dùs staan die noodgedwongen op die ‘Bter-beurs’.
    Het gaat trouwens maar om 1,5 Btc waarde voor die twee gebitsmuntjes.
    Maar goed, ik voorzie :
    a. monstersteiging vd waarde va de Btc en zéker de Alts ;
    b. groot gezeik wbt de spanningen tussen Oost en West

    Samengevat : ooit gaan de Spleetogen de tegoeden van europesen bevriezen. Niet nu ; op dit moment natuurlijk.

    Afijn, ik kan m’n Max en Nxt natuurlijk altijd tijdig omruilen naar een muntje dat ik wèl veilig kan parkeren op m’n ‘cold stored'(*) pc.

    * = een andere pc dan waar ik dagelijks mee op internet zit. Alleen ‘online’ wanneer er wat verkocht of aangekocht met worden.

 8. Nog meer goed nieuws voor de crypto-liefheberts : Apple bedenkt zich :

  http://libertyblitzkrieg.com/2014/06/02/this-is-huge-bitcoin-apps-may-finally-be-coming-to-apple/

  So let me take a bite heheh …

  Kijk, wat gullie niet snapt, is dat er jaarlijks zo’n 70 miljoen ounsjes goud wordn gedolven, en dat al eeuwen lang.

  Den Bitcoin echter zal slechts 21 miljoen soortgenootjes kennen.
  Op dit moment bestaan er 12,8 miljoen, de rest moet de komende 20 jaar nog geboren worden. (gemined worden)

  Dus WAAROM is het welbesgowd helemaal niet vreemd dat een half jaar geleden één ounce goud even duur was als 1 BTC ?

  SGAARSTE lieve mensen, schààrste ! ! !

  Dààr gaat ’t om.

  Plus wereldwijde bekendheid cq acceptatie natuurlijk.

  Maar dat zit wel goed met de Bitcoin, bitchez

  😉

  1. Laten we dan maar blij zijn dat Bitcoin nog steeds een marginale rol speelt in het betalingsverkeer. Al die leipo’s die hun Bitcoins aan het hamsteren zijn om maar rijk te worden met niks toen. Laten ze daar tulpenbollen voor nemen. Geld moet beschikbaar blijven voor de ruil. Sgaarste is geen goede eigenschap van geld. Er moet niet te veel en niet te weinig van zijn. Hoe beter je dat uitmikt, des te minder je hoeft te kleauten met het renteschroefje. Daar kunnen renteschroefjes op den duur namelijk niet tegen.

   Die nog niet gedolven bitcoins worden overigens steeds moeilijker te minen. Dus dan je verwachten dat je steeds meer concentratie in die miningpools krijgt. Dat is al een keer misgelopen, maar daar werd toen heel verstandig en besgaafd mee omgegaan door de betrokken miningpool. Toch bleek toen een kwetsbaarheid van het protocol achter BItcoin waar voordien waarschijnlijk (bijna) niemand bij had stilgestaan.

   1. Je aat aan iets voorbij : De huidige bitcointjes vereisen zoveel rekenkragt dat ze aan electriciteit alleenal zo’n 200$ /st kosten, nog LOS van de dure mining-monster die momenteel zo’n 3000$ kosten en ok maar beperkte tijd meegaan ivm rentabiliteit (gebrek aan wekgeheugen naarmate de Btc moeilijker te delven wordt, dus ‘onrendabel’ op den duur).

    Dit ‘minn’ wordt alleen maar duurder natuurlijk, immers, de bitcointjes worden steeds moeilijker te ‘minen’.

    Tegelijkertijd legt dit (de mining-energiekosten) een solide basis voor de waarde van de Btc ; het ‘minen’ is immers ‘duur’.

    Maar goed, de (waarde van de) Bic zal het hoofdzakelijk van het ingelegde kapitaal moeen hebben.

    Momenteel zit er SLECHTS 1,50$ per wereldbewoner in de cryptocurrencies (waarvan de Btc zo’n 90% van die markt vormt).

    Dat geef ikjaarlijks ook aan nieuwe sgoenveters uit.

    Het is maar dat u ’t weet 😉

    Ergens is dit

 9. De DNB is gewoon bang dat de bitcoin hun waardeloze Euro over gaat nemen waardoor de banken langzaam buiten spel komen te staan.
  Als we overgaan tot crowd funding, bitcoins en de Mathematisch Perfecte economie, dan loopt het de banken dun door de broek.

  Zij verliezen namelijk hun MACHT en dat is waar het hele Fiat (= nep) centrale banken systeem doods bang voor is.

  Ik zou zeggen, haal al je geld van de bank en koop er bitcoins of andere crypto cash voor of roerende zaken als zilver en antiek.

  Je naait hiermee de banken en help zo mee het kwalijke systeem omver te werpen en uiteindelijk de ECB ten gronde te richten.

  Dus viva la revolution, viva Bitcoin en weg met de PLEURO

 10. Gold & Silver …

  ” So what the ECB has done and what Mario Draghi is saying is basically that the money supply in Europe will increase and the euro will head lower versus the other currencies. Right now the world is experiencing a currency debasement derby to see who can destroy their currency the fastest. The big winner over time in that scenario has always been and will continue to be gold and silver.”

  EN gebitsmuntjes !!!

  bitchez …

  ( artikel in kwestie : http://kingworldnews.com/kingworldnews/KWN_DailyWeb/Entries/2014/6/5_Its_Amazing_How_A_Few_Men_Are_Destroying_The_Western_World.html )

   1. Met 2743 verschillende crypto’s, je crypto-mandje-app kun je gewoon updaten hoor, wat is dan precies de WAARDE van elke crypto?

    Vraag en aanbod, of speculatie, u mag het zeggen…..

    En de winnaar is, tatatararaaa; een door overheden en banken gecontroleerde shitshow.

    Tot die tijd kunt u inleggen.

    Fait vos jeux, biflaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: