Goed voor goud: Fed keert zich om en kansen Donald Trump groeien

27

Het plaatje voor goud ziet er voor de lange termijn werkelijk grandioos uit. Er ontwikkelen zich steeds meer factoren die uitwijzen dat goud een glorieuze toekomst tegemoet gaat. Sommige aanleidende factoren zelf zijn helaas minder rooskleurig daar de toekomstige stijgende goudprijs gedreven wordt door verslechterende macro economische omstandigheden. Donald Trump zou de grootste “game-changer” kunnen veroorzaken voor de goudprijs.

Donald Trump goud Yellen_kijkt-zorgelijk

Zo is het al geen geheim meer dat de Amerikaanse economie lang niet zo goed draait dan dat het bestuur bij de Fed haar publiek maandenlang heeft voorgehouden. Maand in maand uit werd er gehint op een ‘mogelijke rate hike’ die elke keer weer wegens net wat tegenvallende cijfers vooruit geschoven moest worden.

Sinds de opmerkelijke koersdaling op de aandelenmarkten van afgelopen vrijdag kwam de Federal Reserve ineens met een compleet ander script op de proppen. De reactie van de markt op een mogelijke renteverhoging leidt blijkbaar tot meer angst op de aandelenmarkten. De angst van de Fed in reactie hierop is dat de aandelenbubbel, die de Fed zelf zo hard heeft lopen oppompen, leeg zou kunnen lopen.

Ineens heeft de Fed allerlei reden waarom ze de rente voorlopig maar laag zal moeten houden. De inflatie is ineens niet hoog genoeg voor een renteverhoging, de economische groei gaat plotseling niet snel genoeg en ook de arbeidsmarkt toont zich schijnbaar ineens niet sterk genoeg voor een renteverhoging. Er werd geen woord gerept over een renteverhoging, nee, de Fed slaat nu een hele andere weg in.

Donald Trump zal goud laten schitteren

hillary-clinton-pass out

Dit zal goud op termijn zeker een zet in de rug geven op het koers-pad naar boven. Ook de situatie rondom Hillary Clinton zet verschillende vraagtegens. Eerst viel ze flauw tijdens de 9/11 herdenking. Ze bleek last te hebben van de warmte, en een paar uur later voelde ze zich weer kiplekker. Enkele dagen later blijkt dat ze een longontsteking heeft. De vraag rijst waarom er zo geheimzinnig over haar gezondheid gedaan moet worden. Wat heeft deze dame te verbergen en waarom?

Donald Trump

De kansen voor Donald Trump zullen door deze ontwikkeling als toekomstig president enkel maar groter worden. En al eerder is erover geschreven dat wanneer Trump aan de macht komt, het goud zal zegenvieren. Tevens is Trump als vastgoedinvesteerder met bijzonder veel geleend geld gebaat bij een forse inflatoire economie, nog een factor dat goud op termijn enkel maar meer wind in de zeilen zal zetten.

Dit artikel is gebaseerd op de meest recente podcast van Peter Schiff – Fed Cavalry Charges To Market’s Rescue – Episode 194.

Door Richard de Feber voor SlimBeleggen.com