Goed voor goud: Fed keert zich om en kansen Donald Trump groeien

Het plaatje voor goud ziet er voor de lange termijn werkelijk grandioos uit. Er ontwikkelen zich steeds meer factoren die uitwijzen dat goud een glorieuze toekomst tegemoet gaat. Sommige aanleidende factoren zelf zijn helaas minder rooskleurig daar de toekomstige stijgende goudprijs gedreven wordt door verslechterende macro economische omstandigheden. Donald Trump zou de grootste “game-changer” kunnen veroorzaken voor de goudprijs.

Donald Trump goud Yellen_kijkt-zorgelijk

Zo is het al geen geheim meer dat de Amerikaanse economie lang niet zo goed draait dan dat het bestuur bij de Fed haar publiek maandenlang heeft voorgehouden. Maand in maand uit werd er gehint op een ‘mogelijke rate hike’ die elke keer weer wegens net wat tegenvallende cijfers vooruit geschoven moest worden.

Sinds de opmerkelijke koersdaling op de aandelenmarkten van afgelopen vrijdag kwam de Federal Reserve ineens met een compleet ander script op de proppen. De reactie van de markt op een mogelijke renteverhoging leidt blijkbaar tot meer angst op de aandelenmarkten. De angst van de Fed in reactie hierop is dat de aandelenbubbel, die de Fed zelf zo hard heeft lopen oppompen, leeg zou kunnen lopen.

Ineens heeft de Fed allerlei reden waarom ze de rente voorlopig maar laag zal moeten houden. De inflatie is ineens niet hoog genoeg voor een renteverhoging, de economische groei gaat plotseling niet snel genoeg en ook de arbeidsmarkt toont zich schijnbaar ineens niet sterk genoeg voor een renteverhoging. Er werd geen woord gerept over een renteverhoging, nee, de Fed slaat nu een hele andere weg in.

Donald Trump zal goud laten schitteren

hillary-clinton-pass out

Dit zal goud op termijn zeker een zet in de rug geven op het koers-pad naar boven. Ook de situatie rondom Hillary Clinton zet verschillende vraagtegens. Eerst viel ze flauw tijdens de 9/11 herdenking. Ze bleek last te hebben van de warmte, en een paar uur later voelde ze zich weer kiplekker. Enkele dagen later blijkt dat ze een longontsteking heeft. De vraag rijst waarom er zo geheimzinnig over haar gezondheid gedaan moet worden. Wat heeft deze dame te verbergen en waarom?

Donald Trump

De kansen voor Donald Trump zullen door deze ontwikkeling als toekomstig president enkel maar groter worden. En al eerder is erover geschreven dat wanneer Trump aan de macht komt, het goud zal zegenvieren. Tevens is Trump als vastgoedinvesteerder met bijzonder veel geleend geld gebaat bij een forse inflatoire economie, nog een factor dat goud op termijn enkel maar meer wind in de zeilen zal zetten.

Dit artikel is gebaseerd op de meest recente podcast van Peter Schiff – Fed Cavalry Charges To Market’s Rescue – Episode 194.

Door Richard de Feber voor SlimBeleggen.com

27 reacties

 1. Dit artikel, lijkt me in grote lijnen wel op waarheid te berusten.

  Zeker gezien vanuit het geografisch, economisch, militair oogpunt, lijkt Trump een betere optie voor de “elite, machthebbers” dan dat Clinton hier voldoende invulling aan zou kunnen/willen geven.

  In principe, wordt Trump al meer gesteund en naar voren geleid dan Clinton door de werkelijke elite.

  De Russen schijnen hem ook volledig te zien zitten en wie nog meer.

 2. Als je die kop, uitdrukking van Wellen ziet, dan zou ik daar toch geen geld op inzetten.

  Lijkt op de kop van Nout Wellink, maar die zat ook dichter tegen z’n bij elkaar geroofde pensioen aan.

 3. Het is opmerkelijk hoe lang een doodstrijd kan duren, zie de Amerikaanse economie, al decennia lang hebben de Amerikanen een handelstekort van minstens U$ 40,- miljard per maand! Tegenwoordig is het vermelden van het maandelijkse handelstekort niet eens het vermelden in de krant waard! De Amerikaanse overheidsschuld nadert de U$ 20.000 miljard, ofwel U$ 20 Triljard!
  Niemand ligt er wakker van, dus waarom kan dit niet nog jaren verder gaan, kennelijk stoort het niemand. Ik zou mij niet verbazen als na de Amerikaanse verkiezingen (ongeacht wie wint), de overheidsschulden verder oplopen tot U$ 25 of U$ 30 Triljard (in 4 jaar).
  Grappig, maar iedereen blijft wereldwijd de Dollar als zeer gewaardeert geld benutten om te kopen en te betalen, van Afrika tot Azie.
  Waarom zo’n drukte om het rentepercentage van de centralebank? Wat maakt het uit of dit 0,25% of 0,75% is. De obligatiemarkt bepaald, en die daalt alleen maar verder, zou mij niks verbazen als de rente in Amerika ook negatief wordt na de verkiezingen.

  Neem Japan als grote voorbeeld, daar staat de rente al 20 jaar op nul, OK, 1 keer hebben ze de rente heel ligt verhoogt, maar dat was van korte duur, hahahaha, geschiedenis als voorbeeld om te zien wat Amerika doet en iedereen trapt erin. Er zijn geen kritische journalisten meer die door de bomen het bos nog zien.
  En diezelfde geschiedenis leert ook wat met Goud gaat gebeuren, dat is niet zo moelijk, toch.

  http://wiki.gzu-online.com/wiki/NL/historische-goudprijs/page603

  Ofwel Goud gaat altijd omhoog, kwestie van tijd, omdat papierengeld nu eenmaal nep is en onbeperkt kan worden bijgedrukt! Ik voorspel dat de Goudprijs in 2050 ongeveer U$ 10.000,- is ,als de U$ dan nog bestaat! Op korte termijn de Goudprijs voorspellen is lastig, omdat het gemanipuleert wordt.

 4. Of topic
  Deze wil ik toch nog even meegeven aan iedereen.

  “You may know society is doomed when you see that in order to produce, you need to obtain permission from men who produce nothing; when you see that money is flowing to those who deal, not in goods, but in favors; when you see that men get richer by graft and by pull than by work, and your laws don’t protect you against them, but protect them against you; [and] when you see corruption being rewarded and honesty becoming a self-sacrifice.”
  Ayn Rand, “Atlas Shrugged”, 1957

 5. Laten we t hopen…de goudprijs wordt flink gemanipuleerd…als de goudprijs naar 1350 gaat dan wordt ie weer dmv papieren futures naar beneden gehaald. Nu ook weer…de fed gaat ook niet de rente in sept verhogen…en dan gaat de goudprijs weer stijgen….maar zolang de markten nog steeds door de corrupte elite word gedomineerd zal de goudprijs nooit flink stijgen…zoals trump zei …all markets are rigged….de goudprijs mag niet stijgen….dat zou niet goed zijn voor de us dollar..

 6. Over een periode van tien jaar krijgt Israel 34 miljard van Amerika.. en al die Amerikaanse daklozen dan ? Israelisch defensie programma is belangrijker voor de volksvertegenwoordigers..

  https://www.nrc.nl/nieuws/2016/09/13/vs-schroeven-militiaire-hulp-israel-verder-op-a1521241

  en..

  http://www.hln.be/hln/nl/1282/Iran/article/detail/2874254/2016/09/16/Israel-heeft-200-kernwapens.dhtml

  “Israël probeert al jaren de internationale gemeenschap ervan te overtuigen dat de islamitische republiek een “existentiële dreiging” vormt voor de Joodse staat.’
  En zo is dat…

 7. Clinton lijkt voor de machthebbers oude gesneden koek te zijn, die uiteindelijk haar eigen dogma’s wil profileren.

  Daar zitten ze niet op te wachten.

 8. De Nieuwe Wereld Orde (NWO) staat achter Hillary, zoals ze ook achter Bil stonden. Trump is een beetje eigenzinnig figuur, waarmee ze niet zo goed weg komen. Toch verwacht ik een overwinning voor Trump. Hij is meer recht voor zijn raap hetgeen meer vertrouwen wekt. Hillary heeft veel verborgen vooral als minister van buitenlandse zaken onder Obama. Ongeacht hoe, goud en zilver gaan stijgen, vooral als olie omhoog gaat en er meer inflatie komt. De enorme schulden gaat de banken raken en het politieke spel om de belasting betaler er hiervoor te laten opdraaien, zorgt voor sociale onrust en verdere opkomst van extreme partijen, zodat het optuigen van regeringen steeds moeilijker wordt, want hiervoor zijn steeds meer partijen, met ieder zijn eigen belang, nodig. Tenslotte zullen de hordes gelukzoekers geen genoegen nemen met hun positie aan de onderkant van de maatschappij. Ook de voortgaande problemen in het Midden Oosten gaan zijn weerslag (Turken/Soennieten/Sjiieten/Koerden) in ons land krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: