Donald Trump houdt niet van Facebooks Libra cryptomunt

0

Eigenlijk van bitcoin ook niet. Dat treft want wij zijn ook geen fan van The Donald. ‘“I am not a fan of Bitcoin and other Cryptocurrencies, which are not money, and whose value is highly volatile and based on thin air,” Trump tweeted. “Unregulated Crypto Assets can facilitate unlawful behavior, including drug trade and other illegal activity.”’ Ons antwoord komt meteen: Wij zijn geen fan van de dollar en ander fiatgeld. Het is geen écht geld meer, is heel volatiel en gebaseerd op lucht. En dat kunnen we bewijzen ook. 

Koopkracht

De koopkracht van een munt, fiat of digitaal, vertelt ons de waarheid. Wat is beter: de Amerikaanse dollar, Trumps favoriet. Of de bitcoin. De voorkeurmunt van 30 tot 50 miljoen and counting cryptofans. We kijken waarmee je nu het best af bent. Welke munt het best haar waarde houdt, of die het meest verliest. Voor de koopkracht van de USD kijken we naar volgende grafiek. Actions speaks louder than words. En een beeld zegt meer dan 1000 woorden.

Twitter.com

De koopkracht van bitcoin

Van de Amerikaanse dollar weten we nu dat deze in ruwweg honderd jaar meer dan 96 procent van zijn koopkracht heeft verloren. De koopkracht van BTC daarentegen is onvoorstelbaar toegenomen. Terwijl die slechts tien jaar bestaat, moet je nog rekenen! Je kocht mettertijd dus véél minder met een zelfde dollar. En je kocht mettertijd veel méér met een bitcoin. Wat denkt u, beste lezer, dat ’t best is om aan te houden…?

Steemit.com

Over de auteur

Zet de dagelijkse economische en maatschappelijke onderwerpen uiteen.