Donkere dagen voor de Kerst, mogen er nog lampjes in de boom?

De donkere dagen naderen. Op 29 oktober wordt de tijd weer een uur terug gezet en is het de volgende dag plotsklaps een uur eerder donker. Het draagt niet bij tot een vrolijke stemming. Die moet in de winter uit jezelf komen. Dat is mij al 69 jaar gelukt doordat ik mij weet op te peppen door de somberheid van mij af te praten, of af in een column neer te leggen. Vervolgens hang ik in mijn omgeving de vrolijke noot uit door ongepaste kwinkslagen te uiten die totaal verkeerd aankomen zodat de ander nog verder wegzinkt in z’n dip nadat hij/zij of x net mijn column heeft gelezen. Zo brengen we elkaar in verwarring in het tijdperk van de grote verwarring.

Oversterfte

Anno 2022 leven we in een tijd van grote verwarring. Op allerlei niveaus. Zowel in de familie- en/of kennissenkring, maar ook in de binnenlandse politiek en op geopolitiek niveau heerst grote verwarring die ontaardt in oplopende spanningen. In coronatijd is ons door de beleidsmakers aangeleerd om afstand te nemen van elkaar en te luisteren naar de overheid die de samenleving zou redden van de ondergang. Alleen het instellen van repressieve maatregelen en het aanbieden van (experimentele) injecties tegen covid-19 kon voorkomen dat de mensheid zou uitsterven. Toch is dat behoorlijk meegevallen. De ‘beloofde’ massasterfte kwam niet. Vreemd genoeg worden we nu het virus endemisch is geworden dood gegooid met berichten over toenemende oversterfte waarvoor overheden nog steeds geen verklaring kunnen afgeven. Er doen allerlei speculaties de ronde. Het zou komen door de schadelijke coronamaatregelen, maar ook de inderhaast goedgekeurde mRNA-vaccins worden verantwoordelijk gehouden. Echter lukt het maar niet om resultaat gericht onderzoek te doen naar de oorzaak. Onderzoekers worden gefrustreerd door tegenwerkende overheden. Door misleidende uitleg over de privacywetgeving mogen gegevens over doodsoorzaken niet worden losgekoppeld van overleden personen. Ook na je sterfdatum ‘geniet’ je nog privacy.

Humor bestaat ook nog

Hoewel een overledene met de uitkomst van autopsie niet meer wordt lastig gevallen worden de annalen van overledenen wel gretig gelezen als er een ander licht gaat schijnen op iemands leven terwijl we dachten dat ie wel aardig was. Het voordeel van publicatie na sterfdatum is dat een overledene niet in verzet komt. Geschiedenisvervalsing is natuurlijk een ander verhaal dan het verklaren van een doodsoorzaak uit onderzoek. Bewijslast is nogal een dingetje. Nu moeten we het doen met grafieken die aangeven dat de oversterfte vooral zichtbaar wordt na nieuwe vaccinatierondes. Iedereen mag z’n eigen conclusie trekken. Ik zeg niks. Wat de donkere dagen betreft, daarvoor bestaan genoeg middelen om je op te vrolijken. Dat kunnen medicijnen zijn maar ook spiritualisme. Anders is er nog Youtube. Daar bekijk ik oude video’s van grapjassen uit de jaren 60, 70, 80. Deze video is een aanrader. Het is oude humor die mij doet wegzinken in die goeie ouwe tijd. Het lijkt totaal niet op de ijzige humor die zich momenteel verspreid onder een mensheid in verwarring.

Alarmfase voor Rutte 4

Het zoeken van afleiding is vaak bedoeld om weg te kijken van de werkelijkheid, vervolgens vergeten we te zoeken naar de oplossing. Het zoeken naar de vredesduif die Putin en Zelenski(en de rest) doet ontwaken uit hun boze dromen. De oorlog in Oekraïne escaleert. Opnieuw waarschuwt Putin voor gebruik van kernwapens. Door sommigen afgedaan als bluf maar het gebruik van (tactische) kernwapens valt niet uit te sluiten, zo zegt o.a. defensiespecialist Rob de Wijk. Als voormalig “deskundig” dienstplichtig militair(lichting ‘73/74), met Minister Vredeling als baas op Defensie, heb ik slechts één advies aan de krijgsheren. Stop er mee! Hoewel ik niet de hoop heb dat mijn woorden de heren bereiken. Omdat onze vaderlandse politici twitter gebruiken om politiek te bedrijven zal ik bij de oorlogshitsers van de coalitiepartijen een link naar mijn column in hun twitteraccount posten. Rutte en Kaag, Sjoerdsma en Paternotte(D’66) moeten tot andere gedachten komen als ze luisteren naar het volk, waarvan ik hoop dat er medelanders zijn die geen grote oorlog willen. De oorlogshitsers en voltallig Kabinet moeten aftreden, het wantrouwen in Rutte 4 is tot alarmfase gestegen.

Einde van een cyclus

De idiotie van elitaire politici die denken met de Agenda 2030 de globe te kunnen redden is vergelijkbaar met de verbeeldingskracht van een marmot. Zie de leider van de Europese Commissie, Ursula(van wie we moeten lijden). Ze lijkt sprekend op een marmot. Zo lijkt Putin als ouderwetse krijger op een tijger. Zelenski lijkt als troeteldier van Joe Biden op een aapje, terwijl Biden lijkt op een seniele walrus. Een wal-Rus? Ja dus. Het vergelijken van politici met een dierentuin vloeit voort uit een visioen dat ik kreeg tijdens een nachtmerrie waardoor ik die hengsten met dieren vergelijk. Mensen zijn net dieren, ze maken elkaar af wanneer ze andermans territorium binnen dringen. Mens en dier bewegen zich op dezelfde aardkloot en volgen instinctief de cyclus van op- en neergang. Zoals alle elementen komt de zon op en gaat ie onder, komt de maan op en gaat ook onder, komen tijdperken op en gaan onder. Tijdperken bestrijken een tijdsduur van meestal een eeuw, vandaar de jaartelling in eeuwen, decennia en jaren. In de vorige eeuw eindigde een lange periode van welvaart in 1929. We zijn nu een eeuw verder.

De glimlach van Rutte

Na sociale onrust en een beurscrash zag de wereld er toen totaal anders uit, de WO2 brak uit. Ik zou zeggen, dames en heren politici, bestudeer de geschiedenis en grijp in. Gelukkig heeft Mark Rutte geschiedenis gestudeerd, misschien heeft hij daar nog actieve herinneringen aan. Kan ik deze column toch nog positief afsluiten door te wijzen naar die eeuwige glimlach van Rutte. Als hoofdrolspeler in het theater van de lach in Den Haag lach ik met Rutte mij de kreukels in de maag. Maar bij het zien van Kaag krijg ik pijn in m’n maag.

GW

30 reacties

 1. Kritiek op de aanpak van de pandemie mag blijkbaar alleen worden geuit in de alternatieve media. Waar blijft een eerlijke evaluatie? In de tweede kamer is het een gevecht met de seconden meter om enige aandacht te krijgen https://www.youtube.com/watch?v=aHFtJugmLbU. Wat als we een omgekeerde lockdown hadden gedaan en enkel de ouderen en zwakkeren hadden beschermd. Het coronavirus had zich dan snel verspreid onder de gezonden en jongeren, die zo een natuurlijke immuniteit zouden hebben opgebouwd. De vaccinatie van ouderen en zwakkeren heeft volgens mij wel zin gehad. Voor gezonden en jongeren valt dit te betwijfelen. We hadden veel minder economische en psychische schade gehad en er was geen leerachterstand. Kan men nu ook zo eerlijk zijn om mensen die mogelijk ten onrechte van onredelijkheid werden beschuldigd, waar nodig, eerherstel te geven? Is het niet mogelijk om een soort waarheidscommissie op te richten zodat de onderste steen naar boven komt?

  1. Citaat: ” De vaccinatie van ouderen en zwakkeren heeft volgens mij wel zin gehad.” Tsja, daar zeg je wat. Het blijft een lastig verhaal, wel of niet vaccineren. Hoe zit het met bijwerkingen op korte en lange termijn. Ik heb geleerd bij twijfel niet inhalen. Ook als ik over 30 jaar mijn rijbewijs heb ingeleverd zal ik zeker niet hard meer lopen voor een prikkie.

   Iemand stuurde mij een link naar dit artikel uit GlobalResearch: https://www.globalresearch.ca/dutch-government-obstructs-excess-mortality-research/5795285

   Hierin wordt verwezen naar een verontrustende brief van FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren. Hij schrijft dat onafhankelijke wetenschappers geen toegang hebben tot de gegevens die ze nodig hebben in hun onderzoek naar de onverklaarbare oversterfte. Omdat er een link wordt gelegd naar de coronavaccins en er dus een zweem van onduidelijkheid heerst omtrent de veiligheid van die vaccins, zeg ik geef mijn prikkie maar aan fikkie. Natuurlijk niet vandaag, want vandaag is dierendag, hi, hi, hi.

 2. Druckenmiller is niet de enige die roept dat overheden teveel schulden maken. Het is algemeen bekend dat er een Grote Reset moet komen om een nieuw monetair stelsel te starten. We kunnen nu al raden dat we helemaal digitaal gaan met straks een CBDC. Overheden zien dat ook en strooien ons nu zand in de ogen met gratis geld: https://nos.nl/artikel/2447047-details-energieplafond-bekend-al-in-november-190-euro-korting-op-rekening

  Zelfs huishoudens met paneeltjes op hun dak ontvangen 2 x 190 euro. Gaat bakken met geld kosten maar maakt niet meer uit. Zou toch een lampje moeten gaan branden als we straks voor de Kerst rijkelijk bedeeld worden. Natuurlijk weet ik dat er mensen zijn die het bitterhard nodig hebben maar het gemak waarmee er gestrooid wordt. Zwarte Piet zou er jaloers op worden met die paar zakken pepernoten.

 3. Vrij duidelijk en direkt verkaard maw hoe zit het met de geldstromen?

  “Bankers are looting the world. You’re not in the middle of a recession; you’re in the middle of a robbery.” – Frankie Boyle

  1. Klopt Pieter ; (het ontstaan van) centrale banken zijn daar verantwoordelijk voor.

   Maar goed, daar werden ze dan ook voor opgericht hè ?

  2. Men deed ons geloven dat de monetaire verruiming noodzakelijk was, want anders zouden we in een depressie terechtkomen. Nu met de hoge inflatie hoopt men zelfs op een lichte recessie als deel van de oplossing. Liever dat dan de rente flink te verhogen https://www.project-syndicate.org/commentary/ecb-cause-inflation-euro-depreciation-by-hans-werner-sinn-2022-09. Het blijft koorddansen maar van de criteria die werden afgesproken in Maastricht blijft niet veel meer over. De overheidsschulden schieten door het dak.

   1. “Wir denken erstens, dass sich die Energiepreise im Großen und Ganzen bis Mitte nächsten Jahres stabilisieren werden, auch wenn wir nicht unbedingt einen größeren Rückgang erwarten. Zweitens waren die pandemiebedingten Engpässe, die zu Produktionsverzögerungen und Lieferproblemen geführt haben, eine der Ursachen dieser Entwicklung. Etwa in der Automobilindustrie. Hier hat sich die Situation inzwischen etwas entspannt. Auch die stark gestiegenen Transportkosten in der Schifffahrt gehen zurück. Ein dritter Faktor ist, dass Energie einen großen Anteil der Produktionskosten für Lebensmittel ausmacht. Deshalb haben sich Lebensmittel als Folge der Energiepreisanstiege so stark verteuert. Wenn sich die Energiepreise nun stabilisieren, wirkt das auch dämpfend auf die Preisanstiege für Lebensmittel. Dazu kommt, dass unsere Zinsanhebungen die Nachfrage in der Wirtschaft bremsen werden.” Dit was een stukje uit het interview met Philip R. Lane https://www.ecb.europa.eu/press/inter/date/2022/html/ecb.in220927~4e206dc58d.de.html

 4. Gerrit schreef onderaan zijn vorige artikel :
  “Maar er zijn ook slechte Joden (net als bij alle andere volkeren)
  Maar aangezien het Joodse volk hoogbegaafd is zullen ze in slechtheid ook iedereen overtreffen, en dat bedoelt RB denk ik”

  Even mijn reactie daarop :

  Nou, de oorzaak ligt niet zozeer in hun “hoogbegaafdheid” (???), maar eerder in het talmoedische gedachtengoed waar iedere jood, bewust of onbewust, mee opgegroeid cq geïnfecteerd is. Hij of zij hoeft er niet eens voor naar een talmoed-school te zijn geweest.

  De talmoed is een verzameling van commentaren cq interpretaties van de Thora ( die voor 95%+ gelijk is aan het Oude Testament ) geschreven door tientallen rabbijnen die leefde van de 1e t/m de 5e eeuw. En die leefden onder een zoroastische/kabbalistische invloedssfeer. De Babylonische versie is de meest verspreide.

  Onder de tientallen schokkende “wijsheden” in die Zieke Verzameling boeken, vind ik, behalve een boel uitspraken (serieus !) die sex met babies cq met héle jonge kinderen (van niet-joodse afkomst natuurlijk) goedpraten danwel rechtvaardigen, de zin “zelfs de beste onder de goyim verdient gedood te worden” nog wel het bèste getuigen van hun geesteszieke houding tegenover de niet-joden. (99,8% van de wereldbevolking )

  Ik zit hier niks te verzinnen of te overdrijven of zo ; het zijn HUN wijdverspreide “talmoedische wijsheden”.

  Het is inmiddels wat laat ; morgen plaats ik er wel “wat” linkjes over.

  Als dat mag dan.

  Wordt vervolgd 😉

  1. Niet opgeven, @Laurie. Al lijken de kleine lichtjes verzwolgen te worden door de inktzwarte duisternis, ze zullen uiteindelijk voor de goedwillende hard nodig zijn om een uitweg te vinden uit dit negatieve labyrint.

 5. Overigens, die oversterfte “theorie”, daar kan ik wel in meegaan….ik heb in mijn directe omgeving echt ongekend veel beroertes en crises cardiaques geconstateerd…..een stuk of 8 totaal en bijna allemaal op jonge leeftijd(30-40 jaar)…..ik zie daar overigens geen samenzwering in, meer een clusterfuck…..voor mij dus ook echt geen covid prikken…..

 6. Deze keer een zeer aardige column…..jammer van de steeds weer terugkerende verwijzing naar agenda 2030…..daar doe je jezelf echt mee tekort….imvho….

  1. Veel mensen zien niet dat deze agenda min of meer dient als leidraad voor The Great Reset. Het is de ideologie van de elite die ook door sommige politieke partijen wordt aangehangen in de veronderstelling goed te doen voor de mensheid. De 17 SDG’s met de klimaatplannen, energietransitie, en al die andere mondiale plannen zijn goed voor de globe en de elitaire globalisten. Globalistische ideologieën worden meestal voorgesteld door dromerige politici die geloven in een maakbare samenleving. Lukt alleen als we slaafs hun bevelen volgen.

   De Agenda 2030 is goed voor de multinationals en de supranationale organisaties. En goed voor de uitdragers van ideologieën zoals Rutte, Kaag, Ursula en Timmerfrans. In hun opdracht moeten we even wat boeren inleveren, genoegen nemen met energieplafond, genoegen nemen met geldontwaarding, genoegen nemen met velerlei beperkingen ter bescherming van de mens voor…. Voor wie, voor wat? Niet voor de individu. Het is voor de gehoorzame kudde. Echter is niet ieder mens een kuddedier. Vandoor ook dat niet iedereen mijn columns begrijpt. Zijn meestal alleen diegenen die wat minder volgzaam zijn en zelfstandig denken.

   1. Uitbuiting van de massa is van alle tijden…..mensen met geld zijn meestal wat slimmer en spannen het gepeupel voor hun karretje……al eeuwen en eeuwen, zonder agenda’s….neem je wel eens in overweging dat we er zelf ook nog bij zijn…..en, agenda of niet, het allemaal maar over ons heen laten komen….heel eerlijk gezegd kan het mij weinig schelen wat er met het tokkievolk gebeurd, ze slikken alles….dan moeten ze ook maar op de blaren zitten…..

    1. Nu worden ze weer “gered” door pinokkio….mbt hun energierekening…kosten € 23 miljard…..geen tokkie die begrijpt dat hij dat zelf betaald via het begrotingstekort….dit zal wel een van de laatste truukjes zijn om de financiële markten in de lucht te houden….maar dat dacht ik eerder ook al…..

     1. Niet “ze” maar “we” worden gered aangaande het energieplafond. Nu gaan er een heleboel zuinig stoken om onder die 1200 kuub te blijven anders betalen “we” de hoofdprijs. Een soort van zachte dwang net zoals het opdringen van de coronavaccins bedoeld is om ons te beschermen voor een virus. Zo wordt de bevolking collectief zuinigheid met gas afgedwongen en dat is weer goed voor het klimaat. Straks wordt ons in de toekomst de CBDC opgedrongen wat ook weer goed is voor het klimaat. Kan de ECB de ecologische voetafdruk controleren d.m.v. ieders aankopen. Dat noemt men het social credit systeem. Kortom, niet “ze” maar “we” gaan er allemaal in mee.

      Ach, het is niet mijn idee maar wel mijn gedachte dat het monetaire systeem ten onder gaat aan zichzelf doordat er nogal wat scheef loopt. In 2030 ziet de wereld er totaal anders uit. Agenda of geen agenda 2030, de controle verliezen “we” tenzij “ze” wakker worden.

     2. “Ze”…..”we”….irrelevant…..ik denk niet dat jij of ik gered hoeft te worden…..wel 6 tot 7 miljoen tokkies….toch is het een interessante beweging…..blijf onder een bepaald plafond en je betaals weinig…..daarboven isd de hoofdprijs…..ik vind het wel zinvol….
      Je kunt er natuurlijk weer iets achter zoeken…..maar voor mij werkt het wel…..het wordt een sport om niet teveel te betalen((terwijl we dat uiteindelijk via de begroting wel doen)…

   2. @GW: Er zijn ook mensen die de ‘Agenda’ steeds als ultieme argumentatie bezigen voor letterlijk alles wat er gebeurt. Da’s makkelijk, maar wordt toch een beetje onbegrijpelijk als diezelfde mensen doodsbenauwd zeggen te zijn voor een kernoorlog.
    Het is het één of het ander. In het geval van de ‘Agenda’ is er geen enkele plaats ingeruimd voor een totale vernietiging. Zou een gek op de knop drukken, dan hallen we met z’n allen 2030 niet eens.
    Je mag kiezen, maar dus niet allebei tegelijk 🙁

    1. Interessante bijdrage….de “agendisten” zullen helaas direct beargumenteren, dat de kernwapendreiging, precies dat is…..dreiging…..en dus onderdeel van de “agenda”…..je kunt nagenoeg alles in je theorie persen(het lijkt een beetje op de feministen….50 jaar geleden moesten rok en jurk omgeruild worden voor een tuinbroek…..nu zijn hoofddoekdragers plots “sterke vrouwen”)….je kun alles tegenwoordig 180, 360, 720 whatever “graden” omdraaien…..

     1. De ‘brave’ eenheidsagenda is een illusie. Er was nooit eenheid en die zal er ook nooit zijn. Zeker niet op het hoogste niveau. Het gevecht zonder bandages gaat om verschillende, tegengestelde politieke en financieel-ecomomische belangen die de Oost/West tegenstellingen verre overtreffen. Het zal daarom niet bij ‘dreigen’ blijven.

    2. Dreigen met de knop van de (tactische) atoomwapens betekent nog geen totale vernietiging. Bommen worden niet in de agenda opgenomen, past niet in het straatje van de globalisten. Na 1 of 2 van die dingen op London of Rotterdam zal de bevolking vredesbesprekingen desnoods via revolutie afdwingen en zal de bezinning na de rokende puinhopen wederkeren. Democratie wordt weer opnieuw opgetuigd en foute regenten worden gedaagd door het oorlogstribunaal in Den Haag.

   3. Beste Gerrit agenda 2030 is niets anders dan communisme 2.0 verpakt in honing zoete woordjes het tegendeel is natuurlijk waar. Hoe dan ook communisme eindigt altijd in genocide en dat gaan we dan ook meemaken als we ze hun gang laten gaan. De gifprik is eerste agenda puntje van agenda 2030. Wordt vervolgd.

 7. Nog een opmerking voor onze bezoeker met speciale gevoelens voor joden…..vorige maand heb ik 10 stere hout laten bezorgen…..eikenhout is wellicht bij u de standaard…..vreemd genoeg(en dat is echt vreemd) is dat in de Franche Comte niet zo…..hier geven volgens mijn handelaar velen de voorkeur aan beuk of berk….de leverancier had een groot tekort aan hout…..maar goed droog eiken was geen enkel probleen voor € 40 per stere…..heel vreemd vind ik zelf, maar ik vind het prima…..

 8.  …zal de bevolking vredesbesprekingen desnoods via revolutie afdwingen….

  Grappig……dan komt “de bevolking”, plotseling wel in opstand????…….give me a break…..na een nucleaire aanval is er niets meer…..dan wordt alles de lucht in geschoten…..denk je nu echt dan een aanval op londen onbeantwoordt blijft????…..keep “agenda” dreaming….

 9. En zo hebben ZE het toch maar weer goed voor elkaar, he.
  Want waar WE ook zijn of wat WE ook doen… ZE zijn altijd in onze gedachten.

  Want ZIJ zijn groot en WIJ zijn klein.
  En dat is niet eerlijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: