Dramatische cijfers uit WOB-verzoek: mokerslag voor kabinetsbeleid

De data in de documenten waren ronduit schokkend aangezien er per saldo 520.000 gezonde levensjaren (qaly’s) verloren zouden gaan als een lockdown zou worden afgekondigd. Het is kenmerkend voor de hedendaagse politiek dat cijfers en statistieken niet veel doen bij politici maar vooral de emotie meespeelt bij politieke besluitvorming. Men stuurt liever op theoretische modellen die vooraf worden opgemaakt door ambtelijke instituten waarbij wordt uitgegaan van rampscenario’s. Ook de mening van OMT-leden, voornamelijk virologen en managers uit de zorg, wegen veel zwaarder dan de analyses van economen die berekeningen maken over de volle breedte van de NL-samenleving.

Afrekenen

Wordt het niet tijd om af te rekenen met onze demissionaire regering? Deze is niet voor niets incompetent bevonden maar regeert rustig door alsof er niets aan de hand is. Hoe zit het eigenlijk met onze oppositie? Vertoeven kennelijk nog in de angstmodus dat we nog niet van het virus af zijn. Dat zal zeker kloppen maar zouden we niet beter ons kunnen voorbereiden om te leren leven met een virus dat onder ons blijft. Zou het niet beter zijn om de beproefde maar intussen verboden geneesmiddelen als ivermectine en hcq weer vrij te geven, zodat overvolle ziekenhuizen worden voorkomen? Kortom, volop vragen waar onze Kamerleden zich over moeten buigen. Ik neem aan dat ze tijdens hun reces niet ver van huis op vakantie zijn vanwege de riskante(?) reismogelijkheden. Zou het niet beter zijn om het reces te onderbreken en een beetje spoed te betrachten om de juiste besluiten te nemen. Verzoeke eerst allemaal deze video te bekijken s.v.p.

GW

9 reacties

 1. Velen hebben nog steeds niet in de gaten dat er wereldwijd een script wordt uitgerold. Een andere regering of whatever gaat hieraan dan ook niets veranderen maar ga vooral stemmen; dat zal ze leren.

  1. Helemaal mee eens, Piet.
   Het gaat niet over de corona-griep maar de corona-coup. Ze spelen het zo slim en aardig, dat maar 10% van de mensen door heeft wat er achter de schermen gebeurd.

 2. Het is natuurlijk wel jammer dat we niet weten hoeveel ‘gezonde'(?) levensjaren verloren zouden zijn gegaan ZONDER het afkondigen van lockdowns. (Hadden we tenminste kunnen vergelijken!)

  1. Gelukkig zijn deze gegevens er. Daarvoor hoeft men slechts te kijken naar de corona data van Zweden. Die is aardig vergelijkbaar met die van Nederland dus daaruit kan men concluderen dat de lockdowns op zijn best een minimaal effect hebben gehad op het verloop van corona.

   1. Waarom zou Zweden dan begin dit jaar een ‘shutdown’ decreet hebben aangenomen en strenge maatregelen/beperkingen hebben opgelegd?
    Bij het eerdere liberale beleid liepen de aantallen besmettingen en slachtoffers, vergelijkbaar met Nederland, uit de klauw (tot dan toe werden alleen kwetsbaren beschermd en golden voor de rest ‘aanbevelingen’ die nauwelijks werden opgevolgd).
    De aanvankelijk dappere, alternatieve pioniersrol van het land is uitgespeeld; zonder gedwongen beperkingen, zoals een lockdown, gaat het niet, erkent dus ook Zweden.

 3. Ramingen zijn abstract en -zeker als het over een onbekend onderwerp gaat- niet meer dan nattevingerwerk. Er zal stellig een raming naast hebben gelegen over een alternatief. Want daarop moet de bestuurder in een vroeg stadium zijn beleid baseren. Verantwoording achteraf zou moeten uitgaan van werkelijke vergelijkingscijfers, maar die zijn er niet, althans niet voldoende concreet naar oorzakelijk verband. Rest voor de betreffende bewindslieden niet meer dan het voordeel van de twijfel. (Wel verantwoordelijk, maar niet aansprakelijk).

   1. Dat was door het WEF / Schwab, al aangekondigd.
    Nogmaals, creëer chaos, werkloosheid en de daarop volgende armoede en het plan is geslaagd. Het overgebleven klootjesvolk zal dan de NWO OMARMEN.
    Doel bereikt, 500.000.000 slaven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: