Drie factoren die bitcoin terug omhoog kunnen stuwen

Focussen we ons op de zeer korte termijn, dan kwam de val van BTC op dinsdag 24 september 2019 wel voor iedereen als een verrassing. Op een gegeven moment boette de koers wel met 18 procent in. Om opnieuw wat te herstellen tot $8500. Twee dagen later schommelt ze nog steeds rond dit niveau. De meeste analisten en experten blijven optimistisch voor de nabije toekomst. Zeker op de iets langere termijn ondersteunen drie factoren, feiten, die verwachting.

Watskeburt?

De hashrate van bitcoin nam plotsklaps een duik. Dat is de hoeveelheid rekenkracht gevergd om het volgende blok van de blockchain te kunnen bevestigen. Mijnen. Een goede technische uitleg, de hashrate in detail bekeken, vindt u hier. Die is trouwens ondertussen al meest hersteld:

Positieve realisaties voor de nabije toekomst

Daarop wijst een andere trader en kenner op Twitter:

Big shots

Inderdaad. Achter de bitcoin futuresbeurs Bakkt zitten multimiljardenbedrijven als Microsoft, Boston Consulting Group en ICE, Intercontinental Exchange. Dit beursgenoteerde Amerikaanse bedrijf is de eigenaar van o.m. de NYSE. De tweede grootste Duitse beurs, de ‘Boerse Stuttgart Group has set up Boerse Stuttgart Digital Exchange (BSDEX) to trade Bitcoin, as reported by media on Monday.’ Tenslotte is er nog ‘SoFi, a finance management firm, has added crypto (BTC, LTC and ETH) to its SoFi Invest platform and it will be available in 30 states in the USA, except New York.’ Dat heet: bouwen aan de toekomst. Voor bitcoin et al.

For the long run

Inderdaad, deze bedrijven en de ondertussen talloze over de hele wereld die geëngageerd zijn in crytomunten, zitten hier in voor de lange termijn. Wij beseffen terdege dat door een zeker slag beleggers ‘lange termijn’ tegenwoordig geïnterpreteerd wordt als ‘een paar maanden’ (?!) Maar laat ons deze groep dan toch ontnuchteren. De lange termijn is 10, 20 jaar en langer hoor! Denkt u dat één van de giganten achter bitcoin, altcoins en blockchain technologie ook meer een seconde wakker ligt van de koers van BTC op 24 september 2019? Of 26 september? Natuurlijk niet, want dit zijn bedrijven van mensen een visie. Die kijken tien, twintig en meer jaren vooruit. Daar kunnen wij allen, als kleine particuliere handelaartjes, klein grut, nog véél van leren, toch? Dus: let’s follow the money. The digital money, right?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.