Die waarschuwingen kunnen tellen, zijn dus belangrijk. En ze worden gegeven voor beleggers die kunnen tellen. De rode lichten, borden met DANGER AHEAD en zelfs één prominent heerschap dat grote rampspoed aankondigt? We tonen u voor wat ze waard zijn, want uiteindelijk is elke belegger zelf verantwoordelijk voor zijn portefeuille of wallet, nietwaar?

Opgepast!

Maarten Verheyen, de Belgische (Vlaamse) professioneel belegger roept ´oppassen!´ Nou ja, hij schrijft zoiets toch, lees maar:

´Hetgeen we de voorbije dagen ervaren op de financiële markten noopt tot enige voorzichtigheid. De dollar stijgt … de rentes dalen … en grondstoffen kennen een correctie. De markt zegt hier luid en duidelijk dat we een (korte?) periode van afkoeling kunnen zien. De deflatoire krachten hebben momenteel weer even de bovenhand. Het is altijd hetzelfde verhaal: als de Fed niet voldoende geld print, haalt de deflatie de bovenhand en dondert de boel in mekaar. De Fed is zich daar sinds 2008 enorm bewust van en grijpt steeds sneller in om een dergelijk scenario te vermijden. En alhoewel de Fed de voorbije dagen zélf leek aan te sturen op een afkoeling, zullen ze vroeg of laat weer naar voor moeten treden en de geldpersen een extra boost geven. De Fed mag dan wel lippendienst bewijzen aan een strakker monetair beleid, maar in realiteit steeg de balans vorige week naar een nieuwe all-time high.´ Leest u hier verder…Dus die centrale bank spreekt officieel zo, maar doet zus? Maarten roert weer het verschijnsel deflatie aan, waarover op Biflatie al meermaals geschreven is. Persoonlijk zie ik het ook als onafwendbaar, en toevallig heeft Wim Grommen er ook over getweet onlangs, kijk maar?

´De grootste crash ooit´

´Robert Kiyosaki, the best-selling author of “Rich Dad Poor Dad,” has predicted the “biggest crash” in world history. He also expects the price of bitcoin to fall to the $24K level.´ De grootste crash in de wereldgeschiedenis?! Dat kan tellen, en de succesvolle schrijver, belegger en programmamaker heeft beslist gelijk. Alleen…die werd al zo vaak voorspeld, en telkens stegen de beurzen, stegen alle markten gewoon verder. Wel met de immer aangroeiende schuldenbubbel boven het hoofd, maar toch. ´t Is duidelijk een bubbel die uiterst rekbaar is en daardoor misschien nog wel een paar jaartjes te gaan heeft…? Nou ja, we respecteren Kiyosaki zeer, alleen horen we niet graag wat e.e.a. als invloed zal of zou hebben op de bitcoin koers. Dit is zijn tweet van afgelopen vrijdag 18 juni 2021:

´Biggest bubble in world history getting bigger. Biggest crash in world history coming. Buying more gold and silver. Waiting for bitcoin to drop to $24K. Crashes best time to get rich.´

We hebben mister Kiyosaki ook in beeld en geluid, waarin hij elaboreert over zijn uiterst pessimistische visie. In volgende video laat hij trouwens nog iemand anders aan het woord, Harry Dent, een prominent publiek figuur als financieel commmentator. Kijk, luister en huiver…of niet:

´De moeder van alle crashes´

En als dit alles nog niet genoeg zou zijn, is er tenslotte nog Michael Burry, een legende in de VS omdat hij de Kredietcrisis (2008) juist voorspeld had, anno 2005; ook bekend van ´The Big Short´ film waarin topacteur Christian Baily zijn rol speelde.  Mister Burry zou er met zijn fonds uiteindelijk 700 miljoen dollar verdienen door short op aandelen te gaan (!) Dit tweette hij onlangs:

´When crypto falls from trillions, or meme stocks fall from tens of billions, #MainStreet losses will approach the size of countries. History ain’t changed.´

 

2 reacties

  1. ´De grootste crash ooit´, tussen aanhalingstekens, die al tien jaar wordt voorspeld en zo zeker lijkt als het ‘Amen!’ in de kerk,
    Maar ook: ‘CPB verwacht nog sneller economisch herstel van coronacrisis’ (ook tussen aanhalingstekens).
    Zouden de politiekcorrecte Centrale Planners werkelijk niet in de gaten hebben dat juist de door hen bejubelde opleving van de economie tot de ‘grootste crash’ kan leiden?

  2. We raken gewend aan al die waarschuwingen. Zou iemand er nog om geven? Kan iemand trouwens de achterdeuren van de kantoren van de FED, de ECB, de BIS, IMF, enzovoort in de gaten houden, en de telefoons aftappen van monetaire beleidsmakers? Zodra er een geheim overleg plaats vindt achter gesloten deuren gaan de rode lampjes knipperen. Krijgen we met ons allen zomaar een centrale bankrekening aangeboden. Zomaar, gratis en voor niets. Maken we een nieuwe start en verdwijnen de failliete banken met ons waardeloze fiatgeld. Zit in de verborgen afspraken van de Agenda 2030. Denk aan de uitspraak van ons aller Klaus: “You will own nothing, but you will be happy….” Ach, zomaar een wild scenario.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: