Via LangLeveEuropa | Terwijl Duitse voetballers successen behaalde in Brazilië, behaalde Duitse politici successen in hun strijd namens de bankiers tegen de spaarders. Zerohedge rapporteert over het feit dat gisteren de Duitse regering heeft doorgevoerd dat vanaf januari 2015 de Duitse spaarders verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor het overeind houden van hun bank. Duitsland loopt daarmee weer voorop, en zet daarmee ook een trend voor Nederland:

De nieuwe bail-in regels maken deel uit van een pakket van de Duitse wetgeving inzake de Europese Bankenunie [..] wanneer banken falen, om hun redding of liquidatie te organiseren op EU niveau. Duitsland “leidt de weg” in de EU door snelle implementatie van de EU regels en “creëert instrumenten die de afbouw van grote systeemrelevante instellingen mogelijk maakt zonder dat de financiële stabiliteit in gevaar komt te staan,”

Financiële stabiliteit, minder gevaar voor de belastingbetalers, geregeld op Europees niveau… Klinkt goed toch?

“Dit zorgt ervoor dat in tijden van crisis voornamelijk eigenaren en schuldeisers bij zullen dragen aan het oplossen van de crisis, en niet de belastingbetaler.” Europese ministers van Financiën besloten eerder dit jaar over de Europese wetgeving op bankherstel en resolutie, die een trapsgewijze hiërarchie van beleggers die worden getroffen zou wanneer een bank failliet sets. Deze regels zullen in 2016 in werking treden.

De ‘eigenaren en schuldeisers’, dat bent u dus, met uw spaargeld! Zolang de commerciële gok- en investeringsbanken nog steeds op één hoop blijven liggen met systeemspaarbanken voor burgers als u en mij die daardoor dus garant blijven staan voor het risicovolle winstbejag van misdragende private bankiers, blijft dit natuurlijk gewoon grijpen in het spaargeld van de bevolking ten voordele van misdragende bankiers.

Zo hebben de banken via de Bankenunie nu dus legaal gemaakt dat ze uw geld kunnen grijpen als hun bank in gevaar komt door hun eigen risico- en gokspelletjes. Als je te veel schulden maakt, ga je normaliter failliet, tenzij je een bank bent, dan mag je gelegaliseerd grijpen in eigendommen van anderen. Lees hier verder.

17 reacties

 1. Binnen een falend systeem; bent u te allen tijde debiteur. Overheden zijn net kleuters; als ze dreigen te verliezen in een spelletje, passen ze de regels aan.

  Net als; het invoeren van een eigen risico in de zorg. Men wist 5 jaar geleden al dat het eigen risico medio 2018 €650,- moet bedragen om de status quo binnen de zorg ‘betaalbaar’ te houden.

  Cold calculations & fraud.

  Duh, biflaten.

 2. Laat dit voorval nu ook in Griekenland al gepasseerd te zijn, bank tegoeden werden toen al geconfiskeerd door de staat .
  Lagarde van het IMF heeft het een warm hart toe gedragen , en niemand maar dan ook niemand reageerde er op .
  Nu gaat Duitsland voorop , spaartegoeden zijn niet meer veilig , maar men vergeet dat deze geldmassa jarenlang de buffer was om geld ook weer uit te kunnen lenen .
  Ben zeer benieuwd hoe de reactie van het Duitse volk zal zijn als men aan hun eigendommen komt van spaar tegoeden .

  1. De timing is natuurlijk perfect.

   De crisis is wat ingezakt en Duitsland doet het als enige nog redelijk qua economie dus pas de regels vooraf een gebeurtenis aan.

 3. Ik voorspelde dit 2 jaar geleen al op deze site, middels mijn hymne :

  “Een Khazaarmet wi-hitte voetjes, die drinkt uw spaargeld en pensioentje zo zoe-hoetjes, slaap keendje slaap, daarbuiten loopt een sgaap ” …!

  Maar TOEN werd ik uitgelachen, hè ?

  Niet langer.

  Heheh …

 4. ‘geleen’ in bovenstaand draadje moest ‘geleDen’ zijn natuurlijk.

  Mijn excuses daarvoor.

  Shit happens.

  O ja :

  ” Zij die gesgoren gaan worden, groeten U ! ”

  ( ps : weet iemand daar de latijnse vertaling van, svp ? )

  1. Het is niet letterlijk wat U zoekt, maar “morituri te salutant” ( zij die gaan sterven, groeten U ) komt er vrij dicht bij.

 5. De Duitser en Eu burger zit in de verschillende internationale handelsverdragen die men in snel tempo probeert er doorheen te drukken. Transatlantic Trade and Investment Partnership ; TTIP is er een van. Deze staat GMO voeding toe en verplicht in heel europa.

  Deze verdragen zijn dé manier om nationale overheden en een Eu zo goed als buitenspel te zetten hun belastingbetaling – afdracht tot 0,022% zie Google te laten ….oplopen……!’
  Apple betaalt…in ieder geval…!.nog 1,9% over omzet en winsten behaald in Nederland.
  Zie de SEC.
  Absolute wereldmacht, Juridische onderbouwd door een Eu Brussel dieper en verder in handen te geven aan de Multinationals en Banken.

  Banken en Multinationals staan ver boven een wet en een plicht. Dat is je toekomst indien de Ned. zich niet bewust wordt.

  Een ander voorbeeld is
  Dit verdrag heet TISA, Trade in Services Agreement. Het is voornamelijk een akkoord over financiële deregulering. De essentie van het verdrag is dat de financiële sector en openbare diensten nog meer worden onttrokken aan iedere vorm van soc. en dem. controle (uitzuigsyteem werknemer) – Rechtspraak -Accountantscontrole.

  Totale en absolute Privatisering:
  De lidstaten van het TISA-akkoord verplicht zullen worden om gezondheidszorg, kinderopvang, post, media, watervoorziening, energieproductie en openbaar vervoer open te stellen voor buitenlandse bedrijven. Zelfs in landen waar privatiseringen mislukt zijn, zullen de betrokken regeringen het recht verliezen om de betrokken diensten terug te nationaliseren.

  Betrokken diensten kunnen dus niet mee terug gaan naar de ned. overheid zoals een Postgiro of PTT of Waterbedrijven, event. Zieken/zorghuizen.
  Nederland TISA ondertekend TISA door Eu- Brussel. ‘Onder de vleugels van’.

  Anderzijds een gegeven dat als een Duitser nu nog NIET beseft dat hij zijn geld van de Bank moet halen en in andere werelddelen moet stallen of in zilver goud grond bakstenen moet omzetten dan vraagt hij er ook om.
  D.w.z hij lokt het uit.

  Een Duitser gaat er nog steeds vanuit dat zijn Overheid t beste met hem voor heeft…..

  Hij heeft niets geleerd van de crisis ook al omdat deze Duitsland veel heeft opgebracht.
  Er is maar een winnaar in Europa en er zijn 2o andere landen de loosers.

  Nederland staat op nummer een.Hij verweg netto betaler 10 miljard per jaar het hoogste bedrag aan Brussel en Banken en krijgt er neist voor terug.Bijdrage aan Griekse Banken Spaanse Portugese banken door de Jager niett meeberekend.

 6. Duitsers in Luxemburg met zijn spaargeld.

  Luxemburg had een bank-klant geheim tot Merkel er voor zorgde dat iedere Luxemburger nu per jaar 2200 euro netto op hun rekening erbij geschreven krijgt.

  Iedere Luxemburger ontvangt 2200 netto per jaar vanuit Brussel.

  De Nederlander als kostwinnaar betaalt meer als 1900 euro per jaar aan Brussel.
  (Hij krijgt er niet veel voor terug d.w.z. ….Navo bescherming en GMO…)

  Ned. draagt 10 miljard per jaar af en via IMF nog eens 15 miljard.Waanzinnige bedragen.
  Ook een Ned. spaarders wordt ..afgeroomd.. Zie geen rente spaargeld doch hogere belastingheffingen.

  Laat je niet misleiden door de Ned. Staatsboekhouding.

  Het Ministerie publiceert z.g. de mooie cijfers inkomsten en uitgaven. De belangrijkste en hoogste staan er niet in vermeld of hoeven zelfs niet meer in een memo van 2de naar 1ste kamer te worden vermeldt.
  Hoe kan dit.?
  Deze wordt dubbel gevoerd. Karen Huddes legt een vergelijkend systeem uit m.b.t. de geldstromen van de VS-Engeland en het Vaticaan.
  Houdt t stil.En/of … het is niet wat t lijkt. Cijfers liegen als geen ander..

  De Duitsers welke vaak 20-100.000 Mark hadden in Luxemburg werden aangeslagen en beboet.
  Alles wat de burger onderneemt indien niet attent wordt extra belast omdat een Duitse multinational (Bayern Deutsche Bank..) tot ongeveer 2,5 % aan belastingen afdragen
  Dat wat zij niet afdragen -doch hadden moeten afdragen -draagt de Duitser af. Als dit Niet voldoende is -en dat is met en in dit Banken en geldsysteem en ECB methodiek duidelijk.. worden ze geschoren.

  Als een Duitser na Luxemburg nog steeds ..vertrouwen..heeft in hun Merkel dan vragen Zij er zelf
  om d.w.z sturen gewoon een uitnodiging.
  Stuur beter geen uitnodiging aan Rutte dus EU Brussel.

 7. Ondertussen leunt Frankrijk lekker achterover, zouden ze het erop aan laten komen? Voor deze crisis teneinde is, gaan we nog heel wat meemaken.

 8. Maar dit is toch een geweldige stap. De staat zegt: zoek het maar uit. Dat is precies wat er nodig is. Nu wordt het wel een kwestie van een safe bank zoeken. Zijn die er overigens wel? Je zal er dan genoegen mee moeten nemen dat je geen rente krijgt en aardig wat kosten voor je kiezen krijgt. Maar dan is je geld ook veilig. Wil je wel rente en weinig kosten, ja dan kan het wel eens fout gaan. Als de staat voor de verliezen opdraait, dan komt het bij de belastingbetaler terecht. In dat geval kunnen de banken lekker hun gang gaan en is niemand
  verantwoordelijk.

  1. HSBC Brazil. Balance sheet netjes volgens insiders.
   Rente minimaal 10% per jaar vrij opneembaar.
   Zijn constructies met meer, richting 12 a 15%.
   Dus bitcoin kopen en deze weer inruilen voor Real.
   Wel ff rekening bij HSBC openen en daar heb je mij voor nodig.
   Iemand uit NL heeft al een rekening met debit en credit card bij mij.
   Ik heb Nederland voor hem tot 31 dec. dit jaar opengezet voor pinnen.
   Krengen zijn standaard geblokkeerd.
   Meneer krijgt elke maand overzicht van mij.
   Geinteresseerden kunnen zich bij Koen melden.
   Ik kom niet impulsief met dit idee, het broeit al langer.

 9. JE BENT ER AL VERANTWOORDELIJK VOOR…

  Duitse spaarders worden nu medeverantwoordelijk gemaakt voor schulden van banken

  A: Geld dat je op een bank depositorekening zet is eigendom van de bank omdat de rekening eronder van de Bank blijft.

  Als een huis staat op een stuk grond en deze grond van is van een andere eigenaar als de bakstenen/huis staat dit beschreven en betaalt de huiseigenaar o.a. voor het vruchtgebruik.
  Doch bij een rekening op een Bank geldt dit niet.
  De grond is als de rekening het huis als de harde munt.
  Indien de grond van een Bank diep in de schulden is de bezitter van de harde munt –baksteen nu mede verantwoordelijk gesteld. Alleen de hoogte van het bedrag is nog een discussiepunt.

  Dit is in de geschiedenis alleen met confiscatie van goud in de VS gebeurt alleen het goud welke in een bankkluisje zat uiteraard. Goud thuis in munten of bars was geen punt.

  Dat er geen cash geld harde munt meer in bezit mag zijn van de burger is en maakt hun zaak nog gemakkelijker. Wonen in een land welke cash geld afschaft Zweden bijv. is een heel slecht idee. Daar ga je als eerste volledig nat. En heel eenvoudig met enkele handelingen op een toetsenbord voor EU ECB Bank.

  Een van de redenen dat NSA zoveel wenst te weten . Al hun informatie- data gaat zo naar je belastingdienst.

  B: Anderzijds: Het geld op je bank/spaarrekening is geld. Het is ook schuld van de bank waar groot aantal derden bij betrokken zijn.
  C: van wie is uw bankrekening van de Bank zie geennieuws.nl

  D: wie is de eigenaar van mijn geld op een bankrekening

  In principe is degene die het geld erop gestort heeft, degene die de eigenaar van het geld is.
  Tenzij hij /zij dit niet kan bewijzen.
  Om beslag op de bankrekening te leggen geldt de volgende werkwijze: Betekening executoriale titel (vonnis, dwangbevel) aan debiteur.
  Er geldt een wachttermijn van 8 dagen om beslag te kunnen leggen wanneer het vonnis niet direct uitvoerbaar. Meestal bepaalt de rechter dat het vonnis wel direct uitvoerbaar (uitvoerbaar bij voorraad) is en dan mag er wel direct beslag gelegd worden.
  Zal de overheid doen in opdracht van ECB- EU Brussel. Deze kan zo alla- minuut je geld volledig opnemen.

  Dat minder als 100.000 niet worden aangesproken is juridisch al niet meer mogelijk. Garanderen bestaat alleen dank zijn hun R.R.Wet’s en binnen twee minuten zijn die veranderd.
  De Eu Ecb vraagt elk bedrag op en zeker onder de 100.000 omdat de rijkere –boven de 100.000 aan spaargeld anders teveel moeten afstaan.

  De realiteit van je bankrekening is/wordt dus 30.000 storten vertegenwoordigt 3% en er 970.000 ‘bij’ krijgen – aan schuld. Tier3 regel.
  De rekening is en blijft econ. en juridisch eigendom van de Bank.
  Je bent met de storting van de 30.000 euro op hun rekening dus mede aansprakelijk voor wat er in en met de schuldenlast van 970.000 gebeurt.

  Het geld welke je erop stort lijkt-is je eigendom totdat je een aantal Regels Regelgevingen en eu-Wetten R.R.Wet. ‘overtreedt ’.
  Wie bepaalt wat en welke RRW je overtreedt is aan ECB Draghi GSachs&Friends

  Niemand heeft tot nu toe ooit de rente opgeëist welke de bank ontvangt over jouw gerechtigd deel rechtmatig en juridische deel de 970.000 euro.

  Stel bij 4% rente over 970.000 … de moeite waard om voor te knokken.

  Wie durft en maakt een begin.

  Misschien kan een artikel in zerohedge courtfool geennieuws erbij behulpzaam zijn.

 10. Cash geld is koning

  Indien 30.000 euro op de rekening bent U miljonair.
  Doch wat zijn zoal de mogelijkheden van en met de 970.000 euro in de Bank op je 30.000 euro schouders….?

  Indien de Bank dit bedrag besteed aan aankoop grond en aandelen dan gebeurt er iets opvallend met de dekking Tier3.
  De Bank kan op basis aankoop grond aandelen opnieuw de 970.000 of een gedeelte besteden of zich ermee bijv. in hypotheken en derivaten wagen.
  Tier3 bestaat in de praktijk alleen op papier en voor Rtlz(media). Basel3 is alleen een afspraakje (..vrijwillig).

  Natuurlijk kan de Bank je spaargeld belasten en je op laten komen voor hun schulden van 970.000 euro minimaal –in de praktijk is dit hoger-.

  Stel je hebt 90-100.000 euro op de bankrekening

  Hiermee gaat de Bank voor 3.03 x = rond de 3 miljoen aan de slag.. >
  hypotheken verstrekken aan derden, vierden enz. aandelen kopen of derivaten.

  Neemt nu iemand 100.000 op contant dan heeft de Bank geen dekking voor 3 miljoen aan schulden uitgezet op de rug van de 100.000 man.

  Gaan er nu 10.000 mensen in Nederland hun 100.000 opnemen- cash dan zit de Bank voor
  10.000 x 3 miljoen in schulden zonder dekking.
  Bij 100.000 mensen welke hun 100.000 opnemen is de Bank gezien.
  Doch als 10.000 man hun 30.000 euro opnemen ligt de zaak beduidend beter.
  10.000 x 970.000 aan schulden zonder dekking is te overzien.

  100.000 opnemen is onmogelijk gemaakt 30.000 is onmogelijk gemaakt….3000 euro cash opnemen is zeer moeilijk gemaakt.
  Reden is o.a. deze sleutelrol schulden welke door de Bank Ecb Fed eraan zijn vastgekoppeld
  en verbonden. Omdat er elke dag meer wordt bijgedrukt wordt de rol van cash nog veel belangrijker.

  Cash geld speelt een sleutelrol. Cash geld wordt nieuw Goud.

  Cash geld dubbel zoveel waard is en nog meer wordt. Het is het resultaat van reële economie en activiteit handel uitwisseling. Van man tot man van mens tot mens.
  30.000 cash in t beton betekent n.m. 30.000 aanwezig i.p.v. nu 970.000 en > aan schulden van een ander.
  Liever eigen authentiek 100.000 in de beton of minmaal 3 miljoen aan schuld van de ander.

  Als de ander geen Ueber GSachs ECB Eu Bank IMF Organisatie Instelling zou zijn kan je twijfelen.
  Daarom is opgewekt schijnheilig vertrouwen voor een Bank van belang want dat is hun enige fundament. Vertrouwen is een gevoel een beleving een emotie.

  Keurig gekleed in beglaasde gebouwen om indruk te maken.
  Als de Ned. zou beseffen hoeveel hij aan schulden op zijn dak kreeg met 30.000 of 100.000 euro is het vertrouwen verdwenen en haalt hij zijn geld op.

  Vertaal en plaats bijv. op zerohedge indien tijd aanwezig.

 11. Banken krijgen van ECB €700 miljard goedkoop geld ( 0,15% rente )
  STRAATSBURG –
  De banken zullen de komende paar jaar €700 miljard goedkoop geld van de ECB opnemen. Dat geld helpt niet (..alleen..) om het Mkb te financieren, het zorgt er ook voor dat het financiële systeem van voldoende liquiditeit wordt voorzien.

  Liquiditeit cash geld – harde munt

  Dat de burger moet aannemen dat dit mede voor MKB is duidelijk. MKB ontvangt alleen en slechts enkele miljoenen euro van deze som. Miljoenen verweg/hooguit €1 miljard.
  Er blijven dus €699 miljard over voor de Banken zelve.

  Bereken wat de Banken komende maanden doen met de €700 miljard gratis geld –liquide CASH.

  Ze kunnen met de Tier3 van elk miljard tegen meer als 3€ miljard uitzetten aan bijv.
  hypotheken voor verstrekken aan derden..vierden…vijfden…tienden…hondersten.
  Ontvangen wel 4% rente van elke –den..
  Ze kunnen spelen met aandelen er miljoenen van kopen of verkopen en zo haar prijs te doen laten stijgen of dalen naar gelang hun positie met opties/derivaat.
  Ook projectontwikkeling welke tot meer als 100% op kan brengen

  Een gemiddelde hypotheek is 200.000€ groot..5 in een miljoen > 5000 sts in een miljard.
  Tegen 4 % met aftrek kosten.

  Over de nieuwe 1€ miljard aan Ecb-cash geld ontvangt de Bank easy 8.000€ x 5 x 5000 per jaar.

  Tegen tarief MKB is dit veel hoger doch MKB kan failliet gaan door hun Rutte Vvd.

  Waarom stopt ECB Banken zoveel cash geld in t handje..?

  Omdat er mensen zijn welke nadenken en beseffen dat de €100.000 hen met € 3miljoen schuld geeft extra belast.
  Daar hebben ze niet om gevraagd en is hen ook niet mede gedeeld toen in goed vertrouwen een Bankrekening deed openen.

  De Bank had dit moeten melden en vermelden is hiermee in gebreke gebleven dus bij de rechter maakt dit kans.
  Je Bankrekening van €100.000 geeft je de risico’s van minimaal 3 miljoen ..dus.. er ‘gratis’ bij.

  Wel de risico’s doch niet de renteopbrengsten. Bijv de 4% hypotheekrente van –derden.

  Je daagt zo alle lasten. Alleen een sul of heilige draagt alle lasten. De eu-sul draagt in de toekomst dus nog veel hogere –alleen lasten- van zijn Bank en Ecb Eu schuld/geldsysteem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: