Duitse spaarders draaien vanaf 2015 op voor schulden van banken

17

Via LangLeveEuropa | Terwijl Duitse voetballers successen behaalde in Brazilië, behaalde Duitse politici successen in hun strijd namens de bankiers tegen de spaarders. Zerohedge rapporteert over het feit dat gisteren de Duitse regering heeft doorgevoerd dat vanaf januari 2015 de Duitse spaarders verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor het overeind houden van hun bank. Duitsland loopt daarmee weer voorop, en zet daarmee ook een trend voor Nederland:

De nieuwe bail-in regels maken deel uit van een pakket van de Duitse wetgeving inzake de Europese Bankenunie [..] wanneer banken falen, om hun redding of liquidatie te organiseren op EU niveau. Duitsland “leidt de weg” in de EU door snelle implementatie van de EU regels en “creëert instrumenten die de afbouw van grote systeemrelevante instellingen mogelijk maakt zonder dat de financiële stabiliteit in gevaar komt te staan,”

Financiële stabiliteit, minder gevaar voor de belastingbetalers, geregeld op Europees niveau… Klinkt goed toch?

“Dit zorgt ervoor dat in tijden van crisis voornamelijk eigenaren en schuldeisers bij zullen dragen aan het oplossen van de crisis, en niet de belastingbetaler.” Europese ministers van Financiën besloten eerder dit jaar over de Europese wetgeving op bankherstel en resolutie, die een trapsgewijze hiërarchie van beleggers die worden getroffen zou wanneer een bank failliet sets. Deze regels zullen in 2016 in werking treden.

De ‘eigenaren en schuldeisers’, dat bent u dus, met uw spaargeld! Zolang de commerciële gok- en investeringsbanken nog steeds op één hoop blijven liggen met systeemspaarbanken voor burgers als u en mij die daardoor dus garant blijven staan voor het risicovolle winstbejag van misdragende private bankiers, blijft dit natuurlijk gewoon grijpen in het spaargeld van de bevolking ten voordele van misdragende bankiers.

Zo hebben de banken via de Bankenunie nu dus legaal gemaakt dat ze uw geld kunnen grijpen als hun bank in gevaar komt door hun eigen risico- en gokspelletjes. Als je te veel schulden maakt, ga je normaliter failliet, tenzij je een bank bent, dan mag je gelegaliseerd grijpen in eigendommen van anderen. Lees hier verder.

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie