Duitsland: niet gevaccineerd? Geen onderwijs/Indiasche variant Corona

´Dr. Klaus Reinhardt , de president van de Bundesärztekammer, (de Duitse Gezondheidsraad) sprak klare taal in een 172 pagina tellend communiqué Beschlussprotokoll waarin oa. stond “Het recht op onderwijs met kinderopvang en schoolbezoek kan alleen worden gezekerd met een tijdige covid-19 vaccinatie in de winter van 2021/2022”. Met deze nieuwe regel zullen ongevaccineerde kinderen en gezinnen dus uitgesloten worden van normale deelname aan de samenleving.´ Is het lichte of sterke dwang of zelfs chantage, of is het ervoor zorgen dat de Corona pandemie al zeker in Duitsland uitgeband wordt? Dat hangt ook weer af van het perspectief, denk ik. Collega Gerrit en de meeste Biflaten zullen vast wel weer verontwaardigd zijn, maar kijk: we zien toch het aantal besmettingen, overlijdens door Corona recentelijk heel snel teruglopen, niet? Dat is dan toch te danken aan net de toenemende mate van vaccinaties die daarvoor zorgt? Of gaan we ontkennen dat er een probleem is – Corona. Dat er al mensen aan gestorven zijn – 3.406.000 and counting. Dus is het zo´n ramp dat we, tja, indirect gedwongen zijn/worden ons allemaal te laten prikken? Tjonge jonge, zitten de complotdenkers, de samenzweringstheoretici dan óveral? 

Indiasche variant

Toegeven, en dit is wel zorgelijk – de huidige vaccins lijken minder (of geen?!) bescherming te bieden tegen de nieuwste variant van Corona – de Indiasche. In buurland België lijkt dit ook erkend te worden, want daar is men de bevolking al aan ´t voorbereiden op een derde prik, in december 2021. En: ´Volgens hoofd infectiebestrijding Aura Timen van het RIVM veroorzaakt de Indiase coronamutant sporadisch besmettingen in Nederland. “We zitten nog niet op het niveau waar de Zuid-Afrikaanse of Braziliaanse variant op zit, maar het is wel een variant om in de gaten te houden”…´

´Bekijk de hele uitzending hier: https://www.blckbx.tv/videos/geen-vac… ´

18 reacties

 1. De voorjaars griep loopt op zijn eind , daarom lopen de ziekenhuizen leeg.

  O nee , dat kan natuurlijk niet want de griep bestaat niet meer.

  Het virus is nog nooit geisoleerd , hoe weet dan dat het gemuteerd is ?

  Het enigste wat muteerd zijn de leugens van de overheid.

  1. Oh dus er was en is helemaal geen virus?! Joepie!! Ja, als je ´t echt op niémand kan steken – dan maar op de overheid, doen! Heeft een heel brede rug, gelukkig maar… Blij dat ik geen politicus ben. Groetjes, Joost

 2. Hallo Jack, je schrijft, “het enigste wat muteerd” dat moet zijn, “het enige dat muteert.” Groet.

 3. Dag Joost. Gaat het hier niet om een “Hineininterpretierung” van volgende zin “Het recht op onderwijs met kinderopvang en schoolbezoek kan alleen worden gezekerd met een tijdige covid-19 vaccinatie in de winter van 2021/2022” Kan het niet zijn dat men het recht op onderwijs op school gewoon enkel kan garanderen als het voldoende veilig is vanwege tijdige (grootschalige) vaccinatie https://correctiv.org/faktencheck/2021/05/18/corona-nein-der-deutsche-aerztetag-hat-keine-zwangsimpfungen-fuer-kinder-beschlossen/ Meer moet men daar niet achter zien. Men sleept er trouwens nog Klaus Reinhardt bij die uitdrukkelijk tegen vaccinatieplicht is. Wat denk je?

  1. Zo kun je ´t zéker ook interpreteren Ivo. Schrijf ik ook niet dat het allemaaal perspectief is? Nog een prettige avond en dank voor de intelligente tussenkomst, Joost

   1. Dat is wat ik bedoelde. Men plaatst waarheden, halve waarheden en leugens op één lijn om zo aan framing te doen. Mijns inziens is het niet de bedoeling om niet ingeënte kinderen de toegang tot de school te ontzeggen maar wil Bodo Schiffmann https://correctiv.org/faktencheck/hintergrund/2020/05/06/bodo-schiffmann-der-arzt-dem-die-corona-rebellen-vertrauen/ ons dat doen geloven. Alle mogelijke professoren in virologie of vaccinologie overal ter wereld kennen er volgens hem niets van of zijn helemaal niet integer. Die studies zijn zo belachelijk eenvoudig dat iemand als Bodo Schiffmann ze in enkele weken of maanden onder de knie heeft. Gerrit en jij mogen van mening verschillen maar dan steun je best op bewezen feiten. Als je het niet eens bent over de feiten dan voer je een discussie in het ijle. Maar laat me toch maar besluiten dat ik het apprecieer om hier mijn mening te mogen verkondigen. Ik denk dat er nog veel reacties gaan volgen en kijk nog even de kat uit de boom om me ook over de inhoud te melden.

 4. Inderdaad Joost, ben ik wel een tikkeltje verontwaardigd met jouw inleiding. Dat het aantal coronabesmettingen en overlijdens afneemt in het voorjaar ligt sowieso voor de hand. Zien we elk jaar met de griep. Of de vaccins daar debet aan zijn zal moeten blijken als we straks de winter weer ingaan en er nieuwe virusvarianten het land worden ingevlogen. Waar het in de video vooral om gaat is dat ongevaccineerde kinderen en gezinnen in Duitsland dus uitgesloten worden van normale deelname aan de samenleving. Dat is een vorm van medische apartheid. Daar huiver ik van. Kan schadelijke gevolgen hebben voor onze NL-economie als ook hier de regering op dat idee komt.

  Persoonlijk denk ik dat het verkeerd is om vaccinatie bij gezonde mensen, en zeker jonge kinderen, af te dwingen. Gezonde mensen worden geacht niet ziek te zijn en zouden dat ook niet hoeven te bewijzen. Mensen mogen gerust vertrouwen hebben in hun eigen immuunsysteem als men niets mankeert. Als ik mij grieperig voelde bleef ik thuis, daarvoor had ik geen overheid nodig die mij dat verplichtte. De griepvaccins voor 60-plussers waren ook nooit verplicht, ondanks dat er jaarlijks duizenden, voornamelijk senioren, stierven aan de griep. Vaak in combinatie met een gecompliceerde longontsteking. Heb zelf een paar keer griepprik gehaald maar de laatste jaren niet meer na informatie te hebben ontvangen van een oude, wijze en gezonde sportman. Of de coronavaccins betrouwbaar zijn weten we pas einde 2023 bij einde experiment. Zolang wil ik wel wachten, ik voel geen drang en houd niet van dwang. Overigens moet iedereen voor zichzelf beslissen om een vaccin te nemen.

  Wat betreft het nog altijd oplopende coronasterftecijfer ben ik van mening dat men net als bij de griep elk jaar opnieuw moet tellen en niet doortellen zoals nu met coronadoden vaak gebeurt. Daarmee blijft het percentage ruim beneden de 1 procent. Het noemen van het getal 3.406.000 zegt “weinig.” Je zou er dan naast moeten zetten hoeveel wereldburgers er jaarlijks sterven aan hart- en vaatziekten, kanker en alle andere gevaarlijke ziekten. Zie hier de ethische discussie die nog steeds niet wordt gevoerd op de mainstream media.

  Ik ben van mening dat het coronavirus slim wordt aangegrepen om het verdienmodel van Big Farma wat op te vijzelen. Heeft te maken met lobbyen, politiek en beleggen, en met een verwijzing naar de Agenda 2030. Daarmee rangschik ik mezelf onder de wakkere wappies, althans voor degenen die graag mainstream denken. Hier op Biflatie publiceer ik mijn columns omdat ik denk dat Biflatie ruimte geeft aan alternatieve denkers. Het is wel erg saai op de nationale radio en TV-zenders waar het een en al overheidspropaganda is. Er circuleren op het internet veel goeie diepte interviews waar men de tijd neemt om wetenschappers en experts te bevragen en deze vooral laat uitpraten. Het is aan de kijkers om een eigen oordeel te vormen over al die kennis die wetenschappers delen met geïnteresseerde kijkers en luisteraars. Hierdoor heb ik de indruk dat ik op het internet meer ‘wakkere wappies’ tegen kom dan bij de praatshows OP1 en bij Beau waar men slechts enkele minuten heeft om een delicaat thema uit te leggen.

  Uiteraard circuleert er nepnieuws en bestaan er complottheorieën. Hetgeen ik hier probeer uit te leggen is natuurlijk een persoonlijke mening en geen theorie. Zo wil ik hopen dat er meerdere mensen zijn met een gezonde mening en gezond verstand die zelf kunnen bepalen wat wel en niet goed voor hun is. Zo zou ik, wanneer ik een ouder was van onvolwassen kinderen, absoluut zelf willen beslissen of ze een vaccin zouden moeten krijgen. Daar mag m.i. de overheid niet over gaan. Dat was ook de kern van het onderwerp in de video.

 5. Hoi Gerrit, no offence hoor. Good cop bad cop right? Ik weet het, soms hoor (lees) ik mezelf en dan klink ik echt ´rechts´, en dit terwijl ik absoluut aan de linkerzijde politiek zit….nou ja. Je schrijft ´Als ik mij grieperig voelde bleef ik thuis, daarvoor had ik geen overheid nodig die mij dat verplichtte.´ Helemaal goed hoor, alleen zijn niet alle burgers zo verantwoordelijk. Sommigen don´t give a f…ck, weet je wel. Dan moeten verantwoordelijke burgers tegen die anderen wel beschermd worden. Verder: ´Of de coronavaccins betrouwbaar zijn weten we pas einde 2023 bij einde experiment. Zolang wil ik wel wachten, ik voel geen drang en houd niet van dwang. Overigens moet iedereen voor zichzelf beslissen om een vaccin te nemen.´ Klopt – we horen nu al over de Indiasche variant waartegen bestaande vaccins al niet zoveel (of geen?) bescherming bieden (VK: plots weer een toename van aantal besmetten!). Voor de rest: we zullen moeten doen wat de overheid wilt denk ik, en wie niet mee is zal met meer of minder uitsluiting geconfronteerd worden. Bv. niet op een vliegtuig mogen zonder vaccinatiebewijs. Tal van mogelijkheden maar we zullen méé moeten. Nog, beste Gerrit, je spreekt van mensen met ´hart- en vaatziekten, kanker en alle andere gevaarlijke ziekten´. Een virus is overdraaglijk, wat je opnoemt niet, dat geef je niet door, hé? Nog: ´Er circuleren op het internet veel goeie diepte interviews waar men de tijd neemt om wetenschappers en experts te bevragen en deze vooral laat uitpraten. Het is aan de kijkers om een eigen oordeel te vormen over al die kennis die wetenschappers delen met geïnteresseerde kijkers en luisteraars.´ Absoluut, en die geven we ook ampel ruimte, nietwaar? Niemand op Biflatie qua publicisten legt een mening op, we uiten die vanonszelf, vrije meningsuiting en gelukkig maar; poneren soms om een discussie op gang te brengen, en ik denk dat we dat heel goed doen. Tenslotte: ´Zo zou ik, wanneer ik een ouder was van onvolwassen kinderen, absoluut zelf willen beslissen of ze een vaccin zouden moeten krijgen.´ Absoluut hoor, tenzij de medische wetenschap (waarin ik absoluut geloof, er zijn al teveel anti-wetenschappers, alsof wetenschap ´een geloof´ is?!) zegt dat zij besmettelijk zijn of zelf gevaar lopen om besmet te worden. Je wordt ook verplicht je kind in te enten tegen mazelen dacht ik, en andere ziekten, en daar hoor ik geen ouder over klagen of tegen protesteren? Jehova getuigen denk ik weigeren zulks – is dat dan oké misschien, in het voordeel van zo´n kind?) Voor de rest nog een prettige avond beste collega, ik wil absoluut geen woord-wederwoord starten. We uiten, discussiëren op aimabele toon, en liefst hoor ik van de lezer wat hij en zij denkt…. Groetjes! J.

  1. “…ik wil absoluut geen woord-wederwoord starten.”
   Zo! Maar wel graag een discussie? Lijkt me nogal krom, zoals je hele nogal aanmatigende reactie bol staat van kromme beweringen.
   Pik er maar één uit: de moderne welvaartsziekten (hart & vaatziekten, kanker, noem je niet ‘overdraagbaar’. Ze zijn doorgaans niet ‘besmettelijk’ als een virus, zul je bedoelen. Maar vaak heel duidelijk toenemend genetisch overdraagbaar op volgende generaties. De wetenschap heeft al lang aangetoond dat ‘milieugaten’ in het biologische immuunsysteem steeds groter worden. Dat is namelijk het grootste existentiële gevaar voor het leven van deze tijd, waarop diezelfde wetenschap geen effectief antwoord zegt te hebben.
   De virusbedreiging van nu is in die niet meer dan additioneel en moeten we niet proberen groter te maken dan hij is.

   Misschien tot slot toch nog een ander punt van orde. Biflatie legt niemand een mening op, zeg je. Dat is mooi. Maar hoe zit het met ‘influenceren’, stug trachten te beïnvloeden (zie ook de mooie reactie van @AllIWant, hieronder)? Daar doe je dagelijks in persoon weldegelijk alle (bitcoin)moeite voor.

   De groeten/Paul

 6. Geen ‘Befehl ist Befehl’, want dat pikken zelfs Duitsers niet meer. ‘Influenceren’, beïnvloeden, heet tegenwoordig de kneep, waarmee mensen zich ‘vrijwillig’ gedwongen voelen om toch te doen wat ze eigenlijk, principieel, afwijzen, zonder dat hun grondrechten formeel worden aangetast.

  Deze vorm van indoctrinatie werkt ook in de kring van verklaarde sceptici, waarin het gevoel begint te overheersen dat ze (wellicht) als asociale paria’s zullen worden uitgestoten als ze niet meedoen aan de vaccinatiegekte. Angstige mensen denken nu al dat ze -ongeprikt- zelfs geen toegang meer zullen hebben tot de basiszorg.

  Tegengeluiden worden op een politiekcorrecte manier afgeknepen als waandenkbeelden of ‘complottheorieën’.
  Ook deskundige waarschuwingen die ingaan tegen de victoriekraaiende opportunistische politiek worden behoedzaam weggemoffeld.

  “We zien toch allemaal dat vaccineren helpt en ons zorgsysteem structureel ontlast?”, is het kortzichtige argument van blijde officials.
  Nog afgezien van de onbekende neveneffecten van de vaccins op de menselijke gezondheid, kan zelfs een leek begrijpen dat de huidige, preventieve vaccinatiewoede in voornamelijk ‘rijke’ landen, voortdurend evoluerende virussen als het ware zal dwingen tot de aanmaak van vaccinresistente varianten, waarmee pas echt het hek van de dam zal zijn.

 7. Wat is alweer de IFR en gemiddelde leeftijd van overlijden met corona? De onbetrouwbaarheid van de pcr-test, nauwelijks tot geen verschil tussen landen met draconische maatregelen en deze zonder, de bizarre censuur, het uitspelen van groepen, beslissingen genomen door een groep mensen die op geen enkele wijze geraakt wordt door de bizarre regels (velen ervan zijn zelfs aanzienlijk rijker geworden). Oh ja, India; kijk even op https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&time=2021-0422&Metric=Case+fatality+rate&Interval=Cumulative&Relative+to+Population=true&Align+outbreaks=false&country=IND~USA~ITA~GBR~DEU~CAN~PRT Niets bijzonders aan de hand, hoewel, griep zal er wel niet meer bestaan en de lijken dreven ook voorheen in de heilige rivier.
  Degene die nog steeds angstig zijn gaan hier zonder hulp nooit meer uitkomen en degene die nog steeds zonder argwaan het nieuws tot zich nemen; Joost mag het weten….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.