Gisteren werd bekend dat er door een lek over belastingparadijzen, waaronder de Britse Maagdeneilanden, gegevens zijn komen bloot te liggen van duizenden mensen wereldwijd die ongeveer 25 duizend miljard (25 biljoen) euro ( ofwel 32,5 duizend miljard dollar) hebben geparkeerd op belastingvrije offshore-rekeningen. Om een voorstelling te krijgen van de omvang van dit uit de samenleving onttrokken bedrag: het is twee keer zo groot als de totale Amerikaanse staatsschuld. Deze informatie ligt opgeslagen in ongeveer 2,5 miljoen e-mails en documenten die zijn geanalyseerd door 86 journalisten.

De resultaten van het onderzoek worden later vandaag in verschillende media gepubliceerd. De Franse krant “Le Soir” heeft laten weten dat vanmiddag om 5 uur de informatie op hun website wordt gezet. Dat de verschillen tussen rijk en arm groot zijn en steeds groter worden is al lang bekend, maar dat het een omvang heeft van deze absurde grootte kon (met uitzondering van een aantal ‘complotdenkers’) niemand bevroeden en gaat het normale menselijke verstand ver te boven.

Hoogste tijd om af te rekenen met “witteboordencriminelen”

De Europese economie ligt op haar gat door de enorme bezuinigingen die doorgevoerd worden om de overheidstekorten terug te dringen.  De Amerikaanse staatsschuld is gestegen naar een onaanvaardbare hoogte. Nu  blijkt dus dat deze overheidstekorten en oplopende staatsschulden worden veroorzaakt door een aantal gewetenloze witteboordencriminelen die op genadeloze wijze absurde hoeveelheden cash uit de economie weghalen en belastingvrij naar zichzelf toetrekken, met het gevolg dat er steeds meer geleend moet worden om dat ‘verdwenen’ geld aan te vullen. Intussen gaan complete landen failliet en worden door dezelfde witteboordencriminelen de overgebleven spaarcenten van de bevolking nog afgepikt om de schulden ermee af te betalen.

Voor de bevolking is dit een rampzalige vicieuze cirkel waar niet uit ontsnapt kan worden en wat van kwaad tot erger zal worden. Onze politici doen hier, ondanks hun mooie woorden, helemaal niets aan. Erger nog, zij doen net zo hard mee met het wegsluizen, gezien het aantal politieke en financiële kopstukken die op deze lijsten voorkomen. De kruik gaat net zo lang te water tot hij barst, waarbij helaas vermeld moet worden dat het wel erg lang duurt dat de massa wakker wordt en eindelijk eens gaat afrekenen met dit inhalige tuig. (John Diks, Gewoon-Nieuws.nl)

9 reacties

 1. Door enorme sommen geld uit de circulatie te trekken en deze op te potten, en of dit nu door graaien of topinkomens komt, ontstaat een tekort aan geld in de reele economie waardoor de bestedingen en bedrijfsleven lamgelegd wordt. Om dit te compenseren moet er zowel geleend (onze overheid) als bezuinigd worden. Als overheden nu de ballen hebben om massaal belasting te heffen over dit dode geld kunnen de bezuinigingen per direct van tafel en middels burger en investeringsprogramma’s het geld weer teruggepompt worden in de reele economie en is de crisis voorbij.

  1. wat een BS….de hoeveelheid geld in een “economie” heeft totaal niets te maken met welvaart….”tekort aan geld” bestaat niet!

 2. “Inhalig tuig” vind ik nog een euphemisme.

  Maar het bewijs is nu wel geleverd dat geheime diensten (wereldwijd) volmaakt in de macht zijn van de Haute Finance en hun belangen dienen ; hoe kan het anders dat 86 journalisten (!) met relatief beperkte middelen anno 2013 met dit nieuws op de proppen kunnen komen ?

  Kijk, wat velen niet beseffen is dat de economische (en dus sociale) situatie bloedlink gaat worden in de nabije toekomst en er ‘gewoon’ een reële dreiging van burgeroorlog zal ontstaan na de ineenstorting van de dollar, de euro, het pond in de Westelijke Wereld, en dan mag je toch veronderstellen dat geheime diensten op de eerste plaats tot taak hebben dit soort situaties te voorkomen door de onthulde MEGA-belastingfraude veel eerder bloot te leggen en gigantische navorderingen te laten uitvoeren door de betrokken staten om zo eenvoudig (èn rechtvaardig!) de economische balans weer gezond te laten worden. Per land is er gewoon voor tientallen miljarden aan (belasting-)inkomsten misgelopen, misschien wel honderden miljarden.

  En nog iets : wedden dat de èchte grote ‘jongens’ weer eens lekker buiten schot blijven op die lijsten ? Dus slechts enkele duizenden miljonairs en enkele tientallen miljardairs ; de prutsers zeg maar ; géén ècht “oud geld” of zo … want ja, DIE hebben de geheime diensten onder zich staan als ‘privé-bezit’ natuurlijk …

  1. Ja maar, jullie doen net voorkomen alsof dit iets nieuws is. En inderdaad KTM heb je gelijk dat het hier gaat om ‘oud geld’. Dat zijn de spelers van weleer en voorlopig ook nog die van de toekomst.
   Maak geen vergissing door te spreken van slechts 1 elite, want er zijn er meerdere en die staan elkaar ook nog eens naar het leven. Soms lopen hun belangen parallel en zie je dingen gebeuren zoals o.a. bij de goudprijs. Een aantal partijen zijn gebaat bij het laag houden van deze prijs i.v.m. de valutaprijzen. Anderen maken daar weer gebruik van door dat goud op te kopen. Dus einddoel hetzelfde, motivatie daarentegen totaal verschillend.

 3. Wie zijn hier nu de criminelen? De overheden die onder dwang alsmaar meer en meer belastingen heffen en dat vervolgens op inefficiënte wijze benutten of de zwaar belaste productieve burgers die de mazen in de enorm complexe wetgeving kunnen vinden om deze te ontwijken?

  De pest is dat het voor de gewone man niet loont om daar gebruik van te maken maar voor de grote bedrijven wel. Maar de oorzaak daarvan ligt in die door de overheid gecreëerde complexe belastingwetgeving en de hoeveelheid aan belastingen.

  Doordat er hier torenhoge belastingen worden geheven is het logisch dat plekken waar veel minder belasting geheven wordt al snel belastingparadijzen worden genoemd. Dan zitten wij dus in de belastinghel, om maar in dezelfde termen te spreken.

  Laat overheden eerst eens naar zichzelf kijken en zoveel mogelijk in eigen vlees snijden totdat de belastingdruk weer naar normale proporties terug kan. Dan zal de verstikkende werking, die veel te hoge belastingen hebben, de economie weer wat lucht geven en bedrijven hier veel minder noodzaak geven om hun heil in het buitenland te zoeken.

  1. idd, we worden wijs gemaakt dat de balastingontwijking illegaal, onethisch is, en bovendien mede oorzaak van de crisis. net als gisteren in nieuwsuur, vertelde iemand over consumentenvertrouwen en banken die geen geld meet uitlenen, alsof dat de oorzaken zijn van de crisis. politici vinden dit prachtig, belastingontwijkers, banken en consumenten krijgen de schuld van de crisis, en politici blijven ongestraft…..

   1. Dit is al decennia lang de vaste strategie van de roverheid. Ze stellen regels in en leggen vrije markten aan banden zodat deze niet meer goed in staat zijn om problemen op te lossen. Vervolgens zeggen de ambtenaren; zie nu wel dat de vrije markt gefaald heeft, er is dus meer overheidsingrijpen en regulering nodig. Hetgeen de situatie uiteraard alleen maar verder verslechtert. De overheid creëert een probleem en draagt vervolgens een zogenaamde oplossing aan met als doel haar grip op de samenleving en de economie steeds verder te vergroten.

 4. Deze info is bewust gelekt. TBTF staat het water aan de lippen en op deze wijze wil men voorkomen dat de onvermijdelijke volkswoede die eraan komt zich richt op politiek en finance. Want uw overheid, die dit al lang wist, wil zichzelf wel indekken.

  De Franse minister van werkgelegenheid was belast met dit soort fraudebestrijding maar had al 20 jaar een Zwitserse rekening met honderdduizenden euro’s.

  De ratten zijn zichzelf aan het indekken en gooien nu de miljonairs onder de bus. Terecht weliswaar, maar gvd 30 jaar te laat. En nu de miltinationals aanpakken met hun belastingvoordeeltjes tov mkb.

 5. Deze situatie is al 25 jaar bekend, maar er is nooit wat aan gedaan omdat de politici er zelf gebruik van maken alsmede de bazen waar ze voor werken.

  Overigens, als over dat geld belastng zou zijn betaald, had de Nederlandse situate dezelfde geweest als nu. De verspillingszucht van de overhed had enkel groter geweest met hun ludieke onnuttge mechalomane projecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: