Economie EU krimpt 0,2% in tweede kwartaal

Volgens cijfers van Eurostat is de economie van de eurozone in het 2e kwartaal van 2012 met 0,4% gekrompen ten opzichte van een jaar eerder. In vergelijking met het voorgaande kwartaal kromp de Europese economie met 0,2%. Dit is een verslechtering ten opzichte van het eerste kwartaal van 2012, toen er geen groei, maar ook geen krimp werd gemeten.

tabel economische groei europa

De industriële productie in de EU daalde ten opzichte van een maand eerder met 0,6% in de landen van de euro en met 0,9% in alle 27 landen van Europa. In vergelijking met een jaar geleden waren de cijfers nog iets slechter. Ten opzichte van juni 2011 daalde de industriële productie in de eurozone en alle landen van Europa met respectievelijk 2,1% en 2,2%.

6 reacties

 1. Reactie #1 Moin
  Wat is nu beter, dit doorkwakkelen of een complete crash met alle ellende vandien en opnieuw beginnen?

  Goeie vraag.
  Ik citeer hierbij Ludwig von Mises:
  “Er zijn slechts 2 alternatieven: een directe crisis door te stoppen met de krediet expansie, of een latere crisis door de totale destructie van de valuta.”

 2. Het lijkt mij dat we gewoon moeten inzien dat het systeem eindig is. Het werkt niet meer, er is geen groei, zoals we hier kunnen zien boven. De plug moet eruit, ze zijn alleen nog even aan het denken waarop de stop eruit getrokken zal worden. Ik denk dat we met een crash in ieder geval gaan inzien dat het in de toekomst anders moet.

 3. 0,2 procent maar??? Dat zou ter vergelijking dan 0,8 procent gemiddeld over een jaar zijn.
  Dat is niet zo dramatisch?
  Koen, gelieve mijn nogal cliché matige vragen niet te verwijderen zoals gisteren op een ander draadje. Ik hou mij bewust van de domme omdat ik een discussie wil uitlokken!
  Het lijkt mij namelijk pas een probleem als het om vele procenten gaat en ook dat is voor een paar jaar nog niet het einde van onze welvaart. Moet je eens kijken waar wij 20 of 30 jaar geleden stonden en toen hadden de meeste Europeanen beter te vreten dan nu.
  Kom er maar in…

 4. @5 Koen, misschien is het niet verstuurd. Dat is ook weer klacht nummer zoveel, soms gebeurt er niks als ik op Verstuur klik… En moet ik dat een paar keer proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.