De brandstofprijzen rijzen de pan uit, de boodschappen worden duurder en de energierekening staat op zijn kop. De inflatie is op dit moment nog steeds torenhoog. Toch kan een hoge inflatie ook een voordeel met zich meebrengen: een hoge inflatie kan namelijk interessant zijn voor de beleggers. Want wanneer het goed gaat met de economie, gaat het vaak ook goed met een aantal bedrijven. In welke aandelen je het beste kunt beleggen tijdens een hoge inflatie, bespreken we hieronder.

1. Technologiesector

Veel techaandelen werken goed bij hoge inflatie. Denk daarbij aan aandelen in de IT-sector of communicatiediensten zoals Netflix en Facebook. Ook softwareontwikkelaars behoren tot deze groep, zoals Scientific Games die talloze online casinospellen ontwikkelt. Deze bedrijven zijn aantrekkelijk, omdat ze amper gevoelig zijn voor hoge inflatie. Wel blijft het opletten geblazen, want de stijgende rente kan weleens roet in het eten gooien. Techaandelen zijn namelijk vrij kwetsbaar wanneer de rente wordt verhoogd door de centrale bank. Wanneer de rente stijgt, is de kans aanwezig dat investeringen niet meer voor winst zullen zorgen. Toch kan het voor de beleggers met een langetermijnvisie interessant zijn om aandelen in de technologiesector te overwegen.

2. Vastgoed

De huizenmarkt is continu aan het veranderen. Wanneer je jouw droomhuis te koop ziet staan moet je er als de kippen bij zijn. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het flinke overbieden. We kunnen er dus niet omheen draaien dat de huizenmarkt goed aan het presteren is tijdens een hoge inflatie. Wanneer je aan het overwegen bent om te gaan investeren in aandelen, is de vastgoedmarkt in de meeste gevallen een goede keuze. Zo ligt het rendement in de vastgoedsector gemiddeld tussen de drie en tien procent. Bovendien is vastgoed minder gevoelig als het gaat om veranderende inflatie: het is in het geval van hoge inflatie zelfs een van de meest zekere aandelen om in te beleggen.

3. Energie

Zoals we hier kunnen lezen wordt verwacht dat de inflatie nóg hoger zal zijn dan in eerste instantie op werd gerekend. Zo wordt onder andere verwacht dat de energieprijzen nog verder zullen stijgen. Over dit onderwerp gesproken: energiebedrijven zijn ontzettend interessant bij een stijgende inflatie om in te investeren. Dit soort bedrijven kunnen ongegeneerd hun prijzen verhogen, omdat de vraag er toch wel naar is – denk maar aan brandstof. De prijzen van brandstof zijn immens verhoogd, wat te wijten is aan de oorlog in Oekraïne. Hierdoor kunnen oliebedrijven zoals Shell enorm interessant zijn voor beleggers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: