Een digitaal token gedekt door fysiek goud. ‘We’ve combined the best of both worlds,’ staat te lezen op de site van Tether. Tether, met USDT als symbool, is een zogenaamde stablecoin. Dat wil zeggen dat ze één op één de dollarkoers voorstelt of imiteert. Stablecoins, ‘stabiele munten’, zijn bij uitstek geschikt als ’tussenstap’ of ‘verbinding’ tussen fiatgeld en cryptomunten. Gesteld: uw cryptobezit is op een gegeven moment zodanig gestegen, dat u hoogtevrees krijgt. Want uw ADA of DASH of VET staat wel op een cryptobeurs in BTC genoteerd. Als er met bitcoin iets gebeurt, heeft dit ook een effect op uw wallet, online of offline. Dan kunt u tijdelijk uw munten en tokens parkeren in USDT.

Parking

Daar staan ze veilig en is er geen correlatie meer met de bewegingen op de cryptomarkten. Eens de daling voorbij of het gevaar geweken, koopt u eenvoudig voor uw gelijk gebleven aantal USDT de munten en tokens terug die u tevoren bezat. Voor cryptobeleggers zijn stablecoins als Tether dus zeker van nut. Maar ondernemingen kunnen evenzeer deelnemen aan de blockchain en de wereld der digitale munten en tokens. ‘Start using traditional currency on the Blockchain,’ aldus de website van Tether, en: ‘Integrate with Tether.’ De vertaling van Tether uit het Engels is dan ook ‘ketting’.

Tether Gold

‘Tether Gold (Gold) is a digital asset offered by TG Commodities Limited. One full XAUt token represents one troy fine ounce of gold on a London Good Delivery bar.’ Dat is dan 31,10 gram afgerond. ‘The XAUt token can be transferred to any on-chain address from the purchasers’ Tether wallet where it is issued after purchase. Specific gold bar(s) will be associated with each on-chain address where Tether Gold is held.’ Genummerd goud dient als dekking voor elke uitgegeven ‘gouden’ Tether. Wat bijkomende zekerheid biedt aan de koper/houder, is dat hij deze nummers ook kan opzoeken, op deze zelfde site. Je kunt desgewenst fysieke levering vragen in Zwitserland, of te allen tijde en waar ook ter wereld verkopen voor cashgeld op een rekening. Dat ze 24/7 bereikbaar zijn is ook een groot pluspunt, dat vertrouwen wekt.

Hoe, wat en waar?

XAUt is niet voor kleine portefeuilles of wallets geschikt, daarvoor zijn de instapwaarden te hoog.

‘How can I buy Tether Gold?

Vertrouwen is goed, controleren is beter

Er bestaan reeds tientallen tokens die in meer of mindere mate gedekt worden door fysiek goud. Of dit toch claimen. Dat is toch altijd een kwestie van vertrouwen. Het zou een financiële ramp of kater opleveren moest u met fraude, oplichting te maken krijgen. Gesteld bijvoorbeeld dat er meer tokens uitgegeven worden dan er fysiek goud in de kluis zit. Malversaties zijn trouwens niet ongewoon in de cryptowereld (net als in de wereld der fiatmunten natuurlijk.) Dus toch maar goed onderzoeken en checken allemaal. Gidsen als deze kunnen u op weg helpen. Zo weet u wat er allemaal aan gouden stablecoins en tokens op de markt is d.d. 2020. Good Luck! Got Crypto? Got Gold? Of: Got Crypto Gold?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: