WTF! Watskeburt? Het Amerikaanse Palantir Technologies Inc., softwarebedrijf dat eigendom is van miljardair Peter Thiel, heeft fysiek goud gekocht. In baren, voor 51 miljoen dollar, en het gaat ze in bezit nemen ook, laten leveren. Wordt dit een nieuwe trend bij bedrijven – die in een heel andere business zitten? Dat Palantir voortaan ook bitcoin accepteert voor zijn tech diensten, is ook nog meldenswaard maar niet zo opmerkelijk of ongewoon meer. We zagen het MicroStrategy voordoen in 2020, en een dozijn andere bedrijven, zoals Tesla met voor 1,5 miljard aan BTC, nadoen. Daar kijken we als crypto watchers al niet meer van op. Wel bijzonder is dan weer dat Palantir ook aandelen van andere bedrijven kocht voor zijn balans. Voor 250 miljoen dollar om precies te zijn.

Zorgen over waarde en stabiliteit

Geotrendlines.com: ´Moreover, there are growing concerns about the value of money and the stability of the international monetary system. Governments keep spending money like crazy, while central banks no longer know what to do to stimulate the economy. In this environment of currency deebasement and negative interest rates, large corporations also have to figure out what to do with their money. It is no longer obvious to leave everything in a bank account. Therefore, companies are also looking for alternative investments, such as stocks, gold and crypto currencies.´ ´Toenemende zorgen over de waarde van géld, en de stabiliteit van het internationaal monetair systeem´!

Cryptomakelaar koopt…crypto

Bedrijven die niet weten wat ze met hun cash moeten aanvangen dat beter is dan er aandelen, goud en cryptomunten mee te verzamelen. Alles beter dan op een bankrekening zetten, denken zij, vast! Binnen de cryptogemeenschap wordt nu druk gespeculeerd: het is immers niet zo´n grote stap van bitcoin aannemen naar effectief bitcoin kopen? Zo kwam heel recent een ander techbedrijf met een soortgelijk bericht: Intel, dat voor zo´n 800.000 dollar aandelen Coinbase kocht. Dat is de grootste cryptomakelaar van de VS, die eerder in 2021 ook naar de beurs trok. Nog geen miljoen dollar voor een miljardenbedrijfs als Intel is effectief een peulschil, maar wij zien het als een token (!); een gebaar, een teen in het cryptowater steken om de temperatuur te voelen. Genoemd Coinbase komt trouwens net met wel heel opmerkelijk nieuws. Dát kunnen cryptobeleggers dan ook pruimen! Coinbase gaat 10 procent van z´n jaarlijks winst in cryptomunten steken – en die loopt in de miljárden…! Om te beginnen en los daarvan, plant de cryptomakelaar alvast 500 miljoen dollar in een mandje met cryptocoins te stoppen. ´In its blog post the company specifies that it intends to invest in Ethereum, Bitcoin, proof-of-stake cryptocurrencies and tokens from the decentralized finance ecosystem.´

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: