Eerst wordt alles erger voor het…nog erger wordt. Watskeburt?

Zo ziet trendvoorspeller Gerald Celente de toekomst van zijn land toch. Economisch, financieel, monetair, sociaal-maatschappelijk zeker, want de burgerdemonstraties uit diepe onvrede zijn nog lang niet voorbij hoor. En ongezond is het land ook wat het aantal Corona besmettingen betreft en overlijdens. 4.790.879 en 158180 Amerikanen respectievelijk. Het tweede kwartaal BNP zag een daling met een derde in april tot en met juni 2020! Adus het Amerikaanse Bureau of Economic Analysis. De werkloosheid staat in augustus 2020 officieel op 14,7 procent. Een Amerikaans burger, en zeker een prominent investeerder en criticus zou voor minder boos zijn. Blame it on Corona? Da´s een beetje een te grote hoed hoor… Gerald begint zijn betoog zoals meestal monkelend, met een glimlach (of is het een grimlach) – en net dan ga je beter schuilen als Amerikaans politiek verantwoordelijke!

Bea.gov

Europa is er iets minder slecht aan toe (nou ja…)

´Erg´ kan ´nog erger´

Ook de Epic Economist is ervan overtuigd dat erg nog erger kan en zal. Zwaar op de maag toch allemaal op een maandagochtend, 3 augustus 2020 nietwaar…?

Wie of wat is de schuld van de economische chaos?

Dat is de vraag die Dr Ron Paul stelt…en beantwoordt!

Cryptocast: heil in crypto?

Daar zijn de VS toch naarstig mee bezig – een digitale dollar opzetten. Net als de ECB en de centrale bank van China. Deze laatste lijkt in deze het verst gevorderd. Maar heil zoeken in crypto, een CBDC, central bank digital currency, is dat realistisch? Het is een poging om fiatgeld weer gezond te maken. Geen idee of dat gaat lukken, maar alle cryptobezittters kunnen er maar voordeel uit halen. Net als alle eigenaars van fysiek edelmetaal, waar iedereen die op deze recessie/depressie voorbereid was heen is gevlucht. Ook de lezers en bezoekers van Biflatie hebben ampel tijd gehad want we waarschuwden tot in den treure, nietwaar?´Veel luisteraars hebben via Twitter gevraagd of we Kees de Kort, macroeconoom en BNR’s economiecommentator, niet eens konden uitnodigen zodat hij zijn licht over crypto kon laten schijnen. Nou, hier is-ie dan, pal na een fikse koerssprong van de bitcoin, en hij stelt niet teleur: ‘Bitcoin is vooral voor speculanten.’ Interessant is de vondst van een video uit 2013, twee bitcoinhausses geleden, waarin Kees in debat gaat met niemand minder dan Tuur Demeester. Hij is daarin vrij mild over het nieuwe verschijnsel: ‘Bitcoin is het nog niet, maar een opvolger misschien wel.’ In deze Cryptocast vragen we hem of en hoe hij sindsdien van gedachten is veranderd.´

Oeps!

We blijken allemaal in hetzelfde bad te zitten; in hetzelfde bedje ziek te zijn. En dan bedoel ik wel degelijk álle economieën van de wereld?!

Worldbank.org

Eén reactie

  1. U vraagt aan de lezers wat er gebeurd, u schijnt zelf geen idee meer te hebben.
    Dat is toch wel triest, als je ‘ Joost van Buuren heet’ .
    We zij beter van u gewend!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.