Al eerder liet Donald Trump blijken niet al te veel waarde te hechten aan de instandhouding van de NAVO. Het zijn immers de Amerikanen met de meeste slagkracht, en is Amerika op militair vlak niet bepaald afhankelijk van de ‘meelifters’ binnen het machtsblok dat samen gaat onder de noemer ‘Noord-Atlantische Verdragsorganisatie’ afgekort, de NAVO.

America First!

Trump noemde de NAVO verouderd en overbodig. Het is inmiddels voor vele wel duidelijk dat de nieuwe president van Amerika regelmatig diverse invalshoeken belicht betreft zijn visie op zaken, in dit geval de NAVO. Waar hij de ene keer duidelijk maakt dat de NAVO belangrijk voor hem is, noemt hij deze organisatie de andere keer oubollig en overbodig. Immers is het niet voor niets: “America first!”.

Echter het feit dat een NAVO bij tijd en wijle in twijfel wordt getrokken, mag toch niet bepaald genegeerd worden. Wellicht mogen we het opvatten als ‘een hint’ richting het afbouwen van deze NAVO.

Een van de grootste bondgenoten van Amerika, ‘the Netherlands’ lijkt een belangrijke rol te gaan spelen in dit angstaanjagende proces. Precies zoals de Nederlandse regering al een schitterende rol toebedeelt kreeg in het conflict op de grens van Rusland en Oekraïne door in te stemmen op het neerhalen van een toestel met eigen burgers. Je moet er immers wat voor over hebben om een pro-Europese regering in Oekraïne te kunnen doordouwen.

Sancties: het moderne wapen

Maar nu is er het conflict tussen Nederland en Turkije. Het begint te dreigen met harde sancties richting Nederland indien zij de Turkse minister de toegang tot Nederland weigeren. Dit is inderdaad gebeurt. Nederland ziet Mevlüt Çavusoglu liever niet komen omdat dit een omvorming naar een dictatuur van een NAVO-lid in de hand zal werken. Tegelijkertijd maakte Mevlüt Geert Wilders uit voor een ‘nazi’.

Hier nog een Tweet van Turkse bodem met een naar smaakje

Ondertussen gaat het van kwaad naar erger:

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zaterdag hard uitgehaald naar Nederland. ,,Nederland moet gaan nadenken over hoe hun vliegtuigen gaan landen in Turkije. Ze zijn nazi-overblijfselen en fascisten”, zei Erdogan volgens CNN Türk. Volgens de krant Daily Sabah verwees de president naar diplomatieke vluchten. Rutte noemt de Nazi-opmerkingen van Erdogan zeer ongepast.

Bron: De Telegraaf

Dergelijke ontwikkelingen zal de verhouding tussen deze twee NAVO-leden alles behalve hechter maken. Het zijn opnieuw signalen dat deze NAVO niet als een hechte unie fungeert en lijkt Donald Trump toch langzaam maar zeker zijn gelijk te krijgen.

Grootschaker Vladimir Poetin zal genieten van dergelijke ontwikkelingen. Hij ergert zich al jaar en dag kapot aan het alsmaar uitbreiden van de NAVO richting zijn grensgebied. Wellicht zullen we nooit te weten komen wat er zich in werkelijk achter de schermen afgespeeld heeft, maar de bemoeienissen rechtstreeks op de grens met Rusland lijkt inderdaad de grens geweest te zijn. We mogen ons langzaam maar zeker gaan opmaken voor een wereld waarin ieder voor zich zal staan.

15 reacties

 1. Een koekje van eigen deeg !
  Wij hebben het turkse leger onschadelijk gemaakt ( die garant stond voor de Turkse eenheid en het secularisme) dit door erdogan te steunen met de eis voor een democratisch turkeye : met als resultaat een verzwakt turkeye !
  Wij steunen de koerden , in syrie en in Irak , de VS hebben verschillende steunpunten in dat gebied !
  30% van turkeye is koerdisch , er dreigt nu een burger oorlog , blijven wij de koerden steunen , dan zal turkeye de landen die het project van een onafhankelijk kurdistan steunen bestraffen !
  Het bezoek van de turkse minister is een schot voor de boeg , naar Nederland toe !
  300000 Turken kunnen hier in Nederland voor aardige problemen zorgen de toon is gezien.
  Een gewaarschuwd mens telt voor 2
  Nu gelijk de Dubbele nationaliteit via een noodwet niet meer er Erkenen ,en de turkse vechtersbazen opsluiten of uitwijzen!

  1. De enige wens die overblijft voor de Neo liberalen is oorlog waar interesseert hen geen moer.
   Europa,Azië, Zuid of noord Amerika maakt niet uit als het maar weer oorlog word.
   Om 1e alle overtollige schulden weg te werken en 2e uiteraard grof geld te verdienen plus nog meer macht te verkrijgen.
   De grap is ook dat het volk waar dan ook gewillig meewerkt omdat de slogan, Het is links die de oorzaak van alles is geweldig in het voordeel van de Neo liberalen werkt.
   Dat sociaal denkende mensen en partijen vele voordelen voor het volk geeft.
   Dat ziet door propaganda het volk niet.

  2. Goed gezien, huisje …………..
   Onze regeringen steunen bijna altijd de verkeerde partij. Ze zijn tegen Assad en voor rebellen; tegen Israel en voor de zelfmoordpalestijnen. Ze waren tegen het Turkse leger en voor sultan Erdogan. Tegen de Serviërs en voor de moslims. Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Turken in Nederland zijn onze wolven in schaapskleren. En we staan toe dat ze 2 paspoorten houden, net zoals bij de Marokkanen. Waarom laten we ze niet kiezen tussen die paspoorten?

  3. Nog een aanvulling: wil je weten wat er achter de schermen speelt, lees dan de bijdrage van xandernieuws vandaag. Dan kun je gelijk ontdekken hoe groot jouw eigen financiele bijdrage is aan dictator Erdogan..

  4. En nu de diplomatieke rel tussen Nederland en Turkije die nu aan de gang is. Ik heb sterk de indruk dat Turkije onze verkiezingen op 15 maart as. aan het manipuleren is om zo de uitslag naar hun hand te zetten. Met grote gevolgen die niet eens te overzien zijn. PVV die toch de verkiezingen wint en samen met de VVD en VNL gaat regeren?

 2. Tja, neef van obama en hellary :de islamofascist erdogan, heeft inmiddels genoeg bommen, natotanks en nato f16 ’s (de basis in ercilik werd vorig jaar al bedreigd door erdogan) om een spannende ottomaanse oorlog tegen haar financiers, de eussr, te starten, daar had de eussr elite even niet op gerekend. In Duitenland wonen inmiddels drie miljoen geitenneukers, een leuk leger om geit merkel definitief op de knieën te dwingen.De Gates of Vienna hoeft de natobondgenoot turkenstan ook helemaal niet meer te veroveren, ze zijn ze al voorbij . Die nato kan helemaal niets uitrichten want wij hebben niet eens kogels, pang pang zegt het NL frikadel regiment nu . Opheffen die nato, nu, grenzen dicht en het militair industrieel complex in schuttersputjes alleen nog de grenzen laten bewaken,ivm hun reeds duur betaald pensioen.

  1. Leger van 3.000.000 Turken in Duitsland, 400.000 in Nederland? Dacht t niet: 50 procent vrouw, 50 procent kind of te oud, 50 procent neutraal, 90 procent geen conditie en ongetraind, 100% onbewapend, keukenmessen niet meegerekend, 90% blijft liever achter zijn playstation zitten, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ik ben daar totaal niet bang voor…

 3. Hr. Putin ergert zich in het geheel niet over NATO aanwezig langs de immense grenzen van Rusland.
  En als de redactie even had opgelet dan weten ook zij dat deze week aan een admiraal der zwarte zee vloot over de aanwezigheid van vele NATO schepen in de zwartezee nou kijk zwarte zee en Oostzee zijn gesloten wateren met een kleine in en uitvaart gezien onze strategische aanwezigheid in beide zeeën zijn deze mogelijke tegenstanders in conflict binnen 1 uur uitgeschakeld dus het zou wel fijn zijn als zij met alle schepen hier aanwezig zouden zijn.
  En de NATO zijn aanwezigheid in de Baltics ja een ieder die weet dat de grens daar een groot moeras is wat nu niet bepaalt geschikt is voor tanks van 68 ton dat is ook de hoofdrede dat Rusland zelf daar een strookje van 50 km wapenvrij laten.
  En de oefeningen in mijn woonomgeving 1750 km van de grens met Rusland daar worden de Russen niet koud of warm van.
  Daarnaast zal ook hr Trump het opgevallen zijn dat de tot nu toe gemaakte oefeningen nu niet bepaalt vlekkeloos verlopen zijn nou het was van de 1e tot heden de laatste een grote puinhoop en soms te belachelijk om te aanschouwen.
  Hoe een toneelspel het is bleek toch duidelijk gebleken dat Duitsland zijn manschappen in de Baltics alleen van oefenmunitie zijn voorzien.
  Voorbeeldje tanks voor grote oefening in oost Polen stonden in Praag en niemand binnen de organisatie kon ze vinden.
  Heden leven wij in het raketten tijdperk en helaas zijn daar in eerste instantie geen grondleger en marine voor nodig.
  In een mondiaal conflict NATO versus Rusland en of China word de slag geslagen worden door raketten en natuurlijk heel snel kernwapens.
  In zo`n conflict is Europa altijd nucleair de klos maar door ontwikkelingen aan Russische zijde mogelijk ook Noord Amerika en dat wetende word het beslist geen oorlog met Rusland.
  Resultaat NATO een overbodige organisatie in de wereld.
  Wat heden zich in de relatie NL met Turkije afspeelt is een voorbode van de komende grote problemen met Arabische wereld de komende jaren wat zal escaleren naar een opstand van Europeanen omdat deze volkeren nu zelf uitgebeend worden.

 4. Trump heeft beter begrepen dan Europa, dat de echte vijand van Europa en Amerika geen Poetin heet. Maar dat het de Achmeds en Mohammeds zijn, die ons vrije westen bedreigen. Wie xandernieuws volgt weet wat er achter de schermen gebeurd en niet mag worden gepubliceerd. Ik ben meer dan ooit gemotiveerd om PVV te stemmen. Dan hoef ik niet opnieuw spijt te krijgen van mijn stem, zoals 4 jaar geleden.
  Erdogan is een wolf in schaapskleren gebleken!

  1. Ik wilde PVV stemmen uit protest voor al het geklootzak waar onze politiek me bezig is maar dat lijkt een verloren stem te worden dus ga ik voor het forum voor democratie wat niet alleen maar de grenzen dicht wil hebben en zsm uit de EU en de Euro maar heeft verder een goed verkiezingsprogramma die sluitend is , zeer realistisch , en het beste voor het MKB , jammer dat Hans Wiegel nog niet is overgestapt naar deze partij want daar hij hij thuis. FVD is de VVD 2.0

   1. Verloren stem? Hoe kom je erbij Goof! Rutte gaat zeker met de PVV in zee als die sterk genoeg is. Kun jij 2 beloften van Rutte noemen die hij heeft waargemaakt?
    Juist die kleintjes mijd ik bewust; ze hebben geen lijstverbinding met een andere partij, dus stemmen op hen is nutteloos.

  2. Xandernieuws is een pro-joodse site die alles aangrijpt om moslims overal de schuld van te geven…. Alles gaat een beetje kort door de joodse bocht daar..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: