De totale crypto market cap is deze week per saldo licht gedaald naar een slordige ruim $2.376 miljard, waarbij de marktdominantie van de Bitcoin iets verder is gedaald naar net boven 40%. Ethereum (ETH) heeft de 2de positie in cryptomarkt verstevigd en heeft inmiddels een market cap van $480 miljard en een market dominance van 20,3%.

Elon Muskhammerede’ cryptomarkt

Elon Musk, jawel daar is hij weer, heeft de cryptomarkt op zijn grondvesten doen schudden en heeft specifiek de pijlen gericht op Bitcoin. Hij stelde dat Tesla de acceptatie van betalingen in Bitcoin zal gaan opschorten.

Nota bene nog geen 2 maanden geleden in februari kondigde de elektrische autofabrikant Tesla aan BTC te accepteren voor autobetalingen.

De aankondiging in februari om Bitcoinbetalingen te accepteren ging gepaard met de annonce dat Tesla voor een bedrag van maar liefst $1,5 miljard in Bitcoins heeft geïnvesteerd.

Tesla, dat voor een groot deel inkomsten genereert uit de opbrengsten van verkregen carbon credits, heeft deze betalingsoptie alweer naar de prullenmand verwezen. Een Tweet van Musk luidde deze week: “cryptocurrencies kunnen niet ten koste gaan van het milieu”.

Het zijn wel vreemde strapatsen en uitspraken van Musk cum suis, want als dit een valide argument zou zijn, waarom heeft Tesla dan op de eerste plaats Bitcoinbetalingen geaccepteerd?

Ik vind dat hele milieu-argument onzin omdat veel miners juist hun apparatuur op renewable energy, zoals elektriciteit uit waterkracht en aardwarmte, hebben aangesloten.

Desalniettemin stak Musk toch nog de loftrompet over crypto’s. Hij stelde dat deze een “veelbelovende toekomst” hebben en deed een belofte om minder energievretende netwerken dan die van Bitcoin te onderzoeken.

En passant zag Musk ook nog weer even kans om meme coin DOGE te shillen die de afgelopen 24 uur weliswaar ruim 33% omhoog schoot, maar wel 9% lager noteerde ten opzichte van vorige week vrijdag.

Square herziet Bitcoin-allocatie niet; is hierin nog steeds geïnteresseerd

Betalingsbedrijf Square investeerde vorig jaar en 2021 Square voor meer dan $200 miljoen in Bitcoin. Het aantal BTC’s dat Square bezit is minimaal 8027 BTC. Chief Financial Officer Amrita Ahuja stelde in een interview met Financial News: “We hebben op dit moment geen plannen om verdere aankopen te doen.”

Square’s Bitcoin-betrokkenheid houdt echter niet op bij de aankoop van de activa. De Cash App van het bedrijf faciliteert gratis Bitcoin-transacties, onthuld in maart. Square’s Cash App biedt ook de mogelijkheid om in Bitcoin te handelen, aldus een artikel over Square in Cointelegraph.

Square’s CEO, Jack Dorsey, heeft zich bij verschillende gelegenheden positief uitgelaten over Bitcoin. Heeft de markt meer fiducie in de co-founder en CEO van Twitter en founder en CEO van Square? En hecht jij meer waarde aan de woorden van Jack Dorsey, dan de uitlatingen van Musk?

Dit artikel wordt aangeboden door:

Team CryptoAcademy & Beleggen.com (X10 Crypto Team)

Jan Robert Schutte +31650746210
Harm van Wijk, Beleggen.com
Website: CryptoAcademy
E-mail: [email protected]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: