Groen is hot, alles wat het milieu betreft is hot, en dat is geen modeverschijnsel. Maar er is meer, het gaat ook om duurzaamheid en sociaal, deugdelijk beheer, met aandacht voor de maatschappij waarin een onderneming staat en werkt. Dat weerspiegelt zich ook in de wereld van beleggen. Men noemt het de ESG sector, wat staat voor Environmental, social and corporate governance. Vertaald uit het Engels: gegevens op het gebied van milieu, maatschappij en ondernemingsbestuur hebben betrekking op metrieken, regels,  die verband houden met immateriële activa binnen de onderneming. Onderzoek toont aan dat immateriële activa een steeds groter percentage van de toekomstige ondernemingswaarde uitmaken. Intelligente bedrijven hebben voelsprieten en weten wanneer het tijd is om zich aan te passen, of lopen daarop reeds vooruit. Collega en vriend Tom Lassing, geslaagd professioneel belegger, heeft het net daar over – watch and learn:

Eén reactie

  1. Ideëel-, duurzaam of impactbelegen/investeren is niet nieuw en had ooit (in het buitenland, bijv. de VS) vooral te malen met (religieuze) fatsoensregels.
    Ook tegenwoordig gaat het meer om de (groene) sociale acceptatie van een verdienmodel dan om de ethische normen en waarden van de business.
    Waarom ook niet? Het rendement is vergelijkbaar met ‘gewoon’ beleggen, dus kan het ‘cashen’ op een ‘nette’ en ‘intelligente’ manier gewon doorgaan.
    Het enige ‘duurzame’ in de geschiedenis van de mens is de hebzucht, die zich -terwille van het profijt- in alle mogelijke gedaanten weet te vermommen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: