ESM is een feit: euro en goud omhoog

10

Het Duitse Hof heeft zich positief uitgelaten over de grondwettelijkheid van het ESM. De financiële markten zijn opgelucht en de beurzen kleuren groen. Ook de euro staat flink in de plus. De weg naar een super Europees noodfonds ligt nu helemaal open. De prijs van goud en zilver zijn tevens omhoog geschoten. De vooruitzichten voor de edelmetalen worden steeds beter.

In een interview met Kitco heet Philip Klapwijk laten weten dat Thomspon Reuters GFMS verwacht dat de goudprijs in 2012 mogelijk een top van $1.860,- per troy ounce (31,1 gram) kan neerzetten. In de eerste helft van 2013 verwacht GFMS dat de goudprijs naar nieuwe recordniveaus stijgt en dat de psychologische grens van $2.000,- per troy ounce bereikt zal worden. Kwantitatieve verruiming wereldwijd zorgt voor de waardevermindering van fiat geld. Hierdoor zal de vraag naar goud volgens het onderzoeksbureau voor goud en zilver van Thompson Reuters blijven stijgen. De lage rentestanden en de monetaire versoepeling zijn volgens Klapwijk momenteel eigenlijk helemaal geen oplossing meer, maar juist het probleem. De vraag is namelijk of we er ooit nog vanaf komen. Via GoudVergelijken.nl

Over de auteur

Oprichter van Biflatie.nl. Ondernemer in de vis en in het goud. Schrijft zo nu en dan nog over de economie, het monetaire systeem, crypto's en de beurs.