Het Duitse Hof heeft zich positief uitgelaten over de grondwettelijkheid van het ESM. De financiële markten zijn opgelucht en de beurzen kleuren groen. Ook de euro staat flink in de plus. De weg naar een super Europees noodfonds ligt nu helemaal open. De prijs van goud en zilver zijn tevens omhoog geschoten. De vooruitzichten voor de edelmetalen worden steeds beter.

In een interview met Kitco heet Philip Klapwijk laten weten dat Thomspon Reuters GFMS verwacht dat de goudprijs in 2012 mogelijk een top van $1.860,- per troy ounce (31,1 gram) kan neerzetten. In de eerste helft van 2013 verwacht GFMS dat de goudprijs naar nieuwe recordniveaus stijgt en dat de psychologische grens van $2.000,- per troy ounce bereikt zal worden. Kwantitatieve verruiming wereldwijd zorgt voor de waardevermindering van fiat geld. Hierdoor zal de vraag naar goud volgens het onderzoeksbureau voor goud en zilver van Thompson Reuters blijven stijgen. De lage rentestanden en de monetaire versoepeling zijn volgens Klapwijk momenteel eigenlijk helemaal geen oplossing meer, maar juist het probleem. De vraag is namelijk of we er ooit nog vanaf komen. Via GoudVergelijken.nl

10 reacties

 1. De Euro omhoog en Goud omhoog, kortom waarom dan in momenteel in goud gaan zitten? We weten dat de koers van de edelmetalen behoorlijk gemanipuleerd kan worden. Vorig jaar om deze tijd stond de boel ook hoog en is weer behoorlijk teruggezakt, waarom nu niet?

 2. Goed, en nu doorstomen naar een federatie. Nederland zsm opheffen, de NL taal afschaffen, allemaal engels leren en eindelijk een eind maken aan dat kinderlijke, ouwerwetse en 19e eeuwse nationalisme!!!

  Parallel hieraan de ondergang van PVV en SP, dus de champagne mag open. Henk en Ingrid buitenspel! Democratie afgeschaft (d.i. populisme en ego-aanmoedigend gedrag).

 3. @Pe, nou in goud zou ik zeker wel gaan zitten…
  Zie het schemaatje ‘Anual Change’ en hoeveel winst goud maakt tov van de Euro: http://goldprice.org/

  En als je mijn vorige link ‘Elliott-Wave-goud.png’ hebt gezien, kom je misschien ook tot de conclusie dat het misschien het beste is om ‘currency’ maar even te laten voor wat het is.

 4. @ #3 Gaengphed
  Problemen Frankrijk is bekend, wat wellicht interessanter is is dat Franse banken vuistdiep in Spaans en vooral Italiaans schuldpapier zitten. Maar dat zal voorlopig wel opgevangen worden door Draghi’s maatregelen.
  Ook leuk om te weten si dat onze nieuwe Minster President Samsom zijn oog vooral wil richten op Hollande die hij als groot voorbeeld ziet.

  @ #4 Gaengphed bedankt, heb je zo’n staatje ook voor zilver? Op een of andere manier is dat een materiaal dat ook als grondstof belangrijk is en dus met het oog op de toekomst interessanter.

 5. Eagle heeft deze net gepost, waarvoor nog dank Eagle.
  Even toevoegen aan mijn fave’s.

  Indien Samsom hetzelfde in NL wil uitvoeren als Hollande in Fr, wordt het misschien tijd om de emigratieformulieren maar eens op te gaan snorren bij een overheids-informatiesite…

 6. @ 7 Ach je kunt Samsoms plannen ook zo zien. Nadat hij eerst veel bedrijven op de fles zal laten gaan en er natuurlijk velen zullen verhuizen naar elders is er altijd nog Duitsland die voor een Bail-Out kan zorgen 😉
  Echter als we het hebben over over betrouwbaarheid van politieke partijen scoort de PvdA historisch erg slecht. Ik schat voortzetting van Kunduz met hier en daar wat kleine aanpassingen, dat zal natuurlijk gepresenteerd worden als de redding want iedereen moet bijdragen in deze slechte tijden. Als het vervolgens economisch zwaar weer wordt zullen het kabinet wel weer opblazen om een of andere futiliteit. Want de schuld kan gemakkelijk neergelegd worden bij de VVD die dan opeens als a-sociaal neerzet kan worden. Kortom het morrelt gewoon door op dezelfde manier als nu (allerlei aftrek posten zullen wel een stuk minder worden, zoals ondernemersaftrek ed)

 7. Men (de hogere krachten) zullen alles op alles zetten om de geest weer in de fles te krijgen, dus geen prijsstijgingen voor het edelmetaal (manipulatie)!
  Zolang de burgers zich nog druk lijken te maken om wie aan het roer staat (alsof dat iets aan de toekomst kan veranderen) is er niets te vrezen.
  Pas als de burgers door krijgen, dat het geen fluit meer uitmaakt wie president in Nederland mag spelen, zal men begrijpen dat het te laat is.
  Er is geen redden meer aan, ongeacht welk kabinet (paars of oranje of blauw). We zijn al hard bezig de afgrond in te storten, door elke dag weer productiebedrijven te sluiten (die vrolijk weer in Azië opstarten).
  Hiermee breken we onze slagvaardigheid af. Wie niets maakt heeft simpelweg niets te vertellen.
  Rara….begrijpt U nu waarom het met Griekenland nooit iets kan worden, juist ja…die produceren namelijk NIETS, zei consumeren slechts….dat staat in geen verhouding.
  Natuurlijk beloven onze politici werkgelegenheid….allemaal in het bejaardenhuis aan de slag (volksbanen) net als in voormalig Oostblok. We weten allemaal dat daar niets te koop was en waarom, juist ja, omdat men niets produceerde! (Ok, Trabant dan!)

  Laat U niet bedriegen…rijkdom is productiecapaciteit.
  Geen productie betekend altijd ARMOEDE, zo simpel is het nu eenmaal! (Afrika, Griekenland, voormalig Oostblok etc. zijn hier de voorbeelden van).

  Edelmetaal zal pas echt waarde krijgen als de manipulatie niet meer helpt en het vertrouwen in de politiek naar het nulpunt daalt, maar dat kan nog wel even duren.

 8. @Martin K. : Of nog ‘erger’ , als het (onvermijdelijke) moment komt dat ‘men’ moet toegeven dat er 50 tot 200 keer (!!!) zo weinig fysiek edelmetaal is, dan er dmv pampiertjes wordt geclaimd.

  Ik bedoel, voordat het pampieren refractaire systeem in elkaar dondert in tijden van onmogelijk aflosbare schulden, zoals nu, dondert natuurlijk éérst het pampieren (=refractaire) edelmetaal-spel in elkaar, doordat er fysiek niet meer voor die-en-die prijs geleverd/verkocht gaat worden, toch ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: