EU bepaalt naast vaccinatie en groene paspoorten straks ook onze maximum snelheid

Ooit was ik een voorstander van een Europese samenwerking. Het bundelen van krachten tussen buurlanden gelegen op eenzelfde continent kon alleen maar voordelen geven. Althans zo dacht ik als hardwerkende huisvader met kleine koters toen in 1992 de EU werd opgericht. Voortkomend uit de EEG waarin de gedachte van handelen in een vrije gemeenschappelijke markt post had gevat. Ook de open grenzen met afschaffen van paspoortcontroles stond mij wel aan. Zelfs toen de euro werd ingevoerd was ik nog een voorstander. Het leek allemaal zo mooi. Maar ja, tijden veranderen.

Verenigde Staten van Europa

Al naar gelang de uitbreiding van het EU-grondgebied breidde zich ook het machtsspectrum uit van de Europese instituties. De EC, de Europese Raad van regeringsleiders, het EP met 751 parlementsleden, het Europese Hof van Justitie, de Europese Rekenkamer, de ECB, het Europees Economisch en Sociaal Comité, enzovoort, enzovoort. De EU is hiermee verworden tot een nieuw machtsblok dat boven de lidstaten staat. Een vreemde bestuurlijke organisatie, want de lidstaten zijn nog altijd autonoom met eigen parlementen en een gekozen regering. De EU opereert op een manier als zou ze de Verenigde Staten van Europa zijn, terwijl er nog altijd sprake is van een unie. Niets meer en niets minder. De doelstelling van krachtenbundeling met vrij handels- en personenverkeer is al lang achterhaald. Er is een technocratisch Europees bestuur gevormd waarbij de factor macht de nieuwe doelstelling is geworden. Het gaat niet meer om samenwerking en vrije handel, het gaat voornamelijk om het opleggen van regelgeving.

Regeldruk

Er is veel discussie over de euro die meer geldontwaarding heeft gebracht dan ten tijde van de gulden. Er is discussie over het rentebeleid van de ECB dat de prijzen van vastgoed doet ontsporen en de spaartegoeden van de burgers aantast. Er is discussie over de prestatiedrang van de EC-leden en de EP-leden die zich willen laten gelden door wetgeving door te voeren waar enorme prijskaartjes aan hangen. Naast de nationale wet- en regelgeving is er veel regeldruk ontstaan vanuit de hogere macht die de EU zich heeft toegeëigend. Niet of wel heel toevallig ligt er momenteel een Agenda 2030 van het WEF waar de EU zich aan heeft gecommitteerd. Helaas worden dit soort opmerkingen nog altijd gerangschikt onder ‘complot denken’ wanneer je linkt naar de agenda van machtige supranationale organisaties zoals, VN, WEF, IMF, WHO, EU en de collaborerende NGO’s. De WHO kon een besmettelijk virus aangrijpen om daar het predicaat “pandemie” aan te hangen waarmee de ‘machthebbers’ de kans grepen om te waken over onze gezondheid. We bepalen niet meer zelf of we gezond zijn maar moeten dat tegenwoordig bewijzen door te testen of anders een vaccin te nemen.

Denk Big

Verschillende vaccins zijn in alle haast op de markt gezet. Enkele vaccins verkeren tot einde 2023 in een experimentele fase en zijn door de EMA versneld goed gekeurd. De multinationale farmaceuten hebben enorme haast om de boot niet te missen. Er komen steeds meer, ook Chinese en Russische vaccins, op de markt waarmee de commercie wel erg doorzichtig wordt. Nu sommige landen de vaccinaties zelfs verplicht stellen valt er veel geld te verdienen. Ook op de beurzen waar beleggers aandelen Big Farma kopen. Beleggers houden van nieuwe verdienmodellen, zie de hoge beursnoteringen van Big Tech. Toeval? Complot? Agenda 2030? Nee hoor, heel toevallig hebben (bestuurs)leden van VN, EU, IMF, WHO, Big Tech en Big Farma ook een stoel toegewezen gekregen in het WEF. De club met de invloedrijkste personen ter wereld, waaronder veel staatshoofden, CEO’s van grote multinationals en een stelletje journalisten voor een juist afgestemde communicatie richting de wereldburgers. Gewoon een eliteclubje die af en toe borrelen in Davos en een ‘attractief programma’ hebben voorgelegd om de wereld te verbeteren. Ze hebben het goed met ons voor. We moeten er wel wat voor over hebben, laat dat duidelijk zijn. Daarom waakt men over onze gezondheid, over onze financiën, over klimaat en milieu, over onze veiligheid en nog veel meer. Prima toch? Geen eigen verantwoordelijkheden meer want met nieuwe technologie kan Big Brother over ons allen waken.

Maximumsnelheid

Het allernieuwste snufje is nu ook bekend. Straks bepalen we niet meer de snelheid van onze eigen auto. De Europese Verkeersveiligheidsraad(ja ook die bestaat) adviseert dat de Europese Unie vanaf volgend jaar verplicht stelt dat nieuwe auto’s de maximumsnelheid niet langer kunnen doorbreken. Vanaf 2024 worden nieuwe auto’s uitgerust met een black box. Wat een heerlijk gevoel geeft dat. Elon Musk is al bezig met het testen van de zelfrijdende Tesla en straks bepaalt de overheid gewoon de snelheid die we mogen rijden. Voor onze eigen veiligheid, mooi toch? O ja, door voorstanders van deze ‘beschermende’ wetgeving word gewezen op het feit dat de overheid de ingebouwde ‘zwarte dozen’ alleen voor ongevallen onderzoek mag gebruiken, dus niet voor big brother-achtige functies.

de Goede Herder

Herinner ik even fijntjes aan de ECB die werd ingesteld om het europroject in goede banen te leiden. Met als voornaamste taak het behouden van prijsstabiliteit in de eurozone. Even nadenken hoor. Heeft prijsstabiliteit dan niets te maken met de waarde van ons spaargeld dat inmiddels onderdeel is geworden van een repressief monetair beleid. Met negatieve rentetarieven en inflatie worden we van ons spaargeld beroofd. Ach, het is maar een klein beetje, als je gewoon wat meer inlegt dan blijf je wel op peil met je saldo. Dat is wat ik bedoel, of ben ik nu te cynisch. Ach laat maar, ik zie een nieuwe wereld waarin ik niet meer voor mezelf hoef te denken, dat doet Big Brother voor ons, samen met Big Tech voor een gedigitaliseerde en gecontroleerde samenleving met minder kans op ongelukken. En met Big Farma voor onze gezondheid met hulp van kunstmatige inseminatie, eeehh, injectie. We hoeven niet meer te bouwen aan ons eigen immuunsysteem, niet meer op verkeersborden te letten, door google geen moeilijke definities te leren op school, gewoon een volgzaam schaap blijven, dan loop je geen gevaar. Big Brother is gewoon de Goede Herder!

GW

9 reacties

 1. Wat wil je? De kracht van de Unie wordt bepaald door de zwakte (of de ‘behoeften’) van nationaal bestuur.
  Nog een geluk dat NL niet is aangewezen op de vliegkunst van Willem (niet: ‘de Zwijger’) en het geheugen van diens Eerste Hhofnar!
  Dat we desondanks doen alsof we een Oranje Vrijstaat zijn zal te maken hebben met onze aangeboren pioniersgeest, de instandhouding van een fossiele monarchie en de politieke werkgelegenheid.
  Tante Ursula reikt ons een klam handje en zingt: ‘You’ll never walk alome. Near me you’ll always find your way back home!’. Is dat niet mooi?

 2. Dag Gerrit. Kleine kanttekening. Je schrijft: “Ook op de beurzen waar beleggers aandelen Big Farma kopen.” Dit wekt de illusie dat farmaceutische bedrijven de laatste jaren ook een beter dan gemiddelde belegging zijn. Als je hun rendementen met de S&P 500 vergelijkt over de vijf laatste jaren, dan komen ze nog niet aan de helft van het resultaat van die S&P 500 https://www.google.com/finance/quote/DRG:INDEXNYSEGIS?comparison=INDEXSP%3A.INX&window=5Y.

  1. “Nu sommige landen de vaccinaties zelfs verplicht stellen valt er veel geld te verdienen. Ook op de beurzen waar beleggers aandelen Big Farma kopen. Beleggers houden van nieuwe verdienmodellen, zie de hoge beursnoteringen van Big Tech.”

   Ik heb die bewering niet met cijfers onderbouwd. Het is een retorische opmerking vanuit mijn gedachte dat aandelen van farmaceuten wel eens in trek zouden kunnen zijn nu de verwachting is dat de vraag naar vaccins(en ook medicamenten) tegen covid-19 gaat stijgen. Het was niet mijn bedoeling om aandelen Big Farma aan te bevelen. Net zo min dat ik vaccins zou aanbevelen. Moet iedereen uiteraard zelf over beslissen.

   1. Het was ook maar een factcheck op één zinnetje in een overigens zeer goed geschreven column. Technologie heeft inderdaad duidelijk beter gescoord. Maar de waarheid is vaak anders dan wat men vermoedt.

 3. Een artikel naar mijn hart. Zo voel ik het ook. De onmacht van het individu tegen het grooooote machtsblok, EU genaamd, waarin poppetjes zitten die heel veel regeltjes maken en het nationale gevoel af willen breken. Met een nep parlement.
  Daarbij nog de Umvolkung, en weg is het oude vertrouwde West-Europa.
  Dat machtsblok dat het volk kleineert, alsof we baby’s zijn, die nog de luier om hun kontje hebben. Mond houden, en vooral BETALEN, dat mag je nog. Ook financieel wordt de burger leeggezogen. Sparen is voor Brussel. Onthoudt wat er op Cyprus gebeurde; de Bali-in!
  Je zou als individu eens eigen gedachten hebben en een eigen wil. Die vooral afwijkt van de dictatuur. Foei, dat mag niet hoor!
  Overigens je gedachten worden straks ook uitgelezen door Herr Schwab & co.
  Ik verlang terug naar de EEG. Maar helaas…

  1. Citaat: “Overigens je gedachten worden straks ook uitgelezen door Herr Schwab & co.”
   Ik zou niet anders wensen. Zou niet verkeerd zijn dat Herr Klaus en cs. mijn column lezen en zodoende weten hoe de gewone burger denkt over de agenda van de elite.

  2. Het doet me goed om te merken dat er zoveel lezers ‘wakker’ zijn. En doorzien wat er gebeurd achter de schermen. De werkelijke intenties van de elite houden ze nog redelijk verborgen: 100% controle van ieder burger. En dus zijn we voorbestemd om allemaal ‘policor-slaafjes’ te worden.
   Stem je tegen de Elite? Dan sta je politiek bij voorbaat buitenspel. Wil je geen prik omdat je iets teveel weet over hun bedoelingen? Dan sluiten we je langzaam op… en mag je steeds minder reizen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: