EU: De barkeeper wordt er gek van

1

Dat het een nieuwe spannende week wordt voor de EU is zeker. Voor de barkeeper wordt het overuren draaien maar daarover later meer. In Duitsland moet het hooggerechtshof een eerste uitspraak doen over het ESM-mechanisme en Kanzler Merkel heeft van President Gauck te horen gekregen dat ze toch echt meer aan het Duitse volk moet gaan uitleggen. Rajoy is radeloos want Spanje heeft nu toch echt dringend honderd miljard nodig. Wat Griekenland betreft komt de Troika met een eerste bericht en als volgende probleem heeft zich Cyprus gemeld. Het land staat met een lege portemonnee en vraagt tien miljard.

De o zo gewilde baantjes

Naast al dat gedoe om geld zijn er nog de diverse vacante functies en vooral de bezetting er van. Voorzitter van de Euro-groep. Prachtige en dik betaalde baantjes bij de ECB en het ESM. Natuurlijk ook bij het nieuw te vormen centrale bankentoezicht. Het kan niet op. Als er nu ergens blijkt dat het één achterkamertjes gebeuren is in de EU dan is het wel daarbij. Het gaat om macht en invloed, om veel geld verdienen.

Minister van Financiën Schäuble heeft zich aangemeld als opvolger van Juncker voor de functie van voorzitter van de Eurogroep. Heel veel landen lijkt dat wel wat, ware het niet dat Frankrijk dat zoals gewoonlijk natuurlijk maar niets vindt. De geest van General De Gaulle is immers nog levendig. Vive la France. In dat soort gevallen wordt de Europese barkeeper direct van stal gehaald. Alle mogelijkheden worden in een cocktailbeker gedaan, geschud en ziedaar de oplossing komt in beeld. Namelijk Duitsland en Frankrijk gaan het beide doen en wel bij toerbeurt. Net zo iets als Brussel en Straatsburg, u weet wel van die enorme verhuis- en bureaukosten.

Een ding is zeker en dat is dat de Europese barkeeper het de komende tijd meer dan druk krijgt, voor al die prachtige baantjes, qua landen en inkomen moet er gemixt en gemixt worden. Jij dít dan ik dát en dat over 27 of 17 landen verdeeld. Hmm.. Zal ik mijn telefoonnummer ook even e-mailen?

1 REACTIE

  1. Ja natuurlijk ! Dat is het !

    Eerst drinken ze zich moed in, schieten daar in door tot ze ladderzat zijn. Dan worden alle akkoorden makkelijk getekend. En met een kater en een moeilijk gezicht de volgende dag, zeggen ze in de persconferenties dat ze alle ‘opgelost’ hebben.

    Goh… is het al zo erg ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.