De voorzitter van de Europese Raad, Van Rompuy, begint als paladijn van donkere krachten in zijn omgeving, kennelijk achter de gordijnen vandaan te komen en toont ons opeens een heel ander gezicht dan we voorheen van hem hebben mogen zien. Daar waar hij zich eerst voordeed als een nederige dienaar van de Europese zaak, willewaar met een meer dan dik salaris van zo’n 350 duizend euro, ingehuurd om te dienen als een soort smeermiddel bij strubbelingen tussen regeringsleiders komen er nu toch duidelijke andere geluiden en beelden.

Geheel passend in door de Euro-bonzen, gewilde weg naar één Groot Europa en wel op een zo kort mogelijke termijn, moeten de landen volgens Van Rompuy, verplicht gaan worden tot het uitvoeren van voorstellen komende vanuit de EU. Het tot nu geldende systeem van aanbevelingen kan daardoor direct in de vuilnisbak -evenals de volksvertegenwoordiging in de deelnemende landen.

Pensioenstelsel

De nu nog per land verschillende pensioenstelsels, worden door Van Rompuy als eerste voorbeeld genoemd waar dringend deze aanpak op basis van directieven vanuit Brussel nodig is. Nee, de leeftijdsgrenzen waarop iemand met pensioen kan gaan, hoeven niet per direct gelijk getrokken te worden. Als de instrumenten er maar zijn om het te kunnen doen. Daar gaat het om! En daarbij noemt Van Rompuy een termijn van enkele maanden waarbinnen een en ander toch rond zou moeten kunnen komen.

De gehanteerde techniek van onze Raadsvoorzitter en de andere Euro-bonzen is steeds weer gelijk. Je hoeft niet bang te zijn voor directe maatregelen, maar het is wel van belang dat zij de gouden scepter in handen krijgen, om als dat nodig is, als alleenheerser op te kunnen gaan treden.

Vandaag het pensioen, morgen de apk-keuring, overmorgen de kleur van de tomaten, het gewicht van de kroketten en de melodie van het volkslied. Op weg naar één Europa van gemiddelden, van oneindige financiële transfers en stiekeme zaken, in bilateraaltjes, achterkamers en dure hotels.

Op naar eerlijke keuzes

In Duitsland begint de druk op te lopen. Tientallen professoren en vele deskundigen en prominenten trekken er regelmatig aan de bel. De regering Merkel heeft de parlementaire goedkeuring van het ESM mechanisme door handjeklap geregeld om het zo in een sneltreinvaart het parlement te laten passeren.

Door een klacht bij het hoogste rechtscollege, het Bundesverfassungsgericht , wordt de ondertekening door President Gauck tijdelijk in de wacht gezet. Omdat het niet de eerste keer is dat het rechtscollege bedenkingen heeft tegen de gehanteerde werkwijze rond de Europese zaken is er een grote kans dat de Duitse regering verplicht wordt om binnen niet al te lange tijd een referendum te gaan houden over en met betrekking tot Europa en de Europese zaken.

Minister van Financiën Schäuble  ziet kennelijk de bui als hangen en heeft nu uit zich zelf al aangegeven dat hij voorstander is van de verregaande integratie maar daarover op termijn een Volksabstimmung (referendum) noodzakelijk vindt.

Eén Europa

Misschien niet voor ieder verwacht ben ik geen pertinente tegenstander van een gezamenlijk Europa. Als je één munt kiest en aanhoudt dan kun je niet zonder afspraken, controle, sturing omtrent het maken van schulden, het aantrekken van gelden, de omgang met banken e.d. Waar ik wel tegen ben is de huidige werkwijze en de nivellering die er moet gaan plaatsvinden. Het Europa van nu bemoeit zich met van alles en nog wat en heeft de natuurlijke neiging om elke dag uit te groeien en meer greep naar de macht te doen.

Nederland

Als er in Duitsland een referendum komt dan kan Nederland zeker niet achterblijven. Nu al is het taak en opgave van onze politieke partijen om ons gedetailleerd hun visie op Europa en die van ons land in de Wereld te geven. Als dat niet lukt dan geeft ons dat des te meer reden om met spoed aan een nieuw stelsel op basis van een burgercratie, te gaan werken. Nederland is het waard om te worden behouden. Oranje V-days wachten er met smart op om te worden vormgegeven.

20 reacties

 1. Goed artikel,
  Samengevat kun je stellen dat die centralisatie van de macht plaatvindt. Het is alleen jammer en onvolledig om niet te vermelden dat achter de schermen alle topposities bezet zijn door mensen van dezelfde club (Bilderberg, Trilateral, Goldman Sachs) met een dubbele agenda. Die steeds maar weer dezelfde tactieken toepassen: Orde uit Chaos en Verdeel en Heers.
  Het wordt tijd om dit onder ogen te zien meneer Bennink

 2. De nivellering. Juist ja. Met overweldigende meerderheid was er een nee in Nederland tegen een EU grondwet. Die vervolgens voor 98% werd geimplementeerd als het Verraad van Lissabon. Een dergelijke werkwijze, en het feit dat zuid Europa failliet is, noopt mij te zeggen dat de huidige geforceerde politiek stinkt naar financieel fascisme.

  What’s next.

  Referenda in de diverse lidstaten, maar de totale som is bepalend. Wedden?

  Schauble wacht nog even tot zuid Europa met de rug tegen de muur staat en ja zegt tegen Brussel

  En komen we in de EUSSR voor banken en multinationals.

 3. Het is een blunder die men elke keer weer maakt.
  Angst als breekijzer gebruiken om onafwendbare veranderingen nog een tijdje uit te stellen.
  Het is helemaal niet in het belang van burgers en dat weet deze clown maar al te goed.
  Het opvoeren van de druk moet er kennelijk voor zorgen dat deze mensen autoriteit uitstralen en de burger zich veilig waant.
  Terwijl er feitelijk hier en nu mogelijkheden te over zijn om fouten te herstellen de mensen weer vertrouwen te geven.
  Dat men niet voor die weg kiest is onderdeel van de strategie.

 4. De EU is een koekoeksjong. Gelegd in ons nest en door velen vertroeteld. Maar zoals het in de praktijk gaat met een koekoeksjong: het is nu groot geworden en werkt alle andere jongen het nest uit. Het koekoeksjong is onverzadigbaar. De vader en moeder van het nest vliegen zich een ongeluk om het jong voldoende eten te geven. Ze moeten toestaan dat hun eigen jongen het nest uit worden gewerkt ten behoeve van deze bastaard,
  Arm Nederland… door niet radicaal een streep te zetten door het Euro fiasco en straks weer braaf te stemmen op pro-EUROPA partijen werkt het mee aan de eigen begrafenis.
  Maar ja.. een volk krijgt de leiders die het verdient heeft.

 5. @Harry, de heer Bennink kan zich denk ik niet inlaten met complot theoriën, deze zijn namelijk niet bewezen.
  Wat hij hier opsomt zijn feiten, harde feiten.
  Wat de Bilderberg-groep wil weet niemand, want er zijn geen opnames van wat daar gezegd of geschreven wordt. Er is geen 100% bewijs dat de Bilderberggroep een duister zaakje is.
  Dat je alle punten bij elkaar genomen tot de conclusie kan komen dat die Bilderberggroep wel een duister zaakje is is aan de lezer zelf.
  Vooral je aan harde feiten houden meneer Bennink, dan is datgene wat schrijft betrouwbaar en kan voor waar aangenomen worden. Dit is voor mij als lezer belangrijk!

 6. @Gaengphed
  Hier heb je zeker gelijk in. Ben wel van mening dat:
  Wanneer iets er uit ziet als een gans, het kwaakt als een gans en het vliegt als een gans, het waarschijnlijk een gans is.
  Als je je hier meer in verdiept en beseft welke personen er rondlopen, dan kun je in deze context toch wel concluderen dat hier [u]op zijn minst[/u] toch eens serieus naar gekeken moet worden. En dat dit [u]op zijn minst[/u] eens breed uitgelegt moet worden in de kranten. Oftewel, het feit dat er geen vragen over gesteld worden door onze journalisten en MSM, doet mij vermoeden dat het bewust stil wordt gehouden. En dat is een schande wanneer men pretendeert in [u]een open democratie[/u] te leven!

 7. Even omgekeerd redenerend. Eigenlijk is het tamelijk bizar dat alle stappen die de EU tot nu toe neemt allemaal zo voorspelbaar zijn als er als “objectief” buitenstaander naar kijkt.
  Muntunie, Bankenunie, Politieke Unie je ziet het gewoon allemaal aankomen…

 8. 1) Er is geen sprake van nivellering. Als er sprake is van nivellering zou het geld naar de creperende mensen op de straat in Griekenland gaan ipv naar de zogenaamde schuleisers van Spataliekenland. Het is infeite niets anders van hoe komt het geld van de belastingbetaler zo snel mogelijk in handen van de bankcriminelen, …. om de leugens langer aan de praat te houden, terwijl de grondvesten van de westerse economie (neoliberalisme) als de Euro zo rot zijn als een nispel.

  2) De hedendaagse neoliberale status-quo moet gehandhaafd blijven en daar mag vooral niet aan getwijfeld worden. Ook crepeert straks 90% van de Europese bevolking door de gevolgen van dit onzalige reddingsbeleid. En ondertussen is dit “reddingsbeleid” tot mislukken gedoemd en als de zaak uitelkaar spat zijn de rapen echt gaar.

  3) Er is idd niets tegen een Europese Unie en Europese samenwerking, mits deze volledig democratisch is, de bevolking volledig serieus wordt genomen en niet alles door lobbygroepen door wordt gepusht en vervolgens de regeringslijders alles in achterkamertjes wordt bekonkeld en door de parlementen gedrukt. Zie o.a. de grondwet. En als aalmoes hebben we een tandenloos Europees parlement.

  4) Er is totaal geen duidelijke afbakening wat bij Europa hoort en wat nationaal hoort en dit Europa trekt steeds meer naar zich toe terwijl de Europese bevolking door de media tegen elkaar uit worden gespeeld en allang genoeg heeft van de schijndemocratie binnenland en de Eurobureaucratie vanuit Brussel.

 9. @Harry, daar is absoluut geen twijfel over! Dat zou 100% zeker eens diep nader onderzocht moeten worden. Met andere woorden : van mij mag een ieder die ooit een keer uitgenodigd is geweest voor zo’n bijeenkomst met de billen bloot, dus ondervraging onder ede.

 10. Wat zijn wij blij dat we in de EURO zitten. We moeten dat motto houden hoor. En zeker uit Spanje en Italie en Griekenland die dat bij ons het mes op ons keer zet.
  Gewoon roepen dat de burgers blij zijn met Europa! Want mensen mogen niet het gevoel krijgen dat ze belazerd worden. Want jaah wij moeten nota bene de staats kas van europa leeg roven. En daarna rennen Griekenland en Spanje en Italië weg. En dan kunnen wij lachen naar onze lege schatkist wat we in de gouden eeuw bij elkaar hebben geroofd. Mag hopen dat de rijke mensen wel zo aardig zijn om in Nederland te blijven. Of rennen ze in eens snel naar een ander land.
  Maarja ik geloof niet in een euro. Ik geloof meer in anderen grondstoffen. Sorry voor de eurofiel.

 11. @ Gaengphed Wat mensen in hun vrije tijd doen mogen ze van mij betreft zelf weten, echter gesloten conferenties bezoeken op staatskosten is natuurlijk weer iets anders. Dan verwacht je ook dat zoiets verantwoord wordt.

 12. Tijd dat alle politieke partijen, de Tweede en de Eerste Kamer opgeheven worden en alle ministers en staatssecretarissen naar huis worden gestuurd en Brussel met één sterke leider alles voor het zeggen krijgt. Dat levert direct al een flinke bezuiniging op de overheidsuitgaven op!

 13. @Pe, mensen die op het niveau werken van staatslieden, …hebben (haast) geen privé-leven. Krijgen ze natuurlijk ook wel naar betaald 😉
  Bovendien….wie gaat er in zijn vrije tijd naar een Bliderberg-conferentie hahahaha

  @Moin, weet je zeker dat je dat wilt? Dat betekent dat je akkoord gaat met een Italiaanse EU president, of een Spaanse? Immers is er dan geen soevereiniteit meer.
  Geestelijk ben ik daar nog niet klaar voor 😉

 14. @Moin
  gevaarlijke wens die je daar doet…
  Macht corrumpeert, absolute macht corrumpeert absoluut!
  Wat jij nu zegt is precies wat er aan de hand is en diegene die dit nu aan ons presenteren als oplossing van alle ellende, hebben die ellende ook gemaakt. Vertrouw jij ze dan?

 15. @Moin

  Zo lang dit Europa nog 2 maal maandelijks verhuist van Brussel naar Straatsburg, ben ik pertinent tegen elke vorm van uitbreiding van dit absurde, megalomane project.

 16. @ Alle reageerders. Zij die vinden dat ik belangrijke zaken onbelicht laat en anderen die ter verdediging steun verlenen.

  Voor [b]complottheorieën[/b] moet je niet bij mij zijn maar op andere weblogs. Ja, ik neem er met aandacht uitgebreid kennis van en analyseer ze op basis van argumenten en logica. Ik zal er zeker niet over gaan schrijven.

  Dat wil niet zeggen dat er niet een heleboel belangen en belangengroepen zijn. Bij gewone mensen, ondernemers en natuurlijk in het bijzonder politici en de politieke partijen als organisaties van politici, secondanten, leden en kiezers.

  Zeker is dat vele persoonlijke doelen, drijfveren en belangen worden omgezet in politieke agenda’. In voor wat hoort wat en de ene hand wast de ander. Om er over te kunnen schrijven is er toch minstens een redelijk vermoeden nodig van schuld aan een strafbaar feit, belangenverstrengeling, niet ethisch handelen of iets wat daar in de buurt komt.

  Complottheorieën kunnen spannende verhalen opleveren dat is zeker. Buiten dat valt er gelukkig ook genoeg te schrijven en daar houd ik me dan maar even bij.

 17. Volgens mij had Hilary Clinton de uitspraak: ‘Never waste a good crisis’. Volgens bedoelde ze hiermee dat je het moet gebruiken ten goede van het algemeen belang. Brussel lijkt het vooral te gebruiken om meer macht naar zich toe te trekken.

 18. @15 volgens mij is dat verhuizen juist een gevolg van nationalisme. De fransen wilden ook een zetel voor het EP binnen de muren hebben…

 19. @Ben H.J. Helemaal eens.
  Denken we nou echt dat die ‘geheime bijeenkomsten’ hun besproken waar op het internet zullen gooien ? Nee, laten we ons dan maar bij de feiten houden. Feit is natuurlijk wel dat dit ‘geheimzinnige gedoe’ de complotters in de hand werkt. Waarmee ik wil zeggen dat ‘geheim gedoe’ fout is !

  Dan nog even over het artikel: Nog maar 70 jaar geleden zaten we in oorlog. Ik spreek nog dagelijks met mensen die weten wat dat was. Waarom waren we in oorlog ? We wilden ons niet laten bezetten door een heerser van een ander Europees land ! Er was dus weerzin ! Kwaadschiks is het 70 jaar geleden geprobeerd. Velen miljoenen slachtoffers zijn er voor opgeofferd. Waarom zouden we het nu ‘goedschiks’ accepteren dat iemand uit een andere cultuur gaat bepalen wat goed voor ons is ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: