Wie voorafgaande aan de Euro-top de uitspraken van Bundeskanzler Merkel heeft gehoord, natuurlijk bijgevallen in “krachtige” en nietszeggende termen door onze premier Rutte, die kan niet anders dan verbijsterd zijn over de uitkomsten van de top, namelijk een duidelijke machtsverschuiving naar de big spenders, de Club Med-landen Italië, Spanje en Frankrijk.

mario monti fotoVoor degene die goed heeft opgelet was al duidelijk dat premier Monti, gesteund door Rajoy en Hollande, de stellingen had betrokken in een alles of niets verhaal. In het Italiaanse parlement had Monti al aangegeven dat het wat hem betrof ging om het redden van Europa. Het voorkomen van een ramp. Dat hij bereid was om desnoods door te gaan met onderhandelen tot zondagavond, als er niet een voor Italië en Spanje gunstige beslissing zou worden genomen. Te weten steun voor een flinke renteverlaging op staatsobligaties en meer.

President Napolitano

Om de aanval helemaal compleet te maken en de druk nog wat op te voeren kwam de Italiaanse president Napolitano met een waarschuwing voor de Europese leiders dat de politieke steun voor de technocratische Monti in zijn land aan het verdwijnen was met alle risico’s van dien voor Europa en de wereld. Een terugkeer van Monti  met een voor Italië gunstige regeling zou dan ook absoluut noodzakelijk zijn.

Tactiek van de terreurdreiging

In een door mij nog niet gepubliceerde analyse van wereldwijd genoemde opties rond de crisis in Europa kwamen er wat Duitsland betreft een aantal mogelijkheden naar voren. Waaronder:

Zoals het er nu uitziet is, onder druk van Monti’s strategie gekozen voor strategie vier waardoor de zuidelijke landen duidelijk aan kracht en macht hebben gewonnen. Wat ook klip en klaar is dat naast de grote vier de andere 13 landen van de Eurozone hun invloed en zeggenschap compleet hebben verloren. Het zijn niet meer dan cheerleaders die op tijd hoera of boe mogen roepen naar gelang het de groten uitkomt.

Een onze premier Rutte? Er is maar één term die in mij opkomt namelijk: Plaatsvervangende Schaamte. Zo veel bla bla, nietszeggende statements. Meer dan jammer. Maar ja. Eigenlijk hebben we dat wel een beetje verdiend, krijgen wij als lauwe Nederlanders een koekje van eigen deeg. De VOC is immers ook niet welvarend geworden door stil te zitten. Zo lang we niet met zijn allen in beweging komen hoeven we ook niet te wijzen naar de ander.

Lees hier meer info over dit onderwerp – Europa: Duitsland geeft toe aan Italë en Spanje

26 reacties

 1. Ik herhaal wat ik ook al in een ander draadje postte

  Het begin is er al

  “Vergeleken met gisterenavond is de Nederlandse rente op 10-jarige staatsobligaties met 0,2% omhooggeschoten, wat overeenkomt met 0,8 miljard/jaar meer rentelasten voor de Nederlandse belastingbetaler. Dat is 115 Euro per Nederlands gezin aan extra kosten, enkel vanwege de hogere rentelasten die een bankenunie te weeg brengt in NL. Ook in Duitsland is de rente met 0,2% omhoog geschoten.
  De rente in Spanje en Italie is sinds gisteren dan wel gedaald met 0,5%, maar wij betalen daar de prijs voor. Zo werkt dat in de Transferunie die Merkel en Rutte mede mogelijk maken.”

 2. Iedereen ziet het MEGA BEDROG.

  Waarom gaan de edelmetaal prijzen dan niet naar de hemel!
  Zowel GOUD als ZILVER zijn flink onderuit gegaan.

  Rara, hoe kan dit? Geen enkele valuta is nog te redden, geldpers draait volop, alleen al voor Spanje en Italië zal 2.300 Miljard niet genoeg zijn.

  Wie zit aan de touwtjes te trekken of heeft niemand iets door?
  Is er soms helemaal niets aan de hand en komt het over 1 jaar weer helemaal goed?

 3. Allen van harte gefeliciteerd met The Road to Perdition die na gisteren ontdaan is van haar laatste obstakels ; de weg naar het ravijn ligt nu ècht wijd open, en we zitten allemaal vastgeketend in een voertuig dat door Bilderbergers en andere mondialisten (=landverraders) wordt bestuurd.

  Het omdoen van uw gordel heeft dan ook geen enkele zin meer, bespaar u de moeite.

  “Bedankt” Rutte & Jan-Kees !

  Het volk zal jullie wel binnen afzienbare tijd komen ‘bedanken’ , en wel op een hele originele wijze, neem dat maar van mij aan …

  Gaan jullie bungee jumpen aan een paar snelbinders … made in China natuurlijk …

 4. .
  .
  Duitsland heeft nog steeds de grootste troeven in handen.

  Merkel speelt haar verlies.

  Vanmiddag moet Merkel terug naar Duitsland om te stemmen over het ESM en er ligt nog een aanklacht tegen het ESM. Ik ben bebieuwd naar de reactie’s en zij ook.

  Duitsland zoekt naar het juiste moment om de D-marken uit de dozen te halen.

  Politici en Bilderbergers kunnen de strijd niet winnen van de volkstaal en die is simpel, waarachtig en populistisch.

  Wij willen niet dokken voor de Spaanse banken. Punt uit.

  Groet hyperinflatie wordpress.

  .

 5. Het ESM wordt gevuld door de belastingbetaler en gebruikt om de banken rechtsreeks te helpen hun mega-off-balance rotzooi mee te verbloemen.

  Ondanks de afspraak vooraf dat het ESM de banken niet rechtsreeks zou mogen steunen.
  Wordt gewoon even aan de kant gegooid door Angela Mekker en Mark Flutte.
  Echt gewoon landverraad en volksbedriegerij.

  Wij werken nu dus in principe voor de spaanse en italiaanse banken?? Denk daar eens even goed over na.

  Het ESM is nog niet ingegaan of het is al op.

  Het is nu echt het begin van het einde…

  http://www.telegraaf.nl/dft/12454119/___Doorgaan_met_euro_is_gevaarlijk___.html

 6. @5 goh jij bent optimistisc. Over het ESM is allang een akkoord bereikt tussen de verschillende partijen in Dld. Daarnaast al zou het Dtse gerechtshof tegen het ESM beslissen dan wordt gewoon de grondwet aangepast.
  Volgens mij hebben de politici slechts een doel en dat is doorgaan met de EU totdat ze er zelf bij neervallen. Het lijkt op Adolf Hitler die in een berlijnse bunker zit en nog steeds denkt dat het tij gekeerd kan worden.

 7. @7 Ik als overigens ook ergens dat door deze aanpassing (rechtsstreek naar de banken) het ESM opnieuw dient geratificeerd te worden, omdat de tekst toch anders is. Wellicht springt Wilders hier op in, kan me geen andere politicicus.

 8. @9 gaat niet gebeuren…alles gaat gewoon zo door, wat betekent dat we dus ons doodvonnis hebben getekend…blanco maar ondertekende cheque voor de probleembanken in de EU. Het ESM.

 9. Een uitermate droeve dag. het zou eigenlijk een dag van Nationale rouw moeten zijn.
  Net wat anderen zeggen, we waren te gemakzuchtig en nu heeft een losgezongen elite van bankmensen en (EU) ambtenaren onze toekomst weggekaapt. Helaas.Duidelijk is wel dat we een enkeltje crisis/depressie heb gekregen sinds vanavond en ik vrees/vermoed dat de oude munten nooit meer terugkeren. De Bilderberg mensen hadden alleen nog crisis nodig om de landenkenmerken van de eurobiljeten en munten af te krijgen en dat gaat nu dus gebeuren. Wellicht komt er geld sanering binnenkort waarbij 3 of 4 oude eurosingewisseld kunnen worden voor 1 nieuwe euro. Natuurlijk is dat ook niet het einddoel; dat is natuurlijk 1 wereldmunt. Of tie nou gedekt is door goud of schuld zal de architecten van de VN een rotzorg zijn, want cash betalen wordt verboden, uitsluitende giraal en eletronisch betalen is mogelijk en andere betaalmiddelen zullen in de nieuwe politiestaat verboden worden op straffe van de doodstraf. Goud zal zijn waarde houden, maar alleen in de zwarte ondergrondse economie die ook dan zeker zal ontstaan of bestaan. In een dergelijk wereldbeeld passen geen vrije markten en de macht van de overheden zal zo groot worden dat velen van ons (noodgedwongen) collaboreren en degene die niet willen worden desnoods naar kampementen afgevoerd. De macht van de overheden zal zo groot worden omdat de zittende elite een dosis chaos en anarchie voor ons in petto heeft die zijn weerga niet kent en wij dus met zn alle wel moeten gaan roepen om die sterke man en overheid die de orde herstelt. Zie ook Midden Oosten. Ik wou dat ik een ander en positiever verhaal kon posten.

 10. @Madman en Pe, het ESM moet geratificeerd worden door 12 van de 17 landen. Op dit moment hebben 7 landen dit goedgekeurd, onder deze landen ja-knikker Nederland.

  Ik denk ook dat Wilders hier zwaar op in gaat zetten de komende dagen/weken.

  Nou, onze beste stuurlui gaan zo op reces. Fijn ook dat ze even alle probleempjes opgelost hebben.

  Heeft iemand Rutte gezien of gehoord tijdens de top? Of hebben ze hem versierd met een mondknevel en in de hoek gezet. In geen velden of wegen te bespeuren die man.

 11. Verstandige praat :

  http://xandernieuws.punt.nl/?id=661368&r=1&tbl_archief=&

  Kwootje :

  ***************************
  ” Het volksverraad van Rutte, en in zijn kielzog de partijen die zijn eurofiele beleid steunen (VVD, CDA, PvdA, D66 en GroenLinks) begint inmiddels dermate ernstige vormen aan te nemen dat het volk eens serieus moet gaan overwegen of er na de instorting van de eurozone, die nu weliswaar is uitgesteld maar straks des te harder zal zijn, niet een speciaal tribunaal moet worden opgericht om degenen die onze democratie, vrijheid en welvaart hebben opgeofferd voor de Nieuwe Wereld Orde droom van de fascisten in Brussel publiekelijk te berechten.”

  ****************************

  Ik zeg : Erasmusbrug + chinese snelbinders !

 12. Zijn er andere methodes te bedenken om het gehele Europroject te laten mislukken dan door alleen maar op de SP of op de PVV te stemmen?

 13. @Moin, dat kan! Dan moeten de mensen massaal hun Euro’s weg doen, of alles pinnen. Bij beiden krijg je ‘leuke’ effecten…

 14. @VanZaken : ” Ainsi soit-il ! “
  Vergeet niet dat die Xander een lopende MosZaad-operatie is in NL : Israël = Halleluia, niet ?
  ‘Joden’ (?) hebben eeuwig het gelijk aan hun kant, en zijn altijd het ‘slachtoffer’ hè ?

  Maar voor hun Grootste Verhaal ooit, de ehh … ‘gaskamertjes’ en zo, gelieve een uurtje naar onderstaande doc te kijken, gemaakt in 1992 door ene David Cole ; een [u]schitterende Khazaar [/u] waarvan er nog 10.000 op de wereld [u]zouden[/u] moeten rondlopen, zodat u meteen m’n ironie kan plaatsen :

  So Ktm says : Dig This One ! :

  http://www.dailymotion.com/video/xl000t_david-cole-in-auschwitz-full-documentary-the-holohoax-aka-shoah_news

  Afijn, ik vermoed (..) al een jaar of twee dat die ‘Meijer’-gast z’n stukkies dagelijks als kant en klare brokken aangeleverd krijgt door Zio-bronnen, in ieder geval wat betreft economie en militaire shit. Waar Evangelisch Gereformeerde Protestanten al niet goed voor zijn heh-heh …

  Eén vette PsyOps dus ; véél goede info, gekenmerkt door de totàle afwezigheid van de reële aanstichters van alle shit :
  de Zio-bitchez die Europa en de VS wéér eens als een ‘Proxy Entity’ gaan gebruiken voor het voeren van hùn oorlogen. Dit keer Syrië. En Iran over 2 of 3 maanden )

  De slogan van de MosZaad is ook niet voor niets “Governance by deceit” (ongeveer dan )

  Kopieer de bovenstaande link nou maar, want die staat er waarschijnlijk niet lang.

  Ik zou er trouwens zo nog een stuk of 4 of 5 kunnen geven.

  Voor mij begon De Grote Onthulling met Robert Faurisson, een franse universiteitsleraar die op tientallen tegenstrijdigheden stuitte en dus maar zèlf op onderzoek uit ging … met succes …

  Maar ik begrijp de verwijdering van deze inzending maar al te goed ; deze is ‘ ontoelaatbaar ‘ natuurlijk, … altans, onder de huidige Westerse (Zio-)opgelegde Burgerprogrammering hahaahaaa !!!

  Sorry !

 15. Beste @ KTM goede link , ik ben natuurlijk zelf ook in uswitz geweest en wat calculaties gemaakt en heb met eigen ogen gezien dat men het aantal slachtoffers reduceerde van 4 miljoen naar 1 miljoen. Toch is het niet verwonderlijk soviet unie was communistisch en uiteraard geleid zelfs tot op vandaag door onze criminele K vrinden dus we kunnen er niet verbaasd over zijn.

  Zoals altijd schrijft de overwinnaar de geschiedenis, helaas kan je een leugen een miljoen maal herhalen maar het blijft een goddamned leugen.

  Wakker worden medeburgers en neem niet alles voor waarheid aan wat je hoort of leest via de media.

  Teveel pathalogische leugenaars zijn actief in onze msm media.

 16. @VanZaken:
  [quote]Ook economisch relevant: volgens Xandernieuws (bron: Debka) kan “het spektakel” in Syrië dit weekend van start gaan:

  xandernieuws.punt.nl/?id=661386&r=1&tbl_archief=&[/quote]

  Wanneer dit gebeurt, zullen de economische gevolgen voor de E.U. desastreus zijn. Alleen al vanwege de omhoogschietende olieprijs!

 17. De kleine zwaar overdreven voordelen van de euro komen ten goede aan de profiteurs van het grootkapitaal via hoge bonussen door hogere winsten, mede door het zeer gemakkelijk afvoeren van personeel. De euro kan alleen gered worden door de economieen rond de middelandse zee naar ons niveau te tillen. Daarvoor hebben ze ons geld nodig en dat lukt beter als wij niets meer over onze centjes te zeggen hebben en dus will men een politieke unie want dan is de democratie effectief dood. In dit gat springen natuurlijk de immorele netwerkers van de falende graaiende bankiers. Hun handlangers in Brussel gaan natuurlijk geen tegenspel bieden. In tegendeel zij gaan er ook met de buit vandoor. Over een jaar of 10 breekt de hel los. Het zal namelijk blijken dat duizenden miljarden belastingcentjes van u en mij in de zakken zijn verdwenen van belasting ontwijkende bestuurders en ander tuig aan de mediterranee. ‘Ons’ geld staat dan veilig weggesluist op tropische bankrekeningen in belastingparadijslanden. Tegen die tijd kun je van je pensioen niet meer dan op een houtje bijten. Anderen gaan de bloemetjes buiten zetten. Aldus een schets van de toekomst in Jip en Janneke stijl.

 18. we hebben niet genoeg zilver en goud om ze als betaalmiddel te gebruiken..
  papiergeld is ingevoerd omdat er van iets te weinig was, of niet op dat moment voorhanden was…het biljet aan toonder geeft het recht tot transacties , bijv. aluminium/ijzer fabriek .
  zolang met de munt/valuta wordt betaald, is er vertrouwen in de munt en kan economie goed draaien..echter

  verwachte uitleningen van geld , moet wel overeenkomen met verwachtingen..

  wat in GR bloeit, bloeit hetzelfde anders in NL (arbeidsomstandigheden, en daarmee kosten structuur van arbeid en produkt)

  aan regels houden is ook afhankelijk van cultuur..we belanden aldus op het snijvlak van culturen…

  financieel economisch bezien is onze valuta de euro nog steeds de munt waarmee gehandeld wordt..het vertrouwen is hoog..omdat overheden met euro’s blijven betalen en de econommie nog steeds draait rond de euro..

  het zal pas effect hebben in europa als een land binnen europa een belangrijke uitvinding heeft bedacht en de patenten binnen europa laat gelden, wat de euro dan sterker kan maken…

  wie gaat die uitvinding doen…?

 19. Stelletje complot-amateurs met het historische besef van een garnaal. Mensen begrijpen gewoon niet dat in een steeds globaliserende en veranderende wereld grensoverschrijdende problemen ook vragen om een grensoverschrijdende aanpak.
  Dit betekent ook het herzien van fundamentele principes m.b.t tot staatsinrichting en diplomatieke verhoudingen. Nationale sovereinititeit is voor sommige een heilige graal, die word bedreigd door een globalistische diabolische agenda van machthebbers. Mensen realiseren zich niet dat toen de natiestaat zich begon te ontwikkelen eenzelfde soort idee van een duivelse agenda veel mensen bezighield.
  Politieke en economische samenlevingstructuren veranderen alsmaar als gevolg van nieuwe uitdagingen en ideeën over samenzweringen van duivelse machthebbers, over een eindspel/armageddon of een diabolische nieuwe wereldorde zijn simpelweg het gevolg van het onvermogen van mensen om de veranderende wereld te begrijpen. Daarom grijpt men graag terug op tot de verbeelding sprekende epische eindstrijd tussen goed en kwaad, en is men gefascineerd door het idee dat de wereld met veel spektakel zal vergaan. Deze ideeën worden echter gevoed door een heuse overkill van spionagethrillers, rampenfilms en postapocalyptische films, waar mensen zich maar al te graag mee identiciferen.

 20. @Rhododendron,
  Ik citeer “Stelletje complot-amateurs met het historische besef van een garnaal.”

  Historisch besef hmm. Ik stel voor dat u eerst even 3 eeuwen terug in de tijd gaat en eens bestudeerd hoe het fiat-systeem geïntroduceerd werd door John Law….en geëindigd.
  En vervolgens ook alle daarna gekomen valuta’s, koppelingen aan goud en ontkoppelingen van goud en wat de reacties daarop waren, economisch gezien.
  Daarnaast is het misschien ook interessant om te lezen hoe de bankiers van toen oorlogen zijn begonnen. Wie die bankiers waren en hoe de namen van toen in het hedendaagse gewoon terug te vinden zijn naamvoeringen van huidige financiële instellingen. Let ook op de schilden die destijds gebruikt werden en nu.

  Ja, een hoop is complot. Maakt het misschien spannend voor deze of geen, maar ik kan u verzekeren dat het meerendeel gewoon steevast gedocumenteerde geschiedenis is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: