Europa gaat opnieuw open…

…en wel hoofzakelijk om de reisindustrie, die aan het spreekwoordelijke draadje hangt, te redden. Of te redden wat nog te redden valt? Alles en iedereen die werkzaam is in de toeristische sector. ´Although the Continent is still battling a third wave, improving vaccination rates have coincided with falling daily tallies for both cases and deaths (which have fallen substantially since last year’s peak across Europe). Lockdowns in several countries are finally being loosened as infection rates ebb.´ (Zerohedge.com). Ursula von der Leyen, Voorzitter van de Europese Commissie, beloofde vorige maand al dat Amerikanen en iedereen die voldoende gevaccineerd is, snel weer in de Europese Unie welkom zouden zijn. Zij heeft nu een concreet plan klaar, dat nog door de lidstaten geratificeerd moet worden, al zal dat vermoedelijk geen problemen opleveren. Allemaal zullen ze wel zitten springen om gulle toeristen te ontvangen. 

Hoogste tijd

´It’s “time to revive the EU tourism industry and for cross-border friendships to rekindle — safely,” Commission President Ursula von der Leyen said on Twitter.´(Bloomberg). Bijna 25 procent van alle inwoners van de EU is geheel of gedeeltelijk gevaccineerd, luidt het:

Source: Bloomberg

Schifting

De ene bron spreekt van einde mei (!) en de andere van einde juni 2021. Onder gevaccineerd zou worden verstaan ingeënt zijn met ´all shots approved in EU — including those produced by Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Moderna, as well as the J&J jab.´ Dat betekent hoogstwaarschijnlijk ook dat wie met Russische en Chinese vaccins behandeld is niet toegestaan wordt de EU binnen te komen. Als Europeanen zullen we een ´Digital Green Certificate´- een vaccinatiebewijs op papier en via een app – krijgen. Wedden dat e.e.a. vast nagemaakt gaat worden? Bent u van plan veel of ver te gaan reizen, en dan nog deze zomer? Gaat u snel terug handen schudden met onbekenden, laat staan ze omhelzen? Hoe lang denkt u dat we nog met mondkapjes zullen rondlopen? We vernemen het als altijd graag…!

3 reacties

 1. Volgens Mary Ramsay gaan we nog jaren verder met de mondkapjes en social distancing. https://www.independent.co.uk/news/health/face-masks-social-distancing-covid-scientist-b1820256.html De CEO van Pfizer vindt het raadzaam dat we ons jaarlijks laten inenten. https://www.cnbc.com/2021/04/15/pfizer-ceo-says-third-covid-vaccine-dose-likely-needed-within-12-months.html#:~:text=AFP%20%7C%20Getty%20Images-,Pfizer%20CEO%20Albert%20Bourla%20said%20people%20will%20%E2%80%9Clikely%E2%80%9D%20need%20a,vaccinated%20against%20the%20coronavirus%20annually. De CEO van Moderna denkt er niet anders over: https://bestlifeonline.com/moderna-ceo-covid-vaccine-news/ Wat zou ik wat graag een beetje optimistisch zijn maar alles wijst erop dat het coronavirus nog niet van de baan is.

 2. Net als heel veel landgenoten ga ik deze zomer NIET op vakantie naar (Zuid)-europa, zelfs niet als ik gevaccineerd zou zijn. Wat de hoge EU-ambtenaren met hun riante onkostenvergoedingen niet begrijpen is dat de realiteit voor de gewone burger er heel anders uitziet omdat zij zich niet in ons kunnen verplaatsen. Bedenk nu zelf… Hoeveel vakanties worden er niet betaald vanuit de snabbel, de inkomsten van de pedicure aan huis, de massagesalon, de klusjes op zaterdagmiddag, de studentenbijbaantjes in de horeca, de verhuur van jezelf of materiaal voor feesten en partijen, etc. Zelfs heel veel mensen zijn in hun primaire inkomen geraakt in bijvoorbeeld theater, horeca, winkels, fysiotherapie, etc…. Denk je dat die in juni, juli, augustus hun winkel sluiten om op vakantie te gaan????
  Die mensen die totaal niet snappen hoe wij moeten (over)leven in hun dure overheidslease Tesla’s in Wassenaar gaan hier een volkomen verkeerde inschatting maken is mijn verwachting.
  Overigens zullen zijzelf een heerlijk rustige vakantie hebben deze zomer en hopelijk geven wij nog wat van ons vakantiegeld uit in eigen land om onze horeca en winkels echt te steunen.

 3. Virus smashen en tegelijk veel geld cashen, in talloze varianten. Met de vrijwillige ondersteuning van het dankbare publiek. Wat wil je nog meer?

  Op dezelfde succesvolle manier zullen we ook in staat zijn de fysieke vervuiling te tackelen en digitaal te transformeren, teneinde de mensheid en het aanschijn van de aarde te vernieuwen.

  De emissierechten vliegen als warme broodjes over de toonbank. Hosanna! We gaan alle doelstellingen halen. Nee, alle verwachtingen overtreffen. Geld zat. Solidair, collectief uit de belastingpot. Sociaalliberaal is ons ideaal!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.