Het akkoord om het EU grondgebied tegen 2050 klimaatneutraal te maken, is rond. De Klimaatwet, waarover maandenlang gediscussieerd werd en zelfs gebakkeleid, is een feit. Eigenlijk precies op tijd om als een éénheid van 27 lidstaten in de virtuele conferentie te stappen, georganiseerd door de Amerikaanse president, die morgen plaatsvindt. Dit Akkoord wordt nu al historisch genoemd door betrokkenen (´Frans Timmermans, de Europese klimaattsaar en auteur van de klimaatwet´, niet echt populair hier op Biflatie, ik weet het…) En dan mogelijk ook dat van donderdag 22 april 2021, als dit de kers op de groene taart wordt? Joe heeft er in ieder geval zin in, als initiatiefnemer van wat een virtuele top wordt morgen. En wij als Europese Unie, met de nadruk op Unie, tonen vandaag reeds eenzelfde positieve, eengezinde houding. Het betekent wel…hm, véél. De ambities en prognoses, voorbereidingen voor alvast 2030 moeten opgeschroefd worden.

Stap voor stap wel maar de tijd vliegt. En dringt. Dit is het geval voor alle 27 landen, waaronder natuurlijk Nederland. Wij denken dan dadelijk, toch, aan ´wie gaat dit betalen, wie gaat wat betalen´? Want dat er meer dan één tandje bijgestoken zal dienen worden, staat wel vast. De kwalijke CO2 uitstoot van eerst voorzien 40 procent tegen 2030 (nog nauwelijks 9 jaar!) moet naar 55 procent. Dat scheelt een slok op een borrel, dunkt ons. ´Donderdag organiseert Biden een virtuele klimaattop met 40 wereldleiders, waaronder ook Xi Jinping en Vladimir Poetin. In de aanloop naar die top kondigde de Britse premier Boris Johnson, gastheer van deklimaattop in Glasgow in november, een forse uitstootvermindering met 78 procent tegen 2035 aan. Biden zal de VS-ambities wellicht net voor zijn klimaattop bekendmaken.´ 

 

5 reacties

 1. Dan zal Timmermans, zoals het een topbestuurder betaamt, toch ook wel een businessplan hebben gemaakt, van lasten versus baten? Of worden we weer geacht de biljoenen ‘ins Blaue hinein’ en op hoop van zegen in een bodemloze put te gooien?
  ‘Klimaatneutraal’ leven is natuurlijk een prachtige doelstelling, maar welk effect zal het, naast een ontwrichting van de maatschappij, dan nog hebben op het klimaat?
  Hou toch op met al die politieke sprookjes. We kunnen ons waarschijnlijk beter voorbereiden op de gevolgen van alle mislukte ‘ambities’ in de afgelopen vijftig jaar, waardoor de desastreuze ontwikkelingen voor milieu en klimaat onomkeerbaar zijn geworden. Eerlijk duurt het langst.

  1. Reken maar van yes, dat er een businessplan is gemaakt!
   Het ‘redden van het klimaat’ als boost voor het terminale kapitalisme, als dé nieuwe industriële revolutie. De burger betaalt.

 2. Bewust wordt het volk uitgemolken. Nu weer onder het mom van het klimaat. Dit plan zal ook wel deel uitmaken van het grotere plan, de invoer van de NWO.
  De arme burger, de 500.000.000 die er nog over mogen blijven, die dit waanzinnige bedrag weer mag betalen en als slaaf voor de zogenaamde elite mag / moet dienen.
  Ik ben dat gedoe zo ontzettend zat. Constant wordt het volk bedonderd.
  Wanneer zouden de ogen toch eens open gaan? Ik vrees van nooit.
  Zolang ik nog mensen, die alleen in een auto zitten, met een mondkapje op zie, dan krijgt de elite 100% haar zin. Walgelijk. Arme kinderen en kleinkinderen.

  1. Ze willen bij de massa horen maar als de massa moet opstaan (door collectief passief te worden en niet meer mee te werken hieraan, bijvoorbeeld), sukkelen ze in slaap en steken ze hun hoofd in t’ zand. Eigenlijk verdien je dan niet beter, sorry. Ook gezien de stemuitslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: