Europa krijgt steeds meer macht

6

baraossWoensdagmiddag 12 september 2012. Voorzitter van de Europese Commissie, Jose Manuel Barosso, houdt voor het Europese Parlement zijn jaarlijkse “State of the European Union“. Het is inmiddels al de derde keer dat de voorzitter van de EC dit doet en zijn plannen ontvouwt voor het komend jaar. In zijn toespraak presenteert Barosso zijn blauwdruk voor een hechtere economische en monetaire unie. Vervolgens komt de Portugees met een routekaart naar een bankenunie.

Om deze bankenunie te bereiken zal de ECB extra taken toegewezen krijgen om beter toezicht te kunnen houden op alle Europese banken. En zo wordt de weg naar een Europa door de eurocraten in Brussel en Frankfurt steeds verder ingeslagen. Misschien wel de belangrijkste zin die Barosso uitsprak tijdens zijn SOTEU was: “Let’s not be afraid of the word: a federalisation of naton states“.

Gelukkig is er dan nog altijd Nigel Farage. De Brit die opkomt voor burgers die geen heil zijn in het opgaan tot een groot, federaal Europa. In 6 minuten tijd maakt hij alle plannen voor een gecentraliseerd Europa met de grond gelijk.