Europa slaat terug & de gezondheid van Trump

4

De stand was 1-0 voor de VS doordat Trump had besloten plots staal en aluminium uit Europa zwaarder te gaan belasten. Dit ‘onevenwicht’ wordt volgende maand hersteld tot 1-1. Want in juli 2018 heft het aangevallen Europa op haar beurt hogere importtaksen op Amerikaanse producten. Het zal gaan om onder andere ‘pinda’s, sinaasappelsap, jeans, motorfietsen en bourbon’. Met het recht om nog meer producten te gaan belasten. Actie en reactie dus. Wie kaatst kan de bal verwachten, zoals het spreekwoord terecht zegt. De handelsoorlog lijkt nu echt begonnen.

Trump tegen zo’n beetje alles

President Trump vaardigt de ene vreemde maatregel (lees: provocatie) na de andere uit. Tegen immigranten door gezinnen te scheiden. Tegen het milieu door beschermde gebieden te openen voor de olie- en gasindustrie. Tegen China. Tegen Noord-Korea. Dan zal hij met Kim Yong-un gaan spreken, dan toch niet, of misschien toch weer wel? Tegen… alles en iedereen  eigenlijk lijkt het wel. Je zou je nog gaan afvragen of hij ze allemaal nog wel op een rijtje heeft?! Het zou niet voor het eerste zijn als mensen dat afvragen, lees bijvoorbeeld eens: Donald Trump’s mental health is still a question.

De Gezondheid van Trump

Het is mogelijk al eerder gebeurd hoor! Ronald Reagan (1911- 2004) kon in office als president van de VS (1981-1989) heel moeilijk namen onthouden. Goede kans dat hij toen al symptomen ondervond van de ziekte, Alzheimer, die hem uiteindelijk zou vellen. Officieel werd dit altijd ontkent maar wie gelooft ‘officieel’ nu nog….? Recent kwam trouwens ook uit dat Donald Trump zijn eigen ‘gezondheidscertificaat‘ opgesteld heeft! Stranger things have happened!

Boven de wet

Hij dénkt nu de Amerikaanse industrie zo te beschermen, door iedereen en alles aan te vallen, te dreigen, te provoceren. Maar net het tegengestelde zal gebeuren. Regelmatig wordt hij (als u het mij vraagt en kijk maar naar de feiten en resultaten) teruggefloten door het verstandige deel van zijn entourage. Ja dat bestààt er gelukkig nog. Bijvoobeeld: heeft u nog iets gehoord van die befaamde ‘muur’ aan de grens met Mexico? Forget it! Trouwens: zijn uitspraak dat hij het absolute recht heeft zichzelf te pardonneren zegt al genoeg zeker? In Trumps mind maakt hij niet alleen de wet, hij is de wet, staat er boven zelfs. Ik dénk…dat hij denkt dat hij God is. Geloof ’t maar! ‘In God we trust’ wordt vast en zeker binnenkort veranderd in: ‘In Trump we trust’!