Dat tonen de naakte cijfers toch over het eerste kwartaal van dit jaar, 2021. De eurozone economie is met 0,6 procent gekrompen over die periode, en de Noord-Amerikaanse net met 1,6 procent gegroeid! Het is The New York Times die het als breaking news meldt. ´Coming a day after the United States disclosed that its economy expanded 1.6 percent over the same period, the European downturn presented a contrast of fortunes on opposite sides of the Atlantic.´ Oei, dan moeten we vast nog méér euro´s verzinnen, bijdrukken, creëren… TNYT wijt het aan problemen om voldoende vaccins te bemachtigen en, jawel, oh ironie, te weinig ´stimulus spending´!

Jerome Powell zegt als Voorzitter van de Fed dan nog dat hij niet van plan is dit ´stimuleren´ te stoppen. Verder doen zoals we bezig zijn, zegt hij. En vergeet niet dat de Amerikaanse dollar nog steeds de wereld-reservemunt is. Inflatie? Geen probleem hoor. Eat this, Europe!

Echter: Mark Moss beweert – en toont ook geloofwaardig aan – dat de neergang van de USD als reservemunt reeds onderweg is! ´Dit is hoe een munt sterft´ is de titel van zijn betoog: 

En wat die inflatie betreft waarover noch de Fed-baas, noch wij (?!) ons zorgen moeten om maken? Dat zou wel eens hyper-inflatie kunnen worden – alstublieft. Dus: eat this, US of A! Tenslotte nog dit: wat voor Amerikaanse ´groei´ is dat dan wel, wanneer je 3 tot 4 dollar (nieuwe) schulden moet aangaan voor 1 dollar groei van je economie…?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: