rp_eurovlag.jpgHet is goed om in de aanloop naar de verkiezingen van het EP (Europees Parlement) even de boel op een rijtje te zetten wat betreft de stand van zaken in de EU. De Europese verkiezingen worden in Nederland gehouden op 22 mei 2014. Hier zijn 26 zetels te verdelen waarbij de Europarlementariërs worden gekozen voor een termijn van 5 jaar. Het Europees Parlement telt wel liefst 766 zetels. Het mag wat kosten dus. Om hier een indicatie te geven wat het ons burgers dan wel kost is onmogelijk. Na even googelen raak je de weg kwijt, omdat er nauwelijks officiële cijfers naar buiten worden gebracht. Dat de kosten hoog zijn mag duidelijk zijn. Behalve een vaste beloning voor de Europarlementariërs, zijn er veel onkostenvergoedingen en een gigantische pensioenopbouw. Veel onderzoeksjournalisten proberen achter de werkelijke cijfers te komen maar het blijft behoorlijk troebel.

Parlementariërs kosten bakken met geld

Ik denk dat we gerust kunnen stellen dat er per parlementariër een bedrag van ruim meer dan € 100.000,= per jaar wordt uitgeven. Daardoor kunnen we het sommetje best ruim berekenen door het aantal parlementariërs met dit bedrag te vermenigvuldigen en vervolgens die € 76.600.000 af te ronden op € 100.000.000,00. Hiervoor gaat de Europese burger dus naar de stembus. Het is maar dat u het weet. Ben benieuwd hoeveel er dit jaar weer thuis blijven. Overigens is het grote aantal thuisblijvers zeer verontrustend. Dat geeft namelijk aan hoe weinig vertrouwen de Europese burgers hebben in de EU. Ondanks het sterk afnemende vertrouwen worden juist de bedragen waarmee het EP loopt te smijten alleen maar groter. Hoezo democratisch gekozen EP? Je mag toch stellen dat de wegblijvers geen belang hechten aan een grote reus die de parlementen van de kleine duimpjes zoals NL, België, Luxemburg, Finland, etc. alleen maar beteugelen? Toch houdt de EU ons burgers in een ijzeren greep en doen we er weinig tegen behoudens wat kleine demonstraties af en toe, welke meestal buiten de media worden gehouden.

Economische vooruitgang in EU?

Wat betreft de ontwikkelingen van de Europese economie moeten wij allen geloven dat deze is verbeterd, althans dit wil de mainstream media (MSM) ons doen geloven. Ongeveer alle beleidsmakers roepen dat het economisch weer de goede kant opgaat. Zelfs Griekenland mag weer geld lenen op de financiële markten en ook Portugal doet het beter dan verwacht. Daarbij moet wel worden aangetekend dat de begrotingstekorten nog ruim boven de norm liggen en dat de werkloosheid nog gigantisch is, maar toch, beste lezers, de staatsboekhouding staat er wat beter voor. Let wel, het huishoudboekje van de staat dus. De beelden van de bedelende burgers in de straten in Athene en Lissabon worden niet getoond in al die positieve berichtgeving. Uiteraard niet, want we moeten wel een beetje opgewekt naar de stembus. Dus we doen net of er helemaal geen Europese perikelen meer zijn. De keuze van de maand mei is waarschijnlijk een bewuste keuze omdat de lente de meeste mensen vrolijk stemt. En een vrolijk mens stemt voor twee natuurlijk. Maar moeten wij met ons allen wel zo vrolijk zijn? Als we kijken naar de berichten die er niet zijn maar bewust buiten de MSM worden gehouden. Laten we eens kijken naar Frankrijk.

Frankrijk

In Frankrijk is na het debacle van de onlangs gehouden verkiezingen een nieuwe minister van Financiën (Michel Sapin) aangesteld. Zijn eerste daad was om te proberen de deadlines op te rekken die voor het terugdringen van het begrotingstekort zijn opgesteld. De Europese norm van 3 procent tekort komt volgens een raming van de EC uit op 4 procent. Het lijkt er op dat Frankrijk, net als 10 jaar geleden samen met Duitsland gebeurde, probeert te vermijden dat hun begroting aan de strenge Europese regels wordt onderworpen. Dit gaat dus een hele strijd worden omdat heel duidelijk door de Europese Commissaris Olli Rehn is aangegeven dat Frankrijk geen meer tijd krijgt. Maar een strijd van deze omvang betekent nogal wat, dus wordt het begrotingsgevecht uitgesteld tot de verkiezingen achter de rug zijn. Daar kun je op wachten. Stel je voor, dikke trammelant zo vlak voor de verkiezingen. Dit is natuurlijk pure manipulatie en alle onenigheid wordt lacherig voor de camera weggewuifd. Niks aan de hand hoor, komt na de verkiezingen allemaal in orde. Dat waag ik natuurlijk te betwijfelen, want wij kritische burgers zijn het nu wel zat om weer door Frankrijk om de tuin te worden geleid.

Einde oefening voor Frankrijk?

Hebben wij door enorme bezuinigingen en afbraak van onze sociale zekerheden eindelijk onze begroting weer een beetje op orde. Nou ja, wat heet, een minder groot tekort wat mogelijk net onder de 3 procent lijkt uit te gaan komen, althans volgens het CPB. Daar hebben we met z’n allen een grote prijs voor betaald met veel faillissementen en een recordstand van onze werkloosheid. Het zou ronduit belachelijk zijn dat Frankrijk er nu mee weg weet te komen door als grote broer z’n macht te gaan gebruiken en meer tijd gaat kopen. Dit mogen onze EU-bestuurders nooit toelaten. Dat is puur bedrog voor de kleinere EU-landen die als beste jongetje van de klas van alles en nog wat aan de kant moesten zetten. Frankrijk moet absoluut net zo goed als de andere EU-landen gedisciplineerd werken aan hun huishoudboekje. Anders, einde oefening.

Einde EU?

Echter mogen we verwachten dat de Fransozen het al ingezette, maar onvoldoende bezuinigingsbeleid, niet langer dulden wanneer blijkt dat er nog veel meer bezuinigd moet worden. Dat zal ongetwijfeld het gevolg zijn van de onlangs gemaakte Europese afspraken. De ontevredenheid bij de burgers in de andere EU-landen neemt met de dag toe en zal zeker tot protesten gaan leiden als blijkt dat binnen de EU met twee maten wordt gemeten. Dan is het eind zoek. Het zal heel goed kunnen zijn dat bij de aankondiging van de Franse regering van diepgaande bezuinigingen de vlam in de pan slaat in een aantal grote Franse steden. Dit zal best een overslaand effect kunnen hebben op de burgers van omliggende landen waar de burgers, behorende tot de grote middenklasse, inmiddels ook behoorlijk moe zijn van de aanhoudende bezuinigingen. Zou na de zachte winter een hete zomer de straten van veel Europese hoofdsteden doen vollopen met woedende demonstranten die na jarenlange intimidatie, beteugeling en tiranniek van de EU het nu eindelijk eens een keer helemaal hebben gehad? Zou het einde van de EU dan toch eerder in beeld komen dan onze Alexander Pechtold wil geloven? Het worden spannende tijden.

Gerrit Welbergen

26 reacties

 1. Ik durf een voorspelling aan; de verkiezingen op 22 mei gaan misschien helemaal niet door. De apparatsjiks in Brussel loopt het inmiddels al dun door de broek. Ze weten dat ze een gigantisch electoraal pak slaag gaan krijgen.

  We moeten er misschien toch rekening mee houden dat er zich voor 22 mei een wereldwijde catastrofe gaat voordoen; instorten van de aandelenmarkt, US$ en €, een nieuw 9-11 of andere wereldwijde catastrofe.

  Als het aantal euro sceptici sterk zou toenemen zou dit de besluitvorming en het doordrukken van de Nieuwe Wereld orde, onacceptabele vertraging kunnen oplopen en dat mag natuurlijk niet, van de globalistische elite.

  1. Ik geloof er niets van…met veel pijn en moeite krijgen de Eurosceptici misschien 20% van de stemmen….dus 80% uber-eurofielen in een parlement dat zich helemaal niets aan de wens van de burger aantrekt….aan die 20% parlementariers hebben ze ook schijt….

  2. Voor 22 mei een wereldwijde catastrofe? Dat zal dan de uitslag van de verkiezingen voor het Europees Parlement danig op de kop zetten! Zal dit dan leiden tot de komst van een sterke leider die orde op zaken komt te stellen? Heeft er alle schijn van, zeker nu de situatie met de Oekraïne escaleert!

 2. Er zijn nog andere geopolitieke spanningen die roet in het eten gaan gooien. Wat te denken van onze Vladimir die gaat dreigen met z’n gaskraantje? Geen gas meer voor de Oekraïne zo meteen, als blijkt dat ze hun gasrekening niet meer kunnen betalen. Tenzij de EU even wat toeschuift. Nu juist hun munt in waarde naar beneden keilt gaat het gas, en nog veel meer daar, onbetaalbaar worden en zullen we met ons allen nog flink in de buidel moeten tasten. Maar willen wij dat? Ach nee, maakt allemaal niet uit. We hebben niks te willen; de EU bepaalt wel wat er met onze bijdragen gebeurt. Wie kan mij overigens adviseren op welke eurosceptische partij ik kan stemmen?

  1. Beste Biflaten,

   Lees al weer een hele tijd mee op deze site en andere maar laat zelden een reactie achter.

   Beste Piet, ik ga zeker stemmen de 22e Artikel 50 en dan toch maar nr. 2 op de lijst. Stelt zeer vaak de zaken aangaande de EU aan de kaak.

   Mvg.

   1. Bedankt voor de tip.

    Ik was eigenlijk al van plan niet meer te gaan stemmen.
    De gemeenteraadsverkiezingen en de laatste 2e Kamerverkiezingen heb ik aan me voorbij laten gaan. Verspilde energie en compleet zinloos om daar nog aan deel te nemen.

 3. Hoop doet leven, al is het hopen tegen beter weten in.

  Waar Rutte verkiezingszieltjes probeert te lijmen met “Nationaal waar kan, Europees waar moet’, doet de Duitse regeringscoalitie minder mistig over de toekomst van de zelfstandige zeggenschap van lidstaten door zich serieus voor te bereiden op één gemeenschappelijke eurobegroting. Die vroeg of laat zal uitmonden in gezamenlijk Euro schuldpapier, de eurobonds. Voilà.

  De betekenis van de Europarlementsverkiezingen is daarbij te
  verwaarlozen, overeenkomend met de waarde van het Europarlement zélf bij de Brusselse besluitvorming.

  Reeds nu bepalen ongekozen lieden met grenzeloze beslissingsbevoegdheden, maar zonder de verplichting tot het afleggen van verantwoording, in informeel ‘Trilog’-overleg de koers én het beleid.

 4. Kijk, als rechtgeaarde en hardcore EU-fan ben ik natuurlijk erg content met een zo laag mogelijke opkomst bij de EP-verkiezingen. De ervaring leert namelijk dat het veelal de tegenstanders van politiek en EU zijn die thuisblijven.

  Dus, tel uit je winst.

  Wat aan stemmers resteert zijn diehard voorstanders – zoals ik – van een zo groot mogelijk bureaucratisch EU-apparaat, met zo min mogelijk rechten voor alles wat het grootbedrijf in de weg staat.

  Bovendien is het ook een mooi gewenningsmoment in een algemeen gewenningsproces. U zal er immers aan moeten wennen straks niet meer te MOGEN stemmen. Ja, tuurlijk, op je dorpswethoudertje. Dat wel. Maar stemmen op zaken die ER TOE DOEN, nee. Wen daar maar aan door straks niet te gaan stemmen.

  Misschien – heel misschien – laten we nog iets van symboliek toe aan u. Bijvoorbeeld door u eens per 5 jaar op een knop op een stemcomputer te laten drukken. Alle knoppen zullen echter dezelfde politieke partij activeren: VVD66vdA. En om onze mede-bureaucraten nog iets van lol te geven, gaan we het stemmen verplichten! Kortom, u verplichten tot zinloze handelingen (What else is new…!)

  En dan straks, als klap op de vuurpijl, worden alle EU-ingezetenen verplicht om hetzelfde kapsel als Beatrix te dragen. Want heel soms valt aan Noord-Korea wel iets goeds te leren.

  Immers…

  Onderdanen!

  PS, hier nog een leuk artikeltje van een mede-cultuuroptimist:

  https://meedogenloos.nl/2014/04/12/epiloog/

  Als groet: “Driewerf hoezee voor de EEG!!!”

 5. Het lijkt tegenwoordig tamelijk eenvoudig om “landjepik” te doen. Gewoon met bivakmutsen op infiltreren in een streek waar veel soortgenoten huizen, kantoortje bezetten, en de vlag uitsteken. Wanneer de halfbakken regering daarop stumperig reageert en help roept naar de buren, dan duurt het niet lang of je kunt de witte vlag hijsen en bent onderworpen aan een nieuwe dictatuur. Zo werkt het tegenwoordig wanneer één krachtige leider z’n tanden laat zien aan stelletje onnozele halzen die denken leiding te kunnen geven aan een Europees misbaksel van samengeraapte landjes met een vermoeide bevolking die geen enkele waarde meer hechten aan het clubje hotemetoten die zich alleen profileren aan de vergadertafel. De afloop van de toestand in de Oekraïne kunnen we al raden. De gevolgen van dit aanstaande debacle gaan we allemaal ondervinden door de over en weer verstrekkende economische sancties die uiteraard weer gewoon de burgerbevolking gaan treffen. Wanneer we geen oorlogshandelingen meer aandurven, legers zijn al behoorlijk wegbezuinigd, dan maar op de boycottour. Alleen de burgers voelen dan de pijn, het Europees Parlement vergadert wel door.

 6. Aangezien artikelen deze dagen snel komen en gaan, even een linkje. Dit weekend in “Finanz und Wirtschaft” een interessant interview met William White.

  In het Engels, http://www.fuw.ch/article/i-see-speculative-bubbles-like-in-2007/

  In het Duits, http://www.fuw.ch/article/ich-sehe-spekulationsblasen-wie-2007/

  Dan nog even over Griekenland en het grote leensucces van deze week. Als ik het goed begrijp, hebben de Grieken nu zoveel geld uit de Europese noodfondsen gekregen dat ze met dat geld de banken weer rond de 5% rente kunnen betalen op de nieuwe lening. De noodfondsen krijgen wij niet weer terug (Wouter Bos), dus zijn die 5% rentekosten voor ons hier. We worden wederom nog eens een extra poot uitgetrokken door de bankiers.

 7. Wellicht off topick…maar toch zullen jullie wel interesse hebben….er gebeurt deze dagen iet belangrijks in de US….google eens op Bundy ranch en lees wat daar gaande is…..gaat om een 67 jarige rancher die inNevada die z’n vee laat grazen op een stuk land waar dat door de overheid verboden is omdat er een soort schildpad leeft die bedrijgt wordt(ja hetzelfde gebied in Nevada waar de overheid 300 kernproeven deed)…die rancher moet nu 1,1 miljoen dollar betalen als boete, dat weigert hij en z’n koeien worden nu geconfisceerd…..uit het hele land zijn honderden medestanders bij de ranch gearriveerd om Bundy bij te staan….de federal agents die het vee confisceren zijn nu teruggeroepen…..dit is typisch een incident dat tot een 1789 kan leiden…lees er over…standoff tussen overheid en volk dat het zat is….

  1. Dat is waarom de patrioten zich hun wapens niet laten afnemen. Dat is waarom de federale staten het wapenbezit een halt willen toeroepen en in later stadium vuurwapens zullen opeissen. Dat is waarom wij een tandeloos volk zijn geworden.

 8. In een land waar 1 miljoen mensen naar sterren springen kijkt zal de revolutie alleen uitbreken als SBS 6 of RTL 4 etc. op zwart gaan. Voor de rest kun je ze onbeperkt leegstelen en dat gebeurt dan ook.

  1. Dat is in Brazilië nog veel erger hoor!
   Televisie is me een partij ellende… alleen maar soaps en slecht nieuws en ja, schreeuwende predikanten die er zelf uiteraard florisant bijzitten.
   Dan het straatbeeld. Men heeft geen geld dus koopt men troep die volgend jaar niet haalt. Banken rekenen 10% rente per maand. Vrijwel alle biermerken en frisdranken zijn in handen van AmBev. De rijken worden rijker en de armen armer, tandenloos en afgestompt door al die emmers bier… Ja, men drinkt emmers bier per dag. De bijbel zei het al; hou ze dom en arm, laat ze alkohol drinken… Elke straathoek kent een kerk en een bar. Wilt u even doneren?
   De mensheid is reddeloos verloren.
   Ik zit mijn tijd wel uit…
   Jongeluy

 9. Op http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/04/Onderzoeksjournalist-EU-elite-stuur-bewust-aan-op-humanitaire-catastrofe lees ik het volgende:

  Onderzoeksjournalist: EU-elite stuur bewust aan op humanitaire catastrofe

  Xander 13-04-2014 14:45- in EU, Maatschappij, NWO-Complot

  ‘Hoge schulden en reddingsfondsen lang van tevoren gepland om controle over landen over te nemen’

  Langzaam maar zeker wordt de strop van de elite om de halzen van het gewone volk steeds strakker aangestrokken.

  Jürgen Roth, één van de bekendste onafhankelijke Duitse onderzoeksjournalisten, komt in zijn nieuwste boek ‘Der Stille Putsch’ (De Stille Coup) tot de conclusie dat de Europese elite doelbewust een humanitaire catastrofe op ons continent wil veroorzaken, om deze vervolgens aan te grijpen om een politieke unie op te richten. De veel te hoge schulden en daardoor ‘noodzakelijke’ reddingsfondsen zijn juist om dat doel te bereiken al jaren van tevoren gepland. De media werken ondertussen volop mee om de burgers zo onwetend mogelijk te houden – totdat het te laat is.

  Volgens Roth hebben de eurocraten al lang geleden een begin gemaakt met het veroorzaken van deze humanitaire ramp. Een insider legde uit dat ‘wij iets besluiten, het dan in de openbaarheid brengen, en enige tijd afwachten. Als er dan geen opstanden ontstaan, omdat de meeste mensen totaal niet begrijpen wat er besloten werd, gaan we verder, stap voor stap, totdat er geen weg terug meer is.’”

  1. De ‘insider’ die dat zei was Jean Claude Juncker, als ex Mister Euro de voorganger van Dijsselbloem. De man die nu namens The European People’s Party in de race is voor de job als president van de EC, als opvolger van Jose Manuel Barroso. Zoals gebruikelijk niet gekozen, maar wel ‘zeer geschikt’ (dus).

   Juncker – doorgaans blijkbaar niet vies van een ferme slok – kwam wel vaker ‘eerlijk’ uit de hoek: “De waarheid vertellen kan niet. Dan moet je dus liegen. Dat komt niet omdat je een leugenaar bent, maar een politicus.”

   Mocht Juncker het niet redden, dan hebben ze in Brusseleen geweldige eerste reserve: Martin Schulz. Ex-boekhandelaar en ex-burgemeester van het nietige Duitse Würselen, nu voorzitter van het Europarlement.

   Met zulke (’te benoemen’) snipperschieters zal Europa de derde wereldoorlog, vorig jaar ook al ‘voorspeld’ door Juncker:

   http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/deutschland/gerhard-wisnewski/1913-2-13-scheidender-euro-gruppen-chef-juncker-warnt-vor-krieg.html;jsessionid=9E31613014817D1E632C9EC1034AC21D

   vast niet kunnen ontgaan.

 10. Beste mensen,

  Ik heb al een poosje alleen gelezen hier, maar ik wil toch nog wat zeggen.
  T ziet er niet best uit. Ondanks de goede berichten in de door de figuren die wereldheerschapij willen, en de media in hun hand hebben, zullen we binnenkort kunnen rekenen op veranderingen die zo drastisch zijn dat de wereld die we nu kennen onherkenbaar zal veranderen.
  In kleine stapjes natuurlijk…ze willen geen opstand,hitler zij het al:
  Doe het sneaky en klein en op een gegeven moment zitten ze vast.
  Daarom is er geen opstand. Of minimaal.

  Mensen die het doorhebben zouden wijseljjk actie moeten nemen om actie te nemen voor hun geliefden en zichzelf. Zorg dat je wegbent uit dichtbevolkte gebieden en dat je wanneer de pleuris uitbreekt voor jezelf in je levensonderhoud kunt voorzien.

  Hoewel ik geloof in onsterfelijkheid van ons bewustzijn wil ik zo lang mogelijk meevechten tegen het kwade dat op dit moment de mensheid probeert te domineren.

  De wereld zoals we die nu kennen is een kwade,slechte wereld.
  Beheerst door satanisten.
  En om hier iets aan te kunnen doen zijn maatregelen nodig.
  De eerste maatregel is wegwezen,je afzonderen.

  Misschien kunnen we daarna verdergaan,maar dat zien we erna.

  Shit is coming en be prepared. For Real.

  Ik kan t alleen maar zeggen. Het is voor iedereen anders, enn iedereen zal zijn of haar mogelijkheden moeten benutten om dat te realiseren. Maar doe het. Ik meen het, en ik bedoel het goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: