Facebook aandeel crasht na misbruik data van gebruikers

Het grootste Social Media bedrijf ter wereld ligt zwaar onder vuur en het aandeel Facebook crasht. Stiekem zijn de persoonlijke gegevens van meer dan 50 miljoen Facebook-gebruikers doorgespeeld aan Cambridge Analytica. En deze partij heeft door middel van prostituees en steekpenningen waarschijnlijk meer dan 200 verkiezingen beïnvloed. Steeds meer critici worden het erover eens: misschien moeten we stoppen met Facebook, want via het platform manipuleren en beïnvloeden ze vrijwel iedereen.

Aandeel Facebook crasht meer dan 10%

Is dit de val van Zuckerberg? Het is in ieder geval de val van het aandeel Facebook. Het Sociale Medium werd op de Amerikaanse beurs ruim 10% minder waard. En het ziet ernaar uit dat veel investeerder Facebook aan het ontvrienden zijn, daar het aandeel wederom in het rood staat. Zuckerberg heeft nog niet gereageerd, maar er is wel al een crisis beraad ingelast:

Zuckerberg verkoopt voor 900 miljoen aan aandelen: Insider trading?

De waar de van de aandelen Facebook (met Zuckerberg nog altijd als grootaandeelhouder) dalen met miljarden tegelijk. Des te vreemder is het daarom om te constateren dat de CEO van Fakebook vorige week nog, toen de prijs van het aandeel naar nieuwe records steeg, voor 900 miljoen dollar aan aandelen heeft verkocht.

Dan sluiten we nog even af met Huxly:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: