‘Nederlandse verkiezingen van groot belang’

Volgens de Britse euroscepticus Nigel Farage is Barroso, de Portugese president van de Europese Commissie, ‘een verwarde idioot’ en is de huidige bailout oplossing een ponzi scheme. Tevens denkt Farage dat de Nederlandse verkiezingen in september van belang gaat zijn voor de toekomst van de eurozone.

16 reacties

 1. Farage krijgt credits. Heeft al maanden geleden laten weten dat dit probleem niet zou worden opgelost en dat er een domino effect zou plaatsvinden. Wat ons nu te wachten staat. Spanje, Italie, hoeveel geld gaan we nog besteden aan een kapot systeem? Laat maar eens een keer wat banken failliet gaan, misschien veranderd er dan eens een keer ECHT iets!!

 2. Nah, 50% Nld zou anti europees stemmen. Dacht het niet. Als het 12 spetember is zie je dat iedereen weer op de oude partijen stemt, verwacht dat PVV en SP samen rond de 40 gaan uitkomen. Om dingen over de EU tegen te houden moeten ze in elk geval samen meer dan 50 zetels halen (je hebt 2/3 meerderheid nodig)

 3. @ 2 Pe

  Idd, ik denk dat uiteindelijk NL toch wel weer in de EU blijft.. Die politici worden ook gebrainwashed door de “financieel experts” die hun vertellen dat uit de EU stappen “CATASTROFAAL” zal zijn..

  Als ELK land tegelijk uit de euro stapt, weet ik zeker dat dit zonder grote problemen verloopt.. Maar geen enkele politicus die dat idee op doet..

 4. Wanneer je de macht hebt om onbeperkt fiat geld in de maatschappij te injecteren en dus zo in eerste instantie groei te creeren op korte termijn, en kun je achteraf, om dus absolute macht te krijgen, omdat je de baas bent…ook fiat geld uit de maatschappij trekken en mensen in armoede storten …waardoor je dus macht hebt over de massa….

  ziek maar waar.

  zie het filmpje op reactie 3
  Das het gevolg van die macht die over lijken gaat.

  Niet voor niks dat mevrouw Rothschild zei:
  Geef me macht over het geld van een natie en het maakt me niet uit wie de wetten maakt.

  Een heroinedealer is er niks bij…of is het hetzelfde principe ?

 5. Wij, de massa (uitzonderingen daargelaten die het doorhebben) zijn van kinds af aan slaaf gemaakt van het systeem van het fiat geld…

  Mede ondersteund door de mainstream media (opgekocht door de rupsjes nooit-genoeg) die de massa hersenspoelt dat we nooit tevreden moeten zijn wanneer we genoeg hebben…
  Wanneer heeft een mens genoeg?
  Eten, drinken en onderdak..dat zijn de eerste levensvereisten.
  Maar wanneer we daarmee tevreden zijn kan de economie nooit groeien.
  Dus moeten we gestimuleerd worden…de taak van de radio, de televisie en sinds een 15-tal jaar internet…. wie zouden er nou toch belang hebben met die stimulatie?

  In principe is dat ook meteen de verlossing.
  Wanneer je beseft dat je een poppetje bent dat eigenlijk door je opvoeding, via het schoolsysteem en de MSM gestuurd wordt om meer en meer te willen , kun je voor jezelf gaan beslissen.
  Genoeg.

  Geonoeg…Genoeg..Genoeg…gewoon niet meer meer willen.

  Dat is de enige weg naar vrijheid en dat is ook onze individuele keuze. Dat betekent dat we ieder voor onszelf moeten nadenken wat we nou eigenlijk nastreven in ons leven…dus wie geven we de macht over ons?

  Weet je wat ook heel grappig is, of het nou een verzonnen term is door de VS of niet , dat de VS strijd tegen Al Quaida, wat letterlijk de basis betekent… dus ze strijden tegen de basis, tegen de tevredenheid…..

 6. Farage,

  De volhardende waarheidlievende roepende in een woestijn van ambtelijke corrupte, slapende struisvogels en ontkenners. Diep respect daarvoor.

 7. @Madman : Je zei “Niet voor niks dat mevrouw Rothschild zei:
  Geef me macht over het geld van een natie en het maakt me niet uit wie de wetten maakt.”
  Die uitspraak was van Amscheltje, haar man.

  De enige uitspraak waar moederlief door bekend is geworden, is er één gedaan op haar sterfbed, toen ze (terècht) zei : “Als mijn zonen niet wilden dat er oorlogen waren, dan wàren ze er niet”

  Kijk, als je zo’n gore constatering op je sterfbed moet doen, dan kun je als vrouw en als moeder met een ‘gerust’ hart de Eeuwigheid in de ogen kijken, hè ? (ironie)

  Nog iets over Al Quaida ; in het arabisch betekent dit fonetisch (Al Qua’eda) : “de kinderplee” of “het kinderpotje”.
  Serieus !
  De Arabieren hebben nog zo gesmeekt bij de Mossad en haar weeskindje, de CIA, om een andere, meer eervolle naam, maar nee, het mocht niet baten.

  Het werd “de kinderplee” … helaas pindakaas …

 8. Niet alleen het systeem staat op instorten, maar zelfs ons wereldbeeld.

  De geest is uit de fles. Wereldwijd groeit het bewustzijn onder burgers over de werking en eigenaren van ons financieel systeem, waar vrijwel ons hele werkelijkheid en paradigma op gebaseerd is. Op internationale fora worden meningen en kritieken hierover gedeeld en meer burgers beginnen zich te verzetten.

  Anderzijds zien we 2 continenten in verval en staan op punt van instorten, in de eerste plaats gaat alle aandacht uit naar Europa, maar wat dacht je van de VS? Als dat instort, evenals het financieel systeem is het over en uit met het wereldbeeld zoals we dat kennen. Het westers ideaal, hollywood, onze manier van leven, hoe we over geld denken, ons paradigma op de werkelijkheid, het brokkelt dag na dag steeds verder af. We zien het om ons heen.

  Het verlies van geloof in het systeem en de werkelijkheid zoals we die vandaag de dag kennen. Meer mensen verzetten zeg en willen het anders. Anderen ontkennen, steken hun kop in het zand, verketteren kritische burgers. Geef ze eens ongelijk, ze zijn bang, hun vertrouwde, door opvoeding, onderwijs, films, omgeving, systeem opgebouwde wereldbeeld staat stevig onder druk en kraakt aan alle kanten.

  Kijken we dus verder vooruit, dan is er geen sprake meer van een economische crisis, geen systeemcrisis maar gaan we richting een wereldbeeldcrisis die vooral het westen hard zal treffen en zowel bevrijding als enorme angsten onder de bevolking teweeg zal brengen. Je zou zeggen een belangrijke evolutiesprong in de menselijke geschiedenis. Een ingrijpende verandering van het collectieve paradigma.

 9. @henk, wat je schetst zou zo maar eens datgene kunnen zijn wat de Maya’s voorspelden en wat Johan Oldenkamp probeert uit te leggen in zijn Klok van Gizeh-verhaal. (Check youtube).

  Indien dit gaat gebeuren, tja, wat is dan de waarde van goud? Geen financieel systeem = goud niets waard.

  En dan zou het nog wel eens druk kunnen worden aan de costa’s volgend jaar: niemand die meer hoeft te werken en eet van de natuur.
  Ik weet het niet hoor. Ik heb al eerder gezegd, geef mij een wereld waarin banken gewoon om kunnen vallen, dus eerlijkheid over het hele spectrum, en ik wil het fiatsysteem, mits goudstandaard gehanteerd wordt, gerust behouden. Ik ben niet vies van werken, als daar tegenover staat dat we x dagen per jaar vrij zijn en ergens heen kunnen vliegen/rijden.

 10. Farage heeft vaak een interessant praatje, maar aan de andere kant is hij ook een populist. Maar mijninziens zijn de NL verkiezingen helemaal niet zo erg belangrijk op EU niveau. Alleen de vraag is of we nog het braafste kind uit de EU klas willen zijn en/of we vuilspuiterij (PVV) nog enige kans krijgt. Ik denk wel dat de SP enorm gaat winnen wat wel een positieve verandering in de EU kan vormgeven. Maar ook hier moet je niet te veel van voorstellen 2 mm naar links is nog steeds erg weinig. En als je weet welke hervormingen ik voor sta vind ik de SP eigenlijk een softe partij die niet de echte problemen van resource (peakoil), milieu, klimaat aan durft te pakken en gaat voor transitie politiek. SP staat ook nog steeds voor groei, waar ik allang niet meer in geloof.

  Nederland kan niets zonder Duitsland, Defacto zijn we gewoon een op zichzelf staande Duitse deelstaat. Wat echt belangrijk is zijn de Duitse verkiezingen volgend jaar. Als die gunstig voor links uitpakken, dan heb je een sociaal democratisch combo in de EU ipv Merkel en Sarkozy Maar of dat echt veel gaat schelen. Betwijfel het; immers de banken moeten gespekt uuuh gered worden en de belastingbetaler blijft terecht morren. En inmiddels liggen de EU wurgakkoorden, zoals het ESM getekend op tafel en kan men verders weinig meer doen. Je kunt je gewoon afvragen wat de democratische politici überhaupt nog te vertellen hebben of in hoeverre ze alleen met de mond het een belijden en ondertussen te neoliberale EU beleid gewoon doorpushen.

  Als je ziet wat er met de Arabische lente (in Egypte) is gebeurt weet je dat het allemaal niets meer uitmaakt.

  NOOT: Stem in ieder geval geen Pechthold (D’66) en Rutte (VVD). Deze zijn bij de laatste Bilderberg meeting geweest. De air van twijfel jegens dit soort gesloten bijeenkomsten is terecht een reden tot zorg.

 11. @S7P:
  [quote]NOOT: Stem in ieder geval geen Pechthold (D’66) en Rutte (VVD). Deze zijn bij de laatste Bilderberg meeting geweest. De air van twijfel jegens dit soort gesloten bijeenkomsten is terecht een reden tot zorg.[/quote]

  Ik denk dat de Bilderberger-elite zich ook genesteld heeft binnen de PvdA, het CDA en GroenLinks.

 12. @13 De rest is idd ook weinig beter, maar dit vond ik wel even het vermelden waard. Bovendien zijn het CDA, PvdA, VVD, D’66 en GL allemaal neoliberale partijen met een neoliberale agenda. Van de rest hoef je idd ook niet vrolijk van te worden.

 13. @10 – Henk: dat is helemaal waar. Wat we zien gebeuren de komende jaren is een totale verandering van wereldbeeld. Van een wereld waarin het Westerse kapitalisme domineerde met de VS voorop naar een wereld die de komende 40 tot 50 jaar steeds meer zal worden gedomineerd door het Oosten. Een verschuiving van macht die al lang aan de gang is. Je kunt inderdaad allerlei crisissen niet los van elkaar zien. Er zijn duidelijke dwarsverbanden.

  Interessant is overigens ook het boek ‘Einde aan de groei’ van de Richard Heinberg die een goede onderbouwd verhaal heeft over de nieuwe economische realiteit waar we nu in terecht gaan. Eentje die echt meer duurzaam zal moeten zijn of we kiezen er zelf of we worden er zelf toe gedwongen. Hier ook een interessante video van hem: http://www.youtube.com/watch?v=EQqDS9wGsxQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: