In zijn meest recente speech in het Europees Parlement gaat Nigel Farage weer eens ouderwets los. In minder dan 3 minuten legt hij uit waarom de Spaanse deal een groot falen is. Daarnaast worden landen als Italië in de armen gedreven van de eurocraten die noodhulp uitdelen, doordat ze voor 20% garant staan voor de lening aan de Spanjaarden. Het uitlenen van dit geld tegen 3%, terwijl ze het zelf moeten ophalen tegen 7% rente is dan ook “really brilliant“, aldus de sarcastische Farage.

Tenslotte loopt de MEP alvast vooruit op de Griekse verkiezingen van aanstaande zondag en een mogelijke Grexit. Een Griekse exit zou volgens Farage tot een catastrophe leiden bij de ECB die voor 440 miljard blootstelling hebben openstaan aan de Griekenland. Om voort te blijven bestaan zou de centrale bank dan voor extra kapitaal onder meer moeten aankloppen bij dezelfde landen die nu al diep in de problemen zitten: Ierland, Portugal, Spanje en Italië. Farage eindigt dan ook met: “You couldn’t make it up could you! It is total and utter failure. This ship, the euro Titanic has now hit the iceberg and sadly there simply aren’t enough life boats.”

7 reacties

 1. Gezien inderdaad en heeft een punt. Maar hij mag natuurlijk ook wel even in zijn eigen tuin kijken. Volgens mij heeft de UK ook wel wat probleempjes die ze met goede *kuch* oplossingen te lijf zijn gegaan de afgelopen jaren.

 2. ” De Grote Revoluties zullen in Engeland beginnen ”
  ( daar gaan de stoppen bij het volk dus als eerste doorslaan)

  ” De Grote Revoluties zullen in het najaar aanvangen”
  ( 2012 ? zou inmiddels kunnen… )

  ” De Thames zal rode golven tot in de zee stuwen”.

  ” Zo ver het oog reikt, zullen er lijken in de zee drijven “.

  So watch England, please …

 3. @ktm, maarreh…waar haalt u die wijsheid vandaan? Waarom zal de revolutie (en wat voor revolutie?) in de UK beginnen?
  Kwatrijn van Nostradamus? 😉

 4. De verwachtte overwinning van Syriza betekent dat ze gaan heronderhandelen over de schulden en NIET zomaar uit de Euro stappen. Overigens ga ik zaterdag rode tompoezen halen voor de spannende Griekse verkiezingsavond op 17 juni.
  Syriza wordt ook al monddood gemaakt omdat er al gedreigd wordt voor een militaire coupe… (http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2012/06/13/griechischer-verteidigungsminister-droht-mit-%E2%80%9Ebetaeubendem-laerm-des-militaers/ )

  Zoals ik al eerder heb vermeld is de Euro / EU / neoliberaal systeem vegetatief en zal een langzame en pijnlijke dood sterven. De Grexit is een van de angstscenario’s die overal ingeboezemd worden. Zowel hier (instorten economie en Euro) als in Griekenland de enorme geldontwaarding, die de herinvoering van de Drachme met zich meebrengt. Angst regeert steeds harder en rede is hoe langer verder weg. Desalniettemin is het wel verstandig om er rekening mee te houden dat het snel kan gebeuren; ook is de kans hierop slechts enkele procenten.

  En over de UK… Dat land is volgens mij nog zieker dan de rest van de EU, maar hun hebben een centrale bank die gewoon op eigenhoutje zonder veel tamtam kan bijdrukken.

  En dan de situatie in de VS, die alleen maar constant naar onze puinhoop wijzen. 46 van de staten zijn in financiele problemen [b]http://www.publiekeomroep.nl/artikelen/amerikanen-proberen-zelfvoorzienend-te-worden[/b] (vanavond – 201206142325 en morgen op Uitzending gemist…) Gelukkig laat deze docu ook perspectief zien in kleine landbouw communities. – Overigens verklaart dit meteen waarom dat Merkel en consorten een EU superstaat willen. Juist om de leugens langer verder te duwen en te maskeren dat bijna heel het land failliet is. Hoe doorzichtig kan je zijn.

  [i]Noot: De onmogelijkheid om dit hier in NL terug naar het platteland te gaan is overigens een van de redenen waarom ik zo weinig vertrouwen heb in de Nederlandse situatie. Nederland is op geen enkele wijze voedselsouverein.[/i]

  Wel deel ik de mening is dat DIT Europa en de Euro op sterven na dood is alleen denk ik dat het stervensproces minimaal enkele jaren gaat duren. Ondertussen wordt er overal geld uit lucht gebakken, netzoals de FED dit doet.

  Ondertussen nemen de leugens, angstverhalen, maar ook de risico’s wel exponentieel toe.

 5. Tja, Pe, dat ze iedere keer dezelfde stommiteiten herhalen, en het publiek verkopen dat het nu allemaal helemaal goed gaat komen. Is in wezen niets anders dan wat ze altijd al doen, de boel bedriegen. Dit is zo opgezet, en de voorzet van hun grandioze masterplan. Ze zijn de beste! Maar gaat het ze ook daadwerkelijk lukken? (Indirecte) democratie, net als politici, = horseshit. (En van de media hoeven we ook niets te verwachten, hier zitten politici (afkomstig van de grote partijen), alleen deze figuren blijven na de verkiezingen gewoon zitten).

 6. @gaenphed : Nostradamus heeft z’n kwatrijnen zodanig ‘versleuteld’ dat het enorm interpretatie-gevoelig is.
  Aan die man heb ik dus geen boodschap.
  Maar er zijn andere, veel explicietere bronnen, katholieke (geconnoniseerde) heiligen vaak, en grofweg over 5 eeuwen en zonder elkaar te kennen (op duizenden kms van elkaar levend) geven die allen nagenoeg één synchroon beeld van de 20e eeuw en het vervolg (nu).

  Vooruit, nog 2 over engeland dan :

  ” Wanneer de Grote Revoluties losbarsten zal er een vrouw op de engelse troon zitten” (ons Elisabetje dus)

  ” Kort voor het losbarsten van de Grote Revoluties zal de onthulling van een groot schandaal het engels koningshuis doen wankelen, en zal het de woede van het volk over zich heen krijgen” (definitieve bewijzen voor moord op Diana ?)

  Afijn, over Engeland zijn er vergeleken met Frankrijk heel weinig dingen voorzegd ; Frankrijk spant absoluut de kroon.

  80% van alle katholieke profetiën hebben FR als onderwerp schat ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: