centrale bank tweeWe naderen tot op de dag het 100-jarig bestaan van de Amerikaanse centrale bank.  ’t Is een vereniging van privé-banken die zich geroepen voelde (?) de nationale economie te gaan bestieren.  Nou, wie denkt u dat ze eerst gingen bevoordelen? Eeuh…de banken misschien? Juist geraden!

De problemen alleen maar vergroten

“It is a system of money that was created by the bankers and that operates for the bankers”, zegt terecht Theeconomiccollapseblog.com.  Ongekozen centrale “planners” van privé-banken, meest zonder verantwoordelijkheid, kiezen hoe ze de Amerikaanse economie en bij uitbreiding het ganse monetaire en financiële systeem inrichten en leiden.

De halfgoden

Elk woord, elke klemtoon, elke nuance van een FED-Voorzitter telt voor de financiële wereld, de beleggerswereld ook.  ’t Is ongekend dat zoveel macht in de handen van één persoon, één lichaam gelegd wordt.  “The Federal Reserve has far more power over the U.S. economy than anyone else does by a huge margin.  The Fed is the biggest Ponzi scheme in the history of the world, and if the American people truly understood how it really works, they would be screaming for it to be abolished immediately”.

End the Fed

Waarom denkt u dat voorheen de lonely voice in het Congres, oud-senator Ron Paul, een boek schreef met de titel “End The Fed”? Wat staat er zoal op het palmares van die centrale bank :

De grootste groeiperiode van de Amerikaanse economie was…zonder de FED.  Er bestond tevoren nauwelijks inflatie…zonder de FED.  De waarde van de nationale munt, de USD, is met 96 procent gedaald in de afgelopen 100 jaar, mét de FED.  Binnen de 20 jaar na de oprichting van de FED zat het land, de wereld, in de Grote Depressie.  De FED gaf 16,1 triljoen dollar aan de bevriende banken.  De FED heeft 2,75 triljoen dollar uit het niets getoverd en geïnjecteerd in de economie; de beurs ging dan wel fel omhoog maar het heeft die economie des te onstabieler gemaakt.  De kloof tussen de 1 procent en de 99 procent werd onder de FED groter dan in de jaren ’20.  Enzovoort, enzovoort.  Zeg nu met ons mee : Who needs them…?!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: