rabobank fraudeFraude bij de Rabobank | Het begint een ware soap te worden daar aan de Beneluxlaan in Utrecht waar de hoge heren van de Rabobank huizen. Er zijn namelijk nog al wat ontwikkelingen gaande waar men vooraf niet echt rekening hadden gehouden. Nadat eerder deze week de SP aandrong bij minister Opstelten om de nog werkzame verdachte fraudeplegers strafbaar te stellen, heeft ook de VVD een voorstel ingediend om het het OM makkelijker te laten maken strafrechtelijk te kunnen vervolgen. Lastige situatie voor minister Opstelten: hij heeft vorige week juist geschikt met de Rabobank voor 70 miljoen euro, waarmee strafrechtelijke vervolging is afgekocht. Is de Rabobank politiek Den Haag toch net even iets te snel af geweest.

Boete belastingtechnisch interessant

Dat is niet de enige streek die ze leveren. Wat dacht u van het volgende? Nadat de Rabobank in augustus van dit jaar al aangaf een flink bedrag opzij te zetten om te schikken vanwege het Liborschandaal, leveren ze deze week een soortgelijke streek. Ze trekken de boete van 774 miljoen gewoon van de belasting af. Nog even een trap na naar al hun klanten door hier nog een mooi slaatje uit te slaan. Uiteindelijk voelen ze dit soort bedragen niet eens en weten ze het wel weer zo te draaien dat ze er nog van profiteren ook. En de burger krijgt belastingverhoging na belastingverhoging voor de kiezen.

Politiek dient de banken

Al die zogenaamde ministers maar heen en weer roepen wie schuldig is, welke wet wel of niet aangepast moet worden, dat DNB sneller moest reageren en dat allemaal in bewoordingen waar de gemiddelde burger geen ene drol van snapt. Hallo Dijsselbloem, u zit toch op die stoel om onze belangen te behartigen? U bent toch volksvertegenwoordiger? Wat u nu ook roept, welke ingestudeerde lichaamshouding u ook aanneemt, wat u ook beslist, het dient enkel en alleen de banken!

Veel praten, weinig zeggen

Dijsselbloem hield deze week zijn wekelijkse praatje bij RTLZ en hij kwam er weer zonder kleerscheuren van af. In veel bewoordingen laat de acteur zich van zijn beste kant zien en zegt hij eigenlijk helemaal niks, behalve dat niemand echt schuldig is, niemand de bak in gaat en niemand de verantwoording hoeft af te leggen als het gaat om toezichthouding. Iedereen gered, het volk is weer rustig en we kunnen dit boek eindelijk sluiten, job well done Dijsselbloem. Maar wat een onzin. In 2008 (!) gaf de BIS al een signaal dat er iets niet in de haak zat en vervolgens tot 2009 zo`n beetje elke andere belangrijke toezichthouder. Alle lichten op rood zou je zeggen, maar niet bij DNB en al helemaal niet bij onze verantwoordelijke ministers. Nee, misschien hadden ze een paar maandjes eerder dit of dat kunnen doen, maar ja, zoals iedereen weet is economie nu eenmaal geen exacte wetenschap…

De soap gaat door

En we zijn nog niet klaar in deze soap, want Dijsselbloem riep ook stoer dat Rabobank maar aangifte moest doen tegen de verantwoordelijke werknemers. Zoiets roepen terwijl de wetten die momenteel bestaan totaal nutteloos zijn om fraude tegen te gaan? Hier weer een hoop bla bla van onze volksvertegenwoordiger: Ik constateer dat op dit moment het wettelijk toezichtskader niet volstaat. Hoewel er in Europa veel in beweging is, wil ik mij niet afhankelijk maken van het Europese wetgevingstraject. Ik bereid daarom ook nationale wetgeving voor om manipulatie van benchmarks onder de regels ter voorkoming van marktmisbruik te brengen. ”Allereerst valt de manipulatie van benchmarks zoals Libor en Euribor nu niet onder regels ter voorkoming van marktmisbruik.  ”Ten tweede ontbreekt het aan regelgeving omtrent de totstandkomingsprocessen van benchmarks’

Wetten nog niet klaar?

Kort samengevat betekent dit dus dat er niet (voldoende) wetten zijn om fraude binnen de bankenwereld aan te pakken, de bank financieel bijna niets voelt van de opgelegde boete en dat niemand de gevangenis van binnen zal zien. Zowel van de kant van de Rabobank als van de kant van de toezichthouders. Wie is nu de baas over wie Dijsselbloem? Ben jij dat als hoogste financiële orgaan binnen de overheid, of staan de banken werkelijk boven de wet? Nee, minister Dijsselbloem roept een hoop, maar doet bar weinig. Een oproep doen aan de Rabobank om de verantwoordelijken aan te geven doet veel goeds in de publieke opinie, het laat zien dat je aan de kant van de burger staat, maar de uitwerking hiervan zal ook nu weinig inhoud hebben.

Dan doet de burger het maar…

Als laatste hoofdstuk voegen we tot nu toe de claims die de Rabobank te wachten staat. Inmiddels heeft de Rabobank zo`n 100 claims aan de broek, veelal van verenigde lotgenoten die bedonderd zijn. En nu maar hopen dat de grote klantenkring geen gekke ideeën krijgt en bloed gaat ruiken. Van onze overheid hebben ze niks te duchten en, hoe kan het ook anders, de EU ziet ook af van rechtsvervolging.

59 reacties

 1. Wij krijgen ivm de verplichte overgang van de Frieslandbank naar de rabo tegenwoordig veel mooie woorden in de brievenbus. Waarschijnlijk lagen ze al op de plank want ik lees volop woorden als betrouwbaarheid en dicht bij de burger. Maar waar moet je anders heen als bedrijf of particulier? Nog een paar 10K en we zijn er gelukkig van verlost op de betaalrekening na dan, daar zal wel geen oplossing voor zijn.

 2. Die boete was een investering… slecht een klein deel van de winst wat opgeeist wordt door de overheid zogenaamd, met belastingaftrek. Wie waren de gedupeerden en wat zien zij van die compensatie?

  Ze mogen de burger frauderen zoveel als ze willen, als ze hun deel maar aan de overheid afstaan, zelfde clubje eigenlijk.

  Verkapte belasting…komt steeds vaker voor.

  1. Maar weet je wat ik eens ga doen?
   Ik ben in de bevoorrechte gelegenheid mij bijna compleet los te maken van heel die bende en ik besef me net hoe ik GEESTELIJK toch nog steeds blijf hangen in die kliek.

   Ik ga mijn geest eens richten buiten die bedriegers om en daar niet meer op focussen. Want die aandacht is verspilde moeite en vergif voor de geest ook nog. Want echt blijer wordt je er niet van.
   Dat betekent dus dat ik hier waarschijnlijk nog wel eens zal gluren uit verstokte nieuwsgierigheid, maar zoals gezegd neem ik me voor dat te gaan minimaliseren. Geen verwijt en ik weer dat bewustwording goed is , maar ik weet het nu wel. Tijd voor andere focus.

   1. Wij zitten hier nu 3 maanden in onze blokhut en vanaf het begin is langzaam aan het gevoel in mij teruggekomen wat ik had toen ik 20 was, 25 jaar geleden. En het groeit alleen maar. Het gevoel van vrij zijn om te kiezen, en je geen zorgen te hoeven maken. En vanavond realiseer ik mij dat dat is wat echt belangrijk is. Want de focus op de oneerlijke ellende helpt me geen steek verder, sterker nog, het verlamd me en houdt mijn geest gevangen. Terwijl dat hier niet meer nodig is. Biflaten, veel succes!

    1. Wacht maar tot je decoder het midden in de winter het begeeeft en moeder de vrouw GTST niet meer kan volgen heheh

     Dan ga je je in je blokhut weer nèt zo voelen als toen je een jaar of zes was, zul je zien 😉

     De deur naar buiten vanzelfsprekend geblokkeerd door 2m sneeuw … oei-oei …

     1. hehe, denk t niet, teveelweter 🙂 Dan pak ik een van de grote verzameling boeken, van papier, en ga ik studeren hoe ik het beste mijn voedseltuin kan indelen in t voorjaar 🙂

      Of we kijken een van de opgenomen afleveringen van GTST, we nemen ze die namelijk al 15 jaar elke dag op.. 🙂 🙂 whahaha

     2. Square feet gardening / makkelijke moestuin eens proberen. Ben 2 jaar geleden begonnen daarmee en gaat een stuk makkelijk dan een originele moestuin!!

     3. Idd G. Permacultuur, dat bedoelde ik, kennis, goed kijken en slim planten…heel prachtig. Minimum input maximum output, simpelweg omdat je in harmonie met de natuur werkt. Zit tegelijk een hele wijze les in hoe wij mensen met deze wereld om zouden moeten gaan naar het besef dat we deel zijn van het ecologisch systeem en niet denken erboven staan en alles klakkeloos kunnen veranderen.

     4. Idd wat gaaf zeg, zo slim, simpel efficient en dit is idd kwaliteit ipv opgepropt met elkaar in een wijk, ruimte..

     5. Niks op in te brengen idd goed verwoord. Harmonie, daar draait alles om eigenlijk in het leven in je werk, privé. We hebben de vrijheid als mens om keuzes te maken maar we trappen iedere keer weer in dezelfde val schijnt het.

     6. Zo willen we het hier ook aan gaan pakken, en ik stuiter van de mogelijkheden en de zin erin. Maar je hoeft niet per se veel ruimte te hebben, je kan op allerlei manieren proberen om dit soort dingen toe te passen, het internet staat er bol van en het is fantastisch om er mee bezig te zijn!

     7. Klopt vooral het begin is ff uitzoeken hoe het moet maar het went snel en kan al op een flat bij wijze van.

      Ik wil sowieso al verhuizen & dan met een groter stuk grond maar dit is helemaal gaaf. K’ga van link naar link maar hoop creatieve en simpelen oplossingen. Mooi.

     8. Ja man, hier nog een mooie site, met forum:

      http://www.permies.com/

      Op youtube is er ook superveel te vinden.

      http://www.youtube.com/results?search_query=urban+homesteading&sm=1

      http://www.youtube.com/results?search_query=urban+permaculture&sm=1

      http://www.youtube.com/results?search_query=urban+self+sufficiency&sm=1

      En hoe meer je je erin verdiept hoe meer je beseft wat mogelijk is, en hoe blijer je er van wordt.

      Kijk ook eens op de namen Masanobu Fukuoka , de grondlegger , en Bill Mollison, ook een hele goeie!

     9. Idd G. Permacultuur, dat bedoelde ik, kennis, goed kijken en slim planten…heel prachtig. Minimum input maximum output, simpelweg omdat je in harmonie met de natuur werkt. Zit tegelijk een hele wijze les in hoe wij mensen met deze wereld om zouden moeten gaan naar het besef dat we deel zijn van het ecologisch systeem en niet denken erboven staan en alles klakkeloos kunnen veranderen.

     10. Idd wat gaaf zeg, zo slim, simpel efficient en dit is idd kwaliteit ipv opgepropt met elkaar in een wijk, ruimte..

     11. Niks op in te brengen idd goed verwoord. Harmonie, daar draait alles om eigenlijk in het leven in je werk, privé. We hebben de vrijheid als mens om keuzes te maken maar we trappen iedere keer weer in dezelfde val schijnt het.

     12. Zo willen we het hier ook aan gaan pakken, en ik stuiter van de mogelijkheden en de zin erin. Maar je hoeft niet per se veel ruimte te hebben, je kan op allerlei manieren proberen om dit soort dingen toe te passen, het internet staat er bol van en het is fantastisch om er mee bezig te zijn!

     13. Klopt vooral het begin is ff uitzoeken hoe het moet maar het went snel en kan al op een flat bij wijze van.

      Ik wil sowieso al verhuizen & dan met een groter stuk grond maar dit is helemaal gaaf. K’ga van link naar link maar hoop creatieve en simpelen oplossingen. Mooi.

     14. Ja man, hier nog een mooie site, met forum:

      http://www.permies.com/

      Op youtube is er ook superveel te vinden.

      http://www.youtube.com/results?search_query=urban+homesteading&sm=1

      http://www.youtube.com/results?search_query=urban+permaculture&sm=1

      http://www.youtube.com/results?search_query=urban+self+sufficiency&sm=1

      En hoe meer je je erin verdiept hoe meer je beseft wat mogelijk is, en hoe blijer je er van wordt.

      Kijk ook eens op de namen Masanobu Fukuoka , de grondlegger , en Bill Mollison, ook een hele goeie!

     15. Thanks voor de links zal ze even opslaan en checken.

      Je eigen land gaaf.
      Situatie, werk in het midden oosten in de offshore dus zo flexible als maar kan zijn qua werk maar niet handig voor mijn gezin en helmaal niet als ik zoals nu 7 maanden van huis ben 😉 Anders was ik allang uit NL vertrokken maar meer naar Australie qua tempv…hele dag op slippers, strand.. beetje kite surfen..

    2. Zover ben ik nog niet. Vandaag zelfs doodsbedreigingen gehad vanuit die polder. Het moet niet gekker worden. Ook loopt het niet lekker in Brazilië. Het leek het afgelopen decennium beter te gaan maar sinds een jaar of wat zit de klad erin. Niet alleen economisch maar er is ook een geweldsspiraal zoals nog nooit eerder vertoont.
     Ik zit er aan te denken om nog verder het binnenland in te trekken, richting buurlanden te gaan of naar een heel ander continent te gaan.
     Als ik dit had geweten was ik eerder jouw kant opgegaan madman.

     1. Dat kan nog, moers, maar om hier een persoonsnummer te verkrijgen moet je wel kunnen bewijzen dat je geen belastingschuld meer hebt in nl. Die persoonsnummers , die je OVERAL voor nodig hebt, zijn ze niet scheutig meer mee. Wij hebben m al te pakken, en ook verblijfsvergunning maar daar zijn ze hier echt moeilijk in.

     2. In centraalamerika is geen sneeuw. Lekker weer het hele jaar door. Je moet kiezen. Goedkoop leven in Panama of Nicaraqua, met wat meer geweld, of Costa Rica, duurder, maar veel rustiger.

   2. “You can ignore reality, but you can’t ignore the consequences of ignoring reality.”

    Vroeg of laat zal je toch worden geconfronteerd met de gevolgen van het handelen van de criminelen (banksters). Het zou je niet lam moeten slaan, maar strijdbaar moeten maken en creatief. Nadenken over hoe deze schurken wel ter verantwoording kunnen worden geroepen en een halt kunnen worden toegeroepen. Apathie van de burger is juist het probleem.

    Het negeren van deze schurken vind ik geen optie. Mijn morele plichtsbesef en verantwoordelijkheidsgevoel zegt me dat ik het niet de rug kan toekeren.

    Tevens zullen we nooit vrij zijn zolang het economische systeem blijft draaien op het fiduciaire geld wat ons tot slaaf maakt. Gedeeltelijk kan je jezelf aan het systeem onttrekken, door bijvoorbeeld zelf voedsel te verbouwen. Maar je ontkomt er niet aan dat je tot op zekere hoogte geld nodig zult hebben.

    1. Michiel….

     Vroeg of laat zal je toch worden geconfronteerd met de gevolgen van het handelen van de criminelen (banksters). Het zou je niet lam moeten slaan, maar strijdbaar moeten maken en creatief.

     Wat is er nou creatiever dan zelvoorzienend zijn zo veel je kan, zoald je al zei, eigen eten verbouwen, maar ook kleinschalig dieren houden, zoals kippen voor eieren en vlees, geiten voor melk ,kaas,boter en vlees bijvoorbeeld, een eigen waterbron hebben en een eigen riool.Verwarming en koken op een houtkachel,Energie uit zon, wind voor eigen minimaal verbruik?

     Plichtsbesef en verantwoording? Dank je er wel eens aan hoe je door alle goedkope prullaria te KOPEN , je de slavernij in stand houd omdat er daardoor in bv naaifabriekjes in inda en andere landen, voor een appel en een ei, ( als dat het als is) mensen 14 uur per dag moeten werken.

     En natuurlijk zul je minimaal wat geld moeten hebben, maar dat kan heel makkelijk door wat je aan verbouwd hebt te verkopen. Of op een andere manier diensten om minimaal wat geld te hebben.

     Je zegt:

     Tevens zullen we nooit vrij zijn zolang het economische systeem blijft draaien op het fiduciaire geld wat ons tot slaaf maakt.

     En ik zeg, ik maak me nu alvast zoveel mogelijk los , eigenlijk omdat ik dat wil en fijn vindt, maar ook omdat ik zie hoe afhankelijk mensen zich ervan hebben laten maken en hoe hulpeloos ze zullen zijn als heel het kaartenhuis instort.

 3. Laten we oppassen dat er niet teveel negatieve berichten over de Rabobank gaan rondzingen. Heb begin dit jaar al wel mijn spaarcentjes daar weggehaald met een vooruitziende blik. Mijn betaalrekening nog niet. Geef me nog even wat meer tijd. Mijn vrees is dat deze bank gaat wankelen. Veel principiële plattelanders willen niets meer van deze bank weten. De gevolgen laten zich raden. Wat te denken als een systeembank, zoals de Rabobank dus is, “gered” moet worden? Beste mensen, denk na, dan zijn we allemaal de pisang of de pineut, wat je maar wil. Hoewel ik denk dat Distelbloempje daar geen genoeg centjes voor heeft. De balans van de Rabobank is behoorlijk groter dan die van de SNS. Dus zou de Cyprus-constructie in beeld komen. Het is waar dat u het weet.

 4. Het volk schreeuwt zo langzaamaan om bloed en meneer Opstelten ‘schikt’ eventjes doodleuk. De heren Rabobankici zullen in hun schik zijn, zeg.

 5. Van Opstelten is de geprefereerde (en daarom geplaatste) kandidaat van de … ehh … bankiers, dus zegt die buikspreekpop wat hem opgedragen is en waarvoor hij onder meer voor betaald wordt.

  Logisch.

 6. Kennen jullie ook dat liedje van John Lennon “Let it be” ?

  http://kingworldnews.com/kingworldnews/KWN_DailyWeb/Entries/2013/11/14_Asian_Central_Bankers_Shocking_Confession_About_The_West.html

  Kwootje :

  **********

  ” We can see these gold outflows from the West, and we can also see the inflows to the East. We don’t know exactly when the metal will run out, but we do know we have seen this movie once before. This is exactly what happened when the London Gold Pool was drained.”

  ” The pool collapsed and there were emergency US Air Force transport flights, according to the Federal Open Market Committee Meeting Minutes, flying gold over from the United States to the Bank of England in 1968. This was at a time when the Bank of England was advancing its own gold into the market on behalf of the United States, in an attempt to hold the gold price at $35 an ounce.”

  ” In March of 1968, the outflow of gold had reached hundreds of tons per week. At that point, the nations participating in the Long Gold Pool realized they had only a few weeks’ worth of gold left at that staggering rate of outflow. So, they closed the London Gold Pool. ”

  ” The dollar price of gold literally failed at that point. The price of gold was $35 an ounce of gold one day, and the next day there was no price at all because there was no official market. I suspect that either that will happen, and the gold that is available will run out, or more likely the central banks will see what’s coming and arrange an international currency revaluation. At that point there will be chaos in the gold and currency markets, but in the end this will mean substantially higher gold after the official reset of the international gold price.”

  **********

  sterker nog : u hoeft het betreffende artikel niet eens meer te lezen wahaahaaa !!!

   1. Onzin:

    1. Bij het bepalen van de winst komen niet in aftrek kosten en lasten die verband houden met de volgende posten:
    (…)

    c. geldboeten opgelegd door een Nederlandse strafrechter en geldsommen betaald aan de Staat ter voorkoming van strafvervolging in Nederland of ter voldoening aan een voorwaarde verbonden aan een besluit tot gratieverlening, bestuurlijke boeten, geldboeten opgelegd op basis van bij wet geregeld tuchtrecht, geldboeten opgelegd door een instelling van de Europese Unie, alsmede kosten als bedoeld in artikel 234, vijfde lid, en artikel 235, derde lid, van de Gemeentewet;

    1. Je geeft zelf het antwoord al aan, Pjerke ; “opgelegd door een Nederlandse strafrechter en geldsommen betaald aan de Staat” blabla

     Die miljard dollar boet is af te dragen aan de VS-autoriteiten, en NIET de ‘Nederlandsche’ heheh …

 7. Die Libor bepaals toch de rente voor alle banken? Dan zijn het niet alleen de Rabo-klanten die al die jaren teveel hebben betaald. Ben er wel ziel van btw. Er viel bij het afsluiten van mijn hypotheek niet te onderhandelen met de Rabo terwijl ik met forse overwaarde er in ging, tevens aangaf te willen aflossen. Dacht toen als financieel-verstandig vader te handelen, kom daar inmiddels wel op terug. Betaal dus blijkbaar teveel hypotheekrente, krijg geen flikker op mijn spaartegoeden, lijfrente met jaarlijks nul rendement, spaartegoed voor studie dochters bij lange na niet de prognose, komt nog niet in de buurt van de destijds meest ongunstige prognose… Burgers nemen de klappen terwijl banken, politici en toezichthouders buiten schot blijven en de beurs- en verzekeringsmannetjes met hun vuile praktijken ongemoeid door kunnen gaan. Man-man-man wat een wereld.

 8. Hier…:

  http://www.geenstijl.nl/archives/images/EUKRITIEKMAGNIET.pdf

  …staat dus dat je een nazi en/of extremist bent wanneer je kritiek hebt op het Europese project.

  De EU-lui hebben dus als standpunt: “you’re with us or against us”. Oftewel: je bent ofwel pro-EU ofwel behoor je tot een ‘axis of evil’.

  Wat nu als je GEEN antisemist bent, en GEEN nazi, en GEEN extremist, maar je plaatst wel vraagtekens bij de dagelijkse corruptie in Brussel, de on-democratische en machtige grootbedrijf-lobby en de verregaande bureaucratie en centralisme? Wat nu als je je terechte zorgen maakt over dit soort zaken, juist VANUIT empathie en een groot-Europees en medemenselijk hart?

  Wel, je wordt gewoon in de ‘evil’ hoek gedrukt.

  En juist dat polariserende gedrag van de EU-functionarissen gaat tot een hoop ellende leiden. Men walst daar gewoon over de terechte zorgen van burgers heen. Men propageert onrecht, en het recht van de sterke en machtige. Terwijl, als de gewone mens iets niet verdraagt, dan is het wel onrecht en een onrechtvaardige behandeling. Zie de huisarts in Tuitjenhorn en zie hoe de opstand in Tunesie.

  De EU ligt op ram(p)koers, willens en wetens. Door geen enkele rekening te houden met de gewone man en hem zelfs tot ‘nazi’ te bestempelen wanneer hij zijn zorgen uit.

  1. Ja Youp, er zijn een aantal wonden flink aan het zweren maar de dosis pijnstillers die de EU zichzelf toewijst maakt dat de roes nog even kan voortduren.

 9. Na dopingploeg en Libor-schandaal is het vertrouwen in het schijnheilige plattelandsimago van RABO verdwenen. Klanten lichten er massaal hun hielen.

  Wederom hebben controle en toezicht gefaald, zowel intern als extern. Zoals gewoonlijk hebben ze zitten slapen of waren bezig met
  eigenbelang. Verzuimden te waarschuwen en in te grijpen, niet alleen bij de al eerder bekende malversaties, maar ook in verband met het feit dat de bank ’too big to manage’ was geworden.

  De gevolgen van Libor en het vuile vastgoed zullen er voor zorgen dat ook deze bank, met een balanstotaal groter dan de Nederlandse
  economie, uiteindelijk door de Nederlandse belastingbetaler zal moeten worden gered.

 10. Het is van een gigantische stupiditeit. Die EU heeft HELEMAAL NIKS geleerd van WOII. Die bureaucraten zien niet in dat juist ZIJ de Gouden Dageraad in Griekenland in het zadel hebben geholpen. Op een vergelijkbare manier als men met het Verdrag van Versaille Hitler in het zadel heeft geholpen. Behandel een volk (Duitsers in Weimar of de Grieken nu) onrechtvaardig en je creeert dat soort toestanden.

  Dat WETEN ze in Brussel, maar ze DOEN HET TOCH.

  En dat is moedwillig misdadig, onrechtvaardig en destructief. Iedere racistische moord in Athene mag op het conto van de EU worden geschreven. Iedere fascistische uiting in Portugal mag Verhofstadt zich aanrekenen. En de grote kladderatsj van zo dadelijk mag Barroso zich aantrekken. Als men zo doorgaat is het hele EU-project een grote misdaad tegen de menselijkheid. Want zo zitten die dingen in elkaar: Ze hebben de neiging om in hun tegenpool om te keren. Wat begon als een ‘nooit-meer-WO2-project’ verwordt tot de aanstichter van een nieuwe WO2.

  Waarom? Omdat ze DOM zijn in Brussel, kortzichtig, arrogant en gevoelig voor macht, geld, status en hun GIGANTISCHE EIGENGELIJK.

  1. WO 2 was evenals WO 1 en de Bolsjewiekse revolutie gefinancierd door het koosjere bankencartel.

   Medereaguurder knowtoomuch heeft nog wel wat informatie waar u stijl van achterover zult slaan.

   Niets is wat het lijkt..

 11. Zolang burgers blijven stemmen op de huidige politieke partijen, zal er niets veranderen. Door hun stem gedrag faciliteren/accepteren de burgers de lopende situatie.
  Ik probeer mensen uit te leggen wat er de hand is, maar het boeit hun niet, negeren het of stemmen toch op die partij terwijl zij weten dat het fout gaat.
  Het gedrag van veel mensen is ronduit verbazingwekkend, en zolang dit gedrag blijft bestaan zullen de huidige partijen gewoon doorgaan waar zij mee bezig zijn.
  Maar houd er rekening mee, als het domme stemvee in paniek raakt, gaan zij op nog grotere idioten stemmen.
  Als je denkt dat de beter opgeleide mensen of zelfs ondernemers het zouden moeten weten, kom je bedrogen uit. Het merendeel is net zo dociel als de rest. De overheid zit diep in hun hoofd.
  Ik kan niet iedereen overtuigen, maar dat hoeft ook niet, alleen degene die nog willen nadenken, praat ik mee, de rest lach ik gewoon uit.

 12. jongens. en dames. RTLZ / FD dus de MSM is in handen van de banken.
  heb geen illusie. ze contoleren alles, en worden gesponseerd door de overheden, ons dus.
  dus maak je niet druk, het komt niet meer goed op een normale manier..

 13. en in Brussels zijn ze niet dom, wij zijn naïef en/of dom.
  over alles wordt nagedacht om het te verkopen aan het volk.
  neem als voorbeeld PvdA pakt alles van de eigen achterban.
  en ze winnen en zijn groter dan voorheen;.
  dus schiet mij maar lek
  ik mis iets denk ik

 14. Politici en bankiers liegen nu eenmaal. Wen er misschien aan. Da’s veel beter dan allerlei huilie huilie doen. Natuurwetten veranderen nl. niet door allerlei geweeklaag. Zelfs niet in nl …

 15. Onze hoogopgeleiden en academici schatten zichzelf veel te hoog in. Het is niet het slimste volk buiten dat ze waarschijnlijk goed kunnen leren. Het zijn gewoon kuddes met hun eigen jargon. Het verschil tussen de domste en slimste chimpansee is niet zo groot.

 16. Hoe staat de boete (€70.000000) in verhouding met de winst die ze hebben gemaakt, dat is wat ik mij afvraag
  Ik heb nu het gevoel dat die boete niet meer is als 1€ in verhouding met de winst die ze gemaakt hebben.

  1. Precies. Dat vraag ik me nou ook af. Maar ik denk dat dat nooit meer te achterhalen is. Jarenlang de Libor kunstmatig hooghouden ten gunste van jezelf… In al die jaren, dat zijn een hele hoop Liborgerelareerde deals geweest!
   Deze afkoop was een fooi die ze Opstelten nog even toewierpen, als bedankje.

 17. Ow gelukkig was JP Morgan ook nog niet klaar, vorige maand 4.5 miljard euro en vandaag lees ik nog eens 5.1 miljard aan schikking. De meter tikt lekker door en hebben ze toch nog een record te pakken.

  http://www.usatoday.com/story/money/business/2013/10/19/jpmorgan-chase-major-settlements/2901501

  Ben blij voor ze dat ze volgend jaar weer miljarden winst maken en andere trucs kunnen bedenken, zodat ze dit jaar weer een beetje kunnen vergeten… was toch wel een moeilijk jaar voor ze..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: