FTX Review 2022

FTX is een cryptocurrency exchange platform die zich snel heeft gevestigd in een steeds groter wordend segment van de crypto handelsmarkt. Hier in dit FTX review 2022 zullen we de belangrijkste kenmerken benoemen zodat jij zelf kunt beslissen of dit een crypto exchange is voor jou.

De beurs heeft een aanzienlijke hoeveelheid positief sentiment gegenereerd onder de crypto handelsgemeenschap en dit is ook terug te zien in de hoge dagelijkse handelsvolumes. Het is vrij indrukwekkend vanwege de relatieve jonge leeftijd van het platform.

De exchange lanceerde in mei 2019, en biedt haar gebruikers toegang tot een reeks innovatieve handelsproducten, waaronder Bitcoin-opties, meer dan 45 leveraged tokens, 20 perpetual swaps, MOVE-contracten, en voorspellingsmarkten. Daarnaast kun je via FTX beleggen in NFTs.

FTX review 2022

De beurs biedt ook toegang tot reguliere spothandel en ondersteunt overboekingen in fiat en een reeks cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin, en een selectie van stablecoins. FTX richt zich op zowel particuliere als institutionele handelaren en biedt een reeks producten en diensten gericht op meer toegewijde handelaren.

Het platform biedt ook een OTC-dienst voor iedereen die geïnteresseerd is in het maken van grote crypto aankopen. De mobiele app is geschikt voor iedereen die graag op de hoogte blijft van zijn beleggingen terwijl ze onderweg zijn.

Het team achter FTX

FTX werd in 2018 opgericht door de huidige CEO Sam Bankman-Fried, die ooit zelf een handelaar was op Jane Street Capital’s internationale ETF-desk, en de huidige CTO Gary Wang, die een voormalige Google-software engineer is.

Het tweetal richte in 2017 Alameda Research Ltd op, dat een toonaangevende kwantitatieve handels- en cryptocurrency liquiditeits aanbieder is. Alameda assisteert FTX bij het onderhouden van diepe orderboeken, evenals 24/7 OTC-diensten.

Het snelle succes van FTX is ook te danken aan Binance, welke als een van de grootste investeerders bijdroeg aan 8 miljoen dollar.

Als gevolg hiervan wordt FTX gesteund door een aantal toonaangevende crypto venture funds en heeft het een sterk netwerk om op te bouwen. Het kernteam achter FTX is ook transparant van aard en heeft hun namen en LinkedIn-profielen publiekelijk beschikbaar gemaakt. FTX exchange is eigendom van FTX Trading LTD, dat is opgericht in Antigua en Barbuda en kantoren behoudt in Hong Kong.

FTX belangrijkste kenmerken

Als een opkomend handelsplatform voor crypto derivaten, heeft FTX gebruikers aangetrokken in een indrukwekkend tempo door een breed scala aan geavanceerde handelsproducten te bieden.

Het team richt zich op zowel particuliere als institutionele handelaren en bevat solide handelskenmerken zoals lage tarieven en krappe spreads, naast een OTC-desk, uitgebreide klantenservice ondersteuning, TradingView-grafieken en mobiele IOS- en Android-apps.

Andere belangrijke kenmerken zijn:

Fiat Valuta Transfers – Gebruikers kunnen transfers maken in valuta’s zoals USD, EUR, CAD, GBP, en AUD. De beurs accepteert ook credit card stortingen.

Tot 101x leverage – FTX biedt een royale leverage waardoor handelaren hun winstpotentieel kunnen maximaliseren.

NFT Marktplaats – FTX heeft ook een nieuwe NFT-marktplaats op het platform gelanceerd. De marktplaats is internationaal beschikbaar en gebruikers kunnen zowel handelen als nieuwe NFT’s op het platform aanmaken (minten).

Eenvoudige conversies– Gebruikers kunnen eenvoudig valuta’s converteren binnen hun rekeningen en alle derivaten verhandelen met één margin wallet.

Institutionele diensten – FTX beschikt over topklasse functies zoals diepe liquiditeit en orderboeken, onbeperkte opnames, een liquidatiefonds en een OTC-desk.

Uitgebreide klantenondersteuning – FTX biedt een breed scala aan functies en middelen om haar rekeninghouders te helpen navigeren door het platform en biedt ook chat groepen in meer dan 10 talen.

ftx review crypto

MOVE contracten

FTX biedt ook baanbrekende MOVE-contracten die fungeren als futures die aflopen op basis van de ruwe hoeveelheid BTC die binnen een bepaalde periode (dagelijks, wekelijks of driemaandelijks) beweegt.

Hierdoor kunnen rekeninghouders handelen op de hoeveelheid die Bitcoin zal bewegen en winst maken, ongeacht de richting. Bij MOVE-contracten is de totale volatiliteit van de BTC-prijs over een bepaalde periode de belangrijkste bepalende factor voor de waarde van een contract.

Opties

Bitcoin-opties kunnen ook worden verhandeld met de optiecontracten op FTX cash die aflopen in USD. Handelaren kunnen call- of put optiecontracten openen, die werken als ‘recht om te kopen’ en ‘recht om te verkopen’ posities, en op dezelfde manier als futures contracten kunnen gebruikers ervoor kiezen om long of short te gaan met hefboomwerking.

Spotmarkten

Spotmarkten stellen gebruikers in staat om aankopen te doen van een aantal populaire cryptocurrencies en op meer traditionele manieren te handelen. Populaire digitale activa zoals BTC, ETH, BNB, LINK, FTT, BCH, USDT, PAXG, XAUT, TRYB, en BTMX zijn allemaal beschikbaar voor spothandel op de beurs.

Voorspellingsmarkten

Futures die aflopen naar vaste waarden zodra de definitieve uitslag is bevestigd, kunnen momenteel op de markt worden verhandeld.

FTX Rekeningtypes en limieten

FTX hanteert drie soorten gebruikers accounts met verschillende KYC-vereisten afhangend van de hoogte van beleggingen.

FTX Vergoedingen en kosten

Bij FTX zijn er geen stortings- of opnamekosten, en er zijn ook geen kosten voor futures settlement. OTC-handel of handel vanuit uw portefeuille is ook vrij van kosten, omdat alle kosten zijn verwerkt in de prijs die u krijgt.

Leveraged tokens hebben creatie- en terugkoopkosten van 0,10%, en dagelijkse beheerkosten van 0,03%. Als u kiest voor een hefboom van 50x, stijgen uw handelskosten met 0,02% en als u kiest voor 100x, stijgen uw handelskosten met 0,03%, wat in het verzekeringsfonds wordt gestort.

Opgemerkt dient te worden dat de vergoedingen voor MOVE-contracten afhankelijk zijn van de prijs van de onderliggende index, en niet van de prijs van het MOVE-contract.

FTX werkt met een gestaffelde provisiestructuur voor alle futures- en spotmarkten.

FTT coin

FTX heeft zijn eigen coin, de FTT coin. De FTT wordt vaak omschreven als de “ruggengraat” van de FTX-uitwisseling en biedt de houders ervan vele voordelen.

Korting voor FTT-houders

Er zijn tariefkortingen beschikbaar voor FTT-houders, en de huidige kortingen zijn gebaseerd op uw FTT-posities en variëren van 3% tot 60%.

Conclusie FTT Exchange

Als we kijken naar het aanbod van producten en diensten, is het duidelijk dat FTX niet gericht is op beginners. Producten zoals Bitcoin-opties, tokens met hefboomwerking, perpetuele swaps en MOVE-contracten vergen enige tijd om te begrijpen. Deze zijn niet geschikt voor mensen die aan het begin staan van hun beleggingen.

Derivatenhandel is gecompliceerder dan spothandel, en handel met een hefboom kan resulteren in hogere verliezen dan eerst verwacht. De complexere aard van deze handelsproducten maakt ze het meest geschikt voor meer ervaren handelaren.

Met dat gezegd hebbende, zorgt het FTX-team ervoor een reeks middelen te bieden waarmee hun gebruikers hun kennis kunnen blijven vergroten en hun handelsvaardigheden kunnen verbeteren. Deze omvatten een Help Center met gidsen die de belangrijkste gebieden en veelgestelde vragen behandelen, een blog met gedetailleerde artikelen en de laatste aankondigingen, en een YouTube-kanaal. Benieuwd? Ga naar de FTX exchange en registreer om gebruik te maken van de vele opties beschikbaar op het platform.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: