nuclear testingDe kernramp van Fukushima in 2011 was het gevolg van een zeebeving en de daarop volgende tsunami. Dit speelt zich af op 250 kilometer van Tokio. Er gaan steeds meer berichten de ronde over het lekken in zee van besmet water. Momenteel wordt er in Japan massaal geëvacueerd vanwege tyfoon Man-yi. Wat als deze de reeds zwaar gehavende kerncentrale Fukushima zou bereiken?

Fuel pools zijn cruciaal

Fukushima is ’s wereld grootste nucleaire ramp sinds de gebeurtenissen in het Russische Tsjernobyl in 1986. Niet alleen wordt er uit de 300.000 ton opgeslagen radioactief water gelekt in de Stille Oceaan, maar de ergste bedreiging kan nog komen.  Er zijn namelijk die massieve fuel pools.  Als deze radioactieve massa zou vrijkomen of vuur vatten, zou dit een ramp van ongekende proporties veroorzaken.

De experten

Nucleair expert Arnie Gundersen waarschuwt dat als dit gebeurt, heel Japan, de westkust van Noord-Amerika en Canada de vreselijke gevolgen zullen voelen. Of zoals CNN bericht: [Mycle Schneider, nuclear consultant:]  The situation could still get a lot worse. A massive spent fuel fire would likely dwarf the current dimensions of the catastrophe and could exceed the radioactivity releases of Chernobyl dozens of times. First, the pool walls could leak beyond the capacity to deliver cooling water or a reactor building could collapse following one of the hundred  of aftershocks. Then, the fuel cladding could ignite spontaneously releasing its entire radioactive inventory.

14.000 x Hiroshima!

Het kan uit de hand lopen, zeker als je weet dat de kracht van de radioactieve straling potentieel 14.000 keer de kernbom is die op Hiroshima gedropt werd tijdens WO II! Wetenschappers stellen dat er 70 procent kans is dat een nieuwe aardbeving Fukushima dit jaar nog treft, en 98 procent kans in de komende drie jaar. Geen beste vooruitzichten. Lees ook: Steam Spotted at Fukushima Nuclear Reactor

9 reacties

 1. Dit is geen zever. Spijtig genoeg. We weten er nog geen 100ste van en toch moet de mens daar al vollop mee experimenteren. Dikke miserie voor ons kinderen en alle toekomstige generaties. Wat als de mens binnen 2000 jaar niet meer bestaat? Wie zal er dan voor zorgen dat al onze nucleaire troep dit planeetje niet voorgoed verkloot? We zijn een proper soortje

 2. Je moet de situatie ook positief bekijken:

  Zoals een kleuter al kan zien, gaat het grootgraaien door de bancaire elite onverminderd door.
  De situatie loopt zo erg uit de hand dat je alleen maar of super arm of super rijk over houdt.

  De situatie in Fukushima is dusdanig ernstig dat dit een wereldwijde catastroffe veroorzaakt waarbij het niet meer de vraag is of het gebeurt, maar wanneer het gebeurt.
  Dit kan nooit lang goed blijven gaan.

  Dus hebben die superrijken ook maar heel kort plezier van hun centjes :p

  Einde oefening, einde mensheid.

 3. Bedankt VS, bedankt HAARP, bedankt voor het veroorzaken van een tsunami, wie volgt? China India we gaan het ongetwijfeld spoedig meemaken, en mensen geloof alstublieft geen media berichten want die zijn er alleen maar om ons op een verkeerd spoor te zetten, it´s all part of the game!!

  1. haarp, waren dat niet een veld met antennes in het korte golf gebied?
   Wist je dat er nog veel meer sterke zenders zijn zoals megawatt sterke langegolf zenders? Of wat dacht je van de gezamelijke output van alles wat maar kan zenden. Dus alle RTV zenders maar ook alle mobiele telefonie, straalverbindingen, alle blue tooth en wifi verbindingen of wat van het lekken van straling door electriciteitskabels. Ho, ik vergeet nog de satellietverbindingen en vast nog veel meer. Afijn, wij leven onderhand in een soort magnetron.
   Maar tsunami’s veroorzaken?
   Geologische formaties zeggen dat hetgeen DE tsunami heeft veroorzaakt al miljoenen jaren regelmatig bevingen en dus tsunami’s veroorzaakt.
   Kortom, kwestie van je ruisfilter aanzetten en dat valt niet mee met de enorme hoeveelheid informatie op Internet waarvan veel puur nablaten is en elke wetenschappelijke grond ontbreekt.

   Jongeluy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: