Geen ´gezondheidspas´? 6 Maanden gevangenis + €10.000 boete

No kidding! Dit is Frankrijk, 19 juli 2021 en dit is ernstig. France is niet meer zo douce, plots. Deze en nog strengere maatregelen zijn aangekondigd als toepasbaar vanaf 21 juli 2021! Enkele actuele feiten:

 • naargelang de bron protesteerden 20.000 – 100.000 Fransen het afgelopen weekend tegen dit soort opgedrongen maatregelen en repercussies. Eén van de beschuldigingen luidde letterlijk (in vertaling): ´dictatorschap´. Dit lijkt op chantage en…is het ook? Meer dan 3 miljoen Fransen repten zich toch, want het is ´van moetens´. Afspraken boeken om ingeënt te worden, en een record van 800.000 burgers op één dag lieten dit al doen. Het is niet verpicht maar…eigenlijk toch verplicht: ´not at “making vaccination immediately obligatory for everyone … but at pushing a maximum of you to go and get vaccinated.” ´Macron announced that from 21 July, anyone visiting a theatre, cinema, sports venue or festival with an audience of more than 50 people would need a health pass proving they were either fully vaccinated, had tested negative or were immune.´ De verplichting geldt voor élk soort ruimte, publiek of waar mensen maar kunnen samenkomen, dus ook voor de horeca, shoppingcentra, ziekenhuizen (!); alles van openbaar vervoer van treinen tot vliegtuigen, noem maar op, dit dan vanaf 1 augustus 2021. Niemand wil de gevangenis is en nog eens 10.000 euro bovenop betalen, toch?! We kunnen ons afvragen of de wetgever dit wel kan, zulke maatregelen nemen, wettelijk
 • de eigenaars van etablissementen die gasten of bezoekers of klanten toelaten zonder de gezondheidspas, riskeren nog veel erger: een jaar gevangenisstraf en €45.000 boete!

De keuze die geen keuze is/Ceci nést pas une…obligation

Wat de hele gezondheidssector betreft, van ziekenhuispersoneel tot rusthuizen- en verzorgingstehuizen-medewerkers : zijn ze niet gevaccineerd tegen 15 september 2021 dan worden ze alvast voor een maand geschorst´“The choice is between another lockdown or the health pass – this is not punishment, nor blackmail,” said the health minister, Olivier Véran. According to an Elabe poll, 76% of the French people back mandatory vaccination for health workers and travellers, while 58% support it for cafes, restaurants and other public places.´ Nog slechts 53 procent van de Franse bevolking is volledig gevaccineerd en 66 procent heeft al een eerste dosis ´ontvangen´. 

En dit is vandaag, maandag 19 juli 2021:

12 reacties

 1. Met deze ’tour de force’ denkt Macron natuurlijk niet alleen het virus, maar vooral het latente verzet tegen zijn beleid en de Gele Hesjes eindelijk op de knieën te dwingen. Een boemerangeffect zou het gevolg kunnen zijn.
  Laten we niet vergeten dat juist deze Macron één van de belangrijke architecten is van het EU-beleid.

 2. Als de staat de vijand wordt van zijn eigen burgers en die burgers in het nauw drijft om een verdachte injectie te gaan halen,…dan verbaas ik me straks nergens meer over.

 3. Door autoritaire kwallen als Macron zal de consumptie van de burger stoppen, complete apathie ontstaan… de economie is al volledig ingestort, maar de nummertjes die de ’talking heads’ presenteren zijn nog geloofwaardig. Om mij heen zie ik steeds meer mensen uit het systeem stappen. Leiders als Macron, Merkel, Wiebes, Koolmees inspireren niet.
  Straks in oktober komt consumptie door onrust tot een complete standstill

  1. De aanval is de beste verdediging, zal hier gedacht worden. Maar net zoals je zegt, dit kon wel eens een zeer slechte zet zijn, al vraag ik me steeds meer af of dit niet de bedoeling is, Europa op de knieën te dwingen. Ik vrees dan ook dat als er niet een heel zware vuist gemaakt wordt in Frankrijk, we in de rest van Europa dit soort maatregelen er ook in korte tijd aan zien komen. Schandalig dat de media er hier nauwelijks aandacht aan besteed ( de mega demonstraties op dit moment) en dit bewust wordt weggestopt. Ik zie hun dan ook als hoofdschuldigen in dit hele Corona verhaal.

   1. Bewust wordt door de zgn machthebbers een chaos gecreëerd. Uit die chaos zal werkloosheid en vervolgens een diepe armoede ontstaan. Dat is het doel wereldwijd. Het volk moet en zal op de knieën. Dan komt de “verlichting” in de vorm van de Nieuwe Wereld Orde. De 500.000.000 overgebleven burgers mogen dan de slaaf zijn van de schoften, die heel bewust deze gigantische rotzooi veroorzaken. Ik walg van deze zooi en ook van de meelopende regeringen wereldwijd, die niets, NIETS voor het volk doen en van de zogenaamde volksvertegenwoordigers. Wat zou daar achter zitten? Geld? Chantage? Gevoel van macht? Wie het weet mag het zeggen.
    Dit is oorlog tegen het gewone volk en niets anders.

   2. De media? Die zijn in dezelfde handen als diegenen die bewust deze chaos creëren. Daar hoef je echt geen betrouwbare informatie van te verwachten.
    Die spelen (moeten) die Gore spel mee uitdragen. Het volk zou eens achter de echte waarheid komen. Angst, angst en nog eens angst.
    Goebbels zou hier jaloers op geweest zijn. Zo gemakkelijk zoals het klootjesvolk zich laat (mis)leiden. Helaas!

   3. +
    Europa wordt bewust naar de donder geholpen. En dat al vele jaren lang. “Wir schaffen das”, was de grootste zet in die richting. Terwijl ook in Europa er honderduizenden daklozen, ontheemden zijn.
    Alles loopt volgens het grote big reset plan.
    En zolang het klootjesvolk nog gehoorzaamt, in de rij staat voor het moordvaccin, niet wil luisteren naar echte deskundigen, dan rolt de bal gewoon door.
    Wat een wereld, machtgeil, geldgeil en dat alles ten koste van het volk.
    Zum kozen zeggen ze in D.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: